85
-
lee56 #45 Google már ezer éve a barátom, tehát nehogyasziddmár, hogy te mutattál be neki ;) -
Zedas #44 Kicsit fura nekem az R600 hátulja (#29): túl sok a láb. Elméletileg HT-s lesz a videomemória, a CPU és a normál memória felé. Bár, ha jobban belegondolok a három HT buszhoz bizony elkél ennyi.
Aztán lehet hogy ez még nem lesz HT-s... -
Inquisitor #43 Amúgy viccesnek tartom, hogy pár fórumos arc megtalálja eme képeket, és után hirtelen a "szaksajtó" is megjelenteti őket. Nem az SG-re gondolok, mert itt elég (túl?) hosszú a cikkek átfutási ideje néha, hanem pl. PCworld. :) -
Inquisitor #42 Nem pontosak az infóid, a Chrome szériából volt vagy 4 generáció, más kérdés, hogy itthon nem sok helyen árulták őket :)
Ez a Chrome, meg az új DX10-Dx10.1 kompatibilis verzijó.
DX10.1-ről semmi konkrétumot nem tudok, az Elitebastards.com oldalon volt egy régebbi cikk (jó hosszú), esetleg abban nézelődj. Mivel régi, valószinüleg a keresőbe be kell írnod, vagy Goggle a te barátod. -
lee56 #41 Ja, jól bepörögtél
-
lee56 #40 Az jó lenne ha 3 tagu lenne ez a piac végre, ár szempontból legalábbis.
De mi a manó az a 10.1, még 10sincs, valami konkrétumot nem tudsz erről a konkurens fejlesztésről, én utoljára s3-ról a delta chrome-ról hallottam utoljára, de az még asszem sm2-es kártya és nem volt nagy sikere, javitsatok ki ha tévedek. -
Inquisitor #39 -
Inquisitor #38 Legyen itt a "konkurencia" is. Íme valuá, látjátok feleim szmetükkel mik vogymuk?
S3 Chrome "sikerszéria" Dx10.1 (nem írtam el) csoda GPU:
-
Inquisitor #37 -
dez #36 [Amúgy jól elvagyok itt magamban, csak meg kell lökni. 

]
-
dez #35 Ja nem, úgy volt helyes, ahogy először írtam. -
dez #34 már = bár -
dez #33 Illetve talán két ilyen ALU ad egy SP-t, nem tudom, nem láttam még ezt sehol leírva világosan, már csak most olvasgatom. -
dez #32 Egyébként az idézett cikk itt egy picit hiányos, mert a 128 MAD+MUL-os SP mellett van ám másik 128 ALU is (interpolator és special function), így összesen 256 ALU van... Lásd itt: link -
dez #31 Sőt, a régi értelemben vett pipe-line már az ATI X1000-es családnál sincs. -
dez #30 Hát, amennyire én látom, a régi értelemben vett TMU-k már nem is nagyon vannak az utóbbi 1-2 genben, hanem TA (texture addressing) és AF (texture filtering) unitok, amik segítik a shader unitok munkáját. Ezek számának nem kell feltétlenül megegyeznie a ROP-ok számával. Továbbá az új genben (legalábbis G80) már nem is nagyon beszélhetünk pipe-line-okról, mert jóval rugalmasabb, átjárhatóbb lett az egész rendszer. -
Inquisitor #29 Van itt még 4 másik kép, másik forrásból. Érdemes megnézni őket.
Ezeken már/még ATI logó van, és jól látszik milyen sok "lába" van a GPU-nk.
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4 -
Inquisitor #28 "A grafikus chip állítólag 64 egyesített shader processzorra, 16 textúrázóra, valamint 512 bites memória interfészre támaszkodik,..."
A pletykák (mert ugye infó az nincs) azt írták 16 ROP lesz benne, lehet én vagyok buta, de ez nem jelenti, hogy csak egy TMU lesz pipe-onként. Igaz a R8500 után elvetették ezt a technikát, de a DX10 valamilyen szinten "visszafejlődés" mert a textúrázási teljesítményen nagy a hangsúly. Arra meg kíváncsi vagyok mit fog tudni a 2x512 bites Ringbus :) -
dez #27 És tényleg! Huh, heh, uhh. 
