A NASA és a Bruce Willis faktor

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a helyzet a következõ:
a nasanak a szenátus itéli oda a költségvetését. 89ben 1 szavazaton múlt, hogy megvonják tõlük a teljes költségvetést. a képviselõk általános vélekedése szerint ez már csak egy pénznyelõ. a hidegháború elmúlt, a ruszkik becsõdöltek, nincs kivel versenyezni. azzal pedig már nem lehet kampányolni, hogy válasszatok meg, és én elõbb juttatok jenkit a holdra, mint a vörösök ruszkit.
a nép pedig hiszékeny. ha bemutatnak nekik egy aszteroida-eltalálja-a-földet-és-mind-meghalunk c. filmet, akkor hajlamosak elhinni. a képviselõt pedig nem érdeklik a magasztos tudományos vivmányok: õ saját jólfelfogott érdekében képviselõ fog maradni. és igen, be kell hülyiteni a népet ahhoz, hogy a képviselõ ne hezitáljon, amikor feldobják a kérdést, megszavazza-e a nasa költségvetését, vagy sem.
másrészrõl pedig rengeteg hülye ötlet kapcsán esett le egy-két agytrösztnek az isteni szikra, hogy b@zmeg, ezt meg tudom csinálni!

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

jeeee... jujj de jó hogy idõben fognak szólni...
b*zdmeg... és ha mittom én két év múlva bejelentik hogy..
drága feleim... közeledik felénk egy aszteroida, de az a poén, hogy tutira nem tudjuk megfékezni... szorrrrríííí.. na akkor erre mit lépnének?
persze ilyenkor jönnek a köv mondatok:
biztosan elõbb is észre fogják venni, satöbbi...
de abban biztos vagyok hogy még 5 év múlva is kb majdhogynem ott fogunk tartani, mint most... ebben a témában...
"ez baromság. statisztikailag lesz ötösöm a lottón csak nem tudom mikor..."

Nem, neked sose, mert te nem lottózol :)

Viccet félretéve pontosan errõl van szó, ha elkezdesz lottózni, lehet hogy az elsõ hétben nyersz, lehet hogy 463262-edik lottód lesz az 5ös.
A föld fele közeledõ asteroidoknál is hasonló a helyzet, bár nincs rá akkora sansz talán, mint hogy neked 5ösöd legyen a lottón, de ez nem azt jelenti, hogy soha nem fog bekövetkezni, esély van rá mindig!

Sanyix
Ha egy aszteroida valahol metszi a föld pályáját, és nem változik a pályája, akkor csak idõ kérdése, de tuti találkozik a földdel vagy a holddal. Lottónál nem ilyen biztos hogy nyersz :)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Adjak neked tût és cérnát? <#alien2>

Kara kánként folytatom tanításom.

Clarke
Látom nagyon belelendültél!Csak így tovább!<#taps><#taps><#vigyor3>

William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"

akarom mondani a Holdon túl is lehetne gyûrû, vagy egy kis napernyõ-gázfelhõ

"A Föld körül gyakorlatilag nem is keletkezhet gyûrû a Hold gravitációs hatása miatt"

Nem tom, akkor a Holdon kellene a gyûrû, vagy esetleg kellene még egy hold, vagy a Holdat meg kellene pöccinteni, hogy gyakrabban okozzon napfogyit. Mondjuk két-három hold már rendesen csökkentené a globális felmelegedést, annyi lenne a napfogyi (+apály/dagály<- ezzel lehetne villanyt is termelni), hogy csak gyõzzük.
Csináljunk már valamit! :-)

Clarke
A Föld körül gyakorlatilag nem is keletkezhet gyûrû a Hold gravitációs hatása miatt. A radioaktív "nyersanyagod" egy része szépen a nyakunkba hullana, a többi meg kirepülne a világûrbe.

William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"

Hoppá!

Amúgy is vannak aszteroidák, amelyek közel húznak el a Földhöz, veszélyeztetve minket. Nem kellene más tenni, mint ezeket porrá zúzni, pár atomrakétával. Lényegében, a nyersanyag házhoz jön, csak porítani kell. Kutyaharapást szõrével!

Igen, lényegében az Egyenlítõ lenne a fontos, hisz ott kapjuk a legtöbb sugárzást.

Clarke
Egy olyan gyûrû, mint a Szaturnusznál csak az egyenlítõi területek környékét árnyékolná be, szóval semmi értelme nem lenne. +Nem hiszem, hogy olcsó mulatság több millió tonnás kõdarabokkal zsonglõrködni.

bocs: 3000 MILLIÁRD dolcsi <#csodalk>

Clarke
vannak ötleteid<#idiota><#wow1><#nyes>

Jut eszembe:
Aszteroidákból, üstökösökbõl kellene gyûrût kialakítani a Föld körül (a Szaturnuszhoz hasonlóan), amely - elnyelve a napsugarak egy részét - csökkentené a globális felmelegedést.
Megspórolnánk az építõanyagot.

igen, de.

