Fúziós energia, a kötelezõ befektetés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gracie Barra
Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Mutassuk meg Mi, Magyarok, hogy mire vagyunk képesek!
Hörcsögök! Igen, jól hallottátok. SOK hörcsög! Csak etetni kell õket (úgyis túltermelés van búzából m.o.-n), és majd hajtják a mókuskerekeket ami energiát termel... Igen emberek, ez a jövõ energiája! A hörcsögizom...
Én hiszek benne, és ti??
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
http://www.sg.hu/cikkek/43338/gazdasagtalan_a_fuzios_energia
Lehet hogy nem a legmegfelelõbb szóval illettem ezt a folyamatot, hogy a kamra fala rongálódik, de itt van a cikk csak neked, hogy tovább tudj okosodni/okoskodni :)
\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...
Gracie Barra
Gracie Barra
Gracie Barra
OFF: Jókat vigyorogtam egy-két hozzászóláson. Veszélyek, szétesõ kamra, kiesik... Ha a plazma csak egy kicsit eltér a szabályozottól/ideálistól, azonnal megszûnik.
Gracie Barra
Gracie Barra
Ha annyira fontos lenne a környezetvédelem valszleg Tesla találmányával juthatna mindenki az egész bolygón áramhoz. <#heureka>#heureka> Viszont ezért hogyan kellene fizetni? Sehogy! <#eplus2>#eplus2> A fúziós erõmû az jó, mert ott kell fizetni. Szánalmas, inkább felveszek bérmókusokat.<#zavart1>#zavart1>
Meg itt van a gravitáció azt miért nem lehetne átalakítani energiává? Az mindenhol ott van és nem veszélyes.
Meg egy újybb kérdés mivel gyenge lábakon áll az EU, kié lesz az erõmû ha netalán felbomlik? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Azért eszik egy csomó energiát, mert a jelenlegi reaktorokban réztekercseket használnak.
Az ITER-ben szupravezetõk lesznek, amik már nem igényelnek többletenergiát, ha már folyik bennük az áram.
Ha ezekbõl csinálsz egy torroidot, akkor effektíven elszigetelted a plazmát a környezetétõl.
Az viszont még probléma, hogy ilyen hõmérsékleteken hõmérsékleti sugárzással már nagyon sok energia távozik, és ez itt már leginkább Röntgen tartományba esik.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Egyébként meg jól kiég a reaktor fala, rosszabb esetben leég a reaktor. De az atomerõmûvel szemben legalább nem kell 100km-re költözni:)
Egyébként megy több mint valószínû, hogy erre meglesznek a megfelelõ óvintézkedések.
Gracie Barra
amugy mi van akkor ha ez a mini nap ráesik a földre?? felemészti vagy mi? :D
practitioner of the forbidden arts of death
Gracie Barra
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nem a lényeg, hanem a fontos!
egyébként nem az volt, hogy nagyon gyorsan szétesik a kamra amiben végbemegy ez a fúzió és q-va drága cserélgetni?
ja, meg elképesztõ veszélyeket. akkor már inkább mindenkinek egy házi szélturbinát napkollektorokkal meg hõszivattyúval.