95
-
A1274815 #55 "a cikk amúgy elég érdekes, virtualizáció nélkül a büdös életben nem fog ezen menni windows."
DE! Ha egy kicsit átírod az asm kódokat, és újra fordídod az egészet, de persze közben teszel bele a hardware felépítésnek megfelelő drivereket is. -
ekre #54 A1274815
256 mega rammal próbáltad a vistát?
ez még nem a ydl linux (ma jött ki hivatalosan!), ami ps3-ra optimalizált.
mellesleg a cell procikat nem használja, 1 procit lát (még?) csak a rendszerből. -
A1274815 #53 Ha olyan szuper gyors miért boot-ol rajta a Linux 1:50 idő alatt be?
Nekem Vista RC1 bent van 20 sec alatt.
Console-ra (játékgép) meg minek kell bejelentkezni?
A Cell proci felépítése:
- 1 CPU
- 1 GPU
- 1 nem tudom micsoda
- 4 DSP ami CNNUM-et emulál -
ekre #52 "A különböző Linux-disztribúciók támogatják a PowerPC architektúrát, így eddig is telepíthetők voltak a PlayStation 3-ra, azonban ez az első eset, hogy egy Windows XP-t is sikerült működésre bírni - még ha a QEMU segítségével is."
még ha QEMU segítségével is :D ezt a nagy hírt évekkel ezelőtt megmondhatta vona BÁRKI aki jártas minimálisan a virtualizációban és ismeri a linuxokat (olyan szempontból, hogy van nem egy hw virtualizációs szoftver). -
ekre #51 "ebből botrány lessz de még milyen botrány
kiperelik a sz*rt is a sony-ból ha tényleg menni fog a cuccos a ps3 harderén
lehet készülni mert az M nem fog szó nélkül elmenni ez mellett"
LOL és megaLOL..... miért lenne ebből botrány? tudtad, hogy a microsoftnak is van olyan szoftvere ami arra hivatott hogy adott rendszeren egy másikat futtas? mielőtt hülyeségeket írsz olvass....
"nekem inkább az a furcsa, hogy láttam már más gépeken linux alól Xp-t bootolni, de az nem volt 15 perc. Mégsem olyan bika az a Cell? Vagy csak az emu volt vacak?"
256 mega van a ps3-ban. ugye bootolsz egyszer linuxról, ahogy láttam gnome felület, szal esélyes hogy kb 0 szabad memória marad. no erre még egy xp boot a maga memória szükségletével, képzelheted :)
a cikk amúgy elég érdekes, virtualizáció nélkül a büdös életben nem fog ezen menni windows. -
Derapo #50 Akkor ez egy fajin gép hee! Mondtam én,hogy kiváltja a pc-ket. -
#49 Mert o meg csak 1 fiatal versenyzo :) -
#48 Hát a csúnyácskával vitatkoznék kicsit.
A PC hiába éri utol, mert a játékfejlesztő nem számíthat a legújabb harverre, ha meg igen, akkor 3 év alatt 3* anyit kell költeni pc-re mint a ps-re.
A ps programozó mindíg tudja mi a van a gépben, csak megtanulja idővel jobban kihasználni, ezért egyre szebbek és gyorsabbak lesznek a gamék.
A ps2 3 éves kb. és fél éve jött ki egy olyn progi, hogy mindenki az állát keresgélte. Shadow of the colossus. Nézzetek utána.
Wisszatérve a témára. Mivel a linux fut rajta, már csak idő kérdése, hogy megírják többmagosra az emut, és akkor 5* gyorsabban fog bootolni az xp egy emulátor alatt. Az egész video most 15 perc, ebből kb 5 perc a linuxról szól, tehát marad 10 perc a winfosra. Ha ezt 5-el elosztjuk az 2 perc, és az már nem olyan húzós.
Egyébiránt meg ez tényleg csak egy érdekesség, mert egy konzolon felesleges az xp. El kell indítani a linuxot (ami mellesleg szintén csak eg procin fut, ezt a teljesítményt szorozzátok meg 5-el (azért csak 5, hogy ne pampogjanak azok, akik szerint a 7 mag vezérléséhez is sok idő kell)) és ha már fut egy linux a géen, azt csinálsz vele amit akarsz. Netezhetsz, szöveget szerkeszthetsz, táblázatot kezelhetsz (openoffice), és programozhatod is (itt hívnám fel a kezdő programozók figyelmét linux alatt is vannak visbashoz hasonló fejlesztő eszközök pl. Gambas)
Szóval egy teljes értékű gépet kapsz 600$-ért, ráadásul egy olyat ami az ibm blade szerverekbe menő procival rendelkezik.
