45063
10255461851509447102.jpg
  • kebab90
    Helosztok
    most szeretnék iphonet venni csak szüleimet megkéne gyözni hoyg mér lenne ez jobb mint monnyuk egy pda mobil tudnának mondani rola azok valamit akiknek van mert igy a videokkal nem tudom öket nagyon meggyözni
    elöre is köszi
  • PyRex
    igen ez valóban egy hátrány, bár ha jól tudom lehet kapni átalakítót, amit bedugsz a telcsibe, abba pedig már bármilyen jackdugasz belemegy.
  • Lacee
    az, hogy nem hallgathatok más fülessel zenét, tényleg kellemetlen dolog, főleg hogy nem valami hűha az apple gyári fülese (legalábbis az ipodokhoz adott az, gondolom hasonló lehet ez is, csak mikrofonnal kiegészítve)
  • PyRex
    Jó cikk, de van pár javításra szoruló infó benne szerintem...:

"Kihangosítva tényleg nem nyerő a helyzet, de a magam részéről a headset kapcsán sem rajongok. Először is: mi az, hogy nem tudok bármilyen fülest bedugni egy zenei készülékbe? Ha nekem nem jön be az iPhone headset, akkor megszívtam? A felvevőgomb, neadjisten a zsinórra épített távirányító miért nem elérhető opció? Nem mondom, hogy legyen ilyen gyárilag, de a lehetőséget igazán megkaphatná a júzer..."

A mikrofon maga egy gomb is! Ha éppen nem történik semmi, akkor hosszan nyomvatartva elindithatjuk a zene lejátszást, majd 1 - 1 kattintás a pause / play, dupla kattintás a next track. Ha bejön egy hívás akkor 1 katt felveszi. Baromi jól tesztelték a telefont, ha erre nem jöttek rá lol ^^ :)

"Az viszont nincs, hogy a készülék nem képes importálni a SIM kártyáról a neveket, ahogy az is gáz, hogy bejövő hívás esetén csak akkor jeleníti meg a nevet, ha a névjegyzékben ismerősünk száma +36-al kezdődik. Az importálás mondjuk külön szoftverrel megoldható.."

...pontosan, mint ahogy megoldható a 06 / +36-os mizéria is. Köszönd nekem (1.1.2-tes hackelt appsupport fájl) (igen, mocsok nagy az egóm, de akkor is így van).

"MMS támogatás nincs, mindenki emiatt sírdogál, de valljuk be, ez nem egy olyan hiányosság, ami támadásra adna okot. "

készül... küldeni már lehet.

"nincs csoportos SMS és továbbítási lehetőség. Ezt egy lowend Sagem is tudja, és nem hiszem, hogy az amcsik sosem küldenek egyszerre több embernek üzenetet. Ne feledkezzünk el a szövegbevitel korlátairól sem. Most már van magyar szótár a készülékhez (utólag letölthető), amellyel nem kell attól agyérgörcsöt kapni, hogy a szerinte hibás szavakat átírja angolra a telefon, de az ujjbeggyel történő üzenetírást több nap után sem sikerült megszoknom. Húsos ujjú tagoknak pláne nem ajánlott. Nos, ez a csak érintésvezérelt telefonok egyik legnagyobb kihívása."

na akkor sorban:

hasznos kis programokból nincs hiány, SMS forward, névjegyküldés is van már (ugye arról ne feledkezzünk el, hogy a mobilarena egy tört készüléket tesztelt, hiszen csak azzal lehet telefonálni nálunk, de akkor miért nem néztek utána ezeknek?)

az angol szótár kikapcsolahtó! (én spec. a magyartól is hülyét kapok)

nekem átlagos méretű kézfejem és ujjaim vannak, kb. 30 karakterenként van 1 elütésem, de minimum 3x olyan gyorsan gépelek, mint egy normál telefonbillentyűzeten.

"Ám cserébe alig van beleszólásunk a telefon lelkivilágába, nem látjuk a futó programokat, a memória helyzetét, nincsenek beállítások, opciók, igen kis százalékban szabható testre a menü. Túlságosan érvényesül az a filozófia, hogy "mi úgyis tudjuk mi neked a jó", ezért azt át sem állíthatom."

erre mind mind megvannak a megfelelő szoftverek annak, aki igényli. az átlag user NEM igényli.

Csak kérdés, hogy miért számít ez hackelésnek, mi a francért nem hagyja az Apple, hogy nyitott legyen az OS: S akkor a nagyobb multú cégek is bátran nekiállhatnának fejleszteni alá. Tartok tőle, hogy ha Steve Jobs utazna Kőbányára hozzám, hogy ezt elmagyarázza, akkor sem érteném meg.

ugye tudjuk, hogy jön az SDK, tehát immár mondhatjuk, hogy nyitottá vált a dolog. Bár a hackerek eddig is annyi hasznos szoftvert készítettek a telefonhoz, hogy hihetetlen.

