32
A kiadok nem foglakoznak a minöségel vagyonokért rossz minőségű filmek
 • REALista
  #32
  Szerintem nem vágtak ki belőle jelenetet de egyébként nincs is benne olyan durva jelenet amit nagyon ki kellett volna vágni...
 • REALista
  #31
  Én mostanság már letölteni szoktam a dvd-ket, fotópapíra kinyomtatom a borítót és olyan mint az eredeti...:D
 • Jrex
  #30
  hello mindenki.én is láttam egy újságban a Godzilla-t és megvettem,és kiderült h, nincs rajta magyar szinkron,de ezt a borítóján nem lehettett látni mert benne volt abba a műanyag sz..ba és az újságban sem írták,igaz nem volt annyira drága...
 • ZilogR
  #29
  ...vagy lehet csak ezt az indiai rendezőt nem szeretik ezek a simat...kűek.
 • Alien!
  #28
  én is vettem eredeti dvd-ket régebben,elég tekintélyes a gyűjtemény,de mióta beleszaladtam egy-két okádék kiadásba(Tango és Cash,Rettenthetetlen szinkronos,stb),azóta gyakorlatilag nem vagyok hajlandó pénzt kiadni értük...pláne nem 4-5e forintot...ott van pl a 24 5. évadja,amit valaki úgy feliratozott,hogy sztem szart az egészbe bele,tele van félrefordításokkal,formai hibákkal,egyszóval okádék munka...Mindezt 8e forintért....pffffffff....

 • ZilogR
  #27
  most kezdődik az RTLKlubon a Jelek (12) karikával - a jó qrva anyjukat előre is, ha a felét kivágták, mint a Hatodik érzéknek!
 • Magoo
  #26
  Had kérdezzek valamit...
  Csak én vagyok leszokóban a DVD vásárlás terén? Mármint, az oké hogy jönnek ki az újabbnál újabb filmek, de én mostanában egyre hanyagolom a vételüket, mert tudom, hogy előbb utóbb úgy is Blue Ray vagy HD DVD formában kell újravenni kedvenceinket! Más nem érzi így?
  Vagy pl a sorozatoknál, ahol mondjuk egy évad kitesz 5-6 DVD-t, azt teszem azt rányomják egy Blue Ray lemezre aztán csókolom!
  Ezért én már csak nagyon ritkán veszem meg a kedvenc filmeket, mert tudom, hogy előbb utóbb váltani kell és inkább majd a legjobb minőségben veszem meg a filmeket. 1080p-s felbontásban, HD 5.1 hanggal és egyebekkel!
  Ki hogy gondolja?
 • pauly
  #25
  ja,én is így vagyok vele :(
 • Csibe001
  #24
  Na ezért nem veszek meg egy csomó filmet, mert amit régen szinkronosan néztem az nekem úgy legyen meg...Sajnos ezért nincs meg a Kommandó pl. Tudom nem nagy film, de gyerekkoromban hatalmas volt s még van jónéhány amit nem lehet megvenni mert új szinkron van rajta... :(
 • pauly
  #23
  Hát ja,felköttetném mindet,akik a jó régi szinkronokat kicseréltetik,csak hogy 5.1 legyen.Legalább ráraknák az eredeti szinkront is a dvd-re,ha már újat csinálnak...
  Pl ott van az alien 2 is,az eredeti szinkron kiváló volt,erre ráraknak egy szar új szinkront...Így már csak angolul nézhetem :(Így sem rossz,de magyarul sokkal jobb volt...
 • öregharcsa
  #22
  nos mint köztudott(van aki nem tudja?)lelkes amatőrök(profik)több csoportja elkezdte átemelni a vhs kazikról a szinkront olyan dvd filmekre amik eddig nem jelentek meg dvd-n.
  különböző eljárásoknak köszönhetően simán gyártanak 5.1-es hangot az egyébként mono v sztereo hangsávból.
  ezeket megszűrik és stúdióminőséghez közeli(sőt)hangfelvételt készítenek az egyébként néha(gyakran) nagyon zajos szinkronhangokból.
  a kiadók sem hülyék....ezekből valahogy biztosan eljut hozzájuk 1 pédány és már csak egy menüt vagy extrát kell pakolni a lemezre és már adhatja is ki....nem egy ilyennel találkoztam aminek ismertem az elkészítőjét(vhs->dvd) és a hangforrásból adódóan van benne hiba amit szintén megtaláltam azon a lemzen amit a kiadó adott ki,holott a hiba a szalag sérüléséből adódott nem pedig szinkronhiba volt.
  szóval így könnyű a kiadóknak mert elvégzik a munka nehezét azok a figurák akik lelkesedésből megcsinálják a szinkronokat a dvd-re.
 • Csibe001
  #21
  Én értettem, de ha ezt mind megcsinálnák akkor nem 1000-3000 Ft-os áron árulnák őket, hozzáteszem egy-egy jó filmért hajlandó lennék kiadni több pénzt is.Szóval nem ellenezném.
 • Aramir
  #20
  Szerintem az is közrejátszik, hogy nem biztos, hogy anyagilag annyira megéri egy C meg D kategóriás filmre 5.1-es hangot szerkeszteni esetleg újraszinkronizálni.
  Mittudomén, egy Vissza a Jővőbe trilógiánál biztos kifizetődő, de egy Hudson Hawknál vagy pl egy Bud Spencer filmnél már nem valószinű.
  Bocs minden Bud és Hudson Hawk rajongónak :D
 • Tobacco
  #19
  Nagyon sok régi film van amit a magyar szinkron tett nézhetövé.
  Az új filmeknek meg teljesen mindegy milyen nyelven van, mert az összes film egy huladék, és a huladék folytatása.

