7294
A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
#107 nem tudom, de nekem a mentolos nagyon nem jön be...:(
viszont a narancsosat, illetve a zöldcitromosat (lime) szíjjátok kendtök ezerreeel, mer az jó. -
blackswan #106 Köszönöööm! -
#105 szőlős! és édes vagy félédes pezsgő -
blackswan #104 Akkor én is kérdeznék valamit. Szeretném kipróbálni pezsgővel, milyen pezsgőt és dohányt ajánlotok hozzá? -
blackswan #103 Most kóstoltam a sárgadinnyéset, szerintem nagyon fincsi volt! Csak ajánlani tudom :) -
#102 mentol -
#101 Kéne dohányt is vennem, de még nemtudom, hogy milyet fogok... majd meglátjuk. a Kétalmásból tuti, hogy veszek mégegyet, de azon kívül nemtudom, hogy milyet még. Tudtok valamit ajánlani. a Cherryset ne, mert azt nem szeretem. :) -
#100 ték -
#99 az jó :D -
#98 Korrekt :D Mi meg haverral ha minden igaz akkor szombaton megyünk majd a Blahára. -
#97 nekem már csak 2 van :|||| de holnap veszek, szőlős citromos meg kétalmás dohány kisíretében, és nem eszek egy hónapig mert elfogy a pénzem :D:D:D -
#96 Kínozzatok csak... elfogyott a korongom :S :) -
#95 íze: kellemes vaniliás, savanyú a bortól, és karakteres a citromtól. 1,5 óra kellemes relax -
#94 pontosan mit pakoltal bele ? jegkocka, citrom, esmeg? -
#93 tehát a tegnapi tömés:
-vázába vörösbor (egri bikavér)
-vaniliás dohány
-vettem egész citromot, ráfacsartam egy kevés levet a dohányra, és a tetejére reszeltem a héjából úgy, hogy befedje az egészet.
-fólia
-apró pici lyukak, középen egy nagyobbal -
#92 én pont ezért szoktam hazavinni, hogy ne járjak így :)
bár az albi a nagy szentély :D -
#91 ehh, most én is tolnék egyet... csak épp az albérletben van az eszköz, most meg otthon vagyok.. pech :D -
#90 Ászos, tettem bele jégkockákat is :D -
#89 na megjött a kedvem, asszem gyújtok egy citromost :D -
#88 yoo vilűg van :D
Mi a múltkor sangrát tettünk bele haverokkal... furcsa volt... :D -
#87 én most vaniliásat tolok, borral! nagyon jó ;) -
#86 Ezeket kifogom próbálni, de most csak egy sima kétalmásat gyújtok inkább :) -
#85 Receptek:
Tunéziai Napfelkelte: Ez a recept nagyszerű azoknak akik későig fent maradnak, imádják a hajnali zsongást és érezni szeretnék a felkelő nap sugarait.
A váza ¾-ét töltsd fel fagyasztott Cola kockákkal, a fenn maradó ¼ -t pedig citromlével és dobj bele 2 karika citromot.
A tölcsért tömd meg Cola-s molasses-el. (Vízipipadohány). Szúrj 6-7 közepes nagyságú lyukat a fóliára és már izzíthatod is a szenet!
A Bor: Csak igazán kemény pipásoknak való, akiket nem lehet bármivel zavarba hozni.
Töltsük fel a vázát borral víz helyett, mely ízlés szerint lehet vörös vagy fehér, édes vagy száraz, mely utóbbi ütősebb. Egy szolidabb estéhez használj grépfrút levet vagy bármi ahhoz hasonlót.
Tégy a tölcsérbe szőlős molasses-t . Készíts 10 közepes lyukat a fóliára, és már csak az izzó szénre van szükséged.
Citrusvarázs: Rakd meg bőven a tölcsért citromos molasses-el. Ha olyan szerencsés vagy hogy a környezetedben citromfára lelsz, vagy olyan helyre ahol be tudsz szerezni friss citromlevelet, akkor ne hezitálj, Tedd meg!
Aprítsd fel a levelet kicsiny darabkákra és add hozzá őket a tölcsérben lévő molasses-hez.
Készíts frissen facsart citromlevet, s ezzel töltsd fel a vázát. A legkellemesebb ízhatás érdekében rakj a vázába jégkockákat, hogy mixed hűs és friss legyen.
Sok kis apró lyukra lesz szükséged a fólián és 1 citrom levélre, azt tedd a fóliára s arra az izzó szenet, a levél bár gyorsan elég a citrom frissessége és kellemesen húzós savanykássága újra és újra meglep majd.
A JAMAIKAI: Rakd tele jégkockával a vázát, s dobj bele még 10-15 vékony citromkarikát, majd keverd el 1 kicsit.
