Az AMD is bemutatta négymagos processzorát
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi van?
Tiszta agybeteg vagy! <#buck>#buck>
Hát vagy maga az Isten!
Ill. lehet, hogy egy IT szakemberrel van dolgunk, vagy talán vannak informátoraid a jövõbõl?
Az intel már a pentium pro-s idõkben abban reménykedett amiben most te, de ezzel szemben 1 riválisa mégis csak maradt és nem is akármilyen!
És amit az AMD önerõbõl adott a PC viágnak: 3DNow, x86 64bit, HyperTransport, drága RAMBUS helyett DDR RAM, és még a dual magos procit is õ vetette fel elõszõr.
Szóval én nem bíznék abban, hogy az AMD elbukik, pláne most, hogy az ATi is már õt erõsíti!
Tiszta agybeteg vagy! <#buck>#buck>
Hát vagy maga az Isten!
Ill. lehet, hogy egy IT szakemberrel van dolgunk, vagy talán vannak informátoraid a jövõbõl?
Az intel már a pentium pro-s idõkben abban reménykedett amiben most te, de ezzel szemben 1 riválisa mégis csak maradt és nem is akármilyen!
És amit az AMD önerõbõl adott a PC viágnak: 3DNow, x86 64bit, HyperTransport, drága RAMBUS helyett DDR RAM, és még a dual magos procit is õ vetette fel elõszõr.
Szóval én nem bíznék abban, hogy az AMD elbukik, pláne most, hogy az ATi is már õt erõsíti!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
HMM hit...
Szerintem nem én voltam az, aki hitt valakinek, és rohadtul átverték...
Tudom, hogy nem ismered el, de akkor is így van.
Szerintem nem én voltam az, aki hitt valakinek, és rohadtul átverték...
Tudom, hogy nem ismered el, de akkor is így van.
Én Netburst 2-rõl beszélek.
Az Intel már majdnem 45nm-nél jár.
Minél kisebb a gyártástechnológia, annál nagyobb órajel érhetõ el.
A magok számát viszont nem lehet a végtelenségig emelni.
A Pentium 5 szerintem 4 vagy 8 magos lesz, és olyan 5-6 GHz körül fog menni.
Persze lehet, hogy Core 3 vagy Core 4 lesz a neve, de én Pentium 5-nek nevezném el, mert a Core procik nem a magas órajelre mennek most, viszont ezek arra fognak, mint régebben a Pentiumok, tehát a Pentium 5 jó név lenne majd rájuk.
Meg a Pentium név sokkal ismertebb, mint a Core név.
Az Intel már majdnem 45nm-nél jár.
Minél kisebb a gyártástechnológia, annál nagyobb órajel érhetõ el.
A magok számát viszont nem lehet a végtelenségig emelni.
A Pentium 5 szerintem 4 vagy 8 magos lesz, és olyan 5-6 GHz körül fog menni.
Persze lehet, hogy Core 3 vagy Core 4 lesz a neve, de én Pentium 5-nek nevezném el, mert a Core procik nem a magas órajelre mennek most, viszont ezek arra fognak, mint régebben a Pentiumok, tehát a Pentium 5 jó név lenne majd rájuk.
Meg a Pentium név sokkal ismertebb, mint a Core név.
"és az AMD örökre elbukik" fontos dolog a hit, tudom
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Mert a netburst mellett annyira szarul ment az amd-nek... álmodj.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez a Quad FX óriásit bukott.
Csak 1 tesztben volt gyorsabb a C2Q-nál, 500 wattot zabál, a C2Q csak 300-at, és rohadt sok hõt termel.
Én azt mondom, hogy most még próbálkoznak ezzel a natív 4 magossal, de aztán pár év múlva jön a Netburst2 architektúra(amit az egyre kisebb gyártástechnológia fog lehetõvé tenni) az Inteltõl, és a Pentium 5-ök(Valószínüleg ez lesz a neve, nem pedig Core 3, mert itt a magas órajelen lesz a fõ hangsúly), amik legalább 5 GHz-esek lesznek, és az AMD örökre elbukik.
Csak 1 tesztben volt gyorsabb a C2Q-nál, 500 wattot zabál, a C2Q csak 300-at, és rohadt sok hõt termel.
Én azt mondom, hogy most még próbálkoznak ezzel a natív 4 magossal, de aztán pár év múlva jön a Netburst2 architektúra(amit az egyre kisebb gyártástechnológia fog lehetõvé tenni) az Inteltõl, és a Pentium 5-ök(Valószínüleg ez lesz a neve, nem pedig Core 3, mert itt a magas órajelen lesz a fõ hangsúly), amik legalább 5 GHz-esek lesznek, és az AMD örökre elbukik.
"És ez mennyit fogyaszt?
Hallottatok már a SUN Sun-Ray nevû kliens gépeirõl?
Az egész gép 4W-ot fogyaszt! Ja és nem ad ki hangot!
Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!"
Az amd processzorokat gyart szamitogepekbe. A SunRay egy jo draga ethernetes kvm hosszabito. A nagyobb gond az, hogy az amd szerverei kezdenek erosebbek lenni a sun 'nagygepeinel'. Amikor egy feladat gyorsabban fut le a desktop gepemen, mint a csak altalm hasznalt szerveren, akkor komolyan kezdek aggodni, hogy mi kerult a szerveren annyiba.
ps: Ket sima k8-ast is ossze lehet kotni egy chip-ben, az egyik csak az i/o buszokat kezeli, a masik csak a memoriat. Igy az egyikben lassabb lesz a memoriaeleres, a masikban pedig az i/o. A cpu interconnect pedig a tokon belul megy.
Az egész gép 4W-ot fogyaszt! Ja és nem ad ki hangot!
Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!"
Az amd processzorokat gyart szamitogepekbe. A SunRay egy jo draga ethernetes kvm hosszabito. A nagyobb gond az, hogy az amd szerverei kezdenek erosebbek lenni a sun 'nagygepeinel'. Amikor egy feladat gyorsabban fut le a desktop gepemen, mint a csak altalm hasznalt szerveren, akkor komolyan kezdek aggodni, hogy mi kerult a szerveren annyiba.
ps: Ket sima k8-ast is ossze lehet kotni egy chip-ben, az egyik csak az i/o buszokat kezeli, a masik csak a memoriat. Igy az egyikben lassabb lesz a memoriaeleres, a masikban pedig az i/o. A cpu interconnect pedig a tokon belul megy.
Q1 kizárt. Már rég tudnánk legalább egy superpit. :D
És ez mennyit fogyaszt?
Az egész gép 4W-ot fogyaszt!
Ja és nem ad ki hangot!
Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!
Aranyos kis izék! A BME könyvtárában is ilyenek vannak.
Menyetek be nézzétek meg.
Az egész gép 4W-ot fogyaszt!
Ja és nem ad ki hangot!
Persze kell hozzá egy nagygép, de egy szerver elég akár egy nagy marék kliens géphez!
Aranyos kis izék! A BME könyvtárában is ilyenek vannak.
Menyetek be nézzétek meg.
Az, hogy bemutatták, azt sejteti, hogy 3-6 hónapon belül piacra dobják. Ellenben atök felesleges hülye Quad FX / 4x4 ökörség azt mutatja, hogy vagy nem biztosak benne idõre kijön, vagy tutira késni fog.
Én 2007 Q1-re emlékszem szerver fronton, és õsszre (2007 Q3) a desktop cuccokra, de annyit kavarnak, hogy a fene tudja.
2007 q3 ha jólemlékszem a server és vmikor utána desktop.
persze ez folyamatosan változik anno 1éve mégcsak 2008ra igérték k8lt
persze ez folyamatosan változik anno 1éve mégcsak 2008ra igérték k8lt
Az egyesített Lvl3 cache csak az Altairban lesz benne? Tehát ebben a most bejelentet verzióban még nem? És az csökkenti a sávszéllességproblémát a memória felé?
Sajnos(?) nem megvalósítható a K8-cal, a szokásos tokozásban: mindkettõnek saját memóriavezérlõje van, ezeknek külön kivezetések kellenének a tokon, stb.
Ez még csak szûk körû bemutató volt, prototípusokkal. Tömegtermelés hónapok múlva... És ez még csak a szerver-vonal, utána jön a desktop. :(
Micsoda? Már most k8l? Nem késõbb kéne jönnie?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
/off
csak elõbb még hadd adjam el a mostanit, mielõtt felére esik annak is az ára... :D
csak elõbb még hadd adjam el a mostanit, mielõtt felére esik annak is az ára... :D
Kiváncsi vagyok tényleg gyorsabb-e mint az intel 4 magosa ami 2 core 2 duo egybe.
Jöjjenek csak ki melõbb mert akkor méglejebb mennek a régebbi procik árai! :D
Jöjjenek csak ki melõbb mert akkor méglejebb mennek a régebbi procik árai! :D
Next PC upgrade: 2022
"Mindezt arra alapozzák, hogy valódi négymagos felépítésrõl van szó"
Nem, nem csak arra. Hanem arra, hogy ez az új K8L architektúrán alapul, ami egyéb teljesítménynövelõ fejlesztéseket is tartalmaz, a K8-hoz képest. Egyébként lesz belõle - desktop vonalon - 1 és 2 magos változat is.
Nem, nem csak arra. Hanem arra, hogy ez az új K8L architektúrán alapul, ami egyéb teljesítménynövelõ fejlesztéseket is tartalmaz, a K8-hoz képest. Egyébként lesz belõle - desktop vonalon - 1 és 2 magos változat is.
Na mégegyszer: K8L vs Core 2 Quad

← ElőzőOldal 3 / 3