Újabb programot indított Bill és Melinda Gates
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
na ugye....
Ha valmi jótét lélek elmegy kampányolni (koncertet ad egy zenész, vagy valami "feleség" csak a nevét használja föl), összegyûjt pár(száz)ezer dollárt valamilyen karitatív célból, akkor azt mindenki szereti, hûûûû de jó arc.
Ezzel szemben ha valaki a saját vagyonából irdatlan pénzeket - több száz millió dollárt - öl egy alapítványba, akkor pedig megy a "fúj, a köcsög, utálom az arcát, és különben is buzi gazdag, meg leírhatja az adójából, meg deqrv@ jól jár vele", stb, stb...
Én talán naiv vagyok, de még azt is el tudom képzelni, hogy ennek az embernek a fejében már nem az motoszkál, hogy "de jó lenne még kaszálni néhány millát egy jó kis bújtatott marketing fogással", hanem hogy a maga "szerény" módján próbál valami "jót" tenni. De tényleg, vajon mi okoz neki nagyobb örömet? Ha növeli néhány bázisponttal a részvényei értékét, vagy ha jobb embernek érezheti magát?
Tudom, kicsit eltúloztam a dolgot, nem ennyire fekete/fehér a dolog, és a fanyalgóknak is igaza van, valószínûleg jól jön az adóból levonás, meg a többi, de egy picit biztosan ott van a jószándék is.
És félreértés ne essék, én is utálom rendesen a Picipuhát, és vele egyet jelentõ Bill Géct, de most azt hiszem, hogy csak egy emberrõl van szó (hiszen maga a mikrofos is pénzelhetne egy alapítványt, ha jól sejtem)...
Neked az a szimpatikus aki hivalkodik a pénzével mint pl. Donald Trump, akinek még a Boing-jén is aranyból van a mosdó és olyan kurva drága fülbevalót vesz a szupermodell barátnõjének amennyi pénzt átlagos ember egy élet munkája alatt sem tud megkeresni?
Nem vagyok rajongója Bill Gatesnek, de nekem nagyon szimpatikus, hogy annak ellenére, hogy a világ leggazdagabb embere, külsõségekben ebbõl kevés mutatkozik meg. Mondjuk a háza az neki sem semmi...
És ezzel most nem akartam megsérteni Gatesné-t! :-)P
AMD Athlon X2 AM2
AMD Athlon X2 AM2
\"There is no respawn or load game in real life!\"
1. azért nem nem profilja egy számítástecnikai cégnek az élelmezés
2. a teljesítmény nélkül adott javak tapasztalat szerint csak konzerválják a szegénységet. Ezt mi is tapasztaljuk már jópár évtizede a cigányokkal, vagy a világ a harmadik világgal kapcsolatban. Ne halat adj, hanem tanítsd meg õket halászni! -a számítástechnika elterjesztése ennek egy elsõ -igaz nagyon kicsi- lépése lehet.
A Neptun-t, meg az ETR-t is ismerem és használom/használtam. Igazad van nagyon sok mindenben, de tagadhatatlan tény, hogy rengeteg dolgot egyszerûsített. Hogy egy tök nyilvánvalót mondjak: amikor zajlott a tárgyfelvétel, éppen Balcsin nyaralgattam. Nemes egyszerûséggel szereztem internetet, megoldottam, és máris térhettem vissza a mojito szücsölgetéséhez.
"Az éhezõk ugye nem laknak jól..."
Sõt, világbéke sem lesz, az ufók sem jönnek el stb., de itt és most ez nem is cél.
"3gép nem túl sok semmilyen szempontból"
De egészen pontosan 3-al több, mint a nulla, ami viszont tényleg nem túl sok.
"akkor kénytelenek mellé még VENNI"
Ha tehetik, vesznek mellé még. Ha meg nem, akkor már van 3, ami másképpen nem lett volna.
"Szóval még mindig megmaradt a kérdés: kinek és miért is jó ez?"
És megmarad a gyermekien egyszerû válasz is: annak, aki majd tudja használni, és arra, amire eddig akarta volna, de nem tudta.
Igazad van, nem lesz jobb a világ egy utca közvilágításának normális megcsinálásával, nem szûnik meg az éhezés 100 konzerv szétosztásával, és nem lesz mindenkinek gépe a Bill Gates-tõl, de a változások, fejlesztések kis lépésekben is eredményeket hozhatnak, fõleg, ha a nulláról építkezel.
