iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
"Nézd, most mint kívülálló, bárki mondhat bármit, OSX-en valóban minden két kattintás, nyugalom és béke."

Rakd ki a böngészõt, vagy bármelyik ablakot egy kattintással teljes képernyõre. Tehát a keret maradjon meg, nem pedig "F11 hatással".

Tegnap Macbook Pro-n (Core2 Duo, pár hetes, tisztán installált Lion), legalább 40 másodperc volt mire megnyílt egy .doc file, utána még fél perc strandlabda, mert átkattintottam addig egy böngészõre amíg töltõdött.

Nekem aztán nyomhatjátok a kamu dumát 😄

Ability
Nem kellenek valós érvek. Itt egyszerûen arról van szó, hogy szebb, kényelmesebb, okosabb az egész rendszer és az azokra írt appok. Én több év Windowsozás és Linuxozás után mondom ezt, kipróbáltam az összes alternatívát, mégis itt kötöttem ki. Miért? Mert sokkal összetettebb az OSX, jó és hasznos dolgokat tud, a rá írt appok pedig sokkal igényesebbek. Tudod OSX-en van egyfajta trend amit az Apple alakított ki és a fejlesztõk is követik. Ebbõl fakad hogy a programok GUI-ja sokkal logikusabban, kényelmesebben, szebben van kialakítva. És mielõtt azt mondanád hogy ez nem számít .... nekem számít. Öröm Mac alatt dolgozni és úgy érzem hatékonyabban is teszem azt. Példának okért Windows alatt nem találtam olyan editort programozáshoz amibe be lett volna építve FTP kliens. Márpedig erre szükség van ha egy csapatban veszel részt. Ugyan ez a helyzet a verziókezelõk terén is (SVN, GIT, stb). Linux alatt a gvfs-sel ez pofonegyszerû volt, OSX alatt pedig szintén találtam olyan programot ami tudja ezeket. De folytathatnám azzal is hogy sok Mac only program van, amik egyszerûen zseniálisak, és egyszerûen akarom õket.
MerlinW
Aki nem ért hozzá, annak igen😊 10+ éve használom, idejét sem tudom mikor találkoztam problémával, amit nem tudtam volna megoldani 10 percen belül.

[merlinw.org]

MerlinW
Nézd, most mint kívülálló, bárki mondhat bármit, OSX-en valóban minden két kattintás, nyugalom és béke. Nincs fagyás, rendszerösszeomlás, meghajtókkal való pepecselés, csak bekapcsol és használ, gyors, kényelmes, jó supporttal. Egyedüli hátrányának maximum az árat és a korlátozott rugalmasságot tudom felhozni, semmi mást. Ami Windows-os alkalmazás nincs OSX-re, arra van 10x jobb alternatíva, szal' ez sem lehet kifogás. Ennyi, tényleg. Mikor - ritkán - leülök a macbook elé, minden úgy történik ahogy kell. Nincs registry-vel, vírusokkal, defragmentálással, rendszerkarbantartással való pöcsölés, gyakorlatilag nem kell semmire odafigyelni, csak használni. Szerintem ez egy olyan tulajdonsága a Mac-nek, amire minden laikus/nem laikus végfelhasználó vágyik.

[merlinw.org]

DanielT
A Linux mint megoldás? Inkább problémagenerálás végeláthatatlan lehetõségeinek forrása. 😊

DanielT
Én csak azt konstatáltam elégedetten, hogy egy Mekes már megint nem tudott valódi érvet felhozni, csak az agymosásos bullshitet.

MerlinW
Megoldás kell? Linux + hozzáértés😊 Legnagyszerûbb párosítás. Ha valami nem mûködik, megjavítod😊

[merlinw.org]

MerlinW
Szarkazmus volt😊

[merlinw.org]

pyrohun
Én meg befejeztem. Az sem izgat ha elégedetten konstatálod, hogy igazad van. Egyértelmû dolgokról nem fogok elvakult emberkékkel vitázni, meg mennem is kell 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

MerlinW
Honnan tudod én mennyit keresek?😊)

[merlinw.org]

DanielT
Nem téged kérdeztelek, hanem Mekkel sokkal több pénzt keresõ 2 órás vindózzal szívó kollégát.
MerlinW
Szívesen felsorolnék párat, mint fejlesztõ, mint exrendszergazda, vagy mint aki 15 éve a szakmában szopatja magát, de sajna maximalista vagyok van egy karakterlimit az SG-n😊 Szerintem ne állíttasd be magadat hülyébbnek, mint amilyen vagy😊 Jobb a békesség😊

Ja és még mielõtt.. nem, nem használok Mac-et (mármint laptop szinten, de az csak kiegészítõ elem, nem dolgozom rajta).

