7294
A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
#467 Írjuk már le, hogy kinek milyen dohányról mi a véleménye.
Ne essünk olyan csapdákba, amikbe én estem már, hogy egyszerűen nem tetszik az íze. Tudom, ez nagyrészt ízlés dolga, de ha valami rossz ízű, akkor nem sok embernek tetszik. -
#466 Nálam akkor lesz töményebb a füstje, ha sok benne a dohány. Egyébként én teli pakolom dohánnyal a tartót (ami egyébként elég kicsi), rá a felfordított széntartó közvetlen a C-vel. Ha nagyon sokat vagy erőteljesen szívjuk (tehát felforrosítjuk a szenet), akkor érezhetően megég a dohány, de egyébként nem szokott vészes lenni. -
#465 sok múlik azon is, hogy milyen régi dohányt használsz vagy hogy volt tárolva. bár csak egyszer próbáltam, de a kis szénnél mindenképp fontos hogy ne szúrj túl sok lyukat a fóliára, mert különben nem csak a meleg levegő fog bejutni a rendszerre, ergo nem is olyan intenzív az íz.. erre tényleg megoldás lehet a két szén, vagy kevesebb dohány. próbálkozni, próbálkozni :) -
#464 Hát a kisebbik szénkorongból 2-t rakok rá pl..... Amúgy azért gondoltam, mert ha emegyek olyan helyre ahol lehet pipázni, ott szinte mindig erősebb a füstje a pipának, mint az egyémnek. Az erősebbget, nem a füst mennyiségére értem hanem az ízére.... -
#463 látod ezt nem tudom. de hog zsúfolsz rá több szenet? :) -
#462 Azt jól sejtem, hogy ha több szén van rajta akkor erősebb az ize? -
#461 én nagyon vékony alulemezt szurkáltam meg, ezt használom már fél éve.
Hú gyerekek vettem Tropical dohányt, állati jó. Minden gyümölcskedvelőnek ajánlom, erőteljes az íze. -
#460 tökéletes. végülis nem ér össze a dohány a szénnel. én is ezt használom :) -
blackswan #459 Kinek mi válik be! :) -
#458 sokan írták már, de nekem tuti bevált módszer az alufóliából "sodort" henger beillesztése. ezt a hengert (sokszor félbehajtott fóliacsík) a dohány tetejére rakom, a kerámia tartó köríve mentén. erre jöhet rá a rendes fólia, kilyukasztva. -
blackswan #457 Én vízszintesen a kerámia tartónak a tetjét megnézem, és ha csak picit jön ki belőle a dohány akkor jó! Nálam... persze ez a mérettől is függ! -
#456 Tesztelni, tesztelni, tesztelni. Ügyesen kell megtömni is. Hagyj helyet a dohány és a szén között. -
#455 Azt vettem észre, hogy ha keveset rakok bele akkor szinte alig van füst, viszont ha töbet akkor meg megégeti a dohányt a szén.... -
#454 :DDD
nem elég hogy rossz topic, de még a hejessirás sem stimmel... vagy külkereskedelmi játék :) -
#453 Hát persze, sőt még tuning fűnyírókat is, de csak akkor, ha twin portos és TDI! -
#452 -
Mikilaci #451 helló
Lehet autókat importálni a játékban?
-
#450 Nem kolát mondtam, hanem megfagyasztott kolakockákat, tehát fagyasztoba betéve a piát kis jégkockatartoba öntve, nem fog beleoldodni a széndioxid.
A kolákaockákat ezért szokás citromlével felönteni, hogy tényleg ne maradjon benne gáz. -
Sonkapapa #449 Szódával is lehet ??? :D -
#448 Helló.
Nekem is ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg, mint amiket feltettél, csak én már ki is próbáltam őket.
1. Után szoktam én is tölteni néha dohánnyal, ha az elfogy. Viszont a füstje nem lesz a régi egyrész, másrészt a dohány sem "ég" ki normálisan. Tehát pocsékolás.
2. A széntartót én is megfordítva használom, hogy több férjen bele, és hogy ne égjen meg a dohány. De ha rendesen megtömöm és többen jól megszívjuk a pipát, akkor a dohány megég és tényleg olyan rossz íze lesz. De ez normális széntartóval is igaz persze, sőt ott jobban, mert közelebb van a dohányhoz.
Tessék kísérletezni:) -
#447 Kólával vigyázni kell, mert a tartályba nem szabad széndioxidos folyadékot rakni. Én egyszer próbáltam hideg szódával, de valami hihetetlen szörnyű volt a CO2-t lélegezni...:( -
#446 detto :) asszem narancsost fogok -
Sonkapapa #445 Asszem ma pippantok egyet, megjött a kedvem :) -
#444 Folia nélkül tényleg könnyen megég a dohány. Azért érdemes megemelni a sznet, hogy semmiképp ne érjen össze a dohánnyal, mert akkor tényleg megég. Ha nem ér össze, akkor csak a meleg keringteti át, és egyenletesebben izzik fel.Sokkal tisztbb az ize, és sokkal jobb. ezért, ha alufoliát hasznlsz, arra kis csikokat kell fektetni, ami 1-2mm-rel megemeli és kész. Sok kicsi sokra megy.
