39
  • dez
    "egy olyan oldalon, amire azt mondták, hogy ami nincs rajta az nem is létezik."

Hát ez legendás. És kik mondták? Csak nem az oldal üzemeltetői?
  • BiroAndras
    Persze raknak 100-ból 1-be. A nyáron nézegettem őket, vévgigjártam az összes nagy árúházat, és összesen egy típust találtam, ami vinyós.
    De néztem a neten is egy olyan oldalon, amire azt mondták, hogy ami nincs rajta az nem is létezik. Ott se találtam 3-nál többet, és csak 1 volt értelmes árban (150.000 Ft).
  • Flashy
    raknak.
  • BiroAndras
    Én azt nem értem, hogy a kamerákba miért nem vinyót raknak. Még egy 8 gigás kártyára is alig fér film. Pláne HD. Egy vinyóra sokkal több fér, ráadásul sokkal olcsóbb. És sem a méret, sem a rezgések nem jelententek gondot.
  • Hegyikecske
    Hát az 5let jó, (el tudnám képzelni a pdam-ban) csak ne lenne ilyen drága!! Nem tudom mennyi most éppen a dollár-ft árfolyam de szerény becslésem szerint is legalább 70rugó, és ha elhagyod...
  • ssdb
    Nekem a mostani 2GB-s SD-ma PDA-mba elég... Egyelőre... majd a kövibe már jöhet pottom olcsó összegért :)
  • Yv@n
    Nem elég. 8mpix körüli gépnél sorozatlövést már rövid idő után belassítja, hasonlóképpen képtelen leszel vele folyamatos videot felvenni, egyszerűbb consumer kategóriás eszközökben, amik nem rendelkeznek olyan minőségű tömörítési algoritmussal ami megfelelő méretben normális minőséget adna.
  • Csatti
    Nem egészen. Ez írási sebesség, és ha csak nem pendrive-ként akarod használni a kártyádat, akkor a számítógépről nem nagyon fogsz rá írni, csak beolvasni az anyagot (a kártyák olvasási sebessége általában jóval meghaladja az írásit). Az írási sebessége pedig úgy tűnik bőven elég egy camcorderhez (amihez szánják), mivel ha kb. 3 órányi anyag fél rá, akkor ha tele lehet írni fél óra alatt, akkor nem bőségesen elég gyors?
  • juzosch
    Ha jó oldalt találsz, akkor videókat, játékdemókat, stb simán lehet tölteni 5-6 MByte/sec-cel.
  • dez
    Tényleg nem mindegy, 8-szoros különbség. :)
  • dez
    Nos, ha jelentősen több lenne, mint a 4GB/s, akkor már Class5-ös lenne. (Ha van olyan. :D)

És a másik, hogy a felhasználó szempontjából egy vinyóhoz képest jelenik meg a sebesség.
  • dez
    Torrenten sem csak illegális anyagok vannak.
  • raingun
    "Nem is tudom hogy csak legális felhasználás esetén, mire lehet használni a 3 megás chello classicnál nagyobb netet..."
    Látom neked még mindig 640KByte ram van a gépedben...
  • Athlon64
    végül is tény ami tény a cikkben írt írási sebesség az a minimum sebesség és nem a max.!!!