Tölcséredben 1/3 mentás és 2/3 kétalmás molasses legyen. Ügyelj rá, hogy a két ízt alaposan keverd össze.
A lyukak a fólián a következő éppen helyezkedjenek el: 14-15 lyuk a közepén, aztán 1-1 lyuk a négy égtáj irányába. Izzon a szén, és a hangfalakból Bob Marley!
Csodaalma: Történt már meg, hogy elfogyott az összes molasses-d? Minket már ismersz, úgyhogy ez a veszély már nem fenyeget. J De ha mégis, itt a mentőöv.
Végy 1 almát, hámozd meg. Használj 1 fogpiszkálót, és sűrűn borítsd be lyukakkal a héjat. Tedd a héjat a molasses helyére és fólia gyanánt, majd helyezd a szenet a tetejére.
Akkor lesz a legfinomabb, ha a vázába víz helyett almalé került.
Vodka Fantaic: Ha módodban áll használj nagyobb tölcsért.
1/3 mentás és 2/3 citromos molasses legyen benne.
A shisha-d vázáját a következők szerint töltsd fel. 2/3 rész jeges víz és 1/3 vodka. A vodka bár lehet bármilyen márkájú, lehetőleg legyen minőségi. A citromos vodkák plusz ízt kölcsönöznek. Ha igazán atom mixet akarsz a vizet helyettesítsd fagyasztott citromlé kockákkal. Izzíts és merülj el az aromában.
Tic Tac Történet: Akkor ez a neked való recept ha van egy doboz mentolos Tic Tac-od és nem tudod mit kezdj vele.
Töltsd fel a vázát vízzel és spékeld meg néhány Tic Tac-al (annyit rakhatsz bele, amennyit csak akarsz).
A tölcsérbe természetesen mentás molasses kerül. Ha a szén izzik a többit már tudod.
Titkos Trópusi Menedék: Azoknak akik arra vágynak hogy elhúzzanak álmaik kis szigetére a nagyvilág elől. Persze mint minden nagyobb út, ez is igényel egy kis felkészülést.
Látogasd meg a kedvenc Supermarketed, és vételezz 1 kis trópusi juice-t, (mandarin, ananász, trópusi mix) ha hazaértél tedd a fagyasztóba és hagyd megfagyni. Miután megfagyott, egy kevés hideg vízzel és jéggel keverd össze, majd töltsd a vázába. Tégy (trópusi) gyümölcsös molasses-t a tölcsérbe. Mi a 70% gyümölcs és 30% őszibarack molasses arányra esküszünk. Külön javallott apró fólia golyókat gyártani és belerakni őket a tölcsérbe, hogy elszeparálják az ízeket.
Apró lyukak tucatjai a fólián, izzó szén, szemeid becsukódnak és már úton is vagy kis szigetedre.
Limonádé Parádé: Recept kezdőknek és haladóknak.
Kezdőknek: Töltsd fel a vázát vízzel. Ha ezzel megvagy, facsarj bele egy kis citromot. Egyértelmű hogy a tölcsér tartalma citromos molasses. Pöffentsd el!
Haladóknak: A vázába tölts ha van egy kis citromos vodkát, de a víz is megteszi. Facsarj egy egész citromot, vagy kevesebbet a vázába. Mi legalább egy felet szoktunk. A tölcsérbe, a molasses tetejére reszelj az imént felhasznált citrom héjából, majd fedd le a fóliával. Na és most próbáld azt mondani, hogy ez nem Limonádé Parádé!
Narancs Vidék: Narancsos napod van, akkor ezt kapd ki!
Frissen facsart narancslé a vázába, megbolondítva reszelt narancs héjjal. Már csak annyit kell tenned, hogy narancsos molasses-t raksz a tölcsérbe, és nézd az élet (napos) narancsos oldalát.
Tequila Shooter:
A hangulatodhoz illő arányban tölts a vázába Tequila-t és vizet, néhány citromkarika az íze kedvéért. Citromos molasses a tölcsérbe, és indulhat a Party!
