iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pyrohun
lol jahogy végig sem nézte? 😊))) Tényleg no comment, megyek Lost-ot nézni 😊))))))))

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
iphone elõtt több, mint 50 telefonom volt (1997-ben volt az elsõ, egy 5110-es) és iphone alatt is próbáltam más okostelefonokat. EGYIK SEM KÖZELÍTETTE MEG az iphone-t. Sem sebességben, sem felhasználói élményben. Volt, amelyiknek jobb volt a kamerája, volt amelyikben lehetett memóriakártyát cserélni, de ki nem szarja le, ha amúgy egy használhatatlan összetákolt szar az egész?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

precision
"nem neztem vegig az egeszet"

na hát ez nagy probléma... és mégis okoskodsz itt
megnézted az elejét, meg a végén mikor fut hetvenakárhány progi, hogy lépked a menüben... fogadd legmélyebb gratulációmat

nézd végig a videót szerintem... mert tényleg egy kalap fos az egész multitask nélkül is, de egyre fosabb az egész ahogyan egyre több progi fut

Bazinga!

5c0rp330n
amikor belep ide-oda, akkor elindit egy programot. ami nem olyan folyamatos, mint a legtobb iphone app eseteben. de ezt nem a multitasking okozza, es ezt kene felfogni. ezt jol tudnad ha fogtal volna a kezedben eletedben hasonlo telefont.

pyrohun
Dehát neki ez egy goyrs telefon, gyors, nem belassulós multitask-kal!!! 😊

passatgt
nem vagyok benne teljesen a beszélgetésben, de az a videóban lévõ telefon katasztrófa, minden szaggatva mûködik, vicc kategória😄

precision
abszolút egyetértek

volt nekem symbianos stylusos sony ericsson -om, nem is egy, és az elsõ custom progi mindig a taskmanager volt amit felraktam rá, mivel nem zárták be magukat a programok mikor kiléptem belõlük, egy idõ után pedig szinte használhatatlanná vált az egész telefon

érdekes, hogy késõbb már gyárilag volt taskmanager, aztán továbblépett a symbian és az sonyericsson és már azt is megcsinálták, hogy ugyan ne fusson már alapértelmezetten a progi tovább ha kilépek, csak akkor ha én azt szeretném...

szóval tényleg tudott a symbian multitaskot, csak hát egy mp3 lejátszótól (ami nem is játszott le éppen zenét), egy képnézegetõtõl, egy file managertõl, egy sms apptól és egy naptártól meghalt az egész
köszönjük emese, inkább futtatok egyszerre 1 appot, de azt normálisan, normális eszközön, normális os alatt 😊

Bazinga!

pyrohun
Ahogy telik az idõ és egyre több alkalmazás fut, egyre lassabban nyílnak meg az új alkalmazások, egyre többet "gondolkodik" a telefon, írtam konkrét példáokat is (3.4 másodpercig fehér képernyõk, villogások, soronkénti menü kirajzolás, downloads-ba belép majd másodpercekig semmi). Na ilyen iphone-on nem létezik. Még 2G-n találkoztam a régi szoftverrel ritkán hasonlóval, de az sem volt ilyen gáz

"szemmellathato lassulas nelkul"

Szerintem:

1. - vagy szemészetre kéne menned
2. - vagy tényleg eltérõek a fogalmaink a lassulásról, de hogy lehet, hogy az N82-t te nem érzed lassúnak, ha van egy iPhone-od tõled 1,5 méterre amin ha ráböksz egy ikonra, akkor qrvagyorsan ott van az app, mindenféle akadás, várakozás, erõlködés és a fenti érdekes jelenségek NÉLKÜL.

5c0rp330n
annyit IS tud, de annyit futtatni normal esetben nyilvan senki nem fog.
" Mutattál egy videót egy alapból lassuú telefonról, ami a multitask miatt még lassúbb lett "
na itt nem ertjuk egymast. mutasd meg nekem hogy hol latod azt a videoban, hogy lelassul a telefon a multitaskingtol. nem neztem vegig az egeszet, de en sehol nem lattam ilyet benne, akkor pedig biztos nem amikor meg ertelmes szamu program futott egyszerre.
#15443: detto.

#15444: nem bonyolult a kerdes, csak ertelmet nem lattam hogy megnevezzem, amikor a linkelt videon tobb mint ketszer annyi cucc fut egyszerre szemmellathato lassulas nelkul. e51 btw.

Ability
Felraktam a backgroundert Cydia-ról, abból is valami késõbbi, kiforrottabb verziót. Tényleg nem volt lassú, még meg is tetszett a dolog... Eltelt egy hét, a telefon azt sem tudta magától melyik éveredben járunk, minden szaggatott rajta, resetes retart sem segített neki, kellett egy kis idõ míg kipihente fáradalmait. 😄 Persze az Apple biztos tudná jobban implementálni, de el kellene fogadni, hogy szükséges az erõsebb vas is hozzá. Sima 3G iPhone-om van egyébként, 3GS-sel biztos nincs gond, ezt bizonyítja a mostani bejelentés is.

