7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • mcdrusza
    nyilván a razan vagy nammor cső.
    de ha megfelel neked a merevebb cső is, akkor ajánlom a homemade csövet ami párszáz ftból megtudsz csinálni.
    szilikoncső kell hozzá és a szívócsöved két fa vége.(bár a fa része is undorító ízeket tud adni)
  • cSuwwi
    sikerült a szívócsövemet szétrohasztani (nem lehet mosni ok, de akkor is szar íze volt több használat után)

a pótcső (ugyanilyen mint az alap) ~1500 körül van, a mosható razan cső meg 6-8k, melyik éri meg jobban? ti mit használtok?
    nem használom intenzíven, hetente max. 1-2x van befogva.

kössz
  • Narusco
    al waha cherry jóféle?
  • bodorbendi
    köszi a válaszokat a mikros gyújtásra :D hasznát vettem és inkább marad a gáztűzhely ;):D
  • Apus
    köszi a válaszokat, januárban megyek hozzájuk:)
  • mcdrusza
    phunnelnél nyilván kisebb, elég sok dohány fér bele egy sima kerámiához képest.
    egész jó egyébként, bár még tömést gyakorolni kell vele, utóbbitól is megfájdult fejem lehet kicsit sokat tömtem.
    mizokat csak így fejből mondom: menta,guava,cherry,g.dinnye,barack,szőlő,alma.
    ezek biztosan.
  • Apus
    vortex hogy szuperál? mindenképpen vennék egyet, de eddig nem nagyon láttam még élőben. nagy? úgyértem jó sok dohány fér bele? Mizo hányféle van náluk?
  • mcdrusza
    igen minden szultánkincseiből van.
    megéri vásárolni, jó bolt mint kiszolgálásban, mint áruban.
  • Apus
    Mindenkinek kellemes ünnepet és tömény füstöket!

mcdrusza: Szultánkincseiből vannak a cuccok? januárban én is bevásárolok náluk:)
  • edios
    Boldog karácsonyt és füsttel teli ünnepeket kívánok mindenkinek!
  • mcdrusza
    Szintén!:)
    Karácsonyt egy új Aladin Basha pipa + Nammor magyar színű cső + Vortex kerámiával ünneplem.:P
    ja és persze Nakhla Mizo G.dinnyével és Guavával.:)
  • szcsaby
    Minden vizipipásnak Boldog karácsonyt és jó karácsonyi pipázást kívánok!!
  • Looooser
    hát folyamatosan figyeld (felrobbanni nem fog) max kormos lesz de az leszedhető legalábbis szerintem
  • vegicsek
    Mikró? Tisztában vagy te a működésével?
    "...a nagyfrekvenciájú hullámok behatolnak az ételbe, és mozgásba hozzák a víz-, zsír- és cukormolekulákat..."

A videóban akár be is zsírozhatták a bricot, nemtudom, de ilyen házimaszek megoldásokat inkább hanyagold szerintem.
  • Lacee
    villanytűzhelyen esélyes, hogy be lehet gyújtani, a mikróban én nem próbálkoznék, akármilyen baja is lehet a sütőnek.
  • bodorbendi
    Helo!
    Cocobrico szenet lehet izzítani/gyújtani mikrohullámú sütőben? :O
    Nem tudom már, hogy hol hallottam, de youtube-on is van pár vidi róla, nézzétek meg!:

http://www.youtube.com/watch?v=CUgrI6DDTW8&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=RqYwUJHPwdY&feature=related