Cherry Berry: Szerezz Cherry-s teát, készítsd el és hagyd lehűlni (különben a vázád felrobban!), majd töltsd a vázába. A vázába kell még Cherry likőr, a tölcsérbe Cherry-s molasses és néhány csepp a likőrből, csak hogy ütősebb legyen…….. -
#84 Dohány keverékek:
After Eight (édes és frissítő) = 1/2 Mentadohány + 1/2 Karamelldohány és egy kevés kakaópor
Balsamica (olaszos) = Sima dohány és 2-6 friss bazsalikom levél (szétdörzsölve)
Bananasplit (édes és lágy) = Banándohány + Kakaópor
Big Apple (édes és gyümölcsös) = 1/2 Vaniliadohány + 1/2 Kétalmás-dohány (zöld és piros)
Caipirinha (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Cherrycola (édes) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Cola dohány
Cherrymint (édes és frissítő) = 1/2 Cseresznyedohány + 1/2 Mentadohány
Spirit of Christmas (karácsonyi frissítő) = Narancsdohány + kevéske fahéj (ínyenceknek Kardamon) � fahéjhoz hasonló fűszer
Cocoba (egzotikus) = 1/2 Banándohány + 1/2 Kókuszos dohány
Cola de Luxe (édes és frissítő) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Cola-dohány
Fresh Melone (édes) = 1/3 Citromos dohány + 2/3 Sárgadinnyés dohány
Kiba (lágy, gyümölcsös) = 1/3 Cseresznyés dohány + 2/3 Banándohány
Marcipán (édes) = Pisztáciás dohány + Mandula-aroma
Menta-Alma (édes / frissítő) = 3/4 Kétalmás-dohány + 1/4 Mentadohány
Mojito (gyümölcsös / édes-savanyú) = 2/3 Citromos dohány + 1/3 Mentadohány + 1 TK barnacukor + 1 korty fehér Rum
Pina Colada (édes, egzotikus) = 1/2 Ananászos dohány + 1/2 Kókuszos dohány
Praline (nagyon édes!) = Karamelldohány + Kakaópor
Speci (Colás narancs csók!) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Cola-dohány
Etbeer-Limes (frissítő, édes) = 2/3 Epres dohány + 1/3 Citromos dohány
Tropic (egzotikus - gyümölcsös) = 1/3 Mangó-dohány + 1/3 Sárgadinnyés dohány + 1/3 Kókuszos dohány
Christmasappel = Kétalmás-dohány és Fahéj (por)
Whiskey = Vaníliás dohány és Whiskey
Citrus (frissítő, intenzív illatú) = 1/2 Narancsos dohány + 1/2 Citromos dohány
Vanilladream (édes és lágy) = 1/2 Vaníliás dohány + 1/2 Epres dohány -
#83 Megjött a kedvem :)
Vettem most cseresznyéset, van vaniliás, meg jázminos.
Az utóbbi az mindenkinek izlik rajtam kívül :) Tömök is egy vaniliásat! -
#82 Én is ott vettem! Yoo fej azaz eladó :) -
#81 Voltam a körúton egy boltban, ilyen ázsiai élelmiszerek meg hasonló. Leárazás van dohánytémában, a kicsi 50gr az valami 330, a 250-es meg 800. Kicsiből 3 féle volt, nagyból elég sok. A Blaha és a Wesselényi között van a bolt. -
blackswan #80 Köszönöm, majd megpróbálkozom vele! -
#79 rendelhetsz például innen, utánvéttel -
blackswan #78 Most kaptam egy pipát és hozzá még három ízű dohányt. Eddig csak a meggyeset próbáltam, de ez szerintem nagyon fincsi.
Mellesleg nem tudja valaki, hogy Békéscsabán lehet-e dohányt és szenet venni? Ha igen, akkor hol? -
#77 Vettem ma narancsos, citromos és cseresznyés dohányokat. Éppen a narancsost tolom, nagyon finom. Ünnepek alatt meg kólást szívtam, az is nagyon jó. -
skanky #76 hmmm:) -
#75 szívod, oszt jó.
Ellazít, beindítja az agyat (nálam legalábbis), miegymás. -
skanky #74 Mire is jó ez a vizipipa? -
#73 Prince ananászos <- na ez eddig talán nekem a legjobb a kipróbáltak közül.
Ismerős szerzett valahonnan Prince csokisat, azt mondja, az is üt-ver. -
#72 Igen, azt hiszem ez a probléma, hogy nagyon megtömtem! Köszi a választ! A dohányomnak semmi baja, mert már yooideje ezt a márkát használom különböző ízekben és most először fordult elő. Mégegyszer köszönöm! -
#71 van elég hely a szén és a dohány között? Ne tömd meg túl keményen se, inkább lazán és ne peremig, mert akkor sanszos, hogy a szén égeti a dohányt. Akkor keseredik el, tegnap indítottam 3 kört a párommal, a második nekünk se lett valami jó, rohadt erős lett és keseredett is keményen. Vagy nem lehet, hogy az új dohányod tré? -
#70 Olyasmi... de nagyon furcsa -
#69 milyen mellékíz? kesernyés? -
#68 Az miért van, hogy egy hülye mellékíze van a füstnek? Többször is kimostam már a csövet, vázát és a szifont is. A dohány is friss, karácsony előtt vettem. Rendesen vissza van csomagolva. Nem értem... Tudnátok segíteni?