Zárszónak:

Megmondom én mi folyik itt személyes véleményem szerint: elvi játékok. Az iPhone debütálásakor is már ment a kritika a multitasking dolog miatt, csak azt nem tudja senki, hogy pontosan miért is kellett volna ez nekünk. Akkoriban nem igazán voltak GPS-es telefonok, még a stylus-szal kezelhetõ telefonokból sem volt sok. Szóval amíg az akkori idõkben az ember kibogarászta az almenükbõl a háttérben futó, újra megnyitni kívánt alkalmazást, addig mi még a szar, régi, elavult iPhone-okkal is dupla annyi idõ alatt megnyitottuk háttérben való futtatás nélkül. Ha akkor nem igazán volt GPS, akkor miért volt égetõ annyi a háttérben való futtatás? IM kliensek is léteztek, de véleményem szerint használhatatlanok voltak, szóval nálam az sem játszik. Rendes email kliens és böngészõ sem igazán volt, szóval a copypaste sem volt véleményem szerint égetõ abban a korban. Ha nem kell copypaste, akkor máris kevesebb az igény a programok közti ide-oda váltogatásnak.

Pár dolog tény: az Apple a Push NS-el is elkésett, illetve a szoftveres újdonságok is jöhetnének dupla ilyen tempóban. Hiány mindig is volt, sok iPhone tulaj el is ismerte, azonban inkább legyen ennyi bajom, minthogy egy kezelhetetlen telefonnal szenvedjek. Így iPhone után visszagondolva sosem akarok többé "hagyományos telefont" látni.
pyrohun
Azért mert kamuzott 😊 Egyértelmû.

pyrohun
Ott a pont.

precision
én nem értem miért olyan bonyolult kérdése ez, hogy légyszíves nevezd már meg azt a "3 éves középkategóriás mobilt" amin TE ~30 taskot futtatsz mindenféle lassulás nélkül

Bazinga!

pyrohun
"teljesen folyamatosan lepked a menukben."

Igen a menüben lépkedés neked akkor EGYENLÕ azzal, hogy az egész telefon amúgy (az egyes appok pl. külön külön) mennyire lesz lassú? Atyaég, MÉG, mester, MÉG ilyeneket! Tanulni akarunk!!!

lol

pyrohun
"mi az istenert akarnal egy telefonon 30 alkalmazast futtatni amikor gepen nem futtat ennyit epeszu ember egyszerre? "

Te SKIZOFRÉN vagy basszus? TE ÍRTAD, téged idéztelek, ember! PONT HOGY ÉN nem akarok futtatni ennyit, csak te pattogtál, hogy bibibíí a te telefonod ezt is tudja... Atyaég, hallod, nem vagy semmi... Legalább saját magadat ne cáfold már meg, ennyire hogy lehet valaki idióta, te jó ég 😊)) Beírsz egy faszságot, amit én tõled idézek és utána azt hozod ki belõle, hogy én vagyok a hülye. Gratulálok, tapsvihar...

"direkt jatszod az ertetlen faszt?"

Kettõnk közül nem én játszom. Leszarom a GUI-t. Mutattál egy videót egy alapból lassuú telefonról, ami a multitask miatt még lassúbb lett (most írom le harmadszor?).

Hallod, szerintem feküdj le, kezdesz már fáradt és figyelmetlen lenni...

5c0rp330n
a 30-at nyilvan ugy irtam, hogy akar, normal esetben normal ember nem futtat annyit. es lad a videot amit linkeltem, ahol nem 30, hanem 74 darab program fut a vegere egyszerre:
"after opening every single ROM application in the device, i started to open the 3rd party softwares i had installed also.. and after aprox 74 applications open and running in the background, i ran out of applications to open, and still 23MB of executable RAM memory was still free.."
a vegebe belenezve, amikor mar legalabb mind a 74 program fut, semmifele plusz belassulas nincs, teljesen folyamatosan lepked a menukben.

precision
persze, önmagában nem lassít semmit egy funkció megléte, csak akkor ha használod... csudijó 😊

ja bocs, hogy ésszel kell használni, ok, én használnám ésszel, de ha egyszer maga az os és a hw gyengesége miatt az ésszerû használattól is szarozik, akkor inkább köszönöm, nem... nem az iphone az elsõ okostelóm, volt már windows mobile -os, symbianos is, nem a levegõbe beszélek

persze van igazság abban amit mondasz, hogy az apple szereti halogatni a funkciókat és fokozatosan adagolni, pl ezt is utálom bennük
de speciel a multitasking -ot nem ilyennek érzem, mert most elõálltak egy olyan multitask -al, ami "szokatlan", de látszólag jó lesz... szokásos apple apróság, kis újítás, amitõl jobb lesz mint a többiek megoldása