[merlinw.org]

pyrohun
Wut? 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

DanielT
A ferdítéses poénkodás helyett inkább a TÉNYEKRE alapuló VALÓDI, mai problémámra mondd a megoldást.
MerlinW
Neked is eleged van abból, hogy 200+ millió elégedetlen iPhone felhasználó tüntet az Apple store-ok elõtt?😊) Hogy lehet ilyen sz*kupacot embernek árulni?😊 Ja nem, mind egy szálig vakok😊

[merlinw.org]

DanielT
"mert nem arra megy el a napomból 1-2 óra, hogy az operndszer bajai miatt szívok és megoldásokat keresek egy problémára, ami ezen a platformon NEM probléma."

Említs már kérlek 3 ilyen problémát, hogy ne tûnjön egy hihetetlen hazugságnak.
DanielT
Itt senki nem tud olvasni, vagy az értelmezéssel van a probléma?
Prody
Te nem akarsz inkább egy androidot? 😊
Csak kérdezem...

pyrohun
Egyél szart - több milliárd légy nem tévedhet.
Emlékezz vissza, hogy mi volt a pc-s játékok leáldozott topicban anno, amikor az MS kijött az XBOX-szal., mindenki szarozta (Te voltál az egyik fõ "PC-s"), most pedig hol tart?

Nem az iOS miatt vettem Mac-et és nem is presztizsbõl, hanem mert meguntam a Windows-zal a kínlódást. Mint említettem, gyorsabban keresek ezen a platformon több pénzt, mert nem arra megy el a napomból 1-2 óra, hogy az operndszer bajai miatt szívok és megoldásokat keresek egy problémára, ami ezen a platformon NEM probléma.

Engem nem fogsz meggyõzni, mert az én életembe ezt hozta az Apple - tudom, hogy Te szívsz vele, ezért mondom Neked, hogy válts telefont. Én sem akarlak meggyõzni Neked az a jobb, használd azt, de az nevetséges, ahogy azon kapálódzol, hogy bebizonyítsd azt, hogy nincsenek elõnyei a Mac-nek / OSX-nek, ráadásul olyan embereknek, akiknek egyértelmûen jobb választás ez a platform, hiszen ezért választották és ezért nem is tértek vissza.

MerlinW
2011 szept

Win 86.57% (1 év alatt -5%)
Mac 6.04% (1 év alatt +1%)
iOS 3.27% (1 év alatt +2%)
Linux 1.04% (1 év alatt +0.11%)
Java ME 1.11% (1 év alatt +0,22%)
Other 1.98% (1 év alatt +1%)

Windows 5 éve folyamatosan zuhan, míg a többi erõsödik. Mondjuk ez így van jól. Az ûrben és az irányító központokban egyébként Linux és Unix a domináns rendszer, nem a Windows. Ahogy szerver szinten sem. Grafikusok és a platformfüggetlen fejlesztõk sem Windows-on dolgoznak. A végfelhasználók pedig baromira nem érdekelnek ebben a tekintetben senkit.

[merlinw.org]

DanielT
Bullshit.

Mac - divatcikk, 5-6% (sokakat behülyítenek az iOS eszközök, hogy akkor biztos a Mek is jó)
Win - a világot (beleértve, a világûrt) mûködteti 90%+ részesedéssel

Ideologizálhatod nekem, meg magadnak is a választásod, amivel csak akarod, attól még csak egy kis fika niche-player a komoly felhasználói piacon zéró részesedéssel.
pyrohun
Hmm, tények?

Mindenki tudja, hogy a Final Cut az egyik legjobb program a piacon. Ja? Csak Mac-re van.
ProTools (van Winre is), Logic (csak Mac-re) - zene. A latency és egyéb dolgok miatt szinte mindenhol Mac-et használnak a profik.
Grafikánál már más a helyzet, az adobe mostanában szar OSX-en (mondjuk Windows-on is az).

