7294
A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
szurop #67 El baz márkájút szerintem ne vegyetek, alig van ízük, a prince sokkal jobb, a nakla még jobb. Legalábbis ízerősség alapján. -
marylou #66 igen, de ma vissza is viszem, mertsztem használtamvettem kur*a drágán és ez így nem korrekt dolog :( -
#65 hmm, ez egyáltalán nem hangzik jól, gondolom a szén darabkáit szívhatod bele a vízbe...... mindent úgy csináltál, ahogy #29-ben van? -
marylou #64 sziasztok!
én tegnap vettem vizipipát, de valami baj van vele, mert alig jön belőle ki füst... ugyanakkor nem szelel, mert minden rész, ahol egymásba tettem a részeket, lefedtem vizes zespivel, hogy semmiképp sem legyen egy icipici lyuk sem... a víz meg majdnem h befeketedett... ez mitől van? -
#63 márkát nem nagyon nézem, de a kétféle-almás, a banános, meg a zöldcitromos nagyon jó!! -
#62 nektek melyik a kedvenc dohány? illetve a márka? -
#61 hagyjátok már...
Életkor: 14 alatt.
Na.. -
elm0 #60 a karamell-banán is elég tetszetős ízű -
#59 söt, az erősebb fekete te is az, mert narkotikum... -
#58 söt, az erősebb fekete te is az, mert narkotikum... -
#57 looool :D
hát bizonyos nézőpontból az, ahogy a kávé és cigaretta is drog. ez ugyanúgy dohányzás, bár "lightosabb" -
#56 okosvagy, de most szkeccselj inkább tovább... -
#55 ha vennéd a fáradtságot és végigolvasnád a témát, vagy ha egy kicsit is tájékozott lennél, akkor tudnád...
bár persze; a leggyorsabb megoldás mindig beböfögni valami ilyen elméset... -
#54 ez valmi drogozás vagy micsoda??????? -
Skyll #53 Hello Srácok!
Tudom, ciki, de... eddig egy saját készítésű vizipipám volt, és most... vettem egyet... a baj, hogy... gőzöm sincs, hogy hogy kéne feltölteni :D
Merthogy... hiába csavarom nem jön leh... vagy... csak erősebben kéne?
ötletek?
-
#52 a saját tapasztalat alapján 3-4 szívás után mindenképp érdemes kicserélni, mert elég sok szutyok belekerül a füstből (akár kis hamu is a szénből, dohánydarabkék, akármi), és ezzel együtt az íze is sokat romlik: értelemszerűen minél tisztább a folyadék, annál jobb. a ciginél is minden egyes szálnak saját filtere van, nem véletlenül :) -
Axsys #51 Ha metöltöm "folyadékkal" :), az mennyi ideig elég/használatra? -
#50 ouzo-mentáról tudok nyilatkozni, az flash :)
érdemes olyat választani, ami illik egymáshoz: mondjuk bor-szőlő, rum-citrom ilyesmi.. de csak tipp, igazából mindegy -
#49 mind1.
