Vízipipa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jó.. xD mind1 xD
A lényeg h jobb mint a cigi 😊
1. nem annyira egészségtelen xD
2. van íze 😊
Lacee
Valóban. És? 😊

Attól még nincs a téma kellõképpen kikutatva: az, hogy létezik kb 2-2 tanulmány (vagyis kb olyan konklúziókkal, hogy károsfujj és veszélytelen), még egyáltalán nem válaszoltuk meg az olyan kérdéseket, amikre a cigaretta esetében már tudjuk a választ (mennyire mérgezõ, mennyi kátrány/nikotin/szénmonoxid/akármi jut be a szervezetbe).

Oké hogy sokkal jobb, hogy a cigi pár centis útjához képest a pipával megtesz vagy 2 métert a füst, ezáltal lehûl és sokminden lerakódik a füstbõl a csõben meg a vízben, de azt nem tudjuk pontosan hogy mit is okoz egy egész órányi masszív füstölés, a nikotinon kívül fõleg CO és CO2 szempontból.
Én azt tudom, hogy az esetleges negatív hatásoktól függetlenül kellemes érzés, nomrális keretek között élvezve szerintem ez egy jó kompromisszum 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

http://www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/39:2755
katt ide
2:25-nél mondja el a véleményét...
Tess itt egy videó ahol a Toxiológus is megmondja a véleményét...
kül Virág VPzik rajta xD
Toxiológus is megmondta hogy ez a legegészségesebb a dohányzásban.
És én napi 2x pipulok max.
És csak mondom h teljesen másabb mint 1 cigi
Hixer
azért egy kis népegészségnevelés, sajnos kevés a konkrét adat arra, mennyire lenne káros a vizipipa, így célszerû azt feltételezni annyira, mint a cigi és úgy bánni vele(amíg lesz elég adat arra, hogy mennyire káros pontosan), lehet, hogy sokkal kevésbé, lehet sokkal jobban káros, alig tudni, légbõlkapott elméletekre, mari nénis magyarázatokra hagyatkozni butaság...

lehet kiderül 15 év múlva, hogy akik vizipipáznak 100%-al gyakrabban kapnak agyvérzést, akkor meg bánja az ember, hogy azt hitte hegyi levegõ és napi 5-6x pipázott...
lehet kiderül, hogy megvéd a tüdõráktól és a vizipipázók körében 150%-al alacsonyabb a tüdõrák kialakulásának valószínûsége...
de mivel ezt nem tudni, jobb úgy bánni vele, mintha cigaretta lenne, vagy dohányzásféle és nem magmagyarázni magunknak bizonyíték nélkül miért is egészségesebb (nem neked szól ez konkrétan, hanem mindenkinek általában)

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Apus
lehet. de muszáj kiírni, nehogy a 12 éves vérpisti akit otthon pipázáson kapnak idehívatkozzon, a szülõk meg vérbenforgó szemekkel itt üvöltsenek.
jahogy a gyerek pipázott? ki van írva a bannerbe, hogy káros úgyhogy htxbanplz😄

egyébként osztom a véleményed, ha nem is egészséges, de tényleg nem ANNYIRA káros.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

edios
😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

"A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!"
ez nagyon nem igaz...
A VP nem 600 fokon ég mint a cigi, hanem csak 200-300 fokon...
Nincs kátrány benne, se hamu...
A VPben a víz is leszûri a káros anyagokat, és lehûti 100-150 fokra a füstöt
csak mondom 😊
Lacee
delban

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

sadvagabond
meló vége,irány haza.
olyan dinnyét tömök,meghalok! 😊

Pookie
Aha, az, nekem teljesen megérte. A coco-t is ki akarom majd próbálni, de ez most bejött, ennél maradok egy jó darabig.

Blekk Síp
Mostanában én is köhögtem mint állat, na mondom lehet a pipától van f@sza...
Aztán kivittem a szobámból a parfümöm és elmúlt a köhögés. <#gonosz1>

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

OssianFan
Nálam napi 1 tömés + kb 5-6 szál cigi (hétvégén kb 6-8 szál), de teljesen jól vagyok. Se köhögés, se semmi (persze azért a futás nem az erõsségem, de ez emellett betudható a súlyfeleslegnek is 😄 )

mcdrusza
én mindennap 1-2t eltolok netán 3at és semmi bajom. megjegyzem nem dohányzok.
sadvagabond
nemtom,nekem mostanában a coco sem húzza olyan sokáig...

plusz:a múlt hét elég erõsre sikerült buli+pipa terén,minden napra jutott 1-2 tömés,most meg köhögök,mint egy rossz bagós.meg érzem,hogy a tüdõm le van pukkanva.szóval sokat nem használt.

mcdrusza
otthonra cocobrico a legjobb, olcsóbb mint a bio szén, és tovább tart.
Apus
bio szén? az a zöld csomagolású, kinézetre meg olyan korong formájú mint a belga öngyulladós?