Nincs itt agymosás, tizenévig windows-oztam. Nekem sosem fagyott le még az xp sem, megvolt a hardver, minden mûködött, mégis azután az OSX olyan volt mintha álmodnék.

A többi meg baromság. Hiába raksz össze egy gyorsabb gépet olcsóban, ha windows fut rajta. Majd egyszer ülj le egy OSX elé és használd hónapokig, rá fogsz jönni, hogy mi a különbség. Addig pedig csak levegõbe beszélés van. Amikor az operndszer szinte 95%-ban a kezed alá dolgozik, nem pedig hátráltat a munkában... de ezt sosem fogod elhinni, megérteni.

Én gyorsabban keresek vele több pénzt, mert nincs szenvedés, egyszerûen minden mûködik, minimális szívástól eltekintve. Soha nem térnék vissza windows-ra, akkor inkább linux, valami normális disztribúció...

DanielT
Örülök, hogy figyelmen kívül hagytál minden érvet és TÉNYT, ellenben a vallási alapon eldönthetõ szarságokra azonnal ugrottál.

Agymosás pozitív.
pyrohun
"A Windows, OSX oldalról meg semmi érdemleges különbség nincs"

Aha, szóval semmi. Befejeztem a vitát 😊
Szerintem szenvedj még egy kicsit az iTunes-szal 😊

rooney8
és most nem részletezem miért nem megy a net, de nem megy 😄
macintosh meg túl drága a pénztárcámnak, de ha sok pénzem lesz biztos veszek egyet 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

DanielT
Látom nem sikerült megérteni, hogy a Galaxy S2 meg a többi máshogy szar, mint az iPhone és pont a mindennapi használat, tehát az appok tekintetében, ezért MÉG nem alternatíva egyik androidos csoda sem.
DanielT
Azért használnak, mert valaha jobb volt ilyesmire, de ez már régen a múlté.

De parancsolj, itt egy régebbi fejtegetésem, erre a mára teljesen alaptalanná vált bullshitre.

"Az elõbb felmerült témához írnék egy kicsit, miért mondtam, hogy azért a Mek legenda ma már gyengébb lábakon áll. 

Itt egy korrekt lista az videó vágó eszközökrõl:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_video_editing_software

Kettõ darab van ami csak Mac-en elérhetõ, ebbõl az egyiket minden új géphez adják, egyébként pedig 49 dolcsi, tehát nem hálivúdi kategória  A másik a profiknak szánt.

A többi mind cross-platform, vagy win-es fejlesztés. Ma már minden Mac kommersz Intel alapokra építkezik, teljesen eltûnt minden architektúrális különlegesség ami régebben az X86 helyett alkalmazott pl PowerPc tudott. Ezekre a gépekre jelentek meg azok a meghatározó szoftverek, amik ma már Win-en is futnak. Azóta persze tartja magát a tézis, hogy „videóra meket”(elõtte meg „grafikus munkára meket”😉, de ennek már vajmi kevés technológiai indoka van. Persze mivel szép gépek, ezért elõszeretettel használják a kreatív géniuszok, a hihetetlenül kifinomult ízlésû grafikusok, stb. Ehhez hozzátartozik még, hogy nagyon jó kijelzõket is adtak a gépekhez, pl színhûség szempontból.

A teljes proci listájuk, 2006-ig az úgymond saját megoldásokkal, utána pedig a kommersz vonal napjainkig. Átálltak, mert lemaradtak sebességben, az Intelt nem tudták befogni a fejlesztésekkel.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Macintosh_models_grouped_by_CPU_type

Itt a jelenlegi csúcs Macintosh, amit kb bármelyik körúti garázsboltból össze lehet építeni, csak nem lesz ilyen csini:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_Pro#Processors

Még érdekesség, hogy a 3D grafikus/effektezõ szoftverek közül mindegyik fut Windowson és közel sem mind OSX-en:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_3D_computer_graphics_software

A Windows, OSX oldalról meg semmi érdemleges különbség nincs, csak futtatják a szoftvert."
pyrohun
Ja igen, ezért használ a grafikusok, zenészek és még rengeteg egyéb kreatív foglalkozást mûvelõk nagy százaléka Mac-et 😊 De mondogasd csak magadnak a butaságokat 😊 Add el a szar iPhone-t szerintem és vegyél egy szuper Galaxy S2-t.

DanielT
Csináltam egy backupot, 4 giga lett.

