7294
A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
#187 De figyelj azért szerintem ez lehettelen hogy egy doboz cigi tartalma van egy tömésnyibe... -
#186 igen de a0.5% az eléggé kevés nemgondolod??:D
a másim neg miylen ártalmai lehetnek?? Sorold fel...légyszives az ami a ciginél nem? csak azért kvesebb az esély rá..vagy nem? -
#185 nem értem a kérdést, mi az hogy melyik a jobb? minél kevesebb mérget lélegzel be, annál jobb - de gondolom ezt kitaláltad magadtól is. -
#184 na és milyen ártalmai lehetnek akkor? most akkor 0.5 mg
0.5 % melyik a jobb a 0.5 százalék? -
#183 csőnek n lesz baja a víztől, mosd nyugodtan és gyakran :) -
#182 nem 0.5mg nikotin van benne, hanem 0,5%... nagyon nem mindegy :)
ez azt jelenti, hogy egy átlag tömésnyi dohány (ami valahol 8-10 g körül an) tartalmaz cirka egy doboz ciginek megfelelő nikotint. ennek egy része persze lerakódik a csövön, vízben de azért közelről sem ártalmatlan a dolog. ettől függetlenül hajrá, jó dolog a vízipipa, csak legyünk tisztában mindennel...
neten lehet találni bizonyos statisztikákat, hogy egy egyórás pipa-szeánsz alatt nagyjából 10-15 szál cigivel arányos szén-monoxid és nikotin jut be egy ember szervezetébe. de úgysem egyedül szívja az ember (legalábbis nem jellemző) és kérdezzetek meg egy láncdohányost hogy egy óra alatt mennyit tud eltolni :D -
#181 köszike:) Szal akkor ez egyáltalán nem káros mert az ami egy lighots cigivben van azzal élni lehet:D:D kb semmi..
okés és őő az nem lesz gáz ha ugye a cső az átvan huzva ezen a diszes szines micsodával tudod a himzet anyaggal:) Na az nem gáz ha vizes lesz akkor?szal nem lesz baja tőle szétmálás vagy iyesmi?
Azzal szorakoztunk hogy bezséltünk mikozbe megszivtuk kurva mély hangunk lett:D de egy a biubi nálam valamiért midnig lenyelem és ugye akkor picit szarakodik a torkomba:= bittos még gyakorolnom kell nem?? -
#180 Üdv, sok örömet a pipához:)
1. A csövet simán vízzel tisztíthatod. én belógatom a kádba, végét rá a csapra és mehet a műsor. Általában 2-3 menet után mosom ki. Ha megvagy lógasd le, hadd száradjon.
2. Ezek a molassesek is tartalmaznak nikotint, a dobozon 250grammos kiszerelésen 0.5mg-ot írnak ami édeskevés, ez k.b. 1 szál light cigaretta mennyisége. Kátrány nincs benne. Tehát van benne dohány, gyümölcsök, meg valami mézszerű anyag amibe pácolva van. Ettől olyan nyirkos, krémes. Hallottam, hogy datolya levébe pácolják de ez nem fix.
Tehát szíjjad nyugodtan, próbálj ki új ízeket. -
#179 Szijasztok én tegnap kaptam meg a vizipipámat:D
NAgyon jóó annyit szivtunk hogy nem igaz nekem Nakhla Tobacco barackos dohányom van...Na most lesznek a hülye kérdések:P
1. A csövet vizzel tisztítsam ki? vagy hogy? (amin szivom a cuccot)
2. Na most a Dohányról lenne krédésem,én is dohányoztam régen,és akárhogyis nézem szerintem ebbe a "dohányba" nics dohány,csak aszalt gyümi...De lehet hülye vok sőt biztos de én barátnőmnek az édesanyja is védőnő és mondta hogy abban nincs káros anyag..Na most itt mi az igazság? Kárs? nem káros? van benne nincs benne??:D
Előre is köszike:) -
Bájital #178 törökben próbáltam egyszer...örök élmény..."megszívattak"...fű is volt benne...ne tudd meg...egész éjszaka enyém volt... -
Mikilaci #177 Apus nagyon jó tanácsoltad a aluf. gyűrűt ! Így tökéletesen működik! Köszönöm! -
#176 igen. reggel kezded, este fejezed -
#175 1x -
Skyll #174 Ti hányszor pipáztok egy nap?? -
Skyll #173 Hálám üldözni fog... :)
Köszi -
#172 próbáld meg a következőt:
ugye a füst azér lesz xar ízű, mert a dohány megég, mert közvetlenül érintkezik a szénnel. csinálj alufóliából 3-4 kis gomböcskét, vagy inkább egy gyűrűt(ami nagyjából olyan széles, mint a szén, de picit kisebb), amire ráhelyezed a szenet. Így a dohányhoz csak a levegő jut el, nem érintkezik közvetlenül a szénnel, így az nem ég meg. -
Skyll #171 Helló srácok!
Az a gáz van, hogy... mostanság az armomám valahogy mindíg megég... nem tudom, egy... negyed óra múlva (ha a srácokkal pipázunk) már olyaan szar égett íze lessz az egésznek, hogy már nem is tudjuk tovább szívni, mer... borzasztó... nem tudjátok hogy miért lehet ez, és... hogy mit lehetne ellene tenni??
Jah, egyépként meg próbáljátok ki, hogy gyümölcsdarabokat raktok a vízbe, rohadt yó :D -
#170 Bahiában, illetve a Mandala teaházban nézz szép, a sétálóutcában. -
pipeppers #169 Sziasztok.
