Elkészült a Windows Vista

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tök egyértelmûen leírta janyikzs...15 éves tapasztalat... egyébként pedig nem egy linux szervert akart belõni, csak felrakni egy divert meg egy open-office-t, ha nekem nem menne 2-3 próbálkozásra egy ilyen pofonegyszerû dolog (akár windows, akár linux alatt) otthagynám a francba, nekem erre nincs idõm. A gépet janyikzs-hoz hasonlóan én is használni akarom, nem tökölõdni vele. Régebben, mikor még az MS vonal is kacifántos volt, illetve egyenesen sz*r lásd win 95 ill elõdei, akkor még volt türelmem ilyesmihez és idõm (illetve muszáj volt). Már nincs, és a PC-ket használó emberek jórészének nincs türelme ilyesmihez. Jórészt olyan emberek ülnek le manapság a gépek elé, akiknek sejtelmük sincs arról, hogy mi az az IRQ, FSB, KERNEL, stb.. õk csak megveszik a gépet és használni akarják. Megvesznek egy hardvert, vagy szoftvert és azonnal használni akarják, ebben a linux nem igazán nyújt segítséget a mezei felhasználónak. Ezért nem értem én sem, miért vannak a linuxosok így felháborodva néha egy egy windowsos dolgon. Én nem mondom, vannak hibái a windóznak, de sztem ugyanígy vannak a linuxnak is. Olyan nem létezik, hogy valami tökéletes. Egyébként én örülnék neki a legjobban, ha a linux is hasonlóan felhasználóbarát lenne, mint a windows, akkor talán tényleg valós verseny alakulhatna ki, mert így ez a két dolog nem igazán ütközik egymással, és a két tábor elbeszél egymás mellett a másik szavát meg se hallva.
most az a 15 ev azt jelenti, hogy 15 eves vagy, vagyhogy 15 eves tapasztalat van mogotted?

csakmert ha a masodik, akkor ugye 15 ev alatt gyujtott microsoftos-windowzos tapasztalot akarsz egy-ket kosza probalkozassal helyettesiteni?

mertugye azert a windowsos tapasztalat nem biztos, hogy mindig elony egy linux eseteben, mert egeszen mashonnan fejlodtek oda ahova es vannak dolgok amikrol egeszen maskepp gondolkodnak unix es windows vonalon.

(szerintem)

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

janyikzs
bocs a helyesírásomért, utólag elolvasva elég sok akad

janyikzs
Én próbaképpen 2* adtam esélyt a Linux-nak (mindkét esetben a SuSe Linux-ra esett a választásom)

Ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött 15 évvel (13 éves korom óta): Basic, Pascal, C, Delphi, PHP, MySQL, Java, 3DSMax, Html, grafikai progik (Photoshop, Corel, stb.), zenei progik (Cubase, Nuendo, Wavelab, stb.) és még sorolhatnám

Rengeteg gép szerelése, újratelepítése, összerakása: - ezt lehetetlen összeszámolni, de hetente legalább 1-2 gép, ami mostanra több százat jelent

Gondoltam egyet (visszatérve az elsõ mondatomhoz) és elmélyülök egy csöppet a Linuxban. Elsõ csodálkozásom, jól, stabilan, gyorsan, szépen mûködik. Indulnak rajta az eredetileg telepített programok, a netet is viszonylag könnyen belõttem, de....

(itt most elásom magam sokak szemében)... megpróbáltam a videókártyát (Radeon 9600) telepíteni, mondanom se kell órák múlva se sikerült, na de valami sikerélményt akartam, és programokat szerettem volna telepíteni (pl. OpenOffice) Hát fogalmam se volt, hogy hol induljak neki, és pár próbálgatás után, rengeteg fórum olvasgatás után feladtam.

Nem hittem el, hogy egy ilyen jónak mondott (és jónak tûnõ) op. rendszer ennyire ne legyen felhasználóbarát. Semmivel nem segített, hogy hogyan csináljam, nem volt az eddigi tapasztalataimra építve semmilyen logikus megoldás.

Amíg ilyen "buherációk" - bocs a kifejezésért - kellenek egy sima telepítésnél, addig nem igazán fog tudni lépést tartani a winnel, még ha elkezdenék kiadni az összes játékot linux alá, akkor sem.