Idézet innen:
"Egy stream processzor egyszerre egy MAD (a=b*c+d) és MUL (a = b*c) műveletet tud végrehajtani, 32 bites, lebegőpontos számokon. Az első hallásra szinte hihetetlen, 1350 MHz-es órajel mellett ez megközelítőleg 520 gigaflops-os nyers számítási teljesítményt jelent!"
Nagyon az egálra mentem. :) De a végén még érdekes dolgok derülnek ki... Á, de nem, csak nem lesz 2x gyorsabb a G80, mint az R600, olyan nincs. Lehet, hogy ők is dupla órajelen hajtják az US-eket? -
Hát én már nagyon kiváncsi vagyok a teljesítményére! -
AnonyX #25 Csak egy valami, ez mind csak találgatás. Már ilyen null információk alapján nem tudjuk meghatározni az Ati R600 as sebességét, telyesítményét az nvidia G80-hoz képest. Majd kiderül, ha konkrét infók lesznek. Lehet hogy letiporja a G80-at. Báris remélem. -
uGYAN MILYEN SLOTOT TALÁLNAK MEG NEKI.
PCI-E.II vagy mi?
Persze DDR5-tel!
Mert azé a 7 %.ért kell neki a jobb memória! -
peterx #23 bizony, azok a régi szép idők :D -
Smithy87 #22 igen valamiben tévedsz 128*2*2 az nem 256 hanem 512 :)
-
dez #21 "csak 64 US-e lesz, de egységenént 4 utasítást tud majd végrehajtani, tehát, elvileg megfele majd 1 256USes chipnek"
Csakhogy ezek fele akkora órajelen mennek, mint a G80 US-ei. Azok 2 utasítás/clk-sak, tehát:
R600: 64*4 =256
G80: 128*2*2=256
Egál...
(Ha valamiben tévedek, szóljatok.) -
Rolesz #20 Már alig várom hogy kiadják!Persze csak akkor ha ez lejebb viszi a 8800asok árát!Nvdia 4ever:P:D -
Nálam mindig is bevált az ATI pl régen mikor 80e-ért megvettem a 9700pro-t hoh már dx9.0.. szal nem is veszek mást csak ATI-t :)
ATI fan
-
dez #18 Ja, és nem PCI-X, mert az a sima PCI egy korábbi változata. Ez PCI-E(xpress). -
dez #17 "512 bites memória - ezt hogy hozták ki PCI-X 16x-en?"
Mi köze a kettőnek egymáshoz? ;)
-
BCs design #16 kb :D -
lee56 #15 Akarodmondani nem múl alul :D
De ha nagyon akarod, keritek egy jókis s3trio videokártyát 1mega rammal, szerinted alulmúlnálak? :DDD
De még ez sem a legrégebbi megoldás
Meg valahol lapul még egy 66MHz-es cyrix processzor is, ááá azok a régi 286-os szép idők. :) -
scythe1992 #14 Ja és egyik ismerősömnek meg még mindig GF3-ja van,kicsit tuningolva... -
scythe1992 #13 Egyik ismerősöm felülmúlt téged:TNT2--->7950GX2 :P .Amúgy jólenne egy uilyen majd az E4300 mellé... -
peterx #12 Jah egyébként az előző hsz a #2-esre ment -
peterx #11 Engem tuti nem múlsz felül :D
Gef 2 MX 400-ról válotottam 7800 GTX-re anno mikor még új volt :D
A teljesítmény-növekedés egy "icipicit" érezhető volt :) -
Nemhiszem h lenyomja a 8-as GeForce-okat. Ha lenyomja, akkor meg addigra az nVIDIA kiadja a 8900GTX-8950GTX-8950GX2-t :) -
Caro #9 Radeon 9100 :P -
gabeei #8 Lehet, hogy csak 64 US-e lesz, de egységenént 4 utasítást tud majd végrehajtani, tehát, elvileg megfele majd 1 256USes chipnek.Persze, csak elméletleg, majd gyakorlatban meglátjuk... -
lee56 #7 "64 egyesített shader processzor" nem pedig sima pixel árnyaló.
Amugymeg ez télleg kevéskének tünik az nvidiás g80hoz képest, még a gts-nek is van vagy 92, asszem. Viszont a gddr4 az fincsi lesz rajta.
Lehet hogy ati-nak jobbak lesznek a steam processzorai, és igy is gyorsabbak lesznek, mint az nvidia 8as szuperkártyák?
-
lee56 #6 1db pixel árnyaló, uristen mid van neked