7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • Csibusz
    Nekem meg a komódomon van:) Szeretem az ilyen sókristály lámpákat:) Nem fáj tőle a fejem meg ilyenek:) csak szó szerint elfogy:P
  • Csibusz
    Tetszik??:P
    Áh ha már lány vagyok csajos legyen,nem?
  • Apus
    Ilyen az enyém is, csak nagyobbacska, és kétcsövű :) Ha visszajövök pihiből, rakok be képt :D
    Egyébként jó fotó, tetszik a lámpa. Olyanom is van, a tévé mellett tartom:)
  • Mikilaci
    Aranyos kis piros
  • Csibusz
    Nekem ilyenem van:)
  • Csibusz
    Hát én csak előszőr és utoljára fizettem:P
  • Mikilaci
    Ti komolyan fizettek azért hogy VIP legyetek itt? Jól olvastam ?
  • Mikilaci
  • Mikilaci
    CSibusz.. ha nekem írtad, akkor nekem megjelenik a kép ahogy kell..
  • Lacee
    nálam a narancsdhoány+ narancshéj lereszelve és ugyanennek a citromos megfelelője bevált, megdobta az ízét - csak sajnos hamar, 5-6 szívás után elégett, onnantól semmi különös...
  • Csibusz
    Nekem nem jelenik meg a Linked avgy bannered vagy akármid :S
  • Mikilaci
    Én egyszer raktam a pipámba narancs darabokat de semmi extrát nem éreztem a sárgadinnyés dohánnyal..
  • Mikilaci
    azt csak a bátrak kedvéért írtam... mert úgyse küldi el a nagytöbbség..

ja és a #212 üzenetből - magatokról.
  • Lacee
    és ezen melyik vagy te? :D
  • Mikilaci
  • Mikilaci
    Sziasztok !

Küldjetek már magadatokról erre az oldalra egy képet magatokról és a pipátokról... olyan kíváncsi vagyok ki ki lehet és mivel pipázgat...
  • Csibusz
    a másik kérdés ha tjet tettem bele midnig felment a csőbe egyszerűen nem tudtam akármiylen kicsire raktam akkor sem tudtam nem beleszivni... ez pedig nm az én hibám:(
  • Csibusz
    De ugye bajom nem lehet a kakaotol ?? hogy belekevertem?? szal ilyenektől nem lehet bajom??
  • Apus
    nem tudni miért fájt a fejed, az se biztos, hogy attól, vagy lehet, hogy levegőtlen volt a szoba és nagyon telepippantottad:) Ha veszel molassest, ajánlom a narancsost. Az nagyon tuti, meg a kólás :)
  • Csibusz
    Na kiprobáltam kakopor és banán dohányt és elkezdet fájni a fejem tőle:( miért?
  • Csibusz
    na banán és tej a tej n em gáz ha kvisit felhabzik a gumialátétig??
  • Csibusz
    értem és a piátol nem lehet semmi bajom?Szal ugy érztem ok berugok max de káros nem lehet hogy a szénnel stbstbvel találkozik? vagy a füsttel na érted??:D bogozzd ki:P
  • Lacee
    nincs tuti recept, próbáld ki szépen hogy neked mi jön be és kész. a piára már válaszoltam, jégkockás kérdés meg megintcsak értelmezhetetlen :D
    mi az hogy "lehűti, de azon belül"? próbáld csak ki hogy mi a különbség. no meg olyat is olvastam már hogy mivel így a füst több ideig van víz alatt, több getva is válik ki belőle, de ez csak feltételezés...
  • Csibusz
    miért is a jégkocka mit tesz ok hideggé teszi,de azon belül? és a kakaoporbol mennyit érdemes tenni teás ,kávéskanálnyi...és a piábol pl cherryből mennyit tegyek?
  • Lacee
    kakaóport összekeverni érdemes a dohánnyal, a folyadékot meg értelemszerűen a tartályba tedd. ha van nagyobb mennyiségű piád, akkor tisztán önts az üvegbe, ne keverd vízzel.
    ja, és egy tipp: a jégkocka nagyon jó dolog! :)
  • Csibusz
    meg a piát(alkoholt) a cherryt pl vagy a whiskey-t azt is a vizbe kell tenni? de az előzőre a kakaoporosra is válaszoljatok:) köszike
  • Csibusz
    Na kérdés..vannak ezek a tipek hogy banana Split meg ilyenek pl a kakoport azt a dohányra kell tenni összekevrni vagy a vizbe kell tenni?
  • Csibusz
    azért elolvastam a dohányomat:) és az volt ráirva 0,05% nem 0,5% kicsit azért különbség:) Szal azért 10szer gyengébb annál amit mondtál:P
  • Lacee
    na látod itt van a lényeg, zsírjó dolog és kész :)
    valamiben meg kell halni egyszer...
  • Csibusz
    Lényeg Vizipipppppppppa Rlz!!:)
    Ma veszek hozzá dohányt:P
    De szerintem ez akkor is milliószor egészségesebb mint a cigi:)
  • Siluro
    A ciginél már a szipkán is nagyon sok anyag fönnakad, de itt ráadásul még a víz is megszűri a füstöt!
  • Csibusz
    Na mindegy,nemtudom de mindeképpen egészségesebb mint a cigi, és a másik meg hogy sokkal jobban kitisztitja a viz a cső meg minden a káros anyagoktól,ellentétben a cigivel...nemde?
  • Lacee
    egyébként, egy kicsit prögősebb topic a témában - itt is megtárgyalták már a károsanyag-kérdést:

link
  • Lacee
    (elnézést, nem WHO-tanulmány a linkem, összekevertem egy másikkal :))
  • Csibusz
    Éertem na mindegy remélem azért mások is leirják ide a véleményüket erről mert kiváncsi vagyok másokéra is:)
  • Lacee
    ez egy kereskedő véleménye, nyilván az a célja hogy eladja a terméket. én azért egy független WHO-szakértőnek jobban hiszek, aki laboreredményeket is fel tud mutatni, mint egy sima reklámszövegnek...

pl már ott bukik a dolog hogy a füstben igenis van kátrány, hiába írják rá a dohányra hogy "0% tar"

félreértés elkerülése végett, én nem vagyok a pipa ellen (rendszers használóként még szép :)) csak a tisztánlátás végett írom.
  • Lacee
    google a barátod:

hasznos link
    WHO-tanulmány

szóval mondjuk hogy egy tömet az 10-15 szál hatása. de legalább nem égetsz hozzá papírt és finom :)
  • Csibusz
    http://blog.vizipipa.eu/2007/03/03/mennyire-karos-a-vizipipa/

ezt szerintem olvasd el;)
  • Csibusz
    akkor kb mennyi jut a tüdőmbe?
  • Lacee
    olvasd csak el a dobozod oldalán levő feliratot, ott van hogy a tömeg fél százaléka nikotin. végezd el a szorzást: 8 x 0,005 = 0,04 gramm nikotin, ami ugye 40 milligramm.
    egy szál cigarettában úgy tudom nem lehet több 1-2 milligrammnál, tehát 8g nakhla 40 szállal egyenértékű.

mondjuk ez nem a tüdődbe jutó mennyiség, csak ami a dohányban van. a füstőt megszűri a víz és gondolom segít a cső/tartály fala is.