Ui.: Elnézést, ha hosszú voltam, csak a fanatikus Linux rajongókkal szeretném megértetni, hogy hiába a linux rengeteg elõnye, ha rengeteg idõ kell a "kitanulásához", ami valljuk be, a mai világban egyre kevesebb van ilyen dolgokra.

asysoft
Nekem Ubuntu alatt nem ment az apt-get-es fglrx telepítés. Pontosabban szépen felment, felraktam az XGL-t is, következõ bekapcsoláskor már a Mesa3D volt aktív😊 Restart után újra az Ati driver, pedig semmit nem csináltam vele...😊
Egyébként szerintem nem kéne a Linuxot idekeverni, ugye a Linux nem Windows, de ez fordítva is igaz...

/*WTF?!*/

Én pl. már várom a Vistát. Az RC2-vel sincsen semmi gondom, és mivel jónéhány játék is a megjelenéséhez van kötve, már az is késõ lenne, ha már megjelent volna<#buck>Különben is Linux alatt nem lehet játszani. Azon dolgozzanak a digitális agyú elfuserált billentyûkoptató informatikus huszárok<#mf1>

hát sem az nvidia, sem az ati nem fog lépni elõre az ügyben amíg ilyen kevesen bíbelõdnek linuxal.
Aki meg kicsit is érdeklõdik, és akarja ismerni a linuxot, az meg el tudja olvasni a leírást, vagy végszükség esetén nem törik le a keze kis google olvasában.
Mellesleg ez legyen a legkisebb gond.
Szvsz a linux a Desktop-on nem ezért nem terjed. Errõl jó nagyot vitáztam alig két napja az egyik disztró fejlesztõ csapattal. Ugyanis én úgy látom, hogy több olyan konvecionális dolog alakult ki a linuxban ami hátráltatja, de azért nem szakítanak vele, mert az úgy van és kész.
Abban viszont egyetértettünk, hogy nem 100%, hogy szeretnénk ha desktop-on is elterjedne...
Penge4
Jó lenne már így pár hónappal a "Vistás hullám" után elfelejteni ezeket a hülye tévhiteket. Pl, hogy erõmû kell hozzá.
Igen, az XP-tõl nagyobb az erõforrásigénye, mint ahogy minden új proginak nagyobb a régebbitõl.
Stabilabb is, mint az XP, ahogy a 98 is stabilabb volt, mint a 95. <#mf1>
De azért csodákat ne várjon senki.
Na meg szokás szerint fikázzák a Linuxosok.
Azért azt se felejtsük el, hogy a Linux alapvetõen szerver oprendszer így bebaszna, ha nem lenne betonstabil. <#idiota>
De sajnos nem a legalkalmasabb arra, amire a legtöbben használják, multimédia, játék, sõt még munkára se igazán, mert még mindig csak a gagyi Open Office van rá alternatív programként, ami...hogy is mondjam <#mf2> nem éppen a legkompatibilisebb a M$ office-al és ugyebár mindenhol azt használják.
Szóval kár ezen vitatkozni.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

jonnie
nem is mondtam hogy értek hozzá, egy szóval sem, csak az a baj, hogy amig a hozzám hasonló lámák sem képesek föltelepíteni a 3d-támogatást, addig nincs értelme öszehasonlítani a windows-al, az én szemszögembõl...
negatív tapasztalat megvolt, nics kedvem többet szenvedni vele, maradok a szutyok, használhatatlan, buta, béna... windowsnál...
(mindkettõnek van hibája, nekem a win jobban tetszik, ennyi...)

SuSE-n nekem speciel nem volt gondom vele.
draga kedves forumozo kispajtas... a te istened nem ugy gondolja mar reg, mint ahogy azt te kepzeled

Ezt olvasd el hozza

\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP

susen ne is próbálkozzatok, kiköpi még a gyári install készletet is. 😞
az ubuntu tudja a 2 kattintásos install-t csak.
ati és nvidia-t.
Ez tény.
OFF: Ja, próbáld meg 2.6.9-es kernelû Debian-alapú (Morphix) distribre feldobni két kattintással... Hahaha...
DjDano
ja és ráírjuk a vírtuális sirkõre: "szép volt, jó volt, tán igaz sem volt" 😄

DjDano
szerintem se kéne a Linuxot szóba hozni itt , bõven elég lesz ha majd a "temetésén "szót ejtünk róla <#nyes><#ejnye1><#eplus2><#vigyor1><#vigyor1>

ahhh... várok egy napot, még lemegy a winfóbiás flame... lehet nem fóbia, de elsõ neki futásra a linux szó megint szembeötlött... ahhh ennek sosem lesz vége...