Én tuti veszek egy ilyet. -
Inquisitor #47 "sry, de hogy még pontosabbak legyünk, a pc eredetileg az almás gép volt;) ők használták először ezt a kifejezést a vasukra."
Esküdni mertem volna, hogy a Commodore PET és VIC20 volt ez első Personal Computer :) -
Inquisitor #46 "Az is jó döntése volt, hogy IBM-el állt össze."
Lol. Az IBM csinálta a procit a Wii-be és az X360-ba is. AHogy egy cikk írta, a konzolháború igazi nyertese az IBM. :) -
#45 rosszul tudod :)
konzolon általában szebbek a játékok a konzol első éveiben, majd a PC utoléri és akkor a konzolosok lesznek a csunyácskábbak :) -
#44 sőt! aki pléjsztésönt vesz, az hazaáruló!!! :D -
#43 na ezt ugyan honnan szedted?
Az apple még nagyon messze volt, amikor az IBM kijött az első PC-nek szánt gépecskével. Talán nézz utána mielőtt hülyeségeket írsz... -
#42 Nem tudom mit kell ezen ennyit vitatkozni. Ez csak egy érdekes kis plusz, mint az Intel Mac-ekre Windows-t tenni. Egyiken sem fog senki Windows-t használni, mert az elsődleges funkciója sokkal jobb.
Cikkcímek meg sg-n már csak ilyenek. Ez is egy újság, itt is olyan címet kell kitalálni, hogy felfigyelj, nem olyat, amiből azonnal tudod az egész sztorit.
(mint ahogy a kis japcsi is csak azért csinálta, hogy felfigyeljenek rá) -
Hycker #41 Ez hülyeség. Aki csak játszani akar annak konzol aki mást is akar csinálni PC... Aki olyan grafikát mint amit pl Xbox tud nyujtani akkor nyuljon keményen a zsebébe... Föleg mert tudomásom szerint eddig csak egy jatek jött ki PC re ami szebb mint a konzolos testvére, méghozzá a Chronicles of Riddick escape from butcher bay. Egy annyi pénzből épített pc soha nem lesz olyan teljesitményü mint egy árban megegyező konzol -
#40 PS sosem ér fel egy PC-vel,hiába az erőltetett próbálkozás, kár a gőzért... -
echo #39 Ez lesz a köv PC-m :) -
#38 sry, de hogy még pontosabbak legyünk, a pc eredetileg az almás gép volt;) ők használták először ezt a kifejezést a vasukra. -
dez #37 x86-os gépen x86-os architektúrát emulálni egy kicsivel könnyebb (natívan fut a kód 99%-a), mint egy tök más processzor-családon... Ez mellesleg csak a Cell egy magját használja. -
#36 A Cell-t nem ott használják ki ahol erős.
Az emulátort a legjobb tudásuk szerint írják a programozók. A szofver => szofveres hardver emuláció => hardver vonalon mennek az utasítások. Mint látható, van benne egy plusz réteg (szofveres hardver emuláció). Ez miatt olyan lassú. Egyébként, eddig úgy tűnik az XP-t nem lehet komolyabb munkára fogni PS3-on, márt csak azért is mert nem natívan fut (ellenben a linuxxal). -
dez #35 Na, kezdődik a MS-ügynökök aggitációja és propagandája... :DDD -
#34 nekem inkább az a furcsa, hogy láttam már más gépeken linux alól Xp-t bootolni, de az nem volt 15 perc. Mégsem olyan bika az a Cell? Vagy csak az emu volt vacak? -
#33 Aki konzolt vesz az elárulja a PC-s társadalmat!!!!! -
#32 Anyám, van olyan, aki ezt 1x sebességgel végignézi? -
#31 Amúgy elárulok egy titkot! Nekem tök gyorsan bebootolt, csak jobbra kellett húzni azt a kis kerek pöcköt alul az ablakban. Simán bejön egy pár másodpec alatt. SZal. jó ez az emuláció kurvára! :DDD -
dez #30 Relatív. Alig foglal belőle valamit a saját "játék-OS-e" (kis Linux kernel + alapfunkciók). Nem úgy, mint PC-nél, hogy a giga ram felét lefoglalja a Windows, és a programok is többet esznek, mint kellene. -
#29 lál
Na de nem is a ps3 on futott, hanem az emulátoron. Nagyonokos cikk. gratulálok. -
dez #28 nem nem = de nem -
dez #27 Ja, a "konzolság" nem azon múlik, hogy személyi számítógép szerű-e vagy sem, mert nyilán az. Hanem azon, hogy kompakt, fix hardver, amiben nem kell cserélgetni a részegységeket (csak pl. a vinyót), és ahhoz alkalmazkodnak, optimizálnak a játékfejlesztők, ami van. Szerintem. -
#26 Hát igen, pontosan ezt mondom. Minden konzol számítógép, erre vki azzal fikázza a PS3-ban, hogy nem konzol, hanem pc... Nagy tapsot érdemel az ilyen :) A PS3 egy konzol és az hogy nyílt forráskódja van csak egy plusz dolog, semmiben nem rosszabb emiatt. -
dez #25 És egy kis pontosítás... :) Ahogy azon az oldalon is láthatod, nem minden személyi számítógép PC. PC = eredetileg IBM PC, ma meg WinTEL PC (Windows + Intel x86).
