39
-
feketeribizli #39 Értem, nem vándorol a szaturnuszi hurrikán, mert nincs a bolygón meleg. igy csak a déli sarknál alakul ki és ott is egy helyben marad, mert mindenfelől oda áramlik a hideg, vagyis beszoritja oda a hideg a meleget. -
#38 miez? szaturnusz puncija? -
#37 Igen, a kutatas (hadi -innen tobbsegben atkerul polgari felhasznalasra is-, polgari stb) befektetes es nagyon jo. De amikor mar olomgolyot gyartanak belole, sztem az mar "nem terul" meg, sehol... -
sonicXX #36 Csak vicceltem. -
sonicXX #35 Naná hogy lehetetlen. A NASA-nál csak alienek dolgoznak akik emberi formában mutatkoznak hogy ne tudódjon ki a titkuk. -
GABOR16 #34 Egyébként jót nevettem rajta köszi -
GABOR16 #33 Ha megtörténne a NASA emberei néznének egy nagyot, hogy elment a szaturnusz (persze ez lehetetlen ) -
GABOR16 #32 Attól még a fegyverek helyett másba is belehetne fektettni a pénzt, és a körforgás ugyanúgy megmaradna.
Nemmuszály pont fegyvereket fejleszteni, vásárolni. Lehetne akár a helyi értelmiségi megsegítésére is használni, akik majd közösen megtudnák oldani az egyéb akár társadalmi problémákat is. -
#31 wow.... -
Neerpelt #30 Na kapaszkodhatnak E.T-ék :D -
Fenjoy #29 Ha a világban egyenlő gazdasági helyzetek és jó lét dominálna, ezeknek a korlátoltaknak akkor is az lenne a bajuk, hogy ne erre költsük a lovét hanem másra... teljesen mind1 nekik, csak ugatni lehessen... végülis mindenki jó valamire
: )
-
#28 Az a baj ,hogy sokan fogyóeszközként tekintenek a pénzre,ami ha elköltünk elvész,de valójában körforgásban van.Nem vagyok közgazdász vagy ilyesmi,de szerintem ha fegyverekre költjük a pénzt akkor annak a pénznek egy jó része visszakerül állam kezébe vagy más iparágakat is fejleszt,munkahelyeket teremt persze csak ha az adott országban gyártják a fegyvereket.Igaz újabb fegyvereket is gyártanak belőle.Hasonlóan az űrkutatásban azt a pénzt az iparág fejlesztésére,innovációra... költik,szóval többnyire nem haszontalan dolgokra.Meg kár lenne a tehetségeket elpazarolni azzal hogy nem adunk nekik olyan munkát amihez értenek,mert elvégre is az idő telik,nem maradhat így minden a végtelenségig,ahogy Epikurosz is írta itt lejjebb.Fel kell készülnünk a jövőbeli kihívásokra,amik meghatározzák majd fajunk létét és az űrkutatás ebben segít. -
Epikurosz #27 Ezek a korlátoltak azt sem képesek felfogni, hogy előbb-utóbb el kell menni innen, hát ezért fontos a külső bolygók, jövőbeni otthonunk vizsgálata. -
kukacos #26 Például ezzel a lyukkal jobban megérthetjük a földi hurrikánok kialakulását. Ha egy idegen atmoszférában ugyanaz a jelenség játszódik le, akkor jobban be lehet határolni a szükséges paramétereket és könnyebb előrejelezni a viharokat. Jobban megértjük a bolygó összetételét, és így a Naprendszer keletkezéselméletét és így a Föld múltjáról, jelenéről és jövőjéről szerzett tudásunkat lehet finomítani. Az űrszonda egyébként eddig vizsgált egy tucatnyi holdat, ami a jövőben az ember űrbeli gyarmatosításának kiindulópontjai lehetnek, vizsgálta a Titánt, ami a földi élet keletkezésének körülményeit segíthet megismerni (sőt, benne volt valami a nagyon izgalmas felfedezés esélye is, mivel először nézhettünk a légköre alá).
Soroljam még? Soroljam talán, milyen irtózatos hülyeségekre megy el itt nálunk három-négy milliárd dollár, amibe a Cassini került? De azt hiszem, a nyilvánvalót magyarázom. Ennek a pénznek minden fillére a lehető legjobb helyen van egy olyan világban, ami évi nyolcszáz milliárd dollárt költ például fegyverekre.
