7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • j0nNyKa
    este osszevagom a faq-t a boltos link alapjan, es beleirom, hogy forras: ezmegez
    ha nektek megfelel
  • Torry
    abszint+mentol? Attól gondolom tisztul a tüdő/torok minden:D
  • Lacee
    nem kell kizárólag töményet tölteni bele, higíthatod vízzel vagy gyümölcslével is, pl narancsdohány + vodkanarancs, ilyesmi. esetleg ouzo/abszint + mentolos dohány :)
  • Torry
    Hmmm.
    Rövidet meg sajnálom kipróbálásra:D:D
    MElyik az, amelyik finom és hatásos?
  • Lacee
    borral nálunk semmi hatása nem volt... attól még nektek lehet, csak gondoltam szólok.
  • Axsys
    Nemszivesen tennék a FAQ helyére egy boltot, attól függetlenül jó és a FAQ ban helyet kap töb más bolt társaságában. Ha összeszedjük az anyagot akkor ezt valaki megtudná csinálni normális kinézetűre?
  • Torry
    Ha rövidet iszol, akkor azt úgyis lehúzod rögtön nem?
    Akkor ugyanott vagy mint szívószállal?

Nah asszem ezt kipróbáljuk:
    A Bor: Csak igazán kemény pipásoknak való, akiket nem lehet bármivel zavarba hozni. Töltsük fel a vázát borral víz helyett, mely ízlés szerint lehet vörös vagy fehér, édes vagy száraz, mely utóbbi ütosebb. Egy szolidabb estéhez használj grépfrút levet vagy bármi ahhoz hasonlót. Tégy a tölcsérbe szolos molasses-t . Készíts 10 közepes lyukat a fóliára, és már csak az izzó szénre van szükséged.
  • light00
    nagyonis. mintha szivoszállal innál vodkát, vagy vmi eröset. Azért függ attol is hogy mijen töménnyel szivod. De ha töménnyel akarod, akkor elég durván kikészithet, mert az alkoholgözök szinte közvetlenül a véráramba kerülnek, mig ha iszod a gyomor meg a máj feldolgoz egy jo darabot belöle. Végeredmény: meg fogod érezni.
  • Siluro
    Én inkább South Parkot vagy Simpson családot vagy valami más filmet nézek gépről. :) De van úgy, hogy csak elterülök, csend vesz körül pipázok és a gondolataimba mélyedek.
  • Torry
    Alkohollal aki próbálta írja már le pls, hogy van-e hatása, húz-e a fejed tőle?
  • j0nNyKa
    lehet, hogy ez reklamnak fog minosulni, akkor elnezest, nem annak szanom, de...
    itt eleg jo kis leirasok vannak kezdoknek, nem kezdoknek egyarant
  • light00
    Ájm hiör! ;)
  • Axsys
    Csinálhatnánk ide is egy FAQ ot nemgondoljátok?
    Csakhogy aki bejön az ott is megtalálhassa könnyen hogy hogy kell használni a pipát a szenet hogykell tenni ilyesmik, ja meg persze összegyűjteni hogy ki milyen keverékekre "esküszik", amiket már elkezdtetek irogatni a topicba.
    Kinek lenne kedve segíteni?
  • blackswan
    Ti milyen zenét szoktatok hallgatni pipázás közben?
  • light00
    faszén. akár bolti akár házi készitésü. az a legjobb.
  • skajwa
    Nem tudtok az öngyúlladó szeneken kívül vmi más megoldást? A sima grillszenet már probáltam de az nem igazán jött be, mert hamat cserélni kell, meg fura az íze...
  • Apus
    Nem szén az barátom. A csőben levő öntési maradványok potyognak ki néha. Én anno szétszedtem egy ilyen csövet, azhittem gégecső de nem az, hanem fekete műanyag cucc. Nammost szokása néha potyogni, de a facsöcs amit a pipára teszel az is szemetel időnként, néha mosás után is, meg amikor új. Forgács, miegymás. Hiába, az arab higiénia azért hagy kivánnivalót néha :)
  • light00
    két lehetöség is van:

