7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • Narusco
    igen, anno én is nagyot csalódtam az ízekben, kivéve a füstben.
    próbáld ki a nakhla csokismentát, az először nagyon erősen mentolos, a szádban érzed az ízét, persze ahhoz is hozzá lehet szokni, én már nem érzem annyira, de először nagyon megtetszett, vettünk is egy 250g-s csomagot, az volt a hibánk... :\
    ami még olyan volt hogy nagyon érződik az íze, az az Al Masah citrom + Al Fakher kóla keveréke. ez a kettő nem olcsó, de megéri, legalább egyszer kipróbálni.
  • Divizio88
    Mar kb 2eve pipazok de meg nem szivtam olyan dohanyt
    amire azt mondjam "huuu ez kiraly"...:|
    Szoval mikor meg evttem a pipamat ugy gondoltam, hogy
    olyan erosen fog erzodni az iz (pl.mittomen mintha almaba harapnek)
    De ez az iz nekem el marad ...Nem mondom volt egy par dohany amelyiken
    jobban erzodott, de engem nem gyozott meg...
    segitsetek nekem is...mondjatok egy jo fajta dohanyt...:)
  • OssianFan
    Al Waha kávén gondolkodtam hogy veszek, csak nem tudtam róla hogy milyen nagyjából, de ha ennyire jó, akkor biztos bennelesz a rendelésben :)

Al Sultan epret próbáltátok már? Eszméletlen finom!
  • Apus
    Al-waha Memories
    Al-waha Arabic Coffee

ezeket nagyon ajánlom:)
  • OssianFan
    Kétalmával rossz élményem van nekemis :D Még nyáron rendeltem 4 csomag dohányt (nakhla kávé, nakhla kétalma, nakhla trópusi és al waha bounty), aztán a kétalmás vagy túl tömény volt, vagy CO mérgezésem volt. Baromi erős hányinger, szédülés, fázás, verejtékezés.
  • Narusco
    látom te is úgy vagy a kétalmával mint én, a szagától el tudnám hányni magam, régen túl sokat szívtam... :D
  • OssianFan
    Ja az kimaradt, hogyha vki ajánlana még vmit, akkor szívesen meghallgatom a tanácsát, vagy ha épp vmelyikről le akar beszélni :)
  • OssianFan
    Na akkor picit éltetem :D

Nemsoká veszek pár új dohányt, ugyanis igencsak fogyóban van a készletem: van még kb 150g nakhla trópusim, megy 2-3 tömésnyi al sultan eprem, meg nagyon kevés hennwy kétalmám (bár ebből a kevés is sok...)

Valszeg ezeket veszem majd:

nakhla cseresznye
    nakhla banán
    nakhla szőlő
    al waha kávé
    al waha őszibarack
    al sultan görögdinnye
    al sultan fahéj
    al sultan menta
    al sultan citrom
  • mcdrusza
    ne haljon már ki a topic lányok.:]
  • mcdrusza
    ha van otthon rezsód, akkor azon a legérdemesebb.
    én mindigis rezsón csináltam, ennél egyszerűbb és jobb megoldás nincs.
    azt sem értem miért rinyál mindenki hogy macerás.:]
    én megtömöm kerámiát, utána felteszem szenet, addig elmosom a pipát míg izzik, összeteszem és már kész is a szén.
  • OssianFan
    Biztos nem nedves. Amúgy perpill most is pipázok (nakhla eper), de öngyulladóssal, nem volt kedvem szenvedni a kókusszénnel, de következőnek már azzal próbálkozom.

Köszi mindenkinek a tippeket :)
  • sadvagabond
    nekem is pár perc(3-4) begyújtani.nem lehet,hogy nedves?vagy valami nem oké vele.néhány bricknek van olyan oldala,ami teljesen sima,mintha polírozva lenne,az ízzik leghamarabb,próbáld azzal kezdeni.és néha fújd is.ja,és tényleg a láng végéhez kell tenni.
  • Narusco
    mi pedig a láng végéhez sozktuk, elvileg ott a legmelegebb. sarkokat szoktunk melegíteni, nem oldalakat, és a zegészet begyújtuk, nem csak 1-2 oldalt. pár perc alatt megvan.
  • OssianFan
    Értem, köszi. Nekem az a baj a begyújtással, hogy pl beizzítom az egyik oldalát, és mire beizzítok egy másik oldalt, az 1. oldal kialszik :S
    De holnap megint megpróbálkozom vele, mostmár csak összejön rendesen :D
    Köszi még1x
  • Apus
    szerintem nekem is olyan van. k.b. 2-4 perc, ha beizzott egy oldal fordítok rajta, a szenet tedd a lángba, oda ahol kéken ég belül, tehát nem a láng végéhez. kurvarég tanultam a hegesztést, már nem tudom azt a részét hogy nevezik a lángnak.
  • OssianFan
    Akkor nektek is az van, jah. Egyik ismerősöm tévesen lángvágónak hívja :D

