Egy ex-kém halála
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahhoz olyan mennyiségben kéne nyelni, ami már tényleg durva lenne. Sugárzásként meg jóval angyobb kárt okoz, ugyanis szétszakítja a molekulákat.
A béta-részecske: - Nagy sebességû részecske, amelyet a radioaktív atommag akkor bocsájt ki, amikor abból neutron hasad le. A béta-részecskék kis sûrûségû, vékony tárgyakon át tudnak hatolni.
A gamma- sugárzás:- Hullámtermészetûek és legnagyobb az áthatolóképességük: alumíniumlemezen is áthatolnak.Radioaktív atommagból alfa vagy béta-részecskék után kibocsátott sugarak.
Látod milyen fasza gyerek vagyok?
Mivel az alfa részecske két protont tartalmaz ami vonzza az elektronokat a szervezet belsejébe juttatott anyag teljesen felborítja az elektronháztartást.
Nem. A legnagyobb és nem hatol át semmin, legfeljebb halászhálón. Az alfa részecskéket a bõrrõl vízzel le lehet mosni. A gamma sugárzás egysége a Röntgen, nem gyanús valahonnan?
http://www.radio.hu/read/211329
Kara kánként folytatom tanításom.
Én a veteránokra tippelek.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
egyébként ma a legtöbb infót sztem 1 emberrõl a számítógép segítségével lehet megtudni.
meglátogattam 1x az nbh honlapját. "Kérem várjon, amíg az oldal betöltõdik..." és erre úgy elkezdett pörögni a merevlemezem, mint egy õrült. Azóta kerülöm õket, de gondolom vannak kifinomultabb módszerek ma már. mondjuk, a cia legalább kiírja, hogy "személyes adatokat gyûjtünk emitt".
1998 elején: "Például az egyik oligarcha, Borisz Berezovszkij, fenyegetõzni kezdett, hogy kitálal, ha nem kapja meg az ígért állást.* Az elmérgesedett vita Csubajszra, Jelcin kampányfõnökére is rossz fényt vetett, ugyanis kiderült: az oligarcháktól pénzt fogadott el."
Ez Berezovszkij mentalitására enged következtetni, de sok ilyen apró mozaikból áll össze a kép.
És pl. Berezovszkij sem válik ettõl sem katolikussá, sem becsületes emberré 😊
Litvinyenko meg továbbra is csak egy szar áruló marad.
Az viszont igaz, hogy elég sokat tudok róla... A miértjét nem kívánom indokolni.
Én sem értek semmihez, mégis mindenbe beleszólok. <#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota>
Szerintem maradj annál a témakörnél, amihez úgy gondolod, hogy értesz. A titkosszolgálatokhoz biztosan nem.
Csak az ilyesfajta Gy és Sv konverziók csak kis dózisoknál állják meg a helyüket. Ha így mûködne a dolog pár nap alatt meghalt volna.
100 Sv egyszeri besugárzás kb. két nap alatt végez az emberrel, és még ha a felszívódást és az elhúzódó besugárzás idejét nézzük, akkor sem élhett volna tovább 3-4 napnál.
A Po207 ha jól emlékszem EC-vel(elektron befogás) bomlik, ami legfeljebb gamma sugárzással járhat, de gondolom ezt most csak hirtelen példa ként írtad.
Különben meg azért adják meg az atom tömeget is még hozzá, mert attól függ, hogy milyen módon bomlik le és mekkora a felezõdési idelye.
"Sõt már attól is, óriási különbségek adódnak, hogy milyen fizikai-kémiai formában jut a szervezetbe. Pl. a Po-210 nitrátként sokkal veszélyesebb, mint karbonátként."
Persze gondolom a karbonát rosszabból szívódik fel. De nem kell feltétlenül a vérkeringésbe jutnia ahoz, hogy halálos dózist kapjál tölle.
Igen pontosan, de nem rendelkeznek, vagy csak ritkán rendelkeznek akkora energiával, hogy az általuk kiütött elektronok, beta sugárzássá, illetve gamma vagy röntgen sugárzást hozzanak létre.
Az egyenruhás szervezetekkel épp az a baj, hogy ez sajna nem így van. Nem akarom nagyon lehúzni õket, hiszen õk vigyáznak ránk, és lassan azért rákényszerülnek a jó irányra, de most még a szolgálatban eltöltött idõ termeli meg a csillagok harmadát, a másik harmad a kapcsolatokból jön, és talán egy harmadánál számítanak a kvalitások és a rátermettség.
"100 Sv meg rövid idõn belül bekövetkezõ halált jelent.
Az orosz ügynökünk pedig 5 gray alfa sugárzást kapott => 5*20=100 Sv dózis, ..."
Azaz rövid idõn belül meghalt a károsodások következtében.
Én a sajátomba tenném, majd felajánlanám neki, a bizalom jeleként, hogy cseréljünk poharat. Ha nem akarná, akkor "véletlenül" kiloccsantanám az enyémet, de akkor persze a Fõnök nekem loccsantaná ki felül, mert nem teljesítettem a küldetést.
Sõt már attól is, óriási különbségek adódnak, hogy milyen fizikai-kémiai formában jut a szervezetbe. Pl. a Po-210 nitrátként sokkal veszélyesebb, mint karbonátként.
A számolásod az maga megállná a helyét, de itt egész másról van szó. Valóban okozhat a sugárzás rákot is, de ennek most köze sincs hozzá. Egyszerûen az történt, hogy a sugárzás olyan mértékben károsította a különbözõ szöveteket, hogy azok nem tudták ellátni a funkcióikat és sorban leálltak.
A polónium-210 gyakorlatilag csak alfa sugarakat (He) nukleonokat bocsát ki. Laikusként azt mondanám, hogy "Na, és?", mit árthat a He, hisz a természetben is elõfordul. Sõt, életünk során sok más atommaggal "ütközünk" légzéssel stb.
A gyanakvásom az, hogy ezek a He atommagok nagy energiával rendelkeznek, és emiatt roncsolják a szöveteket, megtorpedózzák a fehér vérsejteket pld. Jól mondom?
100 Sv meg rövid idõn belül bekövetkezõ halált jelent.
Az orosz ügynökünk pedig 5 gray alfa sugárzást kapott => 5*20=100 Sv dózis, és így is járt az ex-ügynökünk.
Ez hogy jön ide? A vezetõ abban az esetben legfeljebb rossz döntést hoz, vagy rossz tervet készít, de akkor is csak õ ismeri egyedül az egészet.
PS: Egy vezetõ nem úgy lesz vezetõ, hogy annak született. Ilyen helyeken általában olyan emberek ülnek, akiknek átfogó ismereteik vannak. Egy szervezeten belül ráadásul mûködik a belsõ elhárítás, az egyes embereket állandóan ellenõrzik, és mielõtt valaki odakerül, nagyon alaposan lekátézzák. Dolgoztál te valaha is valamilyen titkosszolgálatnál? (erre természetesen nem várok választ) Szerintem nem, mert nagyon naívan adod elõ...
Ettõl függetlenül azért tudnék mesélhetni a rendõri és katonai „szakértõk” tudásszintjérõl. Persze nem általánosítani akarok, valóban vannak közöttük igen kiváló szakemberek is, de a többség az tipikus köztisztviselõ, aki ha a saját szûk területén jelentõs tapasztalata is van, nem nagyon töri magát, hogy jobban elmélyítse a tudását, hiszen az semmiféle elõnnyel nem jár.