Fahéjas? a kolás?? nem tudom hogy hoztad össze. Szerintem elötte fahéjasat szivtál. Az efféle nagyon erös dohányok "beeszik" magukat, tehát megmaradtak a csöbe, ilyesmi. A mentolos után is mindig mosni kell, mert az utána lévönek mentás ize lesz. Akkor ezután is mindig kell mosni. És a kolást ugy probáld, hogy a tartályba kolát, vagy fagyasztott kolakockákat teszel. Kihozza az izét, a kolás is tipikusan gyenge. ÉS citrommal nagyon finom keverék. -
blackswan #443 Én a széntartó alá szoktam fóliát rakni, csak kiszúrom néhány helyen. Fólia nélkül nekem nagyon hamar megég a dohány. -
#442 Megteheted, de sztem a szentarto konzolnak nincs ertelme, ha egyszer megporkolodik, akkor utana soha tobbe nem lesz hasznalhato, egyszerubb az alufolias megoldas szvsz. -
#441 Én nem tudom, de arra nagyon vigyázz, hogy ne égjen meg a dohány, mert akkor nagyon rosz íze lesz. -
#440 Amúgy kiprobáltam a kolásat, de nekem nem igazán ízlik, mert tiszta fahéjas... Egy kis citrommal keverve jobb lenne? -
#439 Köszi szépen!:)
Meg kaptam hozzá egy ilyen széntartót, amit ugye alufólia helyett tudok használni. Ugye ez egy mélysztett kis valami. Na most olyant lehet csinálni, hogy megfordítom és így kiemelkedik a kerámia síkjából? Mert így több dohányt lehetne bele rakni. -
#438 Grat :)
Jo mulatást hozzá.
1.: elvileg ha birod a forrot minden további nélkül ujratölthetö, csak lehet pazaralod a dohányt mert el fog utána hamar fogyni a szén, a dohány meg épp felizzott, és a töltet kárba veszik (ne, égett doháynt ne szivj, legkisebb mértékben sem. ne. de tényleg ne.).
2.: persze hogy kell, mint minden részét a pipának, szép csillogos-villogosra! :D
lehet kapni "hozzá" kefét, ami hosszu és keskeny, de nem ajánlatos, mert elöfordul hogy beleszorul a kefe és csak a macera van vele. Inkább tökölj egy fél orát, hogy vizet engedsz bele, befogod a kivezetöket, lötykölöd kicsit, majd kiöntöd (szép guszti kis sötét lötyi...hmmm...). Majd mégegyszer. majd mégegyszer. majd... -
#437 Na megvettem a pipát. Meg is volt az első pippantás.:) Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha elfogy a dohány, de még van szén a pipán, akkor lehet-e olyant csinálni, hogy leveszem a szenet, meg a tartót és utántöltöm dohánnyal? És még az is hogy a csövet amiből szvsz, azt is kell tisztitani? -
#436 Hwj, jo kérdés. állitolag az is olyasmi, amit keverve érdemes, de semmit nem tudok mondani rola, mert még nem probáltam. szorri^^
(majd plz mondd el milyen megörjit a kiváncsiság) -
Sonkapapa #435 És a vaniliás magában milyen ?
Nekem most olyan van, de még nem jutott időm kiprobálni :) -
#434 a cseresznyénél? vegyél be egy egész orbit rágós cuccot, a legerösebbet, majd vegyél egy JÓ mély lélegzetet. Kb ilyen erös. A legerösebbek között van amuyg a mentlos. -
#433 A mentolos önmagában, mennyivel erősebb a cherrysnél? -
#432 Van egy pár ami tényleg csak keverve jo, aminek gyenge az ize, vagy tul erös. Sohasem fogom elfelejteni azt az aranyos full mentolos tömést... -
#431 én dunsztosüvegbe teszem őket és be a hűtőbe. bameg már alig férek tőlük :)
light00: a kardamon az eléggé fura, engem valami kenőcsre emlékeztet az illata, de pippantva mentollal nagyon jó. érdemes mindenképpen keverni, ahogy pl. a rózsást is, mert sztem magában elég gáz. -
#430 A dobozában
És igen, ha normálisan be van csomagolva, igen sokáig elállnak. Eddig még nem jutott idöm "lemérni", meddig, valahogy mindig elfogytak :D -
#429 És hogyan kell tarani a dohányokat? Sokáig elállnak? -
#428 jó lesz ahhoz minden :D
én meg csak azért mondtam a sárgadinnyét mert az meg finom.