Nektek kb hány perc míg beizzik vele a szén, milyen távol tartjátok a lángot a széntől, és kb meddig izzítotok 1 oldalt? Köszi!
  • Narusco
    nem tudom milyen pontosan a gázforrasztó, de sztem mi azzal. van gáztartálya, és mindig visszük mindenhova, kb féltéglányi. kurvajól meggyújtja
  • OssianFan
    Van itt olyan aki kókusz szenet gázforrasztóval izzít? Csak mert nekem sehogy sem akar rendesen beizzani még mindig... :S
  • Narusco
    ha igazán jót akarsz Al Fakher. de szerintem nem éri meg magában, inkább keverve pl citrommal. (al masahval)
  • mcdrusza
    al waha kólát sokan szeretik, nekem is egyik kedvenc.
    továbbá af kólát ajánlom még de csak frissebb csomagot.
  • sadvagabond
    srácok(vannak itt lányok?),szerintetek melyik márkából érdemes kólásat venni?egyszer már vettem,az ritka szar volt,de nem emlékszem melyik márka.viszont most szeretnék megint,de finomat.tapasztalatok?
  • mcdrusza
    most mondtam hogy ALAPBÓL LEJÁRTAN VESZED, vagy közel a lejárás idejéhez.
    nem kioktattalak, de láthatóan nemtudod miről beszélsz..
    előbb tapasztalj és utána írd le élményed, ne vezess félre senkit mert az semmire nemjó.
  • Narusco
    te ne próbálj kiokatatni, nem tudod mióta és mennyit pipázok. jó, belátom hogy lejár a dohány, de
    1. ne vegyél 250g-t ha nem szívod el addig
    2. 50-gn meg minek addig ülni, nem hiszem hogy 2 hét alatt lejár a megvétele után
  • ocskoszilard
    ja igen, úgy más ha alapból lejárt, akkor rosszul értelmeztem
  • mcdrusza
    nemis azt mondtam hogy nálad romlik meg hanem alapból lejártat veszel.
    aki meg ezt nemhtudja nemért vizipipához és ennyi.
    ajánlom figyelmébe kezdőknek vizipipafan.hu fórumát.
  • Narusco
    ennyi, ez nem befőtt...
  • ocskoszilard
    nekem ilyen gondom nincs, egy hónap alatt elfogyott egy doboz cocobrico meg 500-600gramm dohány... nálam nincs ideje megromlani xD
  • mcdrusza
    Narusco elég hülyeséget mondtál.
    dohányok lejárnak, nemvéletlenül van rajta dátum sem és nem véletlenül veszik a friss csomagolásokat.
    nekem is volt már nem is egy lejárat előtt álló dohányom, vagy semmi íze vagy undorító íze van.
    épp a héten jártam így egy al fakher cherryvel, aminek gusztustalan íze volt, októberben jár/járt le.
    a melasz romlik..
    szultan centerben nemnagyon éri meg most venni, de ezt már leírtam párszor.
  • Narusco
    szerintem ezekkel a lejárati dolgokkal nem nagyon kell foglalkozni, ez nem tej...
  • Hixer
    fene tudja ezt a lejárati dátumot... én nem is tudtam egy ideig, hogy van ilyen és 2 évig szivtam ugyanazokból a Nakhla és Al Waha dohányokból... keveset pipáztam még akkor, kb félévente, party-n, olyan máséfél év után kicsit fura büdöses szaguk lett, de gondoltam nem durva még és úgyis elég valamennyire, a dohány íze nem nagyon változott, úgyhogy addig használtam, amíg el nem fogyott, kb. másfél évvel a szavatosság lejárta után

aztán kipróbáltam az Al Fakhert, és utánaolvastam és láttam, hogy van lejárati dátuma is a dolognak... LOL
  • gallardo
    most kiraktam őket az udvarra, hogy hidegbe legyenek, de azon gondlokodom, hogy amelyiket nem szívom azt lefagyasztom. akciós dohánnyal ezentúl vigyázok.
  • OssianFan
    Nekem van 250g-os csomagban Nakhla trópusi vegyesem, ami sztem romlott. A füstje kb fele annyi mint kéne, íze meg elég gyenge, és könnyebben meg is ég.
  • gallardo
    köszi mindenkinek:D

egyébként valaki itt szívott már romlott dohányt? csak mert most rendeltem a netről al masah-t, baromi jó állaga, meg illata van csak az a baj hogy decemberben lejár a szavatossága és addig nem tudok 500 grammot elszívni.(természetesen akciós volt)
  • Cat 02 #6300
    Hát különben nem igazán lehetne szívni :o
  • mcdrusza
    :DDDDDDDDD
    bocsi ezen nevetnem kellett, ne haragudj.
  • OssianFan
    Olvastam vhol egy egyszerű "dohány feltúrbózási" módot, most kipróbáltam: a dohányt ollóval mégjobban összevágtam apró darabokra, és úgy tömtem.
    Eredmény: valamivel több füst, és sokkal zamatosabb.
    Érdemes kipróbálni
  • Narusco
    1. elfelezzük ha van rá lehetőség
    2. nem balfaszkodunk, az egész szenet meggyújtjuk és nem csak oldalakra megyünk
    3. szellőzőjuk alatt azt érted, hogy nem csak a szén alá teszünk lyukat? igen, általában a kör teljes területén csinálunk lyukakat, attól függ kik vannak a pipás társaságban, ha erőset akarunk akkor keveset, és picit, ha lányok is vannak és nem olyan sűrűn pipázók akkor mindenhova.
  • Blekk Síp
    Hát nemárt. :D
  • gallardo
    illetve még most olvasom hogy szellőzőlyukakat is kell rakni az alufóliára, ti szoktatok?
  • gallardo
    már egyébként is olyan pici az a kocka és még azt is el kell felezni? és mindkét fél összes oldalát meggyujtod? csak azért kérdezem mert itt a szekrényemben csak még nem volt alkalmam kiprobálni.