Bazinga!

precision
"a 3 eves kozepkategorias telomon, ~30 alkalmazast futtatok egyszerre, nulla lassulassal, egymassal parhuzamosan"

"mi az istenert akarnal egy telefonon 30 alkalmazast futtatni amikor gepen nem futtat ennyit epeszu ember egyszerre? epeszu multitasking hasznalatrol beszeltunk, amitol nem lassul be a telefon, ahogy mar 600szor elmondtam."

te sem vagy egyszerû eset hallod... 😊

engem is érdekelne, hogy melyik az a teló, amin 30 task fut ugyanolyan gyorsan, mintha csak 1 futna

Bazinga!

5c0rp330n
"Te arról beszéltél, hogy nonszensz amiért az apple sokáig nem támogatta a multitaskingot, illetve hogy más platformokon nem eredményez lassulást, mivel mindenhol gördülékeny volt nálad."

pontosan. vegre valaki, aki legalabb tudja, hogy mirol beszelunk. kb az osszes tobbi mobil os-ben kezdetektol fogva megoldott dolog a multitasking, ami onmagaban nem lassit le semmit. mellesleg cydia-n at iphone-ra eddig is volt nemhivatalos multitasking, es erdekesmodon akkor nem mondta ra senki hogy olyan lassu lenne. most hirtelen kiderult hogy az ugy megis szar volt es hogy az a hw valojaban nem is lesz ra kepes csak a legujabb vas (3gs) a legujabb os-el (4.0), mindez 3 ev varakozas utan?

precision
Jól olvasom, hogy nem minden fícsör lesz elérhetõ iPhone 2G -re (köztük a multitask pl) ?

jó nyilván emiatt nem fogom kidobni a 2G -met és rohanni venni újabb modellt, csak fura... ezek szerint ennyivel lassabb a 2G mint a többi

Bazinga!

REPS0L
bazdmeg.
"iPhone 3Gs es iPT 3G felhasznalok mindent megkapnak. 3G es iPT 2G tulajok sok mindent nem kapnak meg - koztuk a multitaskingot"

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

5c0rp330n
"Minden amit írtál, igaz? Persze." cafold <#awink> amugy kosz az elismerest.

"Milyen telefon az, amelyen 30 alkalmazást futtatsz és nem lassul be? Harmadszor kérdezem. Nem adtál rá választ."
mi az istenert akarnal egy telefonon 30 alkalmazast futtatni amikor gepen nem futtat ennyit epeszu ember egyszerre? epeszu multitasking hasznalatrol beszeltunk, amitol nem lassul be a telefon, ahogy mar 600szor elmondtam.

"Az iphone multitask nélkül is sokkal gyorsabban indítja és fér hozzá az alkalmazásokhoz mint a legtöbb multitaskos telefon multitaskkal. Ennyit errõl"
ez egy allitas, amit semmilyen modon nem tudsz alatamasztani, log a a levegobe, es aminek biztos vagyok benne hogy az esetek 99%-aban a szoges ellentete igaz.

" Ha van iPhone-od, akkor kis ujjacskáddal bökj rá akármyleik ikonra és próbáld ki -.-"
kiprobaltam, mert itt sokakkal ellentetben en CSAK olyan dolgokrol beszelek, amiket lattam, tapasztaltam, hasznaltam. es ennek fenyeben tartok mindent amit mondtam.

#15430 "de az iphone gyorsabban nyit meg egy olyan programot ami nincs benne a memóriában (tehát elõször indítod) mint egy más teló taskot vált egyik programról egy már futó másik -ra, mert egyszerûen szar megoldások vannak a taskváltásra is"

lasd: felul. ez biztos vagyok benne, hogy szinte semmilyen formaban nem igaz. eddig akarmilyen okostelefon volt a kezemben, amikor egy program a memoriaban volt, a gombnyomas pillanataban atvaltott akarmelyik futo programra. pont ez az egyik fo ertelme a memoriaban tarolasnak. mert azt qrvagyorsan el lehet erni, okoska.

#15431: istenem.. SEMMIT nem tamasztottal ala. MUTASD MEG hogy hol allitottam hogy az altalam linkelt videon a telonak szebb/jobb a GUI-ja, vagy hogy barmilyen szempontbol ossze kene hasonlitani az iphone-al! mielott nekiallnal keresni, elarulom: SEHOL. SEMMIT nem tamasztottal ala. amirol beszelsz, SEMMILYEN FORMABAN nem kapcsolodik ahhoz amirol beszelgettunk. irom le mindezt 10edszerre? steve bacsi ennyire megfertozte az agyad vagy direkt jatszod az ertetlen faszt?

pyrohun
De ráadásul nem is igaz, hogy más platformokon gördülékeny. Az újabb androidos telefonokon igen, de a többin mindig is egy kalap f*s volt...

