110
-
Dexantreal #70 Na, ez is igaz. Ja és nem locsi-fecsizek, csak találgatni próbáltam. -
Dexantreal #69 Igazat adok enked, csak próbáltam a lehetőségeket megmutatni,l hogy mi jöhet ki ebből a robot fejlesztgetésből sok-sok év múlva. Aztán persze tévedni emberi dolog, az is lehet, amit te írtál, hogy nem elsz semmiféle Terminátor dolog. -
dez #68 Te leragadtál valahol az Asimov-i elvekben. Pedig ez már rég túlhaladott. A jövő MI-je nem programozott lesz, hanem tanulékony.
Figyelj: összetettebb feladatok elvégzéséhez önálló kezdeményezőkészség is kell. De ez nem olyan egyszerű, hogy tökéletesen célirányossá lehetne alakítani... -
Epikurosz #67 Különben emg, beszéltek itt robotokról össze vissza. ezek robotok?
Most itt ülök a képernyő előtt és próbálok megkajálni 4 diót. Persze előtte fel kell törni őket. (Nem veszek bontottat, mert sokszor avasak!!)
Hát, nincs olyan robot, amely úgy törné neked össze a diót, mint az emberi kéz, vagyis, hogy közben ne morzsolja szét a magját.
De olyan konyhai robot sincs tudtommal, amely szépen szeletelne hagymát, paradicsomot, hasábburgonyát. Lehet venni kis kézi reszelőket 1600 forintért a teszkóban, és azzal majd manuálisan... -
#66 En is szivesen vennek egy Cherry 2000-res robotot ;) -
Epikurosz #65 Sok locsi-fecsi, de kellenek ilyen hozzászólások is.
Robotoktól félni?
Valamelyik öreg és bölcs rokonom jut eszembe, aki meghallotta, hogy mi gyerekek, régen, a temetőről beszélgettünk, a félelmeinkről, a lidércekről, akik csontváz kézzel kinyúlnak a sírból és megfogják a lábad. Volt ilyenszerű eset, amúgy, amelyről kiderült, hogy a delikvens lába csak egy gyökérbe akadt bele. Persze, ez a racionális magyarázat rajta már nem segített, mert - ha igaz a történet - azon nyomban szörnyethalt.
Most egy kicsit hadd politizáljak is, ha ez nem is tetszik sokaknak: megy itt a fasisztázó, rasszistázó duma is, de - kérdem én - vajon kitől kell igazából félnie az átlag állampolgárnak: a neofasisztáktól vagy a kábítószerezőktől, esetleg a megélhetési bűnözőktől?
Visszatérve az előző, lidérces, történetre, a tanulság ott a következő volt: Nem a halottaktól kell félni, fiam, mert azok már nem bántanak, hanem az élőktől.
Nem a robotoktól kell félni, gyerekek, hanem a gonosz emberektől. -
Psichopat #64 Hehe élethű robotok? Lassan össze kell kapniuk magukat a csajoknak ha pömpit akarnak, me mindenki vesz magának robocsajt ami bármikor szolgálatra kész /meg esetleg a mellméretet is állítani tudja :D/ -
BiroAndras #63 A robotok nem fognak csakúgy maguktól fellázadni, mint a filmekben. Bármilyen szuperintelligensek, kell nekik valami alapvető cél, aminek az elérésére törekszenek, különben csak állnak maguk elé bámulva.
Az élőlényeknél ez a cél az evolúció által megadott túlélés és szaporodás. A robotoknál mi adjuk meg a célt, mivel mi hozzuk létre őket. Ha azt programozzuk beléjük, hogy minket szolgáljanak, akkor ezt fogják tenni. És nem fogják keresni a lehetőséget a programozásuk kijátszására, mert nincs rá semmi okuk.
Persze, ha a programozással nem vigyázunk, előfordulhatnak problémák. Pl. dönthetnek úgy a robotok, hogy mindenkinek sokkal jobb lesz, ha ők irányítják a világot (ez nem jelenti az emberek lemészárolását). -
Dexantreal #62 Ez a cikk elgondolkoztat engem. Jó pár évtizeddel ezelőtt az ember még arról ábrándozott, hogy majd midnenféle high-tech dolgok veszik körül őket akár pár év múlva: olyanok, mint pl a számítógép, a tv, a hifi, a házimozi és egyéb nyalánkságok. Értitek, nem? Aztán, most itt vagyunk ezekkel a frankó cuccokkal körülvéve: sok midnent már nem is kell csinálnunk: rendelhetünk ételt, miegyebet otthonról, sok midennt leeht ügyintézni a gépekről, s jó pár dolgot maguk a gépek végeznek önnálóan egy-két parancs kód megadására, valamint midnen sokkal kényelmesenbb lett.
