86
Kínai kung-fu filmek
  • Regiujzenek
    Küzdősport filmek, kung-fu filmek története, ismertebb filmek és sztárok:

Küzdősport, harcművészeti filmek - Kung-fu, karatefilmek

• chicco24
    http://shawbrothersmovies.blogspot.com/
  • Samballah
    köszönöm szépen a segítséget! Az engem nem tart vissza, hogy régi stílusú film és nem a mai szemnek való a képi világa!
    Én sem tegnap születtem, sok vhst gyűjtöttem én is anno, csak épp ezen filmek nagyrésze elkerült engem. :)
    Azokat akarom látni, amiket egyrészt úgymond "alapműnek" tartanak, és azokat amikben jó a történet is, nem csak agyatlan verekedés meg kardozás van... (a flying daggersben és a hősben is a feeling tetszett, mert azokban ugye nem sokat kung-fuznak, a fearlessben az epikus történet és a koreográfia tetszett) ha bármilyen régi kung-fu (vagy "kardozós") moviet tudnál ajánlani amiben megtalálható ilyesmi, engem nagyon érdekelne!
    köszi szépen!
  • PetruZ
    Tekintve a "láttam" listádat, a felsorolt filmek nagy része nem fog tetszeni neked. Sokkal régebbiek, amikor még más filmes stílus hódított a Távol-Keleten. A filmek nagy részét én láttam és tetszettek (kivéve a Crouching Tiger...-t és a House of Flying Daggers-t, amelyek sztem modernizált dögunalmak...), de én ezeken nőttem fel még a VHS korszakban, míg sokan, akik csak az újabb filmeket látták, gyengének és nevetségesnek találják a régebbieket. Valahol érthető is, egészen másak, mint amikhez az utóbbi években hozzászokott az érdeklődő néző.
    A filmek kapcsán sztem próbálkozz részleteket keresni a Youtube-on, és ha mégis tetszettek, akkor meg lehet próbálni az "egyéb" forrásokat, de előre szólok, hogy a beszerzésük nem lesz könnyű...
  • Samballah
    Sziasztok! csak nemrég kezdtek érdekelni az ilyen filmek, láttam eddig:
    -Kinai történet 1- -ongbak 1,2- -tabunfire- -jet li fearless- -jet li Hős(hero)- -Repülő tőrök klánja-(az utsolsó 3 nagyon bejött)
    Mi a véleményetek az alábbi filmekről? Ezeket külfüldi fórumokban kerestem össze csak angol címük van meg és kb. semmit nem tudo róluk:

Master of the Flying Guillotine
    The Buddhist Fist
    The Thundering Mantis
    Invincible Armor
    Shaolin Master Killer
    Last Hurrah for Chivalry
    Return of the 5 Deadly Venoms
    Once Upon a Time in China 2,3
    Fok Sai Yuk series
    Chinese Connection
    King of Beggars
    My Lucky Stars
    One Armed Swordsman
    New One Armed Swordsman
    Come Drink With Me
    Have Sword Will Travel
    Crouching Tiger Hidden Dragon

tudja valaki esetleg, hol lehet beszerezni ezek közül azokat amiket érdemes megnézni? köszi!:)
  • Daza500
    Sziasztok.

Keresek egy régi filmet, 1978-as, a címe A Shaolin 36 terme.
    Nálunk a '80-as években ilyen címen futott, aztán DVD-n asszem már A Shaolin 36 próbatétele címmel adták ki.
    Sajnos joglejárat miatt a legtöbb helyen már nem kapható.

info
  • SonicBoom
    www.hkflix.com

itt lehet keresgélni és vásárolni. emellett persze google.
  • sztahy
    én egy régi még vhs korabeli filmet keresek a történet
    win-tsun kungfu alapra épül a címe kungfu király vagy valami hasonló nem emlékszem rá pontosan
    a történet: egy gazdag úrfi azt hiszi magáról hogy ő a városban a
    legnagyobb harcos amíg rá nem ébresztik hogy még az alapokat sem tudja
    itt jön a képbe egy szinész aki a szinházban egy kungfuharcost jól megaláz. az úrfit ez a törékenynek tünő szinész tanítja meg később a szinész bátyja aki samo hung-ra emlékeztető nagydarab harcos.
    a szinész és a herceg összeakadnak ezért kicsinálják a szinészt és a már kitanulkozott úrfi a film végén leveri a herceget.
    ha valaki tud róla érdemi infót ( pontos cím, elérhetőség) kérem jelezze:
    [email protected] címre
  • Magoo
    Úgy is mondhatnánk hogy rakás szar ez így...
    Milyen jó volt az a régi szinkron :( Pedig én egyáltalán nem vagyok szinkron párti...de ez még régi jó minőségü munka volt (mármint a régi verzió)
  • davidka003
    Én is más szinkronra emlékszek pedig rég volt már. Nagyon furcsa így.
  • Magoo
    Most megy az rtl-en a Kung fu sorozat...újra....de most én emlékszem rosszul, vagy tényleg más szinkronja volt? Úgy emlékeztem hogy Carradine hangja Kristóf Tibor volt...
  • reanimator
    Stephen Chow komikus igazából és nem harcművész :)
    nem érdemes Jet Li-hez meg a többi hasonlóhoz mérni ,mert azok igazi harcművészek Mr.Chow pedig ázsia talán legnépszerűbb komikusa jelenleg.
  • PetruZ
    A korábban Rogue címmel futó Jet Li vs Jason Statham film augusztus 24-én War címmel fog moziba kerülni. Többféle tekintetben is hátborzongató trailer a Rotten Tomatoes-on. Iszonyat pozőr robbanásos ticsung gun-kung-fu befigyel, várjuk szeretettel. :)