  Az meg ,hogy monobol nem lehet 5.1-et csinálni, rendben elhiszem, de egy stereo csak össze jött volna nekik :)
  Amugy meg nagyon sok mono filmből készült 5.1-es pl: halálos fegyver.
  És aki egy kicsit is jártas az audio szerkesztésben az simán leszedi az alapzajt.

  Az hogy film elözetesek vannak a lemezeken, de közelsem annyira idegesitő mikor reklámok vannak a lemezen, és a menü csak a film végén jelenik meg.
 • Gladiator
  #18
  Úgy csinálnak mai teknikával 20 éves film mono hangjából 5.1-es hangot, hogy az igaz, hogy az akkori lehetőségekkel még csak monoban tudták kazira írni a filmeket, meg a tv is csak monot játszott, de a hangeffektusok nagy részét a vágószobában teszik rá. Robbanásokat, satöbbit. Jobb helyeken évtizedekig megőrzik a project filet, amin aztán szépen csatornákra le van bontva, hogy hol mi szóljon. Persze monokorszakban egy csatorna, vagy mi volt, arra pakoltak mindent. Ám most nincs más dolguk, mint a hangeffekteket áthúzni egy másik sávba, beállítani, hogy az honann szóljon és kész. a hangok ugyanazok lesznek, csak már térhatásban.

  Remélem érthetően írtam le. Lehet, sőt! szentem tuti, hogy nem megfelelő szakszavakat használtam, de a lényeg ez.
 • hunbasser
  #17
  pl az apádra ütökben is jól kitalálták a shaq becur nevet :)
  csak jobb mint a focker,ami meg csak hasonlít a fuckerre...
 • PíszLávJuniti
  #16
  1.1 es hangot ki lehetne csikarni belőle :
 • Rio81
  #15
  Persze, vannak kivételek. Meg olyan szinkronhangok, mint Dörner György. Én fel se ismertem Bruce Willis hangját a Sin Cityben, annyira hozzászoktam a dörmögéséhez. De pl. a Star Wars Ep3-on majdnem elhánytam magam, annyira félrefordították, és félreszinkronizálták. Pedig állítólag Lucas emberei felügyelték a felvételt.
 • Csibe001
  #14
  Ezzel egyet értek én is,viszont nem egy filmet mentett meg a magyar szinkron pl nem véletlen nem volt nagyon sikeres az utolsó cserkész, abba a magyar szinkron jobban eladja a filmet sztem.Tehát amit írsz az fordítva is igaz.
 • Rio81
  #13
  Rengeteg filmet gyalázat szinkronosan nézni, és nem csak a félrefordítások, vagy a szinkronhangok miatt. Vannak olyan szójátékok, fordulatok, amiket lehetetlen lefordítani úgy, hogy visszaadják az eredetit.

