Első képek az ATI R600-ról

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja nem, úgy volt helyes, ahogy elõször írtam.

már = bár

Illetve talán két ilyen ALU ad egy SP-t, nem tudom, nem láttam még ezt sehol leírva világosan, már csak most olvasgatom.

Egyébként az idézett cikk itt egy picit hiányos, mert a 128 MAD+MUL-os SP mellett van ám másik 128 ALU is (interpolator és special function), így összesen 256 ALU van... Lásd itt: link

Sõt, a régi értelemben vett pipe-line már az ATI X1000-es családnál sincs.

Hát, amennyire én látom, a régi értelemben vett TMU-k már nem is nagyon vannak az utóbbi 1-2 genben, hanem TA (texture addressing) és AF (texture filtering) unitok, amik segítik a shader unitok munkáját. Ezek számának nem kell feltétlenül megegyeznie a ROP-ok számával. Továbbá az új genben (legalábbis G80) már nem is nagyon beszélhetünk pipe-line-okról, mert jóval rugalmasabb, átjárhatóbb lett az egész rendszer.

Van itt még 4 másik kép, másik forrásból. Érdemes megnézni õket.
Ezeken már/még ATI logó van, és jól látszik milyen sok "lába" van a GPU-nk.
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Kép 4

"A grafikus chip állítólag 64 egyesített shader processzorra, 16 textúrázóra, valamint 512 bites memória interfészre támaszkodik,..."
A pletykák (mert ugye infó az nincs) azt írták 16 ROP lesz benne, lehet én vagyok buta, de ez nem jelenti, hogy csak egy TMU lesz pipe-onként. Igaz a R8500 után elvetették ezt a technikát, de a DX10 valamilyen szinten "visszafejlõdés" mert a textúrázási teljesítményen nagy a hangsúly. Arra meg kíváncsi vagyok mit fog tudni a 2x512 bites Ringbus 😊

És tényleg! Huh, heh, uhh. <#idiota>

Idézet innen:
"Egy stream processzor egyszerre egy MAD (a=b*c+d) és MUL (a = b*c) mûveletet tud végrehajtani, 32 bites, lebegõpontos számokon. Az elsõ hallásra szinte hihetetlen, 1350 MHz-es órajel mellett ez megközelítõleg 520 gigaflops-os nyers számítási teljesítményt jelent!"

Nagyon az egálra mentem. 😊 De a végén még érdekes dolgok derülnek ki... Á, de nem, csak nem lesz 2x gyorsabb a G80, mint az R600, olyan nincs. Lehet, hogy õk is dupla órajelen hajtják az US-eket?

grebber
Hát én már nagyon kiváncsi vagyok a teljesítményére!

Next PC upgrade: 2022

Csak egy valami, ez mind csak találgatás. Már ilyen null információk alapján nem tudjuk meghatározni az Ati R600 as sebességét, telyesítményét az nvidia G80-hoz képest. Majd kiderül, ha konkrét infók lesznek. Lehet hogy letiporja a G80-at. Báris remélem.

jojo
uGYAN MILYEN SLOTOT TALÁLNAK MEG NEKI.
PCI-E.II vagy mi?
Persze DDR5-tel!
Mert azé a 7 %.ért kell neki a jobb memória!

I5-4200 Intel, 8Gb ram, Intel 4600 GPU+Nvidia 840M 2Gb ram! :D

bizony, azok a régi szép idõk 😄
igen valamiben tévedsz 128*2*2 az nem 256 hanem 512 😊
"csak 64 US-e lesz, de egységenént 4 utasítást tud majd végrehajtani, tehát, elvileg megfele majd 1 256USes chipnek"

Csakhogy ezek fele akkora órajelen mennek, mint a G80 US-ei. Azok 2 utasítás/clk-sak, tehát:
R600: 64*4 =256
G80: 128*2*2=256
Egál...
(Ha valamiben tévedek, szóljatok.)

Már alig várom hogy kiadják!Persze csak akkor ha ez lejebb viszi a 8800asok árát!Nvdia 4ever😛😄

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Evogordon
Nálam mindig is bevált az ATI pl régen mikor 80e-ért megvettem a 9700pro-t hoh már dx9.0.. szal nem is veszek mást csak ATI-t 😊
ATI fan <#idiota>

Ja, és nem PCI-X, mert az a sima PCI egy korábbi változata. Ez PCI-E(xpress).

"512 bites memória - ezt hogy hozták ki PCI-X 16x-en?"

Mi köze a kettõnek egymáshoz? 😉

kb 😄

Akarodmondani nem múl alul 😄

De ha nagyon akarod, keritek egy jókis s3trio videokártyát 1mega rammal, szerinted alulmúlnálak? 😄DD

De még ez sem a legrégebbi megoldás

Meg valahol lapul még egy 66MHz-es cyrix processzor is, ááá azok a régi 286-os szép idõk. 😊

Ja és egyik ismerõsömnek meg még mindig GF3-ja van,kicsit tuningolva...
Egyik ismerõsöm felülmúlt téged:TNT2--->7950GX2 😛 .Amúgy jólenne egy uilyen majd az E4300 mellé...
Jah egyébként az elõzõ hsz a #2-esre ment
Engem tuti nem múlsz felül 😄
Gef 2 MX 400-ról válotottam 7800 GTX-re anno mikor még új volt 😄
A teljesítmény-növekedés egy "icipicit" érezhetõ volt 😊
scorpeeon
Nemhiszem h lenyomja a 8-as GeForce-okat. Ha lenyomja, akkor meg addigra az nVIDIA kiadja a 8900GTX-8950GTX-8950GX2-t 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Radeon 9100 😛

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Lehet, hogy csak 64 US-e lesz, de egységenént 4 utasítást tud majd végrehajtani, tehát, elvileg megfele majd 1 256USes chipnek.Persze, csak elméletleg, majd gyakorlatban meglátjuk...
"64 egyesített shader processzor" nem pedig sima pixel árnyaló.
Amugymeg ez télleg kevéskének tünik az nvidiás g80hoz képest, még a gts-nek is van vagy 92, asszem. Viszont a gddr4 az fincsi lesz rajta.
Lehet hogy ati-nak jobbak lesznek a steam processzorai, és igy is gyorsabbak lesznek, mint az nvidia 8as szuperkártyák? <#confused>

1db pixel árnyaló, uristen mid van neked <#vigyor2>

Hmmmmmmmmmmmmmm! 512 bites memória - ezt hogy hozták ki PCI-X 16x-en?
No de "csak" 64 pixel árnyaló? Kiegyensúlyouzatlan arhitektúra! De ha lesz vállalkozó, aki gyárt agp 8x-re is belõle akkor befizetek rá. A 6600GT már gyengengélkedik <#phone>

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

nekem fx 5200 van tom az nem ati de én viszem a pálmát 😊

Klassz, hogy már itt tartunk 😊

Nekem még R300-am van:
Tranzisztorok száma 107 millió
Gyártási technológia 0.15u
Busz típusa AGP 8x
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 277 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 8
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)

😊

lassan majd megint be újítok egy csúcsra és használom 3-4évig 😊
Sanyix
Dejó még valami ami lenyomja az árakat, hogy január-február környékén jó ócsón vehessek egy mostani középkategóriás kártyát 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

← ElőzőOldal 2 / 2