28
  • Ma2ska
    #28
    Az a fő probléma sztem hogy már iskolás korban is tele vannak a fiatalok, többnyire otthonról hozott előitéletekkel, téveszmékkel, intoleranciával, persze mindezt ugy adják elő mintha teljesen eredetiek lennének ami csak az alkalmazott nyelvben nyilvánul meg valójában már ekkor ugyanolyan hülyék mint a szüleik, és ennek megfelelően müködnek. Ez nagyban is igaz a társadalomra, ezért nem fejlődik az ember 2000 éve semmit sőt egyre defektesebbé válik. Az "un" rossz arcot minden további nélkül lehetne a közösségbe integrálni, mint különleges vagy egyedi embert, elfogadva olyannak amilyen, de már többnyire az elég ha a szülei csóróbbak az átlagnál, hogy perifériára szoritsák. /nincs a legujabb telkója pl/
  • Morden23
    #27
    Ez nagyon érdekes, és rendkívül szomorú is, de a helyzet az, hogy a kiközösítés meg a bekattanás nem hozható ennyire közös nevezőre.

    Ha mindenki, akit kiközösítgetnek néhanapján, gyilkológéppé válna, akkor a káosz kellős közepén élnénk.

    Nincsen összefüggés. Akiben valami "el van törve", az csak stagnál, és "vár" egy behatásra, ami eredményezi az ámokfutást, nem pedig a behatás eredményezi azt, hogy egy amúgy normális emberből pszichopata válik. Ezt kéne megérteni végre.

    A labilis idegzetű emberek nem az iskolai megaláztatások termékei, az csak felteszi a pontot az i-re. Ha nem az iskolában, akkor pár évvel később a munkahelyén kattanna be.
  • Scottt
    #26
    Sajnos a mi osztályunkban van 2társaság van 1beképzelt majmok akik hyper hülyék de azt hiszik h mivel több pénzük van mitn a másiknak jobbak(ők nagyon hülyék)van a másik csoport ahol a "kiközösíttek" vannak szegények közt van 1 csomó jó arc (sztem) de sajna szinte csak én vagyok normális hozzájuk a többi csupa hülyének nézi. pedig nagyon normálisak szal ha az ilyenkből ilyen lesz akkor a 5-6-7fiú mirre kijárja a a 8dika anniy szihopata val több lesz és hát sajnos ez elég szomorú h tönkre teszik egymás lelki világát szegény gyerek márannyira taccsra van menve h ha kérdez vmit a tanár akkor elkezd sírni:(hát nagyon sajnálom a kölyköt de nem tudok érte semmit enni
  • k9duli
    #25
    "esetek után az elkövető mér végez magával?"
    Szerintem egyszercsak ujabb kattanás az agyban, körül néz mit csinált felfogja hogy körülötte zsaruk nincs menekvés, csak a reménytelenség és inkább pontot tesz a végére.
    Értelmet amúgy meg ne keresd, mert nincsen. szvsz.
  • Karez
    #24
    Hírhez:
    Picit meglepődöten olvastam eseményeket hogy az illető próbálta megismételni (sőt talán felül is akarta múlni...) a Columbine iskolai mészárlást.
    Furcsakép a columbine-in is találtak a fiataloknál egy doom.2-es játékot.Sőt! Az egyik gyerek egy 7 mapból álló mod-ot is készített hozzá (személyesen is játszottam vele. akit érdekli itt megtalálja futattó progiként a doomsday-t ajálom).
    Mégsem tiltoták be a doom.2-t sőt azóta egy 3.rész is készült belőle....jó igaz olvastam olyanról hogy az ID software készítői alig tudtak bemenni irodájukba másnap az eset után a nagy tiltakozó tömeg miat.
    De hagyuk a formaiságot...lényeg az hogy sok jele volt annak hogy az illető bekattant.Nem az agresszív videojátékokra kell először rászálni.Mint sokan mondtátok lehet már nem viselte el a sok megaláztatást amit kapot a fejére 11 évig....és felnőtt korára úgy gondolta bosszút forral emiat.És nem a szekálókat nyírta ki...neeeem... ő úgy gondolta gyökeresen kell kiirtani a baját..hát az iskolát kell kiírtani.Persze nem úgy mint a columbine-i esett...úgylátszik Sebastian B. többszöris átnézte a columbine-i eset iratait...kiismerte mit hibáztak eric-ék....mészárlásához több fegyvert és több információt kereset bomba készítésre...sőt sztem még golyóállómellényt is vett.
    Aztán persze így már sehogysem tudta senkisem megállítani.A gyilkoság megtörtént ő meg öngyilkos lett.....(ténleg csak kérdezés képen az ilyen iskolai esetek után az elkövető mér végez magával? jó nem akar börtönbe kerülni értem én de akkor is....)