A itunesban meg a 14 giga helyett 17,8 van a grafikon szerint.

A telefonon kb 7 giga foglalt, akkor hogy lett 4 giga?

Az appjaim valójában 800 megát foglalnak leszedve, de teló szerint 3,7!

SZUPER EZ A CUCC! <#eljen>
Bercy
Ez a grafikon így sehogyse jó!
DanielT
Kihúztam, visszadugtam, most itunesban 6.9 giga szabad.

Másodpercek alatt röpködnek a gigák!

Ekkora szart...
DanielT
Hoppá!

Fejlemények!

Vérprofi ez a cucc, egyszer csak tunesban 10,5 giga helyem lett, iphoneon meg maradt ugyanannyi jelezve. Hozzá se nyúltam, most is össze vannak kötve.

DanielT
Összekeverted valamivel azt a 90%-ot... az nem a szopás aránya, hanem az emberiség ekkora része használja azt a szar Windowst. Ami a világot mûködteti.

Tehát nem a facebookot updatelik rajta a picsák a netcaféban, a szép világító almával.
Bercy
valamiért úgy érzem, hogy itt egy hacitosh-ról van szó 😊
nem találja az ie ikonját 😄DD

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Bercy
Így van. Ezért is használok mac/osx párost.
Csak van benne pár apróság ami egyszerûen érthetetlen, miért úgy mûködik, mert az Apple-re a kreatívság jellemzõ (ahogy, mondod, megszokja az ember aztán elvárja). Pl ha lecsukom a macbook tetejét mindenképp elalszik, ezt nem lehet kikapcsolni (vagy ami még elegánsabb lenne, ha van rajt külsõ monitor akkor ne aludjon el).
pyrohun
Mac-en nem lehet netezni? 😊

DanielT
Azért nem az van, mert az szarabb a használatot, illetve az appokat illetõen.
rooney8
vindóz a zisten!!!44négy

amúgy már én is rég mac-et használnék, ha mûködne rajta a net... 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

pyrohun
Igen. A windows meg ehhez képedt mennyivel jobb, hogy ott alapvetõen az esetek 90%-ában szopsz, s ha valami véletlenül jól mûködne, szinte el sem hiszed. Csak a jót könnyû megszokni, s aztán még nagyobb elvárásaink lesznek. 😊))

Bercy
Az utolsó mondatoddal teljesen egyet értek.
De ez számomra a mac gépekben és az osx-ben is jelentkezik.
Zseniális sok dologban, de néha, mintha direkt szopatás lenne.
pyrohun
egyébként neked miért nem androidos telefonod van? vagy direkt szereted szivatni magad? 😊

pyrohun
törölni? csak az appokat? itunes / iphone-odnál apps fül és pipát kivesz a sync apps elõl, majd sync

DanielT
Azért az durva, hogy még soha nem hívtam fel pl a Microsoft ügyfélszolgálatot, mert valamit nem tudtam megoldani...

Továbbá az is, hogy nem tudom full törölni, majd visszapakolni a cuccokat, ugyanis olyan sok lépésbõl áll még a tutorial is és olyan sok az értelmetlen BALFASZSÁG benne, hogy el sem merem kezdeni.

A legtöbb dologban zsenális a készülék, de némelyekben olyan borzalmasan szar, mintha direkt ez lett volna a cél.
Bercy
szép
Na, örülök hogy ennyire profi Apple support került Magyarországra. Már megérte :/

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

DanielT
Felhívtam a hivatalos magyar kurvaokos Apple supportot, hogy teszteljem a szolgáltatásukat és nem utolsósorban megoldást találjak a problémámra.

A válaszuk: Hívjam a T-mobilt, mert náluk vettem a készüléket, így nem tud segíteni.

A MOCSKOS ANYÁTOKAT AZT!
passatgt
a windows7 is bõven 1 dvd-re, de ha feltelepíted már lesz 10gb

DanielT
Ok, összesen 800 megát foglalnak valójában az appjaim.

Köszi ájfónbazmeg a 2.3 giga lenyúlását!
DanielT
Most elõször másoltam bármit erre a mocsadék iTunesra, mert a telefon arra képtelen, hogy megnézhessem rajta az appok méretét, szóval ez nem az oka.

Közben rájöttem hogyan lehet mindent leszedni róla, az összes acchoz authorizáltam a gépet.