Fóbiás estét😊

Elnézést a Sorokért:)

Mo.Organ
HP Officejet 4255 all-in-one üzeni minden kis pöcsnek: Köszöni szépen de el van a Vista-val és semmi bajuk nincs egymással.
Istenem hogy égetik itt magukat egyes emberek, úgye roliika <#lama>

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Sanyix
Hát mert láma vagy, amúgy apt-get-el csak rá kell keresni arra hogy fglrx, letölti, telepíti a csomagkezelõ, majd xorg server configban beállítod a vga drivernek, hogy fglrx, egy restart, és lám fullos támogatás, fullos 3d gyorsítással 😊 telepítés, kb 1 percet vesz igényben, utána a xorg server configban csak az entert kell nyomogatni, és a megfelõ helyen a nyilakat 😄, és restart, ez az egész 5 percen belül megvan.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Csináltam Laci Vista kompatibilitási tesztet és ezeket kiszórta"

de ugye elolvastad mit irt a teszt? Béta teszt, egy béta programhoz, béta driverek alapján, ráadásul a driverteszt nem kompatibilitást mutatja, hanem, hogy jelen pillanatban (béta állapotban) van-e hozzá driver...

HP-nek azóta teljes universal drivere van vista-nak, blue soil-nak, a procinak meg semmi baja, simán futtatja a vistát...
Vannak tákolt linuxok szóse róla. 😄 Radeont lehet rá telepíteni csak manuálisan elég sokmindent bekell hozzá állítani...licensz gond azért nem igazán szereti...NVidia az 2 katt. /Nekem is Radeonom van/.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Csináltam Laci Vista kompatibilitási tesztet és ezeket kiszórta. 😞((( Blue Soil kékfog, HP 3420-as nyomtató, Intel Celeron 2Ghz-es Northwood magos proci.

jonnie
Nagy sz@r a windosw, a linux a király, még az alig ismert 9600-as radeonomhoz tartozó drivert se tudtam föltenni a suse 9 re, pedig nem vagyok teljesen hülye a számítástechnikához, és angolul is eligazodom... ennyit a király linuxról egy átlagfelhasználó szemével...
(ja hogy debiannal az internetkapcsolatot se tudtam beállítani, az egy más kérdés, pedig mindent leírtak szóról szóra, csak nem azt csinálta ami a leírásban volt...)

Roller, ne ess abba hibába mint a sok hozzánem értõ,aki olvasott vmit és akkor az neki szent de az elkerüli a figyelmét hogy az pl. beta 1-es verzió volt.Az Avastot már az Rc2-es vista is támogatta meg,amugymeg azóta sokmindent támogat amit elõtte nem.Ilyetmeg ne mondj hogy a nyomtatót nem támogatja,mert olyan nincs, a proci+ hát,nekem is 1 magosom van és semmi baja vele az Rc2-esnek.De mivel azmár jobb mint az Rc1-es volt, szerintem a kereskedelmi változat is jobb mint az Rc2. Ugyhogy szerezdmeg ingyé és prószád ki.<#banplz><#email>

"Hogy van ez kész? Sehogy!"

Huha, a vista egyik programozójával van dolgunk, elképesztõ... Máshonnan honnan is tudná, hogy milyen lett a végleges?

"pista nem támogatta a nyomtatót"

konkrétumokat... milyen nyomtatót? Milyen procit? Milyen kékfogat?
Dehogynem! Linux is paraszvakítás, mármint a felülete ami csinnivilli némelyik, de az alatt támogatja az összes ismertebb hardware-t és 1,5GB-al bõven megelégszik.
Viszont elkapott az agybaj, mikor a csillivilli pista nem támogatta a nyomtatót, a procival is akadtak gondjai, kékfogat nem szereti, a programok kompatibilitását meg ne is említsem. Hogy van ez kész? Sehogy! Az oprendszernek a rendelkezésre álló erõsorrások megbízható optimális kezelése a feladata. Aztán jön a többi...jön az, hogy minden automata legyen mert a júzer nem bír beírni 1 parancssort, de nyavajog ám win esetén hogy jajj vírusos lett a gép...persze hogy az lett ha nincs semmi védelem és mindent automatán rendszergazdi engedélyekkel futtat a kuka...ez felhasználó hiba...de hogy kiadnak 1 rendszert és a régi rendszer programjaivaql erõs problémái adódnak, hardwarek nagyrészét kiköpi, megzabálja az erõforrásokat, aztán kijelentik, hogy eljött Kánaán mert ez kész...na én is kész vagyok az ilyenektõl. Majd jön a foltozgatás / nagy emberi teljesítmény 1 ilyet összedobni... de kiadni vigyorogva azért...khmm.../

"Ezek megint a parasztvakításra játtszanak az aero felülettel,"
"mindketten tudjuk, hogy a linux erre már régóta képes...sõt a linuxban van rugó szerûen mozgó ablak is"
Nem érzel ebben egy kis ellentmondást?
Vagy ami linuxban hú de f@sza ugyanez windowsban már parasztvakitás?