A másik, hogy szeretnék elnézést kéni az előző hozzászólásaim miatt, mert Mb-t és Gb-t írtam MB és GB helyett
    Amúgy meg
    Csúmi
  • beef
    Légyszi használd a mértékegységeket rendesen:
    8Gb az 8 gigabit és nem 8 gigabájt, tehát legközelebb GB és MB.
    Mert így félreérthető.
  • Ryuuzaki
    Írási idő: 8Gb*1024/(4Mb/s)/60=34,133min... hmmm kicsit lassú(nekem legalábbis az).
  • Csatti
    Skacok, szerintetek hol írták, hogy mennyire lesz gyors a kártya? Egyáltalán nem a kártyáról szólt az a 4MB/s hanem a class 4 előírásáról, és ott is úgy, hogy ez a minimum amit teljesíteni kell tudnia egy ilyen kártyának.
    A másik meg, mi köze van annak, hogy milyen gyorsan töltessz le az internetről ahhoz, hogy milyen egy kártya írási sebessége. Ez olyan mintha azt mondanád egy porsche szar mert a repülők sokkal gyorsabbak nála. A vinyókkal való összehasonlítás sem fair, készíts egy hipotetikus "vinyót" (ami akkora mint egy szokásos vinyó) ilyen kártyákból és az veszed észre, hogy az elméleti sebessége a sokszorosa bármely vínyóénak.
  • Csatti
    Skacok, szerintetek hol írták, hogy mennyire lesz gyors a kártya? Egyáltalán nem a kártyáról szólt az a 4MB/s hanem a class 4 előírásáról, és ott is úgy, hogy ez a minimum amit teljesíteni kell tudnia egy ilyen kártyának.
    A másik meg, mi köze van annak, hogy milyen gyorsan töltessz le az internetről ahhoz, hogy milyen egy kártya írási sebessége. Ez olyan mintha azt mondanád egy porsche szar mert a repülők sokkal gyorsabbak nála. A vinyókkal való összehasonlítás sem fair, készíts egy hipotetikus "vinyót" (ami akkora mint egy szokásos vinyó) ilyen kártyákból és az veszed észre, hogy az elméleti sebessége a sokszorosa bármely vínyóénak.
  • Gerygrey
    több megabites sebességgel nem oldalakról szokás tölteni, hanem pl torrentről. Nem is tudom hogy csak legális felhasználás esetén, mire lehet használni a 3 megás chello classicnál nagyobb netet...
  • dez
    Akkor lehetne talán az a cím, hogy a leggyorsabb 8GB-os..
  • GABOR16
    Nagyából 2 és fél éve jelentek meg az első 1GB-os SD kártyák.
    Ha a kapacitás is ilyen mértékben növekszik mint eddig, nomeg az áruk is így zuhan (hisz már 4000Ft ért is lehet venni akár 1GB-os SD-t), akkor úgy 3 év múlva 8GB-os kártyát vágnak hozzánk fillérekért. Rá 3 évre meg talán 64GB-osat, ugyanakkora árrértékért (nyamm) (persze más kérdés, hogy 6 év múlva mitér majd a 64GB).
  • GABOR16
    Vagyis nemér összehasonlítani a kisebb kártyákkal...
  • GABOR16
    A hozzászólók figyelmét felhivnám rá, hogy ez a rekord a cikk állítása szerint az eddigi 8GB-os kártyák között értendő. Vagyis, hogy ez az eddigi leggyorsabb 8GB-os SD kártya.
  • Cobra.
    Azért fenntartással kell kezelni a gyár által megadott sebességeket. Pl van egy Sandisk Ultra II SD-m és 10/9Mb-al reklámozzák. Nagy fileoknál megy is ennyivel, de kis 1-2 Mb-os fileoknál lemegy 3Mb környékére a másolási sebesség. Bár tény, hogy pont egy ilyen nagy kapacitású kártyára fognak nagy fileokat rakni, ezért valóban kevés ennél a 4Mb/s.
  • Yv@n
    http://www.kingston.com/flash/sdultimate.asp

Ez talán szupergyors. lévén 18MB/sec, node a 4?
  • Athlon64
    Érdekes volt, hogy a napokba az új koleganőnk még mindig a Floppy-va szerencsétlenkedett amikor mondtam neki, hogy haló, de már a CD is ki ment a divatból mint adathurcoló... aztán végűl csak vett egy penddrive-ot... Most viszont rájött, hogy kevés neki a 128Mb és, hogy vesz fizukor egy 4Gb-osat
  • Athlon64
    A SanDisk tervei szerint a ma ismert technológiával 32Gb is belefér egy SD-kártyába...
  • Athlon64
    Hát a kapacítása az tényleg figyelemre méltó, de a sebessége az azért szerintem nem olyan nagy dolog. Nekem egy A-Data 1Gb-os SD kártyám van és arra olyan 3.5Mbyte/s -el ír és 6-7Mb-al olvas róla és ez csak High-Speed kártya.
    De amúgy király dolog ez a Flash technológia!!!!!!!!!!!
  • Darth Sith
    a PDA-mba pont jó lenne egy ilyen. :)
  • juzosch
    Hát én olyan oldalt is ritkán találok, ahol 100Mbittel lehet letölteni:)
  • Caro
    Kétrétegűből egy se!
  • Caro
    Egyébként nem értem, ha a szektorméret úgyis 512 byte ha jól tudom, akkor miért nincs a kártyábn valami beépített RAID, hogy szimultán több cellát ír?
    Vagy van, és így is ennyit tud csak?
    Bár a memóriakártyáknál nem 1 bites egy cella.
    És mi a helyzet az élettartammal? Mert mindig röppennek fel hírek, hogy nagyban sikerült növelni, de aztán mégse hallok felőlük semmit se később.
  • Caro
    Nálunk koleszban gigabites net van :)
  • scorpeeon
    Nekem a Memory Stick PRO Duo elég jó :) Kisebb is, mint ez (igaz, csak 2 gigás, de van 4 gigás is már belőle) és 80Mbit/s :)
  • roliika
    Jó most 340 dolcsi ez nem érdekel mert 1 éven belül lesz 30 dolcsi, szóval nem gáz, pendriveok is így kezdték....8 giga....2DVD 1 mütyűrön, nem rossz. :)
  • juzosch
    Lehet, hogy magához képest gyorsabb, de a vetélytársaihoz képest, amik pillanatnyilag még jobbak, kiforrottabbak, lassú.
  • Gerygrey
    Örülj neki, ma Magyarországon keveseknek adatik meg hogy 4 megával töltsenek a netről. És hasonlítsd össze egy vinyóval az SD kártya fizikai méretét is.
  • Gerygrey
    Nemolcsó, de azért 8 giga egy ekkora kártyán már nagyon nem gyenge. Hogy a p***ba fér bele ennyi adat?
  • juzosch
    Már megint a szencációhajhász címek. ez mégis hol szupergyors? 4mega másodpercenként, ne nevettessenek már. A netről gyorsabban töltök, a winchester meg legalább 10x ennyit tud. Mondjuk inkább h kevésbé csigalassú.