-
Marchus #25 jaj, istenem, ezt mindig valakinek be KELL nyögnie :)
enélkül hiányérzetem lenne... -
#24 Szerintem az emberi természethez tartozik a felfedezés és a hódítás vágya. Ha nem így lenne akkor még mindig a fán dekkolnánk, és azt várnánk, hogy mikor esz meg minket vmi ragadozó.Ezzel csak arra akarok célozni, hogy sose kidobott energia körülnézni odakint,mert az is lehet, hogy találunk vmi használhatót. -
drwho #23 2010 Űrodüsszeia :) -
herlius #22 Látom páran ráugrottak a beszólásomra. Semmi gond, végülis szólásszabadság van, nem? Csak arra akartam célozni, hogy ilyen értelmetlen dolgokra költik a pénzt (milyen konkrét hasznunk van egy lyuk vizsgálatából a Szaturnuszon???), miközben ezeknek a pénzeknek a töredékéből sokkal hasznosabb dolgokat is csinálhatnánk. Sokan az űrben lévő problémákon agyalnak, miközben van egy rakás gond ITT a Földön is (környezetszennyezés, elszegényedés, háborúk, természeti katasztrófák). Most biztos páran majd leugatnak, hogy ez nem az a fórum és lehet igazuk is van:). De én továbbra sem látom a konkrét hasznát ennek az égi figyelősdinek. Kicsit öncélúnak tűnik nekem, de ez csak privát vélemény. -
Fenjoy #21 ...a heroint tiszteli kell...
LoL -
#20 :-))) Ragyogó -
Librarian #19 Ez a bolygócsak évmilliárdok óta aludhat... most ébredezik, és még csak az egyik szemét nyitotta ki... aztán kinyitja a másikat, kezeket & lábakat növeszt, vigyorog egy nagyot, majd elmegy egy univerzumkörüli turnéra... :-)P -
#18 Félreértesz. Arra gondoltam, ha többet költenének rá, már rég lenne Halálcsillagunk...:D -
#17 jó, de a földön levő tudósokat fizetni kell. Ki kéne rúgni az összeset... mármint az ilyenek szerint :D -
brueni #16 fingott egyett a szaturnusz. lehet, hogy gázlufi? -
#15 "hiszen gázbolygó lévén nincsenek óceánjai"
pl. a metán -183 C°nál megolvad, -161 C°nál forr... közötte meg folyadék. És nem csak metán van ott...
Amit akartam ezzel mondani az az, hogy nehezen tudnék elképzelni egy ekkora bolygót csak gázból, esetleg szilárd maggal, folyadék nélkül...
-
roliika #14 Szerintem ez esetben a hónek semmi köze a forgáshoz. Egyszerűen a bolygó mozgása forgatja giroszkopikus elven...tudjátok, mint a Gyro Ball vagy Gyro Twister esetében. -
roliika #13 :D Dehogy földönkívüli...ez A szem, és a Végzet hegyében kell elpuszítani a dráágaszáágooooot, mert addíg fog figyelni. :D -
Loverman #12 hagyjátok már szegényt, egy átlagos divatfikázó szerény próbálkozása volt:D s végülis ezt a pénz-dmát mindennél be lehet vetni, akkor is ha kib.szott sz.r XD -
Kecske85 #11 Miafene :S
6-osra lett volna a válasz. -
Caro #10 Persze, sokkal jobb lett volna irak-ra költeni... -
#9 Te egy újabb wanek klón vagy-e? -
Kecske85 #8 Már nem azért de ha valamire hát a kutatásokra nem fölösleges pénzt áldozni. Tudod ez emel ki mineket az állatok közül.
-
JeD #7 Kedves herlius! Elárulnád, honnan jön ez a baromság? Ha már ott kering az a szerencsétlen Cassini, akkor aztán rengeteg pénzbe kerül utasítani, hogy nézze meg... -
herlius #6 Kanfasztikus! Megint elvertek egy kis pénzt egy tök fölösleges dologra. -
#5 Halálcsillag? :) -
L3zl13 #4 Ilyeneket ne írjál, mert mindjárt felbukkan roliika, és bejelenti, hogy egy a "szem" a földönkívüliek alkotása, és hogy ezzel figyelnek meg minket... -
#3 Na az lesz majd nagy durranás, ha majd pislant is :) -
Loverman #2 "Nááájsz" -
Praetor #1 Megtaláltuk a Szaturnusz "segglyukát"...