Tehát, minden PC személyi számítógép, nem nem minden személyi számítógép PC.
Miért? Mert kisajátították a PC betűszót!!!
Persze a laikusok nem tudják a különbséget. És azt hiszik sokan, pl. a Mac valami idegen állatfajta. Részben ennek is köszönheti a sikerét a PC. -
#24 Jó ez a videó: de nekem rögtön a Záray-Vámosy jutott róla eszembe: "Szeretném a homkórát megállítani!"
;))) -
kogasom #23 Érdekes is lenne, ha a PS3-at teljesértékű PC-ként lehetne használni, windowssal -> Ár/teljesítmény arányban veri az asztali gépeket, és nem egy gyártó lenne boldogtalan, ha a PS3 miatt visszaesnének a bevételei, mert mindenki PS3-at vesz. mondjuk ez a "veszély" nem fenyeget, mivel PPC proci van benne. De ha csak a Linux teljes értékűen futtatható lenne, már az is érdekes lenne, mivel meglenne az alap a PC-s játékok portolásához (ne legyen flame ebben a témában. Nagyon sok játék kijött natívan Linuxra, hogy csak egyet említsek: Doom3). De ugye a 256 mega nem bővíthető memória kevéske... -
#22 Ahogy elnézem nincs mindenki tisztában a fogalmakkal.
Egy kis fogalom magyarázat:
PC(Personal Computer) = SZEMÉLYI számítógép
Wikipedia
Számítógép = Számítógép tágabb értelemben minden olyan berendezés, amely képes bemenő adatok (input) fogadására, ezeken különféle, előre beprogramozott műveletek programvégrehajtására, továbbá az eredményül kapott adatok kijelzésére, kivitelére (output), amelyek vagy közvetlenül értelmezhetőek a felhasználók részére vagy más berendezések vezérlésére használhatóak.
Wikipedia
Konzol = Egy célszámítógép melynek konkrétan meghatározott célja van. Elsősorban játékra használják, de jelenleg már médiaközpontként is működnek.
"... ennyi erővel az összes konzol számítógép."
Igen. Az összes konzol számítógép.
Hogy PC-nek nevezetjük e? Felépítését tekintve igen, de használatát tekintve nem (nem kifejezetten egy személynek készült). -
Reyes #21 Hmmm, azért nem lenne rossz HDTV-n mondjuk Crysis-t játszani:)
Ha ez lehetséges és normális sebeséggel tudna futni...
Persze ha nem lehet a sz.géphez hozzákötni HDTV-t, de miért ne lehetne, ha van hozzá egy megfelelő videokártya...
Na meg is magyaráztam magamnak...:D -
#20 "már csak a nintendo készít konzolt"
Ez aztán loál a javából :) Egyrészt csakhogy tisztában legyünk a fogalmakkal: te mit nevezel konzolnak? Minden konzolban van processzor, memória és ugyanazon dolgok nagy része, mint PC-ben, ennyi erővel az összes konzol számítógép. Elég vicces, hogy egyesek negatívumként fogják fel a nyílt forráskódot, és ezáltal a különböző emulátorok futtatását. A PS3 egy teljes értékű konzol. Ráadásul a legbikább. Az, hogy tud még ilyet is, nehogy már hátrány legyen -
dez #19 Egyébként sok hűhó semmiért, mert úgysem fut használható sebességgel... Jobb is. -
dez #18 Intel? Biztos... Milyen alapon? És kit? Az összes emulátor-fejlesztőt, akinek a programja emulálni tudja az x86-os utasítás-készletet? Vagy az összes oprendszer fejlesztőjét, amin futnak ezek az emulátorok? Vagy a Sonyt, amiért fut a PS3-on olyan OS, amin futtatható ilyen emulátor? -
dez #17 Anyám, borogass! A Wii-ben is egy PowerPC proci van, ennyi erővel azon is futtathatnák ugyanígy. Csak ott hivatalosan nem támogatott, de nehogy már ez legyen a baj, hogy a Sony támogatja. -
dez #16 Emulátorral mindenen futtathatsz mindent.