Tudja valaki, Győrben hol lehet vizipipát venni, vagy hogy hol keressem?
Köszi -
#168 küldhetsz majd egy-egy pakk dohányt mindenkinek
amúgy sajnos én sem tudok okosat mondani, nálam általában ha ilyen égett ízt érzek, akkor egy jó kis átmosás-csősúrolás elintézi. -
Mikilaci #167 Amúgy nem vagyok béna.. nem tudom mi lehet.. régen annyira jó volt és semmi nem történt csak egy kis szünet de már nem úgy üzemel!
Ha sikerül megoldani hogy lehet itt meghálálni nektek ? -
Mikilaci #166 ahhan ! szóval te profi vagy :)
holnap kipróbálom... én most kevés dohánnyal a nagypipával és a tetejére hajlítgattam drótból egy kis tartót.. elősször gyengén jött a füst és még mindig nem éreztem az ízt (kókusz) másodszor talán túl közel volt a kifeszített fóliához (1-1,5cm) a szén de tompán égetett :( :( :(
Holnap írok.. bennetek bízok :) Köszi eddig is!
-
#165 én ha fóliát használok, bökök bele olyan 25-30 lyukat k.b. (nem számoltam) jó kicsiket, egy tű hegyével. most nemrég csináltam aluminiumból egy konzolt, amit kiszurkáltam és rá lehet pattintani a cserépre. a gyűrűt alufóliából raktam, levágtam egy darabot, összesodortam hengeresre és kör alakura hajlítottam, kisebbre picivel mint a szén átmérője. nekem bevált, bár a nagy őipához nem használom, mert nem rakom úgyse tele a cserepet, marad hely bőven. -
Mikilaci #164 mennyi lyukat raktok a flo-ra? és mekkorát? -
Mikilaci #163 Sziasztok!
Légyszi segítsetek! Már full kivagyok ! :)
Nekem is az égett füstel van a problémám! 71cm-es a pipám, nem szelel és ki van tisztítva. Az a helyzet, hogy 2-3 éve ugyanígy csináltam mint most és tökéletesen éreztem az aromás dohányt, sőtt még alig alig volt hely a szén és a dohány között.
Most 5.slukk után égett íz jön és az első 5 se az igazi... valami jó tipp? az a gyűrű lehet hogy érdekelne ha tényleg az lehet a baj hogy kevés a hely és megég a dohány..
légyszi! légyszi!
-
#162 majd próbálom! -
blackswan #161 Most raktam egyet tejjel és almás dohánnyal, nagyon bejön! Sokkal finomabb mint vízzel! -
#160 Max a citrom és vanilia kombó még elviselhető lehet, de almás semmiképpen nem kell bele. :) -
#159 hat a gyumolcsos meg az ien lajtosabb joghurtosabb izek sztem nem feltetlenul jok am egyutt -
#158 Emberek a következő keverék lehetséges ízéről kéne nekem tanács: 1/3 rész Vaníliás, 1/3 rész Kétalmás, és 1/3 rész Citromos dohánykeverékről. Milyen íze lehet ennek? Haverok erősködnek, hogy próbáljuk ki, de nem szeretnék egy szívhatatlan kutyvalákot összehozni, hogy aztán dobhassam ki a drága dohányt! -
#157 tegnap indítottam egy kétalmást, le is ment, aztán kevés időnk volt, kis cserépbe nyomtam citromost. gondolom beégett a molasses, mert olyan sok füst volt, hogy készlettünk. teljesen opálos volt a váza, kevés szívásra is tetemes füst jött ki. jó móka volt, mondjuk a szemünk kijött a köhögéstől :D -
#156 almával jó volt, csak hamar "kimerült" az íze. narancsot én úgy csinálnám, hogy reszelek a héjából a dohányra, neem tudom mennyire jó maga a gyümölcs. -
#155 erdekes az jo, vagy rossz ? mert ha jo, akkor pl. naranccsal lennek kivancsi a dologra -
#154 kipróbáltad már azt, hogy igazi alma héját rakod dohány közé? (darabokban, kilyuggatva persze)
érdekes :) -
#153 félig igazad van. engem is felhoznak azok a kommentek, hogy "szépestem úgybetéptem faszavagyokettől", de ez nem olyan volt. Ez a topic arra jó, hogy megismerjék és kipóbálják a vizipipát, a dohányzás művészetét. Mert ez az. A fűről annyit, hogy bár én nem élek vele (inkább sok bor, azt haccójon), de a vizipipához hozzátartozik, így ha valakinek van élménye, simán beírhatja. Nah azért nem kell átesni a ló másik oldalára :)
#145, ebben meg sok az igazság.
nah nem szarakodok, gyújtok egy almásat :) -
#152 nem mind1 milyen bort teszel bele.
pl édes bornak semmi hatása.
szárazz borral, és szőlős molasses-szel igazán jó,a bor kihozza a szőlő igazi aromáját. -
#151 hat ja, szolossel igazan kijon, hogy borral mas -
#150 akkor csak pech. :) -
#149 nekünk van szőlőnk, apósommal vagyunk a főborászok... idén/tavaly :)/ igen jó lett a vörösborunk, szívtunk is vele, szerintem jó volt... érezhetően más... -
#148 egyébként a múlt héten kipróbáltuk a borral felöltést víz helyett, és meg kell mondjam hogy semmi hatását nem éreztük... lehet hogy tömény kéne bele, de valami jóféle szeszt az ember mégsem szúrna el füstszűrőnek :D