    Komentek:
    Áh értem szóval az a "szar-arc" aki nem a italba,drogra,utaci lányokra költi a pénzét....aki nem rongál,verekszik,anyázik mindenkinek és leszarja az életét, aki nem szereti a TUCC-TUCC és "hey ma fucka'" zenét..... aki nem tiszteli az öregeket és a felnőtteket ezért nekik is anyázik sőt nekik is megy.
    És még sorolhatnám napestig a többit....folytasam...he?
    Ne értesetek félre én nem vok ilyen "szar-arc" csak egyszerűen kerülöm az ilyen dolgokat....kivéve a jó koncerteket a haveri társaságot.
    Én is eltudom képzelni az esetet hogy próbáltatok haverkodni:
    - Hé vazze hogy smint?
    - Semmi
    (hátul a haveritársaság már röhög rajta)
    - Te figyu nem jössz diszkóba? felszedünk pár csajt neked...adunk anyagot is meg minden
    - Nem érek rá
    (közben a kérdező is már fetreng a röhögésen a gyereken)
    - Te figyu mért vagy ekkora ....
    Nah jó nem folytatom szal kb. ilyen lehetett (ha mégsem meg ne sértődj lehet ti normálisabbak voltak de a legtöbb ilyen action így szokot lenni).
    Summa sumárum ami megtörtént hát megtörtént....persze a média nem azzal foglalkozik hogy "tuti őrült volt a hapek meg a suli miat" mer az rontana az imizsén a tv társaságnak.Míg annó a 70-es években ilyenkor a rock zneére mentek mostanában a videójátékokat hozzák fel mer az "menő" állitóag msot a médiában...
  • Morden23
    #23
    "A fy_hallofdeath nevű pálya viszont biztosan az ámokfutótól származik, egy kihalt csarnokból áll, ami tele van a földön heverő különböző fegyverekkel."

    Nemcsak retardált loser, de még kreativitásban sincs a toppon.

    "A szülőknek és a pedagógusoknak kell(ene) jobban figyelniük a gyerekekre, vigyázni rájuk, megnézni, hogy milyen játékkal is játszanak."

    A szülőknek, pedagógusoknak inkább arra kéne figyelniük, hogy a gyerekek HOGYAN játszanak. Kurvára nem az a lényeg, hogy mivel.
    Én is CSÉzek, amikor tehetem, és időm van rá, mégsem lőttem agyon még senkit.
  • Unas
    #22
    Sokmindent írtam, majd kitöröltem. Annyiszor eljátszották már ezt.
    Ráadásul emlékezzen mindenki, hogy hol is tiltották be a Quake2-t az egyik pálya álítólagos túlzott véressége miatt?! :(
  • lee56
    #21
    Jaja, tök igazad van, erre nagy az esély
  • ZsirosKenyer
    #20
    Ők is jófejek voltak csak alternatív módon. Sőt ez most privát dolog, de úgyis neked válaszolok: többek jobb fejek lettek szerintem mint pl. a hory.
  • Szefmester
    #19
    nálunk is megvolt a klikkesedés, de mégsem lettünk szociopata tömeggyilkosok.. egyenlőre... bár egy öngyilkosunk és egy kísérletesünk volt..
  • fv
    #18
    Tehát minden "szar-arcot" át kell küldeni egy másik osztályba, aztán egy harmadikba, és ha ott is kiközösítik, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy valóban szar-arc, nincs mese.

