Az AMD is bemutatta négymagos processzorát

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi van?
Tiszta agybeteg vagy! <#buck>

Hát vagy maga az Isten!
Ill. lehet, hogy egy IT szakemberrel van dolgunk, vagy talán vannak informátoraid a jövõbõl?

Az intel már a pentium pro-s idõkben abban reménykedett amiben most te, de ezzel szemben 1 riválisa mégis csak maradt és nem is akármilyen!
És amit az AMD önerõbõl adott a PC viágnak: 3DNow, x86 64bit, HyperTransport, drága RAMBUS helyett DDR RAM, és még a dual magos procit is õ vetette fel elõszõr.
Szóval én nem bíznék abban, hogy az AMD elbukik, pláne most, hogy az ATi is már õt erõsíti!

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

HMM hit...
Szerintem nem én voltam az, aki hitt valakinek, és rohadtul átverték...
Tudom, hogy nem ismered el, de akkor is így van.
Én Netburst 2-rõl beszélek.
Az Intel már majdnem 45nm-nél jár.
Minél kisebb a gyártástechnológia, annál nagyobb órajel érhetõ el.
A magok számát viszont nem lehet a végtelenségig emelni.
A Pentium 5 szerintem 4 vagy 8 magos lesz, és olyan 5-6 GHz körül fog menni.
Persze lehet, hogy Core 3 vagy Core 4 lesz a neve, de én Pentium 5-nek nevezném el, mert a Core procik nem a magas órajelre mennek most, viszont ezek arra fognak, mint régebben a Pentiumok, tehát a Pentium 5 jó név lenne majd rájuk.
Meg a Pentium név sokkal ismertebb, mint a Core név.
Mike at home
"és az AMD örökre elbukik" fontos dolog a hit, tudom

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Sanyix
Mert a netburst mellett annyira szarul ment az amd-nek... álmodj.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Ez a Quad FX óriásit bukott.
Csak 1 tesztben volt gyorsabb a C2Q-nál, 500 wattot zabál, a C2Q csak 300-at, és rohadt sok hõt termel.
Én azt mondom, hogy most még próbálkoznak ezzel a natív 4 magossal, de aztán pár év múlva jön a Netburst2 architektúra(amit az egyre kisebb gyártástechnológia fog lehetõvé tenni) az Inteltõl, és a Pentium 5-ök(Valószínüleg ez lesz a neve, nem pedig Core 3, mert itt a magas órajelen lesz a fõ hangsúly), amik legalább 5 GHz-esek lesznek, és az AMD örökre elbukik.
"És ez mennyit fogyaszt?
Hallottatok már a SUN Sun-Ray nevû kliens gépeirõl?
Az egész gép 4W-ot fogyaszt! Ja és nem ad ki hangot!
Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!"

Az amd processzorokat gyart szamitogepekbe. A SunRay egy jo draga ethernetes kvm hosszabito. A nagyobb gond az, hogy az amd szerverei kezdenek erosebbek lenni a sun 'nagygepeinel'. Amikor egy feladat gyorsabban fut le a desktop gepemen, mint a csak altalm hasznalt szerveren, akkor komolyan kezdek aggodni, hogy mi kerult a szerveren annyiba.

ps: Ket sima k8-ast is ossze lehet kotni egy chip-ben, az egyik csak az i/o buszokat kezeli, a masik csak a memoriat. Igy az egyikben lassabb lesz a memoriaeleres, a masikban pedig az i/o. A cpu interconnect pedig a tokon belul megy.
Q1 kizárt. Már rég tudnánk legalább egy superpit. :D

És ez mennyit fogyaszt?
Hallottatok már a SUN Sun-Ray nevû kliens gépeirõl?
Az egész gép 4W-ot fogyaszt!
Ja és nem ad ki hangot!

Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!
Aranyos kis izék! A BME könyvtárában is ilyenek vannak.
Menyetek be nézzétek meg.
Az, hogy bemutatták, azt sejteti, hogy 3-6 hónapon belül piacra dobják. Ellenben atök felesleges hülye Quad FX / 4x4 ökörség azt mutatja, hogy vagy nem biztosak benne idõre kijön, vagy tutira késni fog.

Én 2007 Q1-re emlékszem szerver fronton, és õsszre (2007 Q3) a desktop cuccokra, de annyit kavarnak, hogy a fene tudja.

2007 q3 ha jólemlékszem a server és vmikor utána desktop.
persze ez folyamatosan változik anno 1éve mégcsak 2008ra igérték k8lt

Az egyesített Lvl3 cache csak az Altairban lesz benne? Tehát ebben a most bejelentet verzióban még nem? És az csökkenti a sávszéllességproblémát a memória felé?

Sajnos(?) nem megvalósítható a K8-cal, a szokásos tokozásban: mindkettõnek saját memóriavezérlõje van, ezeknek külön kivezetések kellenének a tokon, stb.

Ez még csak szûk körû bemutató volt, prototípusokkal. Tömegtermelés hónapok múlva... És ez még csak a szerver-vonal, utána jön a desktop. :(

grebber
Azért én megnéznék egy 4 magos (2db X2 egy nyákon).

Next PC upgrade: 2022

Sanyix
Micsoda? Már most k8l? Nem késõbb kéne jönnie?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

/off
csak elõbb még hadd adjam el a mostanit, mielõtt felére esik annak is az ára... :D

grebber
Kiváncsi vagyok tényleg gyorsabb-e mint az intel 4 magosa ami 2 core 2 duo egybe.

Jöjjenek csak ki melõbb mert akkor méglejebb mennek a régebbi procik árai! :D

Next PC upgrade: 2022

"Mindezt arra alapozzák, hogy valódi négymagos felépítésrõl van szó"

Nem, nem csak arra. Hanem arra, hogy ez az új K8L architektúrán alapul, ami egyéb teljesítménynövelõ fejlesztéseket is tartalmaz, a K8-hoz képest. Egyébként lesz belõle - desktop vonalon - 1 és 2 magos változat is.

Na mégegyszer: K8L vs Core 2 Quad

← ElőzőOldal 3 / 3