Igen, kényelem, ez az egyik legfontosabb szerintem a mai ember számára, a másik epdig a biztonság. S most itt vagyunk 2006-ban és mit olvashatunk? Több milliót, milliárdot költenek el egy olyan robotra, mely csak ülni tud és arcát mozgatni, s a legnagyobb gondjuk pl az, hogy nem tudják kellő képen megalkotni a valósághoz megfelelő vékony lábikókat, közben meg arról ábrándoznak, hogy majd néhány évvel késöbb - vagy többel , már meg se lehet különböztetni embert a robottól.
Mindeközben a Föld több pontján is száezrek, milliók éheznek, nyomorognak még mindig úgymond "középkori" környezetben, életmódban, s verejtékkel dolgoznak meg a napi betevőért, ami sokszor nem is sikerül...
Oké, ezt most hagyjuk, mert úgy se tudnának ezek a cégek és nem is akarnának a szegényekre pénzt költeni haszon nélkül. Nézzük tovább robotékat. Már viszonylag önnálaók, intelligensek is valamennyire.... s még ezt tovább akarják fejleszteni...
Hahó, kop-kop, senkinek sem ugrik be egy ismerős, sokak álltal kedvenc film ugyan így kezdődő sztorija?
naná, hogy a Terminátor és naná, hogy emberek és gépek közti háború. Igen. Ezzel a fejlesztgetéssel valóban jó pár év múlva és jó sok milliárdok segítségével képesnek lesznek ezek a "kezdetleges" (akkora már legyintünk ugyanis, hogy hejj 2006-ban még csak ülni és száját mozgatni tudta a robot) robotok arra, hogy úgy viselkedjenek, mint mi: jrájon, beszéljen kifogástalanul, a külseje ne hagyjon kívánni valót maga után, s nem fogjuk már egy idő uán azt se észre venni, hogy egy robottal társalgunk, vagy netántán robottal khmm.... művelünk 18 karikás dolgokat. Akár még ez is megeshet, bár nagyon-nagyon remélem, hogy nem. Mert ez undorító. De hagyjuk, vissza a témához. Mindjárt befejezem úgyis.
Ezek a robotok epdig minden egyes megtett lépéssel, beszéddel, egyéb cselekvési mozzanattal fejlődnek, s ezenfelűl a cégek is folyamatosan ontják magukból a spécibbnél spécibb robotokat, akik majd akkorra midennütt megtalálhatóak: üzletekben, nagy cégeknél, iskolákban, rendőrségen, kórházban satöbbi satöbbi. S a fejlődésből mi következik: sokkal intelligensebbek lesznek, s csak idő kérdése, hogy mikro történik meg netán az, ami a Terminátorban...
Tény, hogy szeretjük a kényelmet, a biztonságot, szeretteinket magunk mellett tudni, meg jó dolog ilyen robotkat látni magunk mellett, valamint esetleg a jövőben néhány egységekt, vagy többet bezsuppolni a munkába, hogy elvégezzék a nehéz melót, de azért majd remélem lesz egy, vagy több ember, aki időben megálljt parancsol. Ugyanis könnyen meglehet, hogy száz év múlva ez lesz, amit leírtam... vagy pár száz év.
Csak egy észrevétel, megjegyzés, gondolat tőlem, ha akartok, hurrogjatok le meg ilyesmi, de ezzel is számolni kell.
Egyébként jók ezek a robotok, de sokkal inkább fordíthatnák ahsznosabb dolgokra azt a sok pénzt, mint robotok fejlesztgetésére. Ez az én személyes véleményem erről a témáról.
Szóval tetszik is, meg nem is.
Befejeztem, kívácnsian várom a véleményeket, ha még ír ide valaki majd. -
HJPOWER #61 Nézzétek csak meg azt a Realdoll -os weblapot, tényleg ötvözni kellene a kettőt? :)) -
Mentoloshurkaka #60 Tiszta Ghost in the Shell 2 -
Ryuuzaki #59 Majd, ha master helyett "meatbag"-nek neveznek minket és egyre többen kezdenek el pirosan világítva masírozni az utcákon, akkor el lehet gondolkodni...
Azért a persocomok kora messze van még Oldern the 1st. Na megyek és megépítem Yuzuki-t. ^_^ -
dez #58 Ha abban van a pénz... És egyesek szerint (#37, Bijesz) ebben nincs semmi rossz, egyszerű közgazdaságtan, a piaci igények kielégítése... () -
#57 hű a sok otaku rohanni fog ha megjelennek ezek animekarakteres kinézettel ^^ -
Spica #56 miért kéne egy robotnak szépnek lennie? baszásra készítik vagy mi? -
#55 Chiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Chiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Aki látta a Chobitsot, tudja, miről beszélek. Igen, ez nem OFFTOPIK ^^ -
#54 vazz aminnyibe ezek kerulnek annyiert mar igazit kapsz :) sot ha annyi penzed van hogy megengedhetsz magadnak egy ilyet, akkor a nok is buknak rad :) (amrmint az olyan "kikapos" fajtak :D ) -
Szefmester #53 ezt biza a főnökeim alapján is tanusíthatom.. -
Inquisitor #52 "A japóknak biztos bejön."