További érdekesség, hogy decemberben jön a történelmi alapú Warlords is, amelyben a Jet Li - Andy Lau - Takeshi Kaneshiro trió minden bizonnyal jó sok röpködést fog prezentálni nekünk. :)

Ami viszont a legdurvább: végre beteljesül a régi-régi nagy álom, a régi sérelmeket félretéve Jet Li és Jackie Chan egy filmben fog szerepelni (a 2008-ban érkező The Forbidden Kingdom-ban)!
  • Hardstyl3r
    egyszer megnézhető...de semmi extra, kiparodizál néhány ismertebb akció filmet..mindegy más kategória végülis. én személyszerint jobban szeretem az olyan kínai filmeket amibe nem röpködnek úgymond az emberek meg hogy az egekig felrepülnek és az emberfeletti erejükkel ott verekednek lol:) a realisztikusság fontos , pl: A "Fearless" Jet Li-vel egyik legjobb kung fu film.. egy alapmű.. meg még az régi oldskool jackie chan filmek is jók
    Részeges Karatemester 1-2 rulez:)
  • Bokafix2
    Kung fu Hustle - A pofonok földje...
    Állat film. Aki nem látta, nézze meg. Stephen Chow tud valamit.
  • PetruZ
    -A Tom Yum Goong néhol Ong Bak 2 címmel jött ki, de persze nem az.
    -Mint ahogy az a film sem, amit ténylegesen Ong Bak 2 címmel forgatnak éppen. Ez év végén, jövőre várható.

További infókért mindig az illetékes oldalt kell keresni: esetünkben a tonyjaa.org-ot. :)
  • Hardstyl3r
    az Ong Bak 2-ről tudtok valami infot mikor jön ki??? tudom hogy nem kung-fu film de nemtaláltam olyan topikot
  • tuco
    Na rákeresek a filmre :)
  • Driller
    majdnem kungfu, de ázsiai:

http://azsiattak.freeblog.hu

• reanimator
    7 Grandmasters

Picsajó film :))))
  • tuco
    www.kungfucinema.com na itt aztán van cucc
  • rekettyes
    nem tudtok még ilyeneket ?
  • tuco
    Az biztos. Hamar lerendez mindenkit :))) Most ha belegondolsz ha megvan mindkét karja, akkor mennyi statisztát kellett volna fizetni? :))))
  • reanimator
    lefordítom majd magyarra. angol subom már van .de csak februárban tudok nekiállni leghamarabb.
    kurva jó film főleg a végén amikor beindul a félkarú
  • tuco
    Már meg is néztem. Fasza nagyon, csak az a baj, hogy a Kínai nyelvvel hadilábon állok :))))
  • reanimator
    ebből van egy pár

One armed swordsman 1967
    Return of the one armed swordsman 1969
    New one armed.......1971

én is épp most szedem
  • tuco
    Megvan a film! :)) A címe: The new one-armed swordsman
  • PetruZ
    Aki keres, az talál. ;) ("öszvérháton" :) )
    Sajnos a másik film (amelyet egyébként időközben beazonosítottam, az az 1985-ös Hong Kong Godfather) sehol a világon nem lelhető fel... :(
  • Kojiro
    VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de honnan szerzed meeeeeeeg ?????????!!!!!!!ŰŰŰŰŰŰŰŰ
  • PetruZ
    Hamarosan újra meg fogom nézni. :)
  • Kojiro
    A Maffia vs Ninjaban ha jól emléxem nem ninja a főszereplő, hanem egy vándor harcos, akibe belekötnek valamiért, aztán jól megvédi magát, erre ráuszul a maffia meg a ninják is és az meg tök egyedül ver végig mindenkit. Erre felfogadnak ellene egy bérgyilkos-csapatot, valami késdobáló langaléta állat is van benne, meg a fasz tudja még mi :D
    Aztán azokat is teljesen megöli .
    Csak képekre emléxem, nagyon régen láttam, de akkor vagy 20x
  • tuco
    Lejött a film! Köszi szépen a segítséget. :) csak az a gond, hogy nem ez a film volt az amire gondoltam, de frankó ez is!
  • tuco
    Rendben! Igaz lassan jön lefele, még kb. 4-5 óra és lent van.
  • reanimator
    ja 1 perce
    ha leért szólj lécci
  • tuco
    Reanimator! Seedeled?
  • darkling
    Ha jó kis kung-fu paródiát akartok nézni, lessétek meg ezt:
    Kung Phooey
  • tuco
    Ok rendben. Köszi szépen! :)
  • reanimator
    privát ment
  • tuco
    Reanimator! A második rész lejött csak az első nem mozdulna meg. Hátha sikerül.
  • tuco
    Reanimator! A második rész lejött csak az első nem mozdulna meg. Hátha sikerül.