Ability
Te arról beszéltél, hogy nonszensz amiért az apple sokáig nem támogatta a multitaskingot, illetve hogy más platformokon nem eredményez lassulást, mivel mindenhol gördülékeny volt nálad. Én meg arról beszéltem, hogy nem véletlen kerülték a dolgot, mivel egy nagyobb igényekkel rendelkezõ dolognak erõsebb vas kell, a rinya meg már elõtte is ment nálad hogy drága és szar, közben az átlagembernek kényelmes és nincs hiánya.

Pont.
Ability
Akkor újra, csak a Te kedvedért:

Nem mindegy, hogy egy régebbi, elavultabb gépen dolgozol egy hétig bezárás nálkül paintben, rajzolgatsz szép vonalakat a ceruzálval, VAGY egy hétig bezárás nélkül photoshopban nagy felbontású képekkel.

Nem hasonlíthatsz össze multitasking lassulást egy másik olyan platformmal, aminek sokkal nagyobb igényei vannak, viszont minõséget is ad cserébe. A mostani frissítés sem valós multitaskingot hozott, iphoneon olyan játékok vannak, mint amilyet 2 évvel ezelõtt soha nem láttál egy telefonon sem, az újabbakról már nem is beszélve. Mi lenne, ha ezeket nem zárná be? Teljesértékû multitasking mellett az összeset hagyná a háttérben futni? Szar példa, sarkítok, ígen, tényleg így van, mint ahogy te is ezt teszed.
pyrohun
Igen, köszönjük, belinkeltél egy videót, amin LÁTSZÓDIK, hogy egy ALAPBÓL LASSÚ TELEFON a videó küzepétõl MÉG LASSÚBB lesz. Tehát kössz szépen, mert pont az én igazamat támasztottad alá. -.-

precision
pyro ott arra célzott, hogy más telefonokon még n+1 -edik indításra is lassaban indulnak a programok mint az iphone -on elsõre

igen, ha elindítasz egy progit, majd bezárod, és utána megnyitod újra, gyorsabban fog megnyilni... de az iphone gyorsabban nyit meg egy olyan programot ami nincs benne a memóriában (tehát elõször indítod) mint egy más teló taskot vált egyik programról egy már futó másik -ra, mert egyszerûen szar megoldások vannak a taskváltásra is

itt jönnek elõ az apróságok... nem lassul be a sok progitól, ok, ésszel kell használni, tényleg, de sokat érek vele, ha maga a gui szar, és lassú, és amúgy minden egyéb szar, az érintés érzékenysége és minõsége is fos... tényleg nagyon jó és nem az az elsõdleges hogy normálisan tudjam használni a telefonom, hanem tudjon mindent, de cserébe legyen szar...

Bazinga!

pyrohun
Minden amit írtál, igaz? Persze.

Milyen telefon az, amelyen 30 alkalmazást futtatsz és nem lassul be? Harmadszor kérdezem. Nem adtál rá választ.

"a multitaskingtol nem lassul be, ezt mondtam, es ez igy is van"

A Nokia N82 csúnyán belassul a videó végére (már a közepére is, vagy talán normális amikor másodpercekig fehér képernyõt látsz?), de (leírom negyedszer is, bár mondjuk nem fogod felfogni), egy alapból lagos és lassú telefonon nyilván nehéz bemutatni azt, hogy lassít-e a multitask.

Az iphone multitask nélkül is sokkal gyorsabban indítja és fér hozzá az alkalmazásokhoz mint a legtöbb multitaskos telefon multitaskkal. Ennyit errõl. Ha van iPhone-od, akkor kis ujjacskáddal bökj rá akármyleik ikonra és próbáld ki -.-

"arrol beszeltem, hogy a legtobb okostelo os-e mar e kezdetektol tud multitasking-ot, amitol nem lassul be a cucc, ha esszel van hasznalva. ennyi"

Örülök csak ez mese habbal. Próbáltam nem egyet, nem kettõt. Akkor neked eltérõ fogalmaid vannak a belassulásról. eEgy iPhone 3GS - na AZ nem lassul be soha. Minden más csak próbál olyan gyors lenni, de még multitaskkal sem sikerül nekik, hiába futtatnak a háttérben csomó szart.

5c0rp330n
en nem igazan favorizaltam a symbiant soha, ahogy most sem.
olvasd el akkor szepen, hogy milyen celbol linkeltem be azt a szaros videot. mert semmikeppen NEM azert hogy ossze legyen hasonlitva egy iphone-al, az onmagaban nonsense lenne. egy egyszeru allitas alatamasztasara linkeltem, legalabb 3 masik mobil os tobb100 teloja kozul barmelyik masikat is linkelhettem volna. az eszmefuttatas, amirol beszelsz, nem letezett, en soha nem irtam ilyet. irom mindezt le kb negyedszer, de hogy tobbszor nem fogom, az qrvaelet.