Ha azon a bizonyos aszteroidán vannak olyan anyagok, amelyekbõl üzemanyagot lehet csinálni a naptávoli pályán való mûködéshez, - mert napközelben esetleg lehetne napelemmel bohóckodni -, akkor mégiscsak jó lenne felülni egy aszteroidára.

"Nem akarlak megbantani de nem fogjuk tudni. A kormanyok mindig is torekednek a felreinformalasra."

Egy gubanc van agondolatmenetben. Nem a kormányok fogják észlelni az aszteroidát, hanem az ezzel foglalkozó csillagászok. Õk fogják eldönteni, hogy kit értesítenek elõször.

"Ha már ilyen földközeli aszteroidára akarnak valamit eljuttatni, érdemes lenne mûszerekkel ellátni, meg antennával, hogy a pályája további részérõl folyamtosan szolgáltathasson adatokat."

Az ötlet jó, csak felesleges. Ahhoz, hogy mûszer kerüljön az aszteroidára, oda kell menni. Az odamenés azt jelenti, hogy a szonda ugyanarra a pályára áll. Mivel az aszteroidának se gravitációja, se légköre nincs számottevõ, a pályára álláshoz a szondának saját erejét kell használnia. Tehát ha az egyenletbõl kivesszük az aszteroidát, kapunk egy szondát, ami ugyanazt az utat járja be, de megspóroljuk a telepítés költségeit, és kockázatait.

Híradó: "... és most az idõjárásról, Észak-nyugat felõl kisebb széllökések várhatók napközben. A Dunántúlon jelentõs csapadék mennyiség esik le a déli órákban. És készüljünk fel napnyugta elõtt egy-két aszteroida becsapódására. Szép estét kívánok mindenkinek, töltsék kellemesen a napjukat."
Azért az átlagos aszteroidák inkább csak egy várost pusztítanának el. Csak épp nem tudják elég korán elég pontosan meghatározni a pályát, viszont országos káosz lenne a következnénye, ha azt jelentenék be, hogy "most csak annyit tudunk, hogy valahol Magyarországon"...

Fõokos: ez tetszik.
Lehet, hogy módosítani kellene az aláírásom... <#fejvakaras><#lookaround><#nyes>

erre is van magyaráza. Ha mégse üt be a krash akkor meg nagy gáz van mert egy álhír miatt irtogattuk magunkat :)

ez baromság.
statisztikailag lesz ötösöm a lottón csak nem tudom mikor...
Nem akarlak megbantani de nem fogjuk tudni. A kormanyok mindig is torekednek a felreinformalasra. Lasd a filmben is jol bemutattak hogy nem hozzak nyilvanosagra mert felnek a lazadasokttol, pusztitastol stb. Csak azt nem ertem ha megoli az emberiseget egy aszteroida akkor miert nem pusztithatjuk magunkat az utolso hetekben ugy ahogy akarjuk.

A lenyeg hogy a tortenelem soran eltusoltak mar eleg sok dolgot ezt is eltudnak.

Azért ehhez az "elég emberhez" képest az utolsó értesüléseim szerint jó, ha az égbolt 10-20 százalékát tudjuk folyamatos megfigyelés alatt tartani... És valahogy nem emlékszem olyan hírekre, amelyben örvendeztek volna a tudósok, hogy "na végre, most már mindent látunk".

hidd el van elég ember aki figyeli ezt és idõben tudni fogják ha galiba készül.

na megszólalt a két fõokos... én csak azt mondom, hogy egy szondával kiválóan le lehetne szállni rajtuk, ha az rögzíti magát mûködhet egyéb célokat ellátó berendezésként:) ha ugyanez mûködött egy üstökösnél (még mintát is vettek belõle) miért ne mûködne egy aszteroidánál.

Igen, ez egy nagyon érdekes és figylemreméltó ötlet.
Hogy én erre nem gondoltam...

Nagy gondot okoz az ûrhajók meghajtása, miközben itt vannak ezek az összevissza szaladgáló kõdarabok, amelyek ingáznak a Naprendszerben.
Mondjuk, annyi a nagy hiba velük, hogy nem oda mennek, ahová akarjuk, így közeli megfigyeléseket - amelyek ugye a legfontosabbak - nem lehetne velük végezni, de a Naprendszerre, mint egészre vonatkozó megfigyelésekre kíválóak lennének.

Mit gondolsz, majd az SG (vagy más efféle) közönsége dönt errõl? :) Szerencsére nem.

