Fúziós energia, a kötelezõ befektetés

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alapíts vallást. Hátha akad 1-2 híved... ;)

Egyszerûbb bevágni a búzát meg a hörcsögöket a kazánba, aztán hõerõmût csinálunk belõlle.

Gracie Barra

Duzzasztógát,ár-apály erõmû

Minnél több idõt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

egyébként meg szerintem felesleges ezzel a hülyeséggel foglalkozni, mint "fúziós erõmû", meg "garvitációs energia" meg f*szom tudja...
Mutassuk meg Mi, Magyarok, hogy mire vagyunk képesek!

Hörcsögök! Igen, jól hallottátok. SOK hörcsög! Csak etetni kell õket (úgyis túltermelés van búzából m.o.-n), és majd hajtják a mókuskerekeket ami energiát termel... Igen emberek, ez a jövõ energiája! A hörcsögizom...
Én hiszek benne, és ti??

\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...

"szétesõ kamra"

http://www.sg.hu/cikkek/43338/gazdasagtalan_a_fuzios_energia
Lehet hogy nem a legmegfelelõbb szóval illettem ezt a folyamatot, hogy a kamra fala rongálódik, de itt van a cikk csak neked, hogy tovább tudj okosodni/okoskodni :)

\"...Stalky standing ontop of 30+ dead enemies...\" Hinni mindenkinek kell. Én azt hiszem, iszok még egy pohárral...

Pl egy vízerõmûvel.

Gracie Barra

Lazarus
Hogy lehet gravitációból energiához jutni?? o_O
Eddig a bürokrácia miatt késett. De mostantól végre a hozzáértõ és okos emberek kezébe kerül, és akkor felgyorsulhatnak a dolgok.

Gracie Barra

Az atomerõmû sem képes robbanni. Az is csak leolvadni tud. De a fúzió ilyenkor nem bocsájt ki radioaktív részecskéket.

Gracie Barra

Lassan halad ez az ITER projekt, de legalább látszik valami belõle. Remélem innen felgyorsulnak a dolgok. Ami mondjuk problémás, az a plazma kezelése, és erre bizony kell majd sok sok év: forró instabil anyag, amint egy kis "kosz" vagy zavar kerül bele, létrejön egy mágneses sziget, és kihül az egész...

OFF: Jókat vigyorogtam egy-két hozzászóláson. Veszélyek, szétesõ kamra, kiesik... Ha a plazma csak egy kicsit eltér a szabályozottól/ideálistól, azonnal megszûnik.
Az atomerõmûvel szemben nem nagyon tud robbanni, mivel a plazma csak azon az igen magas hõmérsékleten reakció képes. Tehát amint kijut a helyérõl annyira lehûl, hogy reakció már nem jöhet létre. Na persze amíg teljesen kihûl nem tudom mennyi marad az erõmûbõl...

Sõt ha a hülyeséget alakítanánk energiává, akkor az általad említetteket messze felülmúló energiamennyiséget tudnánk elõállítani:)

Gracie Barra

A szupravezetõhöz nem árt a hideg. Nem lesz gond ezzel a millió fogok plazma mellett?

Gracie Barra

Ez is a pénzrõl szól!
Ha annyira fontos lenne a környezetvédelem valszleg Tesla találmányával juthatna mindenki az egész bolygón áramhoz. <#heureka> Viszont ezért hogyan kellene fizetni? Sehogy! <#eplus2> A fúziós erõmû az jó, mert ott kell fizetni. Szánalmas, inkább felveszek bérmókusokat.<#zavart1>
Meg itt van a gravitáció azt miért nem lehetne átalakítani energiává? Az mindenhol ott van és nem veszélyes.
Meg egy újybb kérdés mivel gyenge lábakon áll az EU, kié lesz az erõmû ha netalán felbomlik? <#fejvakaras>
A töltött részecskék, amik a plazmát alkotják csak a mágneses tér irányába tudnak haladni, különben erõ hat rájuk, ezért mindig a tér irányába mozognak.
Azért eszik egy csomó energiát, mert a jelenlegi reaktorokban réztekercseket használnak.
Az ITER-ben szupravezetõk lesznek, amik már nem igényelnek többletenergiát, ha már folyik bennük az áram.
Ha ezekbõl csinálsz egy torroidot, akkor effektíven elszigetelted a plazmát a környezetétõl.
Az viszont még probléma, hogy ilyen hõmérsékleteken hõmérsékleti sugárzással már nagyon sok energia távozik, és ez itt már leginkább Röntgen tartományba esik.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Elõször is mi az, hogy ráesik? Ez nem egy forró vasgolyó.
Egyébként meg jól kiég a reaktor fala, rosszabb esetben leég a reaktor. De az atomerõmûvel szemben legalább nem kell 100km-re költözni:)
Egyébként megy több mint valószínû, hogy erre meglesznek a megfelelõ óvintézkedések.

Gracie Barra

Frosty01
mert még sokat bénáznak, majd idõvel ki fog forrni

amugy mi van akkor ha ez a mini nap ráesik a földre?? felemészti vagy mi? :D

practitioner of the forbidden arts of death

Többek között hasonló dolgok miatt kell az a 30 év. és ezért kell ez a hely, hogy majd itt kikísérletezik.

Gracie Barra

Darth Sith
állítólag valamiféle mágneses mezõvel kordában tudják tartani a fúziót, hogy ne érje a falat, így semmi baja nem lesz a reaktronak, csak egyelõre az a probléma hogy több energiát emészt fel mint amennyit kinyernek belõle.

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Darth Sith
ha mindenki így gondolkodna akkor még kõbaltával vagy anélkül mászkálnák a fák tetején...

Darth Sith
nya végre. :)

én meg pont arra gondoltam, hogy jé, már elkezdték :)

egyébként nem az volt, hogy nagyon gyorsan szétesik a kamra amiben végbemegy ez a fúzió és q-va drága cserélgetni?

" elképesztõ lehetõségeket nyitna meg az energiatermelésben"
ja, meg elképesztõ veszélyeket. akkor már inkább mindenkinek egy házi szélturbinát napkollektorokkal meg hõszivattyúval.

kár hogy még sehol nem járnak :D

← ElőzőOldal 3 / 3