de ha pl uzo-t teszel bele akkor minimum mentás :D -
Axsys #48 Én most decemberben szeretnék venni egy pipát még szilveszter előtt :D
Azt szeretném kérdezni tőletek hogy ha alkoholt teszünk bele, akkor ahoz mijen dohányt ajánlanátok? -
#47 tisztításról, valaki? -
#46 mi olyan 6-700ért vesszük a 10es csomag szenet, a dohány ára meg az eddig általam látogatott boltokban úgy néz ki, hogy 50gr-500ft, 250gr-1500, de láttam már 1200ért is a nagyobb dobozt. a szén általában egy (kisebb) adag dohányhoz elég (a végére már a dohányból sem nagyon marad semmi), ez kb másfél-két óráig tart. -
Axsys #45 Szerintetek itthon 8 ért megéri megvenni? -
#44 ohh, az komoly :D [monnyuk itthon olcsóbb] -
#43 van Hollywood Planetben is, Petőfi sugárúton, ott 500 ft/óra áron lehet asszem bérelni -
Axsys #42 Nálunk kb 4 fajta pipát lehet kapni (egy ijen bolt van) és mind 8k, de aztmondták 1-2 héten belül hoznak újakat, majd ha visszamegyek akkor megkérdezem a szenet meg a dohányt is. -
Goth #41 nem kéne feleslegesen kötöszködni -
#40 Szénből 2 fajta méret van. Mi a nagyobbat szoktuk venni és mindig kettétörjük. Bőven elég szokott lenni neki és ez is elég bő fél óráig. -
baca01 #39 illegális teeee!!! hova gondolsz? :D -
#38 füvet szoktatok-e? -
#37 eza banner :o xDDDDDD -
#36 Itt szegeden:
szén: 690 / 10db
50g dohány: 580
250g dohány: 1590
Matahariban 1 pipázás: 750
Elvileg a dugótéren az orange-ban is van, de ott még nem próbáltam :) -
Cnut #35 Nekem most van 4 vizipipám, de persze egyet tudok egyszerre használni, a többi eladásra vár... Van 2 karton dohányom is, szóval változatosság van. A szén kettétörése hülyeség, ahogy én észrevettem az öngyulladó fajtából egy egész 25-35 percig bírja fenntartani a megfelelő hőmérsékletet, viszont a jól megpakolom dohánnyal, de úgy hogy még megfelelően szellőzzön akkor az 1 óráig is elég, szóval 2 szén is kell. És ha már egyszer ragacsos lesz a kezem akkor tartson a finom mentás füst egy órán át! :) Itt magyarországon nehéz beszerezni olcsón a cuccokat hozzá, az a pár bolt amit én tudok egy doboz dohányt 700-1500 Ft-ért adna, szóval a kedvüktől függ. Nekem most kisebb raktár van itt mindenből és alig használom. -
#34 Jó dolog a vizipipa, csak drágák a cuccok hozzá. Pl 10 db szén 1000 ft, amit persze kettétörünk, hogy 2x annyi ideig használhassuk. :-) dohány meg 2000 ft, ami jó sokáig eltart, de sokáig ugyanazt szívni elég uncsi. Ti mennyiért szerzitek ezeket be? Mert nekem van egy olyan halovány érzésem, hogy mi kicsit drágábban. :-)
Alkohol amúgy jó tipp, feltétlenük kipróbáljuk! Zöldikének nálam nem volt hatása. -
Axsys #33 Betetettem egy bannert amit tegnap csináltam, ha valakinek van más/jobb az szóljon:)
(esetleg ötlet hogy ezen mit változtassak) -
#32 kb két hónapja van egy pipánk, majdnem minden este használjuk is becsülettel :)
azért elég meglepő, hogy egy-egy tisztításnál mi minden nem jön ki a csövekből.. elég gusztustalan, még jó hogy nem a tüdőmből kell ilyet viszontlátni :D
ti hogyan takarítjátok a kicsikét, és milyen gyakran?
belevalók: az almás dohány nem igazán jött be és a menta sem (kivéve ha víz helyett ouzot töltöttünk a pipába és mentás dohány, na AZ flash :D), eddig a kedvenc a citrom és narancs, esetleg a kettő 50-50 keveréke.