Alapvetően egyébként korrekt cikk volt, de a cikkben dőlt betűvel író kolléga nem nagyon tesztelte szerintem a készüléket.
  • nachtwey
    Az iPhone mindenki ellen

(elég korrekt pro/kontra cikk)
  • nachtwey
    az hiba lenne
  • wolfaud
    én azt hallottam hogy a wifi-t kiszedik belőle!
  • GregSB
    iPhone 2 pletyka

3G, nagyobb memória (16 és 32GB), átdolgozott külső és hamarosan kész. Állítólag :)
  • wolfaud
    Szerintem az Ipodtouch az egy butitott Iphone akkor lenne szerintem létjogosultsaga ha minimum 80gb-os lenne mint a sima Ipod
  • Kokesz02
    amugy abba csak wi-fi van nem?
  • grizzly21
    jo kis marketing..de sztem penzkidobas. (mondhatnam hogy nem sony:D)
    de inkabb azt mondom hogy egyszeruen egy i betu (mivel iPhone - phone)
  • Kokesz02
    ti mit gondoltok az ipod touchól?
  • wolfaud
    Tudja valaki hogy mi az és hogy hol találom a Lockdownd Filet??
  • wolfaud
    én aproneten vettem
  • Bence9292
    Sziasztok!

Légyszi privát üzenetben küldje el valaki, hogy honnan érdemes független iPhone-t venni és, hogy hol a legolcsóbb. Esetleg azt is megírhatnátok, hogy ti hol vettétek. Vagy valami tippet. Köszi!
  • PyRex
    apple oldaláról
  • wolfaud
    Honnan tudok leszedni 1.1.1 es szofvaret?
  • GregSB

Nem hiszem hogy csak amerikában lesz... Bűr az igaz hogy nem tavasszal lesz EU-ban.
  • PyRex
    hát simán nem, olvass utána...
  • AdamT
    Helló!a függetlenített ipone-t lehet szoftverfrissíteni?
  • PyRex
    Rosszul tudod. Akkor ugrik a dolog, ha p2p alkalmazásokat használsz.
  • izb
    Iphone már megjelent az EU-ban.Németben és a Franciáknál már van.Külön verzió 3G-vel nem lesz az urópai piacra.
  • izb
    Extreme használat esetén ugrik a dolog.Ez a tapasztalatok szerint 5GB feletti adatmenyiségre érvényes.
  • PyRex
    inkább mondjuk úgy, hogy nem lehet regisztrálni, DE pl. vannak ilyen itunes-os kártyák, amiket megvehetsz apple boltokban és azt levásárolhatod. A telcsin meg ott kéne, hogy legyen az itunes progi, illetve kérdés, hogy milyen firmware van a telefonon???
  • skinnyman
    De attól még ott kéne lennie a menüpontnak nem? Amúgy sztem nem arra kéne neki h onnan vegyen számokat hanem hogy albumborítokat letöltsön meg hasonlókért.
  • GregSB
    Mo.-on sajna nem működik az iTunes store...
  • skinnyman
    Hali. Következő a probléma: a barátom ezt a funkciót akarná használni az iPhone-ával, de egyszerűen hiánzik az iTunes menüpont a főmenüben. Vmi tipp?
  • wolfaud
    Én is zsebe hordom és egész jól birja!
    Hogy érdemes e most usabol hozatni érdemes csak várnod kell mig fel lehet törni!
  • PyRex
    a kijelzője karcolhatatlan, szóval a zsebben hordozást is bírja, ráadásul nagyon vékony, így nem is kényelmetlen ha szebben van. a hátoldala aluminium, azona keményebb tárgyak már képesek kisebb karcokat ejteni, de nem vészes.

ha iphone vásárlásra készülsz akkor előtte nézz utána alaposan, mert a jelenleg kapható gyári 1.1.2-es szoftveres telcsiket nem igazán lehet kikódolni, azaz kell hozzá egy turbosim nevű kis szerkezet, aminek 17 ezer forint az ára nálunk...
  • Zomil
    szisztok, az lenne a kérdésem, h sztem már nemsokáig huzza a mostani telom és érdekelne, h ha amcsibol hozatok ismerössel, akkor simán bele tudok rakni egy pl. t-mobilos sim kártyát és azzal telefonálni?
    bocsi ha hülye kérdés:)
    a másik kérdésem az, hogy birja a zsebben hordozást? v ti hol hordjátok magatokkal? zsebben v vmi tokban?

a válaszokat elöre is köszi
  • wolfaud
    NEkem is ez a kettő hiányzik a leg jobba a gps meg a office ami bosszanto hogy van benn bluetooth de nem lehet megse bluetoothos gps antennaval osszekomunikaltatni!!! :(
  • PyRex
    már 1 hete kb. :)
  • GregSB
    MEgjelent a scummvm iPhonera
  • PyRex
    akkor cserélem a mostanit... ;) bár örülnék, ha nem csak 3g-t tudna, hanem hsdpa-t is... az lenne a csúcs! (+ akkor már gps is legyen benne ugye :)
  • PyRex
    megnyitni alapból is meg tudsz word, excel-t csak szerkeszteni nem (akár email csatolmányként, akár sftp-n a telcsire másolva)
  • GregSB
    A tavasszalEUban megjelenő iPhoneban már szinte 100% hogy lesz 3G :)
  • GregSB
    Ami nekem a leginkább hiányzok belőle az a GPS, illetve hogy lehessen rá másolni és megnyitni office dokumentumokat... Ez utóbbira van lehetőség a törttel?
  • PyRex
    nincs limit, ha nem használsz p2p-t... csak nincs edge... szopacs :) van gprs, 3g (umts) és hsdpa
  • I.C.ram
    Annyit netezel vele, amennyit akarsz, ingyen? Tehát nincs adatforgalom limit? Az azért elég fasza. Főleg a laptoposoknak.
  • PyRex
    szerintem az iphone azért elég sokat fog tudni még, a hiányosságainak legnagyobb része szoftveresen orvosolható (kivéve a 3g-t és a gps-t, de mondjuk az apple akár kihozhat gps vevőt hozzá, mondjuk egy iTrip-es design formájában...)