iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
K: Mikor lesz kapható az Apple iPhone Magyarlandon?
V: Augusztus 22-én további 20 országban lesz legálisan és hivatalosan elérhetõ az Apple iPhone, nem hivatlos, ám fixnek vehetõ információk szerint ebben a körben fog bekapcsolódni Magyarország is (eredeti announcementünk itt). Legutolsó (08.05) információink szerint ekkor már fogható lesz a termék, elõtte kb 10 nappal pedig elõrendelés is lesz.

Szal ha igaz a pletyka akkor 1 hét múlva indul az elõrendelés... hát kíváncsi vagyok, elég nagy a csend a Tkomnál.

"- Magyar nyelv (angol win-em van és már herótom van tõle, legalább a kütyüm legyen magyar)"

99%-ban kész, már használható, de kézzel kell telepíteni. (nem nagy dolog)

"- WildEyes (lighttdp-vel safariban lehet megnézegetni a PDF/DOC/XLS doksikat amiket rátettem a kütyüre)"

FileMagnet ugyanerre jó.

"- Finder"

A készüléken való jogosultságok állítására már alkalmas cucc van, de file mûveleteket egyelõre nem csinál (iCommander), napról napra fejlõdik.

"- pure-FTPd (FTP szerver hogy totalcmd-bõl is rá lehessen menni a kütyüre)"

Még nincs.

"- AVPlayer"

Még nincs, rövidesen.

"- BigClock ( teljes kijelzõs digitális óra)"

Biztos van, de passzolom, hogy mire is lenne jó.

"- Flashlight ("zseblámpa" funkció)"

Van egy pár az App Store-ban.

"- KB2/KB (kikapcsolja a korrektúrát írásnál)"

Van, bár nem rakja a Settingsbe, hanem telepítése után kikapcsolja a szótárazást.

"- BossTool (nem a 300 megásra telepít hanem a nagyobb helyre)"

Boss Prefs, Boss Tools van, de alapból a pawnage úgy hozza létre a fájlrendszert, hogy minden a nagy partira van pakolva.

Magiszter
Szerintem mire rászánom magam a 2.0-ra mára 3.0-nál járnak (ha jó akkor nincs probléma)

Ombika
MAr itt a 2.0.1 is csak meg nincs torve gondolom! 😊

Magiszter
No skacok nagyon elgondolkoztam hogy feltegyem a 2.0-ás fw-t de elõtte lenne egy csokor kérdésem azokhoz akiknek van/értenek hozzá. Most az 1.1.4-et használom és a következõ progik kellenek nekem (amik nélkül nem élet az élet<#idiota>)
- Magyar nyelv (angol win-em van és már herótom van tõle, legalább a kütyüm legyen magyar)
- WildEyes (lighttdp-vel safariban lehet megnézegetni a PDF/DOC/XLS doksikat amiket rátettem a kütyüre)
- Finder
- pure-FTPd (FTP szerver hogy totalcmd-bõl is rá lehessen menni a kütyüre)
- AVPlayer
- BigClock ( teljes kijelzõs digitális óra)
- Flashlight ("zseblámpa" funkció)
- KB2/KB (kikapcsolja a korrektúrát írásnál)
- BossTool (nem a 300 megásra telepít hanem a nagyobb helyre)

Ezek amik elsõként kerülnek fel a szerkezetre mindig. Utána még van 1-2 dolog de azok nem fontosak, vagy csak "jó-ha-van" alapon tettem fe(toggle-wifi és társai).
Szóval tehát a fent felsoroltak közül mindegyikre szükségem van és csak akkor váltok 2.0-ra ha ezek már elérhetõek. Ezért szeretném tudni hogy hogy áll a helyzet (mivel olvastam hogy 2.0-ról 1.1.4-re visszaállni nem egyszerû manõver.)
A másik kérdésem meg hogy ha már megvan a 2.0-custom-firmware azt csak restore-olni kell 7.7-ben? Vagy még azt is macerálni kell valahogy?

A segítséget elõre is köszönöm.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Németországban lehet venni iPhone 3G-t? ha lehet akkor mennyibe kerül, függõ-e?
Kint van az IntelliScreen 2.0!