5c0rp330n
csak kepen, ja. illetve megsem, itt van egy masfel meterre tolem.
"Csak mert olyan jól bekamuztad azt, hogy 30 alkalmazással is ugyanolyan gyors 😊 Kíváncsi lennék erre a te csodatelefonodra..."
ez gyakorlatilag igy is van. mi az hogy bekamuztam? konyorgom. a multitaskingtol nem lassul be, ezt mondtam, es ez igy is van. mirol beszelsz?

" N82 a NULLA dizájnnal rendelkezõ ócska fos programjait is másodpercek alatt nyitotta meg, indította el, az iphone-on pedig minde pöccre bent van, nem kell rá semmit sem várnom. De szerintem te ezt nem vagy képes megemészteni"
ez igy van. ezen nincs mit magyarazni. meg tudom emeszteni. aki nem tud valamit megemeszteni, az te vagy: hogy ez KIBASZOTTUL semmilyen formaban nem kapcsolodik ahhoz amirol beszelunk.

tereled ossze-vissza a dolgokat, de ezt irtad:
"még elsõ indításra is ilyen lassú szar...!"
meg elso inditasra is lassu. ezt megis hogy kene erteni? ebbol egy ertelmes ember arra kovetkeztet, hogy szerinted elso inditasra kene gyorsabban indulnia egy programnak, mint amugy. megis mirol beszelsz? mind1, mostmar ne is probald meg megmagyarazni.

"Nem láttál még iphone-t. Pont."
eddig abban a tudatban eltem, hogy lattam, es probaltam sokszor, illetve itt is van egy mellettem, de biztos igazad van es ez csak optikai illuzio, te meg ezt tudod jol onnan x kilometerre a geped mogul is mint a mindenhato atyauristen. ok.

ha nem tunt volna fel: nem jarok ide. en csak megkerdojeleztem, hogy az uj os-el kapcsolatban nehany dolgot, amire nem tudtal ertelmes valaszt adni. MINDEN amit irtam, IGAZ. mutass egyvalamit ami nem az. ellenben te mar tobb pontban hulyeset irtal, hulyet te csinalsz magadbol, mert szo-elterelessel, ertelmes ervek nelkul probalsz meg vitatkozni, es egyszeruen mintha el sem olvasnad amit irnek, csak ugyanazokat a baromsagokat hajtogatod.

#15423: ez mind szep es jo, es igaz, de egyszeruen nem errol beszeltem. arrol beszeltem, hogy a legtobb okostelo os-e mar e kezdetektol tud multitasking-ot, amitol nem lassul be a cucc, ha esszel van hasznalva. ennyi. az osszestobbi duma szintiszta bullshit, amirol en nem beszeltem, es aminek en sosem allitottam az ellenkezojet.

Ability
Egyszerû a képlet: te mindig favorizálsz valamit, az iphone os számodra mindig is szar volt. Anno a symbiant pártfogoltad, a belinkelt videód az akkori átlag symbiant képviseli, de hogyan akarsz összehasonlítani sebességben bármit is, ha a bemutatott készüléken maga a szoftverek minõsége, összetettsége jóval alulmúlja az iphone akármelyik programját/verzióját? Mert a grafika, animációk, bármilyen render, a hatalmas adatok kezelése mind teljesítményt vesz el. Sokszor már magánál az indulásnál is. Mondom újra: meghalna ez a telefon, ha egy jól megtömött képgalériában kellene ugyan azt csinálnia, mint az iphone. Akadásmentesen görgetni a teljes tartalmat, "megjelenítési idõ" nélkül. Az utolsó ilyen telefonon amit láttam még normális zenelejátszó sem volt, hogyan indulna rajta ugyan olyan gyorsan az iphone ipod appja? A 20 másodperces kis csengõhangok betöltésére is sokat kellett várni, nemhogy coverflow és társai.

Az egész eszmefutás ott veszti el az értelmét, hogy a két telefon hardveres teljesítményben sem egál. Csakhogy akkor visszaérkezünk megint az elvi játékokhoz, miszerint te mindig is a symbiant pártfogoltad, noha sosem gyártottak vele olyan telefont, ami képes lenne ugyan azt a minõséget és teljesítményt leadni. Ezzel gyakorlatilag összehasonlíthatatlanná téve az egész eszmét.
precision
azt én sem értem, hogy miért jár ide... 😊

Bazinga!

pyrohun
Látszik hogy iphone.t kkb. képen láttál -.-
Nincs N82-d, akkor mid van? Csak mert olyan jól bekamuztad azt, hogy 30 alkalmazással is ugyanolyan gyors 😊 Kíváncsi lennék erre a te csodatelefonodra...