    Egyébként én sem láttam még soha olyat, hogy egy "jó-fejet" (értsd: anti-szar-arc) kiközösítettek volna bárhonnan, bár lehet, hogy csak szerencsém volt a saját osztályaimmal. (Sőt elsusognám, hogy a legtöbb szar-arcot se közösítették ki, emlékeim szerint.)
  • Inquisitor
    #17
    "megpróbáltunk spanolni vele, de mindig kiderült, hogy ő bizony szar arc."

    Nekem erről az a példa jut eszembe, hogy ha X.Y. a rossz szomszédja miatt elköltözik, és már a harmadik helyen "fog ki" rossz szomszédot, akkor lehet a hiba NEM a szomszédokban van? :)
  • NYCBoy
    #16
    A fényképről meg lerí, hogy retardált a srác, nem kell csodálkozni, hogy bekattant....
  • NYCBoy
    #15
    Tícsuk be a pécét is! Sőt lőjjünk le mindenkit, és soha többé nem fordul majd elő ilyen!
  • Ronny
    #14
    ezen a "szar arc" dolgon én is kiakadtam. Sajnos az iskolákban uralkodó mentalitás futószaloagon termeli a "defektes" egyéneket. Ebben szerintem nagy szerepe van a pedagógusoknak és szülőknek, akik nem lépnek föl ellene, illetve nem veszik komolyan, ha valamelyik srácot folyamatosan megalázzák. Ha egy iskolás korú srácot(mert inkább róluk van szó)hülyegyereknek bélyegeznek, amikor életének a legfogékonyabb időszakában van(kialakúlóban van a magáról és a világról alkotott képe), akkor egy idő után elhiszi, és még jobban marginalizálódik. Érdemes nézegetni a szocfóbos topikot az indexen...
  • Ma2ska
    #13
    Ahol ez történt általában jobban meg lehet élni a munkából, azt csodálom hogy nálunk nem kattannak be többen, mert egy xar európa csicska bérrabszolga ország vagyunk, ahol nettó 60 ér dolgoznak nők textilüzemekben 3 müszakba.
  • k9duli
    #12
    Meg mondom mi a megoldás.Tehermentesíteni kell az embereket.Kevessebb munka idő, és a szerda és munkaszüneti nap lenne.Persze ugy csinálni hogy ennyi munkából is bőven meglehessen élni.
    A mai világba símán belehet kattanni ha a szombati munkanapok meg 12órás műszakok vannak...
    Az baj egyre jobban eltolódunk a másik irányba hoyg mégtöbb munka.
    Én nekem nap mint nap eszembe jut mi értelme az életnek ha itt döglök a meló helyen 9órát és kb haza sem szórakozni megyek mert ott is meló van.Hól marad a szórakozás?

  • Ma2ska
    #11
    Általában egy osztályközösség mondjuk nem abba az irányba müködik, hogyha egy un. "hülyegyerek" van közöttük, integrálja, éppenhogy az elszigetelődés felé, a " de jó van kit szivatni" mentalitás érvényesül. Az ilyen "próbáltunk vele spanolni" dolgokat el tudom képzelni, hogy nézhetett ki, felért egy becsületsértéssel.
  • Ma2ska
    #10
    Azért olyan létezik, hogy valakire ok nélkül rászállnak, mert minden osztályban az idióták vannak többségben, tehát nálatok is. Lehet hogy akit cseszegettek, normálisabb mint ti együttvéve. Mi az hogy szar arc. Mert ti biztos bnagyon cool gyerekek vagytok valamennyien.
  • SötétBarom
    #9
    Az, hogy valakit hülyegyereknek bélyegeznek, az sztem többnyire azt jelente, hogy hülyegyerek.. Sajnos ez van.. Nekem is volt olyan oszt.társam anno, akit senki nem bírt. Pedig nem voltunk állatok. Volt, hogy megpróbáltunk spanolni vele, de mindig kiderült, hogy ő bizony szar arc.. Szal ez sztem egy megoldás nélküli probléma.. Ha ép a srác, akkor megtalálja a sikerélményt a sportban, esetleg elkezd pingálni, jótanuló lesz és továbbtanul ... etc.. Lövöldözni csak idióták szoktak..
  • Ronny
    #8
    a főoldalon lévő képből már azt hittem, hogy megint egy szaros bevándorló kavar. A mai világban elég könnyű bekattanni.
  • csorfab
    #7
    Tiltsuk be az autókat is, mert egy csomóan arra használják hogy épületbe belerohanva felrobbantsák azt!
  • Inquisitor
    #6
    Különben is, a fazon Neo-nak öltözve fényképezkedett, tiltsuk be a Matrix filmeket, sőt a Cyberpunkot is ...
  • Inquisitor
    #5
    Ez olyan mint az alkohol vagy drogfüggőség, aki függő akar lenni, az talál valamit, ha mást nem akkor kólát vagy csokit, vagy bármit.
    Azok akik "lemenkülnek" a problémák elől a netre, azok net híjján "gyébb" hasonlóan amortizáló megoldásokat keresnének, vagy simán kapnának valami jó kis betegséget ahol már nem tudnak különbséget tenni a saját kitalált világ és a "valódi" között.

