5
 • Penge4
  #5
  "A Google egy profitorientált cég."
  Akkor a Microfos az mi?
  A szolgáltatásaik 90%-át ingyen adják, a reklámokkal sem árasztják el a felhasználókat, valamiből nekik is meg kell élniük, és fizetni a szerverpark költségeit.
  A franciákon nem lepődöm meg, mert azok szóval nem részletezem, de a norvégok tényleg nem értem mit balhéznak. Ezt a szerzői jogos hülyeséget is túl komolyan veszik. Bezzeg, ha Szalacsi, vagy Polgár Jenő perelne ilyen-olyan jogokért (ha tudnák mi az az internet és TV ) milliókat szakíthatnának.
 • léry
  #4
 • juzosch
  #3
  Hát igen, egy erősen haszontalan társadalmi réteg munkáját láthatjuk. Végülis a jogász-túlképzésből kikerült munkanélküli ügyvédeket is foglalkoztatni kell, ha a mekiben nincs felvétel.
 • bakagaijin
  #2
  Hmm, amikor ez anno felmerült, igazából az fájt nekik hogy _bekerültek_ a google-ba, lehetett rájuk keresni. A teljes cikkek ugyanis nem voltak elérhetőek a guglin, csak pár szavas bevezetés, ami után az eredeti oldalra kellett menni. Ezért totál értelmetlen ez a próbálkozás. Gyakorlatilag azt akarják, hogy NE lehessen a tartalmukat elérni, majdhogynem tűnjön el a netről. Mert ami guglival nem elérhető, az nagyon sok ember számára nem is létező dolog. Nincs katalogizálva => nem lehet rá keresni => nem létezik.
 • Mo.Organ
  #1
  ezt is az EU ötlete "szerintem"