Kétséges, eléggé utálják a koreaiakat :) (Kissé rasszisták ...)
Amúgy japánok Actor robotokat gyártanak, azok "kissé" élethűbbek, viszont biztos 20x töbe is kerülnek. -
Inquisitor #51 "A japóknak biztos bejön."
Kétséges, eléggé utálják a koreaiakat :) (Kissé rasszisták ...)
Amúgy japánok Actor robotokat gyártanak, azok "kissé" élethűbbek, viszont biztos 20x töbe is kerülnek. -
#50 Kombinálni kellene a robotok fejlesztését valami ilyesmivel és mindjárt érdekesebb lenne, az a hasonlóság -
#49 "Hiroshi Ishiguro, az oszakai egyetem robotkutatója szerint hamarosan eljön az az idő, amikor nem fogjuk tudni, hogy egy robot vagy egy másik ember áll-e előttünk."
ez jó. és majd csak akkor derül ki hogy télleg nuniba, vagy csak egy jackdugó-aljzatba dugod a répád ha már ott tartotok :D -
Csukii #48 Akkor Ebben egyetértük :)
-
Epikurosz #47 A politikai korrektség (PC) megkívánja (a feministák meg egyenesen megkövetelik) majd, hogy ne diszkrimináljuk a női robotokat. Lesznek robotjogi szervezetek is, megélhetési jogvédőkkel. Nekem amúgy a robotokkal semmi gondom, gyorsan alkalmazkodó típus vagyok :-)
Én speciel bevállalnék egy olyan nőcit, amely (aki?) tudna engem klónozni. -
dez #46 És igazuk is volt... ;) -
dez #45 Miért nem ugrasz be a legközelebbi szexshopba, szebb babák vannak... -
dez #44 Ugyanannak az éremnek a két oldala. -
#43 Az a szőke-tipusú jöhetne már!;))) -
Csukii #42 Aztán jönnek a cyclone.ok :)
-
#41 "A szókészlete jelenleg 400 szóból áll, ..."
Akkor már most alkalmas lenne amerikai elnöknek is;))) -
#40 "ez EMBERT gépek SOHA sem fogják tudni helyetesíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Höhöhö, a lyoni takácsok is ezt mondták 300 éve;))) -
Epikurosz #39 Várd ki a végét. -
#38 Hát elég fura izlésed van ,mert ilyen arccal akkor se érdekelne ha ember lenne. -
Bijesz #37 IMHO rosszul látod a dolgot. Arról van szó, hogy egy új technikai eszközzel a piac igényeit elégítik ki. Nem pedig arról, hogy gonosz pénzsóvár emberek a zsebüket tömik.
Alap közgadaságtant már általános iskolában kellene oktatni, kétségbeejtő egyesek világszemlélete. -
#36 Pedig ezekből a perspektívákból szerintem egyáltalán nem sikerült szépre Inkább takarítok én otthon majd mint, hogy ez aggason nekem odahaza -
#35 -
#34 E..megoldódik a szexuális problémánk, börtönökben mint alternativa celletárs vs női robot, kontra marokmarcsa...mindent az elitéltekért ....muhahaha. -
#33 Köv japán robot tech már tuti a guminő piacba fog belevágni. Amilyen perverz egy disznó népség az. -
Szeszmester #32 Blokkolnám. -
#31 Ez aztán tényleg nagyon "robot". Semmit nem tud konkrétan, csak egy kisminkelt próbababa minimális arcjátékkal és szókinccsel. Járni még szép, hogy nem tud, mert az KISSÉ bonyolultabb lenne, pláne egy valóan embert formázó robotnál. Nagy pénzeket fektettek az Asimo-ba is, mégsem néz ki emberi járásnak amit produkál, ha pedig egy ilyen cicababába nyomnák bele azt a vezérlést, úgy járna, mint egy mozgássérült (minimum), szal. mindennek megfelelne, csak a szépségideálnak nem. Majd ha valóban jár, mozog, tárgyakat tud megfogni/mozgatni és nem túl ortopéd a mozgása, talán örvendezhetnek, de vacak 3 millió dollárból valóban nem lehet csodát tenni, csak egy ilyen beszélő játékot összeütni...