Szóval én sem akarok vitatkozni, megértem az álláspontodat. Én mindössze csak annyit mondok, hogy a Bill Gates ezen lépését nem érdemes boncolgatni, bagatelizálni, orrból fikázni meg fõként felesleges. Valakiknek ettõl jobb lesz. Valakiknek (mint pl. nekem) meg semmivel nem lesz jobb. Ha egy csövesnek adsz 100 forintot az utcán, az a napi kajája. Én ennek a 4x-esét elfüstölöm naponta. Nekem nincsen szükségem a százasra.
Ha egy putri faluba leraksz 3 gépet a könyvtárba, akkor három géppel több lesz ott. Akinek nem szükséges, az szarjon rá, de akinek szükséges, annak ezzel megváltozik/megváltozhat az élete, lehetõségei, ecetera.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Szóval még mindig megmaradt a kérdés: kinek és miért is jó ez?
AMD Athlon X2 AM2
Ezzel gyakorlatilag azt akarom mondani, hogy BG akkor is irtózatosan-gennyesen-pofátlanul-kõgazdag, ha ezt nem csinálja. Sõt, a Microsoft sem ettõl fog hirtelen 5szörösére nõni. Õk csak csinálják a saját gazdaságpolitikai, profitorientált marhaságaikat, de most úgy, hogy közben másoknak is származhat belõle hasznuk. Szerintem ez teljesen jó.
Ha egy éhezõnek ad egy kiló kenyeret a TESCO, akkor az lehet, hogy remek marketing, de közben megetetett egy éhezõt. Na persze úgy könnyû az ilyen dolgokat feleslegesnek, sértõnek meg undorítónak tartani, hogy neked nincsen rá szükséged. No offense 😊
Na nem Botswanában, hanem itt Magyarországon!
Ráadásul a saját alapítványát támogatja, vagyis egyik zsebbõl a másikba...
Szóval a szándék a fontos: új piac a Mikrofosnak, reklám a Mikrofosnak... nah ez a szándékuk. Szerintem.<#felkialtas>#felkialtas>
AMD Athlon X2 AM2
Szerintem senkit nem kell, hogy érdekeljen az, hogy ezzel mennyit keres Bill Gates, ha közben valóban építi valamennyivel a világot (vannak helyek és emberek, még Magyarországon belül is, ahol/akiknél nem a pénz vagy az igény hiányzik az interneteléréshez, hanem a lehetõség). Ha ezzel segítenek pár embernek, illetve elõsegítik a régiók/országok fejlõdését, akkor pont le kell szarni, hogy Bill Gates eddig is kicseszett vastag pénztárcája hova vastagodik.
"Ami azt illeti, ezeket a "támogatásokat" nem úgy kell elképzelni, hogy zsetont ad a mikorszopsz"
Ez igaz, amit írsz, Wanek, de itt nem a Microsoftról, hanem egy alapítványról van szó. Az alapítványok pedig nem arról híresek, hogy profitot realizálnak (legalábbis nem a legális gazdasági útvonalon).
Azt olvastam valahol, hogy Lettország és Litvánia eléggé hírhedt hely a korrupciótól... és persze egyáltalán nem olyan szegény ország, mint pl. Botswana.
AMD Athlon X2 AM2
én úgy látom, hogy ezinkább másra megy ki, most mondhatja rám mindenki hogy az átlagos májkroszoft és billgéc utálók táborába tartozok, de szerintem ténleg csak az az 1 értelme van, hogy amikrofos növelje befolyását újabb területeken, és reklámozza önmagát ismét... most aztán õk a megváltók, akik az eccerû, primitív, elmaradott embereknek elhozzák a cibervilágot.<#email>#email>
a lényeg a lényeg sok új gép=sok új mikrofos termék eladás... mert ugye nyilván való hogy a jótékonykodás nem elégíti majd ki az igényeket, ezért ugyebár úgyis meg fogják vásárolni késõbb a többit...<#mf1>#mf1><#bdead>#bdead><#duhos2>#duhos2><#action>#action><#falbav>#falbav>
asszem most egy kicsit elszállt az agyam, szorri<#idiota>#idiota><#szomoru1>#szomoru1>
AMD Athlon X2 AM2
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Én is. Rosszabbra számítottam, mondjuk 95%-ra.
Ahol éheznek oda nem laptop kell, de ahol nem csak a net hiányzik ott miért ne lehetne?
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
mioóta tudok Gates-rõl, de a feleésére nevével és képével most találkoztam életemben elõször
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]