  De hogy egy kicsit ON legyek: én azon szoktam felháborodni, amikor egy x ezer forintért megvett gyári DVD elején van nem ritkán 4-5 (!) előzetes, amit képtelenség átugrani. Ez olyan szintű aljasság, hogy az valami félelmetes.
 • Csibe001
  #12
  Mai technológiával?Egy kb 20 éves mono szinkronból csinálj már lécci egy 5.1.-est. :) Ha újraszinkronizálnák szerintem még rosszabb lenne pontosan ZilogR hsz-e miatt.Én inkább kibírom, hogy picit zúg meg esetleg mono, de amiket régen láttam filmeket azokat most is az eredeti magyar szinkronnal akarom nézni.Ill eredeti nyelven sosem lesz olyan jó mint a régi jó magyar szinkronnal, ugyanis káromkodásban sokrétübb a magyar mint az angol...pl. nem tudnám elképzelni angol hanggal se az utolsó cserkészt se a Hudson Hawk-ot.
 • hunbasser
  #11
  sztem azért a jobb,minőségibb filmeknél nem spórolják ki a káromkodást sem,meg jól van szinkronizálva,persze vannak kivátelek.
  sztem ott szokták elb*szni,h más szinkronizálja mondjuk Bruce Willist(nem tudom,h ki szokta),és akkor már bűnrossz,mert megszoktuk az eredeti szinkronhanggal,és ha meghalljuk azt a hangot vhol,akkor egyből Bruce jut eszünkbe :)

  hát igen,nem érdemes pénzt kidobni dvd-kre,ha ilyen szar a minőségük.
  majd ha 1000 ft lesz minden dvd,akkor megveszem...
 • ZilogR
  #10
  és mi a helyzet az "újraszinkronizált" filmekkel, vagy a (12) korhatárra konvertáltakkal (ha már Bruce Willis-nél járunk, mint pl. a Hatodik érzék, Die Hard sorozat)???

  "Szédült Simon azt mondta az árusnak a vásáron: Ide a sütikkel, vagy átkúrom a fejed a palánkon!" ebből csináltak egy (nem tudom az eredetit, de érzésileg hasonlót): "Habókos Simon azt mondta az árusnak a vásáron: Ide a sütikkel, vagy kiporolom a koszos nadrágod!"

  Nem is veszek efféle bóvlikat és el is mehetnek a (12) [!!!CENSORED!!!][!!!CENSORED!!!]-ba! ;)


  -=ZR=-
 • Maco13
  #9
  kicsit mintha elkanyarodtunk volna az eredeti témától
 • haxoror
  #8
  A magyar szinkron újabban egy rakás szar, egyszerűbb megtanulni angolul (többek között ezért is és még egy csomó más okból is) és akkor az ember legalább megkíméli magát a félrefordításokkal és full amatőr oda nem passzoló szinkronhangokkal meggyalázott "élménytől"
 • Hydroceph
  #7
  uhhhhhhhhhhhh
 • PíszLávJuniti
  #6
  más külföldi szinkronokat nem hallottál még.
  orosz southparkot érdemes, vagy szlovákoknál, lengyeleknél bármilyen film: egyetlen egy hang mondja végig, felolvasva minden szereplő szövegét.
  A magyar szinkron messze híres. <volt>
 • bertino
  #5
  pontosabban: nézhetetlenné...
 • Tobacco
  #4
  De nagyon sok filmet százszor nézhetövé tesz a magyar szinkron.
 • Tobacco
  #3
  Rossz szokásom, hogy azokat a filmeket amiket szeretek megveszem eredetibe, de ezen változtatni fogok.
  A másik nagy csalodás amit szintén nem ajánlok senkienk, hogy pénzt adjon ki rá az a "Hudson Hawk".
  Röhelyes, hogy a mai digitális technologiákal sikerült kiadni egy mono hangsával ellátot filmet.
 • Alexease
  #2
  Eredeti hanggal kell nezni mindent, azzal nincs gond;) Bar szinkronnal "kenyelmesebb", de a legtobbszor nagyon rossz;(
 • Tobacco
  #1
  Ma végre sikerült meg venem az egyik kedvenc filmemet "Az utolsó cserkész" 5.1-es magyar szinkronal. 3500 ft-ért a Warner home video VHS minöséget nyújt.
  Tökéletes kép, de a hang az csalodás, amikor szinkronizált rész van olyan nagy az alapzaj mint VHS-en.

  Ezt a filmet nem érdemes megveni, mert szerintem bárki más aki dvd készitésel foglakozik jóbb minőséget tudd össze hozni.