A lényeget fogom. De sajnos te nem fogod fel azt, hogy sajét nagadat égeted a hülye videóiddal. Megnézhetek még 85 másik videót is LAGOS, LASSÚ telefonokról. De köszi: inkább használom az iphone-t. Látszik, hogy lövésed nincs az Apple telefonjához.

A szép, kidolgozott programok azok úgy jönnek ide, hogy az általad belinkelt videón az N82 a NULLA dizájnnal rendelkezõ ócska fos programjait is másodpercek alatt nyitotta meg, indította el, az iphone-on pedig minde pöccre bent van, nem kell rá semmit sem várnom. De szerintem te ezt nem vagy képes megemészteni 😊)

"a te rendszereden biztosan eloszor indul el minden a leggyorsabban"

Az én telefonomon minden egyes alkalommal ugyanolyan goyrsan indul el valami - nem lehet látni, hogy töltene, hanem rányomok az ikonra, és egy fél másodperces animáció után ott van az alkalmazás és FUT. mi a francot nem értesz ezen? Nem kell fehér képernyõket nézegetnem, sorok kirajzolását várnom, stb. hanem hibátlanul fut a program.

"ennel az iphone biztosan nem gyorsabb, sot, biztosan MINDEN esetben LASSABB."

Nem láttál még iphone-t. Pont.

Kérdésem, erre viszont választ várok.

Mi a francnak jársz te ide? Mert ha legalább értelmes dolgokat írnál le. De egy iphone tulajt akarsz meggyõzni arról, hogy az iphone-ja nem tudja azt, amit tud? Vagy.. komolyan nem is értelek. Idejössz flame-elni, szarozni valamit, és egyszerûen nem igaz az, amiket leírsz. Ennek mi értelme van? Élvezed, hogy teljesen hülyét csinálsz magadból?

precision
scorpeeon:

neked azt kéne felfognod, hogy az átlagusert (sõt, már nem csak õket) nem az érdekli, hogy ha elindítanak 30 alkalmazást akkor belassul e a telefon
nyilván nincs szükségük rá

tudod mi érdekli az embereket? az, hogy egyszerûen tudják használni a készüléküket, ami gyorsan mûködik, és az érintõkijelzõje úgy reagál minden egyes érintésre ahogyan kell... az egyik netes újságíró úgy fogalmazott az iphone kijelzõjének érintés minõségével és precizitásával (meg úgy a "feeling" -el kapcsolatban), hogy olyan mintha az ember végighúzná az ujját a homokban
ennyi 😊 az embereket ez érdekli... és nem, ez nem a marketing hatása, hanem a mindennapi használatból adódó elvárások

a 4.0 -ás os már elég korrekt lesz... az apple mindig is abban volt jó, hogy ÚGY old meg dolgokat, hogy azok kényelmesek legyenek, optimalizálva legyenek, gyorsan mûködjenek

nemrég néztem egy videot ahol Jobs még régen bemutatta az osx -nek azt a megoldását, ami az alt-tab -os ablakváltást hivatott leváltani... ugye az annyira nem fontos dolog, hogy át kelljen variálni, eddig is tudta az osx a taskváltást, pont ugyanúgy mint a windows... nade az apple azt mondta, hogy az nem elég user friendly, mármint nem elég hatékony, ezért csinált egy olyat, hogy gombnyomásra az összes megnyitott ablakot pici thumbnailként mutatja a képernyõn, és lehet válogatni... mindezt gyorsan, egyszerûen, gördülékenyen, hatékonyan... ott van pl az windowsban az aero féle 3d -s izé... tök jó tényleg, hogy 3d -be elforog a taskváltó, de csak sorban tudsz váltani benne, ha megvan nyitva 8 ablakot, az 1. -n vagy és kell a 6. ablak akkor kiszámolhatod hogy hány gombnyomás kell... aztán az apple féle megoldásban az is benne van, hogy csak egy adott program ablakait mutassa, vagy egy adott progam ablakait ne mutassa a taskváltóban

ezek ilyen apróságok(nak tûnnek), de az apple mindig is az élen állt az ilyen dolgok tekintetében, és ha hiszed ha nem mindenki csak másolni akarja

érdekes, az iphone megjelenése után egybõl mindenki jött az iphone killerével, elõtte szartak az érintõkijelzõre, leszámítva egy-két szart, amik csak stylussal mentek, ergo nem voltak a szó mostani értelmében vett érintõkijelzõs mobilok

na elkanyarodtam a témától, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy NEKED az a fontos, hogy a telefonod meg tudjon nyitni egy raklap alkalmazást, és utána vállon veregeted magad, hogy jé, még mindig mûködik a telefon, nem füsölt el, ezzel szemben NEKÜNK és kb MINDENKI MÁSNAK ez egy hülyeség, és nem számít olyan tulajdonságnak amit fontosnak tartunk

és ez nem azért van, mert egész nap apple reklámokat nézünk és önkívületi állapotban vihogva ordibáljuk Jobs nevét, és a képeire élvezkedünk... személy szerint én rühellem az apple -t bizonyos dolgai miatt, de a termékei és a megoldásai piacvezetõek és irányadóak

elnézést a szófosásomért.