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Pookie
Én most bio szenet használok, max 5 perc a begyújtása, és sztem a füst íze is jobb, mint az öngyulladóssal. Ha nem piszkálom egyáltalán nem esik szét, nem potyog bele a dohányba a hamu.
Ha otthon pipázol akkor sztem teljesen megéri.

sadvagabond
nekem ugyanannyi a begyújtás,ráteszem a gázrózsára,pár perc és kész.de sokkal hamarabb leég.majdnem a fele idõt tudom pipuzni vele.

Apus
nehézkes a begyújtása. én is gázforrasztóval izzítottam, kellett neki adni az ívet rendesen. ami pénzt nyerek a szén árán, azt bukom a begyújtási költségen. viszont jobb tõle a füst és tovább is ég, de ahogy mcdrusza is írta, rohadt sok a hamuja, le kell verni róla idõnként.

mcdrusza
fújkáld közben egy kicsit. egyébként ugyanaz mint egy cocobrico csak félbetörve. na meg nagyobb a hamuja.
OssianFan
Coco Coal nevû szénrõl mi a véleményetek? (kókusszén). A boltban csak ilyen volt úgyhogy ilyet vettem, de szinte lehetetlen beizzítani rendesen. Gázforrasztóval izzítottam, de mire az egyik oldala beizzik, a másik kialszik, pedig majdnem max nyomáson adtam neki a gázt.

Apus
valóban nagyon jó márka, nekem van 5-6 doboz Masah dohányom, de képtelen vagyok állandóan azt szívni, túl édesnek érzem sokszor.

sadvagabond
ás gongra!a vp.eu is felvette a versenyt,fasza olcsó az al masah már itt is.mondjuk a pk nekem így is bukó.

sadvagabond
szerintem is az lesz...az a baj,hogy annyira jó márka a masah,hogy félek,mást már nem is nagyon akarok szívni-de bazi drága...

Apus
abból a márkából csak a kéket próbáltam, az nagyon finom.

sadvagabond
al masha.

Apus
kérdésre kérdéssel: melyik márka?😊

sadvagabond
fehér- vagy kékszõlõ?
melyik a finomabb?

nekem ez volt nem olyan régen al masah red bullal. én sem ma kezdtem, de egyszerûen nem jött semmi füst, volt vagy negyed óra mire jutottam odáig hogy érdemes volt szívni, de az sem volt nagy élmény. máskor viszont jól siekrült ugyanebbõl a csomagból.

sadvagabond
de ugyanaz a dohány van,hogy késõbb meg füstöl,mint az eszement.
tény,hogy dohányt csak a megszokott helyekrõl,ahol tudjuk,hogy jó minõségû,nem áll ott fél éve a hatvan fokban.

mcdrusza
lejárati idõ miatt van ez.
sadvagabond
vannak napok,amikor nincs megoldás.a legjobb tömések is csak épp pislákolnak...

Apus
nem tudom, a héten én is tömtem egy ilyet guavásba, hogy nemvolt semmi füst, mintha szelelt volna. de megnéztem, jól zárt mindenhol a rendszer.

OssianFan
Nemrég megbontottam a 250grammos nakhla trópusi vegyes dohányomat. Régen ez volt a kedvencem, most viszont.. :S
Tudok tömni, bõ füst és íz jön az összes többi dohányommal, ezzel viszont füst is alig van, íz meg lóf*sz. Szétszedem rendesen a dohányt, ma úgy tömtem hogy teljesen szétszedtem a dohányt a leveleire, és még így is alig volt füst. Nincs kiszáradva se, úgyhogy nem tudom mi lehet.
Valakinek tipp?

OssianFan
Hmm, eszembejutott vmi. Kávés dohányhoz kávé keverve? Mmint nem a tartályba, hanem a dohányhoz. Vki próbálta már?

Sziasztok, ki szeretnétek próbálni a híres Starbuzz dohányt?
Itt az alkalom, a forum.vizipipafan közös rendelést szervez. Gyertek!
http://forum.vizipipafan.hu/viewtopic.php?f=116&t=709
hol lehet kapni?
sadvagabond
kicsit költséges,de jó megoldás az ízek keverékére,és a rozsdásodásra:
eldöntöttem,hogy minden ízhez külön kerámiát és csövet használok.
és mûködik,újra a régi finom ízeket érzem.így mosni sem kell,és nem fog rozsdásodni.ha porzik,vagy valami,majd kifújom/szívom porszívóval.

Pookie
nekem is volt nakhla banán, nem nagyon ízlett, örültem h elfogyott😄
Most AL-Masah fahéjt és guavát szívok azok is jó sztem.

Vaxi
én szeretem 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Apus
na annak sosem érzem az ízét😊
jõvõhéten kipróbálok egy al-masah banánost, kiváncsi leszek. (banana split-et vettem már, az elég jó)

Vaxi
nakhla

Apus
milyen márkából rendeltél banánost?

Vaxi
na megjött a futár a fincsi dohányokkal meg a cocoval, gyújtok is egy banánosat 😊

Eladó vadi új nammor csõ. fekete. 6500ft.
5m0k3r
Nekem ez van ráírva a csõre:kép

Tömlõként van kiírva az obiban.