Mi a bajod a hiperhajtómûvel? Csak nem leragadtál az általános iskolai fizikánál?

És statisztikailag is mindenképpen a föld fele fog haladni egy meteor, a kérdés csak az hogy mikor, és hogy addigra esetleg tudunk-e tenni elllene valamit.

Azért én egyik fajta hirtelen halálnak se örülnék (telán a virusos lenne a legroszabb, már ha sokáig szenvedéses ebola szerü virus lenne, jójó tudom csak pár napi lenne, de lehet hogy hónapnak tünne ha ott fetrengenél ebolásan).

És függetlenül az esélyességtõl, bármi megtörténhet, többezer távcsõ figyeli az égboltot, nappal és este, és mégis elslisszolhat a föld felé egy nagy darab kõzet amit csak akkor vennénk észre ha már becsapódna.

Elõször lehet, hogy a saját fajunktól kellene jobban tartani, mert egy atombomba vagy vírus valószínûleg sokkal nagyobb eséllyel fog elpusztítani bennünket mint egy aszteroida.
Az Amcsikat sem kell félteni, valószínûleg ez a projekt is a minél nagyobb hatalomról szól, és csak valószínû, hogy tized rangú kérdés a tudomány szolgálata.
Egész addig nem veszi majd komolyan a többség, amig a fejükre nem pottyan egy pár-kilóméteres kis meteor, na akkor majd elkezdenek gondolkodni, hogy elõzõ életükben talán többet kellett volna ezzel foglalkozni. <#vigyor>

szerintem most jött el az ideje annak hogy, ez ellen a Bruce Willis faktor ellen tegyenek valamit... mert most még ti is másképpen álltok a dolgokhoz mint ahogy kellene.. pesszimistán... így álltok hozzá... mert szerintem ti abban bíztok, nagyon abban bíztok, sõt majdhogynem tudjátok, hogy:
-" ááááhh lóf*szt nem lesz belõle semmi"
------tisztelet a kivételnek------
pedig gyerekek higyjétek el... az idõ rohamosan fogy, és bármikor felbukkanhat egy ilyen veszély forrás... jó oké nem vallom magam hû de okos embernek,mert nem is vagyok, de azért nem így kellene hozzá állni ehhez a témához.. sztem ezt komolyan kellene venni<#pias><#banplz><#worship><#finom>
Hát bármi újba kezdenek bele már akkor is összetehetjük két kezünket!
Az utóbbi idõkböl hiányoznak a bevállalós ûrprogramok.
Ez egy ilyen lenne.
Egyébként a dolog nem hülyeség, ha van(!) egy jól mûködõ, megbízható ûrhajórendszer. Meglepõen sok (több száz) Föld-közeli aszteroidára lehet kisebb deltav-vel eljutni, mint pl. a Hold felszínére. Mivel azonban az út kicsit hosszabb lenne három napnál, ezért szükséges a megbízható hardver - ami nem nagyon áll jelenleg rendelkezésre...

Még a Holdra szállással is problémáik vannak, mit akarnak egy aszteroidával?
"Merjünk nagyot álmodni" :)
valamit
Ha már ilyen földközeli aszteroidára akarnak valamit eljuttatni, érdemes lenne mûszerekkel ellátni, meg antennával, hogy a pályája további részérõl folyamtosan szolgáltathasson adatokat. Egy-egy üstökös pl. a Naprendszeren belül elég távolra is elkalandozik és elég gyorsan halad, még akár érdekes infókat is szolgáltathat, ahogy pl. a Voyagerek is, csak esetleg ma már modernebb technológiákkal, még jobb infókat.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

bud búndy bahátom rátapintott a lényegre. <#vigyor0>

szerintem nem kellene ennyire lazán venni a dolgot..
mivan akkor ha mégis begorombolna egy aszteroida és nekünk ,,esne"?
még az is lehet hogy kifutunk az idõböl.....
de itt megint min múlik minden?
lóvé foreváh<#gun><#nemtudom><#pias>
öcsém lassan fantasy cikkek nem jelennek meg ezen az oldalon........
ez kb olyan szintü mint a hiperhajtómü feltalálása.. (azt is itt olvastam)
Mynet
amerikai machina, orosz machine, mindkettõ made in china! :p

lol, nagy ötlet <#worship>

mindkettõ méd in tájván
ScarY MAN
:D

en inkabb azt a csokat kuldenem fel aki meglovagolta az atom bombat :D

...

Vagy csak megkérik Chuck Norrist, hogy oldja meg :)

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

ProGabe
felesleges,majd ha jön valami,csak ráaggatnak brúszra egy koszos atlétát és kilövik az aszteroida felé egy szép nagy cirkuszi ágyúból :)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Oldal 1 / 2Következő →