Bazinga!

LoDMaSt
Na, elég, újat már senki sem tud mondani, emésszük az eddigiket.

@ Hellomarci

5c0rp330n
mintha nem olvasnad el amit irnek.
nincs n82-m, soha nem is volt, csak egy random video volt, amit egy egyszeru dolog alatamasztasara linkeltem. de ezt is mar leirtam. kb 2000 masik telefonrol linkelhettem volna hasonlo videot, annak a szempontjabol, amiert linkeltem, TELJESEN lenyegtelen MINDEN amit mondasz, ahogy a konkret telefon is ami a videon van. nem fogod a lenyeget.

"Kb. az iphone-om 3x-4x gyorsabban nyit meg bármit, sáradásul 10x ennyire szép, kidolgozott bármelyik program plusz tele van animációval. Mirõl beszélsz???"

te mirol beszelsz? megis hogy az istenbe jon ez ide? ki a faszom beszelt itt szep, kidolgozott programrol meg animaciokrol?

"még elsõ indításra is ilyen lassú szar...! "
hat igen, a legtobb dolog elso inditasra szokott a leglassabb lenni. de a te rendszereden biztosan eloszor indul el minden a leggyorsabban, aztan minnel tobbszor hasznalod, annal lassabban indul. megintcsak fogalmam sincs hogy mirol beszelsz.

"Még egyszer leírom neked, hátha felfogod: multitask nélkül az iphone mindent sokkal gyorsabban indít"
..mint? mintha benne lenne a ramjaban egy tetszoleges masik telefonnak? mert az gombnyomasra indul, mivel benne van a memoriaban. ennel az iphone biztosan nem gyorsabb, sot, biztosan MINDEN esetben LASSABB.

pyrohun
"sáradásul" - nyelvújító vagyok 😊

Ability
Maga a GUI nem feltétlen számít, bár azért nem mindegy mekkora felbontás, milyen részletesség, milyen animációk, stb... Én arra gondoltam, hogy ugyan ez a telefon beledöglene ha egy Safari-t kellene futtatnia. Vagy egy közelebbi példa: képtár. Szerintem instant megpusztulna ha belelépnél egy galériába, amiben van 2000 kép. Nem mindegy mennyire összetett és nagy tartalmat kezelõ alkalmazást hasonlítunk valamihez.
pyrohun
"arrol beszeltunk, hogy lassul-e a telefon ha sok app fut egyszerre. nem lassul, ezt bizonyitja a video is. "

EMBER!

Kb. az iphone-om 3x-4x gyorsabban nyit meg bármit, sáradásul 10x ennyire szép, kidolgozott bármelyik program plusz tele van animációval. Mirõl beszélsz???

"amire varni kell, az nem a hatterben futott, es alapbol igy toltodik be, a multitasking nem lassit rajta semmit."

LOOL hát ez megint a saját magad beégetése: persze, még elsõ indításra is ilyen lassú szar...! 😊 OK, tényleg kár veled vitázni ember 😊)))

A GUI-ba csak az elsõ mondatomban kötöttem bele, vagy talán nem tudsz olvasni?

Még egyszer leírom neked, hátha felfogod: multitask nélkül az iphone mindent sokkal gyorsabban indít. Köszi, szia. Szar ócska lassú N82-vel meg ne gyere már egy olyan topicba, ahol mindenki iphone tulaj mert tényleg körbe fognak röhögni 😊 Én sem megyek amúgy fikázódni a Nokia topicba, hogy milyen szar a Nokia telefon... -.-

5c0rp330n
mar megbocsass, de megis hogy a faszomba jon ide a gui?
arrol beszeltunk, hogy lassul-e a telefon ha sok app fut egyszerre. nem lassul, ezt bizonyitja a video is. ami a hatterben fut, gombnyomasra megnyilik, szoval fogalmad sincs hogy mirol beszelsz. amire varni kell, az nem a hatterben futott, es alapbol igy toltodik be, a multitasking nem lassit rajta semmit.

a tobbi fikazodas is teljesen ertelmetlen. egy szimpla teny bizonyitasaert linkeltem azt a szart, te meg a gui-ba kotsz bele. jo hogy nem a hatterkepet vagy a telefon szinet kezded el szarozni. egyszeruen nem errol beszeltunk.

egyebkent nem ilyen telefonom van csak hogy tisztabbanlassunk, csak ez volt az elso talalat amit kaptam multitasking videok keresese kozben.