Tehát kérdésem: kipróbáljam-e (nem lesz semmi baja a mikronak és beválik-e) avagy sem?
    Előre is köszi.
  • szcsaby
    Hello! nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a nem öngyulladós szeneket pl cocobrico be lehet-e villanytűzhelyen gyújtani?
  • csabamester89f
    szombat este leszek csak pipaközelben sajna:( de majd megmutatom
  • sadvagabond
    Aktuális, mert most ilyen lemosható csillifestékkel díszítettem ideiglenesen.
    Ez nekem is eszembejutott, de nem mertem meglépni(nem tudtam vizualizálni, és olyankor nehéz).
    Ha ráérsz, egy képet tölthetnél fel, kíváncsi vagyok.
    És köszi.
  • csabamester89f
    amennyiben még aktuális: én ugy csináltam hogy vettem kék, narancs meg zöld vagy piros festéket(nem tom fejböl ráadásul a pipám sincs nálam) és csak randomra mintákat csináltam tesa-szalagból. ezeket a mintákat kitöltöttem festékkel, leszedtem és a széleit meg körberajzoltam lakkfilccel. egyszerű és nagyon jól néz ki. ha érdekel töltök fel képet
  • mcdrusza
    én minden alkalommal cserélek, szerintem ez alap.
    öngyulladós szenet meg max ha elmegyünk valahova akkor használok, itthon természetesen cbt.
  • Apus
    cseréptől függ. szedd apróbb darabokra a dohányt, tömd meg a cserepet, de ne döngöld be keményre a cuccot, csak lazán. peremtől maradjon 1-2 mm hely üresen.
  • Cat 02 #6431
    Hoppá, ez nálunk mindig kimarad :S
    Szép is a sárga/fekete víz.
  • markus3
    ajj elírtam hány g dohány kell bele
  • Lacee
    öngyulladósból egy tabletta, a másfajta szénből csak annyi, hogy a tetejét majdnem ellepje, de kapjon levegőt is a dohány (az egyenletes hő miatt)
  • Lacee
    a tartályban levő vizet meg ajánlott 2-3 tömésenként cserélni, lehetőség szerint a pipa belsejét is átmosva.
  • markus3
    és egy 35 cm-eres vp-be hány g szén kell kb.?(csakhogy tudjam hogy egy csomag mennyire elég)
  • Apus
    ha leégett a szén. 1 szén/1 adag dohány.
  • markus3
    Valaki!
    most van egy vp-m először
    ha betömtem a dohányt akkor és azt mikor kell kicserélni?(hány szén múlva?)??
  • Apus
    Srácok vettem Nakhla márkájú, 5cm-es öngyulladós szenet. Kell egy plusz réteg fólia a nagyob hőleadás miatt, de baromi sok füstöt csinál, a monitort alig látom:)
  • Emberke202
    van néhány eladó dolgom ha vkit érdekel:
    razan cső: fekete vadi új 6000ft
    vortex kerámia: fekete vadi új 3000ft
    Al fakher 250g rágógumi, bontatlan, friss: 4000ft
    Al fakher 50g : pipe : 800ft
    al fakher 50g mango 800ft
    ha érdekel: [email protected]
  • Lacee
    igaz :D

• sadvagabond
    Még egy tudományosan alátámasztott cikk a pipuról:
    http://egeszseg.origo.hu/cikk/0949/134186/20091204_dohanyzas_cigaretta_vizipipa_fust_tudorak_1.htm

Könyörgöm, csak egyszer hagy nézzem végig, hogy valaki 45 percen keresztül cigizik...az hány szál cigi is? Biztos nem okádná körbe magát a legfaszább bagós is... Mikor jutunk el már oda, hogy helyi értékén kezeljük a Vízipipát? nem hasonlítgatni, összemérni. A dugást sem hasonlítom a futáshoz, pedig mind a kettőtöl tudok lihegni...
  • sadvagabond
    Persze,de nem találtam semmi olyat,ami jól mutatna, vagy szeretném, ezért gondoltam, hátha otthon lapul valakinek valami érdekes.
    Vagy van olyan képe szép(és megfesthető) ritkább pipáról, amit nem dob ki a gugli első oldalon.
  • edios
    Első körben nekem Google képkereső jutott eszembe, de erre már gondolom te is gondoltál.
  • sadvagabond
    Vettem még egy pipát, ez most egy szír jégpipa(így most már van egy szép készletem,46-os, és 85-ös egyiptomi, 85-ös, és 95-ös szír, és egy mobilpipa). Na ennyit az arcoskodásról. Amiért írok, az egy kérdés lenne: tudtok-e valami jó, mutatós mintát, amit ráfesthetnék a jégpipára?
    Ugyanis az "eredeti" festését lekaptam kromofággal, nagyon csúnya volt, nem is tudom, hogy így árulták-e, vagy a srác barkácsolta rá magának (majd ő elmondja,ha itt van ő is), ráadásul az első ugye mindig a mosás, erről szinte ugrott le a festék, ilyen akrílhoz hasonló valami.
    Szóval a lényeg, hogy most van egy szép formájú, halványkék üvegem, amire kellene nekem egy szép minta. Sötétbarna, és sárga festékem van, az megy a pipa testéhez, az üveg színe nem dominál.
    Köszi az ötleteket!
  • Divizio88
    semmi gond .
    No stress....;)
  • OssianFan
    Bocsi, elmaradt a pipázás, majd holnap felveszem. Bocs még1x
  • mcdrusza
    na milesz a videóval?:]
    kiváncsi vagyokrá.
  • bency
    Hello,en pont most szivtam egy parat,nagyon jol sikerult megcsinalnom,kellemesen lazitora sikerult!Jo kis menta-val!