Cydiához adjátok hozzá a intelliborn.com/cydia repo-t és már telepíthetõ is.

chicco
100000 köszi
tele vagyok céges számokkal amik kellenének min den nap.

precision
settings, mail-contacts-calendar, import sim contacts

Bazinga!

chicco
hol van skacok ez a sim másolás.?????????<#worship>

PyRex
szerintem nem. teljesen felesleges. a 2.0 100x jobb - szerintem. sosem tenném vissza az 1.1.4-et.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

AleXXXXX
Így már érthetõbb 1-2 dolog..😊
Bár most nekem eshetnéntek, hogy miért jártatom itt a számat, hiszen a telefon még a kezembe se volt😛 és igazatok is lenne😄 uh én elõször "kiélvezem" az 1.1.4-et, ha megunom, vagy felülkerekedik bennem a kíváncsiság, felpakolom a 2.0-t. Szerintem ez a legjobb út.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

precision
szerintem a cydia sokkal jobb mint az installer, már csak azért is mert apt csomagkezelõt használ, függõségi fa kezeléssel, szal ha fel akarok rakni egy olyan cuccot amihez kell egy másik is hogy mûködjön akkor nem nyivákol mint az intaller hogy elõtte rakjam fel azt a másik csomagot hanem szépen magától leszedi, felteszi...stb.

Bazinga!

"A beta version of IntelliScreen, compatible with the new firmware, will be released on 10 August."

Aki témákat akar, az telepítse a Winterboard-ot. Mûködnek vele a régi SB-s témák, cseréli a hátteret is. 😊

"és a sok-sok app, ami installeren kinn van? vagy azokat átalakítják, hogy menjenek 2.0-n, és cydiával is?"

Sokan a lényeget nem értik.

A Cydia pont ugyanolyan csomagkezelõ mint az Installer, ugyanazt csinálják, csak más adja ki õket.
Az eddigi alkalmazások nem a Cydiától, vagy az Installertõl lesznek, hanem attól, ha a fejlesztõik elkészítik 2.0-ra õket, mivel az 1.1.x-re készült alkalmazások nem kompatibilisek az új rendszerrel.

Az, hogy az elkészült cuccost mivel telepítjük, egykutya..

"Meg nem igazán értem, minek ezt bonyolítani:nem volt megfelelõ az installer, nem lett volna elég azt "felfejleszteni" 2.0-hoz?"

Az Installert teljesen 0-ról újra kellett írni.

"Szerintem eléggé kellemetlen ez a megoldás.."

Miért, hajszál pontosan ugyanolyan megoldás a Cydia, mint az Installer.

oneal1
jaaaa akkor nem szóltam😄

!Forza Ferrari!

PyRex
milyen backup? ez lesz az elsõ telefonja... 😊

PyRex
mi a francnak az iSim?

2.0 alapból tud sim kártyáról importálni... ^^

MerlinW
Ja nem, csak kiegészítettem pár alkalmazással ami hiányozna 2.0-án😊 De ha már portolódnak az jó hír😊 Én talán majd valahol a 2.1 - 2.2 között/környékén kapcsolódom be a dologba. Javítgassák csak, addig elvegetálok az 1.1.4-el😊

[merlinw.org]

precision
ezt most arra írod hogy mi nincs még 2.0 -án?
ezek közül csak az mxtube -t használom, és az már van 2.0 -ra is

Bazinga!

MerlinW
iSim, weTool(sms, telszám továbbítás, stb), IntelliScreen(lock screenen infók), MCleaner("tûzfal" - telefonszámok, sms-ek blokkolása), MxTube(youtube downloader), iRadio, Snapture(turbózott fényképetõ soft), stb

[merlinw.org]

oneal1
nem kell átírogatni a neveket
backup megjegyzi õket

!Forza Ferrari!

magus
bosstool és bossprefs van, a többit nem találtam

AleXXXXX
hát pár aprócska appt.. pl isim (150 nevet nem fogok kézzel átírogatni..)
jó így hírtelen nem jut eszembe, de van egys csomó amit néztem.😛 pl fring
akkor shazam, boss tool, boss prefs..

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

magus
bár tényleg nem tudom, mik voltak 1.1.4-ben ami annyira hiányozhat, de én nemrég jailbreakeltem a 2.0-át, és felpakoltam kb az összes feltört appstores játékot, és van köztük pár nagyon jó... persze vannak amik azonnal repültek, hogy ne foglalják a helyet, de a jókért már megérte a 2.0. scummvm is van már, az is nagyon fontos számomra, és lassan jön ki pár dolog még amit sajnálok hogy nincs (snes emu, openttd).
mit hiányolsz nagyon?

AleXXXXX
így érthetõ..
Akkor nekem marad 1.1.4+installer+itunes store.😄

magus
én ugyan nem használtam az installert, de cydian belül azt írják, hogy teljesen máshogy mûködik a 2.0 mint az elõzõ fw, ezért kb mindent elölrõl kell kezdeni a fejlesztés terén. ennek nincs köze a cydia vs installerhez. cydia meg állítólag teljesen open source és ezért rakták azt bele...

oneal1
summerboard mikor lesz? hiányoznak nekem a témák

!Forza Ferrari!