#15409: meg mindig nem erted. nincs egyenes arany a 2 dolog kozott. elegge butan nezel ki amikor azt akarod elhitetni magadrol hogy nem tudod pontosan hogy hogy mukodik az apple-marketing.

pyrohun
nyilván erre lesz jó a valós multitask.
senki nem mondta, hogy az iphone tökéletes, de azért egy Nokia N82 telefont felhozni ellenpéldának, hát lol 😊)

LoDMaSt
Okés, persze, nem azért, csak hogy van még mit finomítani rajta.

@ Hellomarci

pyrohun
Persze hát amit alapból el kell menteni azt nyilván nem jegyzi meg valós multitask nélkül 😊 de a notes-ban ugyanez már müxik.

LoDMaSt
naptár, elkezdek írni egy note-ot, kilépek, vissza, és nincs ott :S

@ Hellomarci

pyrohun
Hát a naptár, email, böngészõ, itunes az mindig megjegyzi és ugyanoda rak vissza, ja meg a notes is.

Ability
Mellesleg az android platform szimpatikus és látok benne potenciált. Kettõs mérce, tudod, nálad az iphone mindig is szar volt, közben ha specifikációk szerint sosem volt nagy durranás, mégis a legkényelmesebb telefon.
LoDMaSt
Viszont a multitask azon része nem mûködött teljesen, hogy ha képeket néztem, és kiléptem, nem oda rakott vissza, otp-s utalásnál, vagy weboldalnál, ha megnéztem közben egy jegyzetet, már szopakodott.

@ Hellomarci

pyrohun
"amikor pedig nem fogod fel hogy az eladasi mutatok!=egy telefon jellemzesevel, akkor tenyleg felesleges vitatkozni.."

Én felfogom, de papírforma szerint minél jobb a telefon, minél több embernek van szüksége az adott funkciókra, annál többet fognak eladni belõle. És hát... de nem is folytatom 😊

pyrohun
uristen, URISTEN 😊))))))))

EZZEL aakrsz BIZONYÍTANI? Te most tényleg ennyire vak vagy?

Kezdjük ott, hogy ez az iphone GUI-jához képest mondjuk olyan mintha most 10 évet visszaugranánk az idõben. Alapból csigalassú az egész, lassan nyílnak meg az alkalmazások, pedig az elején még egy program sem fut, de pl. amikor belép az "Internet"-be 1:25-nél, akkor soronként tolja be a menüpontokat, na az gyönyörû. Belép a Download alá - vár 3 maásodpercet...

De hallod alapból nem értem az egészet. Megnyit ilyeneket, hogy CLOCK, CALENDAR, stb. BASZKI: MINDEGYIK LASSABBAN NYÍLIK MEG, MINT AZ IPHONE-ON! ERGO AZ IPHONE LEHET, HOGY NEM FUTTATJA MONDJUK A NAPTÁRT A HÁTTÉRBEN, DE AMIKOR RÁNYOMOK AZ IKONJÁRA, GYORSABBAN MEGNYITJA, MINT A NOKIÁD, AMI A HÁTTÉRBEN FUTTATJA... ÕÕ, MOST AKKOR MI VAN??? 😊))))))) Ja hogy Nokián ehhez kell a multitask? Látod ember: neked fogalmad nincs arról, hogy az iphone-ra miért volt eddig is nagy részben felesleges a multitask: mert nem kell várni a programokra. Mert amikor ránomok valamire, olyan gyorsan indul, mintha már futna.

Már megbocsáss, de ezen a videón én jókat röhögök , ez botrányosan szar 😊 , de ha ez neked rendes, kompromisszumok nélküli multitask és jó felhasználói élmény akkor tényleg mostantól kár is veled vitázni, maradj a jó kis Nokiánál, de akkor meg nem értem: mazochista vagy, hogy ebbe a topikba jársz fikázni állandóan? 😊

Ability
Nekem a copypaste sem volt létszükség. Alapfunkció, már az elsõ kiadásban illett volna támogatniuk, de ettõl függetlenül személy szerint nem érzem létszükségnek. Mint ahogy a multitaskingot sem, csak megy a buziskodás veled az élen. Annyiban jó ez az új megoldás, hogy nem lép ki a navi, skypeon bármikor elérnek + azonnal tudsz válaszolni. A többi csak dísz. Jó dolog hogy haladnak a korral, kényelmesebb lesz, kellettek már mappák is a homescreenre, de ettõl még csak dísz. Te pedig mindig is elfogult voltál, jöttél a symbianos példákkal, az meg persze nem számított, hogy százszor összetettebb, jobban kidolgozott és kényelmesebb programot egy 3GS ugyan olyan gyorsan elindít, mint amíg te kikeresed az éppen futó programok közül.

Ja és akkor video tõlem is. Lehet sarkítás, de amikor utoljára jártam itt még nagyon symbian párti voltál, szóval akkor most hadd csináljak én is segget a számból szíves engedelmeddel. -.-" A videódban meg kidolgozatlan, lecsupaszított, primitív programok vannak, és még azzal is lassú.