    A srácnál egyértelműen hibát hibára halmoztak mind a családtagjai, mind a pedagógusai ... de talán még a haverjai is (már ha volt neki olyan), de azért gyorsan rá kell kenni valami másra, mer' Amerikában bevált. Pfff.
  • Zozo76
    #4
    En peldaul ruhelek telefonalni. Csak akkor hasznalom ha tenyleg muszaj. Viszont fizetem a szamlakat rendesen, es dolgozok. A hobbim a game konzolon, es az internet. De egyszeruen nincs idom napi 2 oranal tobbet netezni. Meg talan nem is birnek olyan sokat. Es tenyleg, a baratnomet is itt, az interneten ismertem meg. Aztan mar 1 eve majdnem hogy jol megvagyunk egymas mellett. Es mivel relative tavol vagyunk egymastol, a hetkoznapokat es az olyan hetvegeket amikor nem tudun egyutt valahova kirandulni, a net segitsegevel hidaljuk at. Szoval nekem nagyon fontos a net, mert kell. Tenyleg, most jut eszembe, szinte csak FPS-ekkel jatszom... Akkor elobb-utobb en is szamithatok ra hogy egy amokfuto leszek???
  • bakagaijin
    #3
    Nézz a mondat mögé: nincs a külvilág (a prof által látható, mérhető) felé semmilyen látható nyoma. Erre a felsorolás. Tudod, nem minden következtetés kétirányú :P.

    Szerintem jó ötlet pl. iskoláról mintázni map-et, az ember szeretne ott, abban a környezetben játszani amit ismer. Egyszerűen azért, mert ismeri, kapcsolódik hozzá, emlékeket idéz fel benne. Viszont már ebben a korban megismer egy komolyabb 3d-s tervezőt, próbálkozik, eljátszik vele, általában nem is egyedül, hanem kisközösségben. A valóságtól a játékot/filmet pedig kb. óvodás/kisiskolás (?)-kortól meg lehet különböztetni, ezért is nincs a híradón sárga karika...
  • Gerygrey
    #2
    Nekem is volt már, hogy 14 órát a neten töltöttem, 8-10 óra után inkább már csak kínból, mert nem tudtam más elfoglaltságot találni (munkahely, esős idő, nulla meló). El nem tudom képzelni, mit lehet olyan sokáig neten csinálni saját akaratból.
  • hiftu
    #1
    "a hannoveri kutató, aki elismerte, hogy vannak nehezebb esetek is, amikor az illető akár 16 órát is az interneten tölt, nem eszik, nem fizeti a számláit, nem telefonál."
    Az természetesen nem egészséges, ha valaki 16 órát ül az internet elött megfeledkezve az étkezésről. Társadalmilag pedig nem elfogadott, hogy nem fizeti ki a számláit.
    De, hogy nem telefonál??? Ez a cselekvés tenné szocializáltá az egyént? Sarkitva: Ha nem telefonálok, nincs kint a négy kerekem?
    Ijesztő, hogy valaki ilyen feltételezéseket tesz.