AleXXXXX
és a sok-sok app, ami installeren kinn van? vagy azokat átalakítják, hogy menjenek 2.0-n, és cydiával is?o_0
Meg nem igazán értem, minek ezt bonyolítani:nem volt megfelelõ az installer, nem lett volna elég azt "felfejleszteni" 2.0-hoz? Szerintem eléggé kellemetlen ez a megoldás..

A mai frissítés után a Cydia mindazt tudja már amit az Installer tudott, innentõl az teljesen feleslegessé vált.

Most már csak a 2.0-s fejlesztés hegyek és új repo-k kellenek 😊

Szerintem ez régebbi FW-n volt így.
Helló!

És azt hogy lehet beállítani, hogy amikor csörög a telefon, akkor az illetõ képét ne nagyképernyõben hozza ki, hanem csak kicsiben, és a háttérkép látszódjon? Mert a bemutató képeken így van rajta, de mégsem úgy hozza ki.

Köszönöm!
grizzly21
van a honlapjukon egy lefedettsegi terkep, edge nincs, de a 3g jol ki van epitve.
Itt pl Balatonon eleg gyorsan es stabilan jon.

AleXXXXX
Köszi a választ, akkor úgy néz ki, tmobilos simet (is) használni kell majd.. Annyira nem nagy gond, csak cserélgetni kell, mikor netezni akarok.😄

PyRex
apn: internet.vodafone.net
minden más üresen marad

PyRex
vodafone-nál NINCS edge

magus
kösz : )

Lacee
két ujjaddal végighúzol a képernyõn, ha jól emlékszem. (mégpedig asszem fentrõl lefelé)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

magus
um, csak egy pici kérdés... scummvm-ben hogy csalogatom elõ a menut, hogy tudjak menteni? pc-n f5 volt azt hiszem

AleXXXXX
Hát.. énis utánann néztem ezeknek,:
A wapot felesleges volt megvenni, mivel 600kb az ló*asz.
Inkább vegyél 3 gigás csomagot, havi 4000-ért, és az megy edge-vel is (mobilinternet)
Az apn-hez etr írd ha vitamaxos vagy: vitamax.internet.vodafone.net
Ha elõfizus, ugyanez, csak nincs "vitamax."

Helló!

Valaki segítsen plz! Aktiváltattam a vodafone GPRS WAP-ot, és nem akar mûködni, pedig a beállításokat is megcsináltam. Azt írja ki a böngészõban, hogy EDGE nem lesz aktív.
Más fórumban olvastam, hogy iPhone-on nem is megy WAP. Ez tényleg így van, lehet ez akkor a baja?

Köszi!!
magus
az honnan eszi a helyet? a nagy vagy a kicsi partícióból?

bár gondolom a nagyból, mert a bosstools mikor elindítottam azt írta ki, hogy a fontokon kívül minden át van már mozgatva

Nem kell újraindítanod az egész készüléket, vagy telepíted a Respring alkalmazást, vagy a Boss Prefs-bõl indítsd újra csak a Springboard-ot.

Rossz helyre másolod.

A nem .ipa-s programokat a /var/stash/Applications.xxxxxx mappába kell másolnod.

Ha ott nincs semmi, akkor nem futott le a pwnage, BossTools-al tudod korrigálni (mindent mozgass át vele).

magus
mûködik! reboot kellett neki : ) köszönöm a türelmet : )

magus
na, most odáig jutottam, hogy próbálkoztam azzal, hogy ssh-val átpakolom az applications mappába, és ott állítom át a chmodot, de nem sikerült utána elindulnia, "the application "xxx" cannot be opened"

aztán láttam, hogy mindenhol azt írják, hogy a mobileframeworkot kell megpatchelni. kicseréltem azt a filet, átállítottam a chmodot, az itunes sikeresen felpakolta a crackelt programomat, de megint nem akarja megnyitni. elfelejtettem volna valamit?

precision
boss tool -al a programokat is át lehet rakni 😊

Bazinga!

magus
oké, köszi felrakom.
ha leszedek legálisan egy programot, akkor az a 32 gigából eszi meg a helyet, nem ebbõl a picibõl, nem lehet arra a partícóra rakni a programokat?

precision
magus: openssh -nak nincs ikonja, csak fut, bossprefs progival lehet ki-be kapcsolni, ugyancsak cydiaból felrakható

ha nincs hely akkor meg boss tools -t rakd fel cydiaból, és a fontokat pakold át a rendszerpartícióról az ipod partícióra

Bazinga!