extra "hozzávalókkal" kapcsolatban tapasztalat? még nem lett tesztelve :) -
#31 vizipipa.comról van :D
[közben megjött a kedvem, és gyújtottam 1 kört] -
#30 vazze ha a vizipipám szelelne, má nem lennék itt, jó büdös lenne -.-
(láma vicc) (vagy inkább ZÖLDSZAR?) -
#29 A vízipipa használata
1. Ellenőrizd, hogy a pipád nem szelel-e valahol. Tedd a tenyeredet a dohánytartó tetejére, és szívd meg a pipát. Ha érzed a vákuumot, akkor jól csináltad. A kényes pontok: 1. a pipa teste és a tartály találkozási pontja. 2. a dohánytölcsér csatlakozása. 3. a szívócső csatlakozása. 4. a füstkieresztő szelep. Hogyha az első kettő ponton valahol szelel a pipa, ellenőrizd a tömítéseket. Ezeket le lehet cserélni akár szigetelőszalagra, vagy gyógyszertárban kapható leukoplastra. Amennyiben a szívócsőnél ereszt, próbáld enyhe csavarással beljebbtolni, de itt is lehet alkalmazni az előző, ragasztószalagos megoldást. Némelyik pipán van egy szelep, amiben a csapágygolyó meg tud rozsdásodni. Ezt pár forintból kerékpárboltban kapható golyóval javítani lehet.
2. Töltsed fel a víztartályt annyira, hogy a benyúló csövet a víz ellepje, de elegendő űr maradjon a füstnek. Ez általában a tartály három-négy ötöde, de minden pipánál más és más. A víz helyett szoktak alkoholt (whiskey, vodka) is tenni a pipába, sőt, van aki tejjel csinálja. Alkohollal a várt hatás egyértelmű, ha autóval vagy, inkább ne próbáld ki! Tejjel joghurt szerű ízt kapsz, de vigyázz vele, képes habosodni, ilyenkor fel tud jönni a szívócsőben.
3. Mindezek után egy adag dohányra lesz szükséged. Ez általában 8-10 grammot jelent, tehát helyezz egy adag nargiledohányt a tartóba. A dohányt ajánlott légmentes befőttes üvegben tárolni, így több, mint egy évig is eláll kiszáradás nélkül. Ne legyen púposra rakva és ne tömd meg túl erősen! Kissé nyomkodjad bele, a tölcsér peremétől egy-másfél millimétert hagyj szabadon. Ezután egy kb. 20x20 centis alufólia kockát tégy a tölcsér tetejére, és az oldalait alaposan nyomkodd a tölcsér oldalához. Törekedj a légmentességre, ne legyenek olyan egyenletlenségek, ahol be tud áramolni a levegő. Fogpiszkálóval tegyél 30-35 apró lyukat a fólia tetejére. Itt fog a forró levegő beáramolni a dohányon keresztül a pipába. Van, aki szokott még 3 apró fóliagömböt tenni a szén alá, így biztos nem érintkezik a dohány és a szén egymáshoz. Nem az a cél, hogy összeérjenek, mert akkor elkezd a dohány szenesedni, keserű lesz a füst. Ilyenkor jó a szelep, csak belefújsz a csőbe, és kimegy a kellemetlen, kaparó füst. A lényeg, hogy a forró levegő kihozza az aromákat.
4. Most a szénre lesz szükséged, legjobb ha erre a célra használatos öngyulladó szenet használsz. Ez a csillagszóróhoz hasonló módon könnyen meggyullad, de ha nincs, jobb minoségű faszén is megteszi. Keress egy biztonságos helyet, - lehetőleg ne a perzsaszőnyeg felett :-) - és gyújtsd meg, izzítsd fel. Tedd óvatosan a fólia tetejére, ügyelj arra, hogy a dohány és szén között legyen legalább egy mm rés.
5. Mindezt érdemes egy hőtartó sapkával letakarni. Ez visszatartja a meleget, tovább működik a rendszer. Ezen kívül hogyha szabadban pipázol, a szél sem fújja az öledbe az egészet. Ez a probléma megoldható egy nagyobb alufólia-darabbal is, a képen látható módon hengert formázva belőle a dohánytölcsér köré.
6. A harmadik-negyedik szívásra érezni fogod a füst kellemes gyümölcsös aromáját. Néhány használat után a vizet érdemes kicserélni, az alkotórészeket és a tartályt megtisztítani a lerakódott szennyeződésektől. Fontos, hogy vegyszereket semmiképpen ne használj, ugyanis átveheti a pipa az ízét. -
#28 logodból sem gondolná senki :DDD