vagy nem takaritd rendesen az eszközt

vagy nem hagyod mig begyullad a szén. mikor még moho voltam én sem hagytam végigégni a szenet és jöttek igen fura darabkák a számba.
  • dtk1985
    Ilyen nekem is elofordult nagyon sokszor. Sztem a csoben lerakodik egy kis viz meg por aztan a viz elparolog egy ido utan es az apro ropogos szemetdarabkak ottmaradnak. Mindig fellogatom a csovet es kifujom belole a piszkot es minden ok.
  • anyway
    Az meg úgyszintén lehetetlen, mert a készülék legfeljebb egy hónapja van meg. :( És ezek az apró, szilánkszerű akármik szénből vannak, ez látszik a színükön (teljesen fekete) is.
  • szurop
    A vízen nem megy át a szén. Max a szívócső bomlik szétfelé.
  • anyway
    Hi mindenkinek!

Többször előfordult már, hogy a begyújtás után, mikor elkezdtem szívni a pipát, apró, el nem égett széndarabok jöttek át a szerkentyűn, és azonnal ki is kellett mennem kiköpni a pocsék ízű fekete cuccot. Volt, hogy még a kezdő slukkok után később is szívtam be széndarabkákat. Mi okozza ezt, mit cseszhettem el, és alkalmasint hogy küszöbölhető ki a hiba?
    (Fóliát használok a dohány alatt és a dohány és a szénkorong között is. A felső rétegre 15-20 lyukat teszek.)

Előre is köszönöm az infókat/tanácsokat!
  • light00
    mondjuk az eredetre gondoltam....de ahogy gondoljátok
    kutatok akkor ezerrel énis ;)
  • Lacee
    köszi, bár nem hiszem hogy nagyon enciklopédiába illő a szöveg... így elolvasva pl a 'hatások' rész elég méretes baromság.
    közösségi oldalnak jó, zenékkel-képekkel-receptekkel, de wikipediához szerintem nem használható. majd meglátjuk :)
  • light00
    Jó ötlet, némi forrásanyaggal remélem szolgálhatok. Nézzetek körül, hasznos oldal.
  • Lacee
    pedig van
  • NonsenS
    Okok.

Bar angolon sem nagyon talaltam, de meg annyira nem is keresgeltem.

Bocsi, de valamit elcsesytem a bill.-emen
  • Lacee
    jó ötlet, első lépésként szerintem érdemes lenne lefordítani az angol szócikket, és azt alakítgatni. vizsgaidőszak után benne vagyok, addig tanulás van :S
  • Vaxi
    "éppen most olvasgattam egy vizipipás fórumot. persze ott is azonnal jöttek a "füvesek" és belekevertek mindent, elkezdődött a veszekedés, hogy ki hogyan vélekedik az egészről."
    csak gondoltam bevágom.
  • NonsenS
    Megcsináljuk Wikipedián a vízipipa szócikket???
  • Lacee
    tényleg rémisztő, de hogy jön ez ide?
  • Sonkapapa
    Fujjjj, ez azért már durva :S
  • j0nNyKa
    tényleg !
  • skajwa
    Ez valami ritka nagyon undorító!!!:S:S:S
  • Karminca
    Kólás volt........
  • Karminca
    Nem szívtunk túl sokat,nem is igazán vagyunk kezdőnek mondhatók,nem éhgyomorra volt... Nem volt hozzá szűrő,bár nem hiszem,hogy a hiányának ilyen hatása lenne... Vagy mégis?
  • Vaxi
    éppen most olvasgattam egy vizipipás fórumot. persze ott is azonnal jöttek a "füvesek" és belekevertek mindent, elkezdődött a veszekedés, hogy ki hogyan vélekedik az egészről.
    volt egy link, ez.
    elég durva.. nőket ábrázol drogozás közben. gondolom ez egy abszurd képsorozat, nem biztos, hogy valóság, de azért én érdekesnek és rémisztőnek találtam.
  • Vaxi
    nemhiszem, hogy amiatt lettek voln rosszul. a szén ~1200 fokon izzik, ami minden kórokozót megöl. az ízétől lehetséges.
  • Vaxi
    mindenképpen addig kell. semmi értelme eloltani előbb. éppen az a pipa lényege, kiélvezni az aromát a végsőkig.
  • Vaxi
    Szegediek!
    http://vizipipashop.extra.hu/