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Vista doboza? Azt is lopta az MS a linuxtól, a linuxnak már 15 éve ilyen DVD tokja van😄😄😄

Igen, sokan negatívumként említik, hogy azért csili-vilit nem veti meg a linuxos sem. Mindössze a használhatóságot tekinti továbbra is elõrébb valónak.
A jó bornak is kell a cégér. A jó OS-nek.
Ezt az m$ is tudja. Komolyan nem értem a disztribútorok, meg a linuxos fejelsztõk erre miért nem figyelnek? (pl. gnome nagyon egy tré külsõre)
Jólvan bennevagyok, de akkor valami csillogós pingvin is kell rá....😊 Ezek megint a parasztvakításra játtszanak az aero felülettel, de mindketten tudjuk, hogy a linux erre már régóta képes...sõt a linuxban van rugó szerûen mozgó ablak is...na de majd a Pista SP2-ben talán viszontláthatjuk azt is. 😄 Azért az tettszett, hogy a Pistának gyártottak ilyen kernel védelmet, csak pont a kernel védõ volt rosszul megírva. 😄D Na mind1 én nem állok 1ik oprendszer pártján sem, mindegyik jó valamire...azt hiszem. 😄

vagy egy spéci doboz a disztróknak?
1ébként elismerem, a vista doboza nekem is tetszik 😊
Szerintem pórábljuk valahogy lekoppintani. Mit szólsz?
Mennyivel egyszerûbb lenne egy steam szerû cuccoson keresztül mi?
Fizetsz. Kapnál egy torrent szerû file-t, ami tartalmazza a tranzakció azonosítót, és már húzhatnád is 😊
De nem adok nekik ötleteket😊
Semmi sincs ingyen. A campus-os sem.
Csak az adófizetõk pénzébõl megy. 😊 Többek között az enyémbõl is, aki frankón linuxos vagyok.
Szóval nem ingyen kapod. Csak állam bácsi (részben a te pénzedbõl) kifizette.
Magyarul ha tetszik, ha nem, megvetted egy idõre 😊))))))))))))
NEXUS6
"Elmondása szerint megkezdték a sokszorosítást, és a hangsúly most azon van, hogy minél több példányt szállítsanak le minél rövidebb idõ alatt."

Ha ez a legfontosabb, akkor szerintem sokan lesznek akik szívesen besegítenek majd ingyen és minden ellenszolgáltatási kérelem nélkül!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Gerygrey
Hurrá
Talán kérdeztelek? Felejtõs vagy sipkás gyerek...
Mo.Organ
ez így igaz! Leszarom a nagyokosokat én megveszem eredetiben és ha majd valami nem tetszik akkor majd joggal fikázhatom, nem úgy mint a sok kis önjelölt szakértõ illegális verzióval a farzsebében.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

ahogy látoma fél világ fikázza és majd az egész világ használja. Legalábbis PCn

neevous
Az XP Luna visual style-ja szerinted szebb?😊

És ezel "megjelent" a leggusztustalanabb operációsrendszer 😊 Szerintem iszonyú ocsmányul nézz ki és mindemellé sokat zabál, majd a stabilitásáról késõbb 😊
DjDano
Csak azt felejtitek el hogy a Vistat kb 10x annyian tesztelték mint az XP-t anno, a több százezer felhasználóról nem is beszélve

DjDano
wanek csak te meg a komoly szakmai érveid hiányoztak ide lol

Teljesen igazad van, egyenlõre tuti nem próbálom ki a Vistát, várok vele kb egy évet, addigra talán kiszûrik a komolyabb hibáit. Aztán hajrá! <#pias>

bertino
"a nagyvállalatok még a hónap vége elõtt hozzájuthatnak a Windows XP utódjához"

utána is írhatnánk, hogy ezzel mindenki... 😊
és jönnek szép sorjában a tört verziók, szokás szerint

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Elkészült? Ez enyhe túlzás. Eddig mindegyik oprendszerüknek a második kiadása, vagy ha úgy tetszik SP2-je ért el valamilyen elfogadható szintre.
MerlinW
Mér, XP rögtön támogatott mindent amit 9x-en használtál? NOD pl már van Vistára.

[merlinw.org]

"és mit szó majd a Microsoft az illegális példányok megjelenéséhez"

nem is tudom<#mf1>

nincs, nem is lesz...

Szép a doboza...én mindenképp kipróbálom hiszen ingyen lesz a Campus program keretén belül. 😄 Kompatibilis nagyjából a gépem, csak a 40-es vinyó szerinte kicsi, nyomtatót nem támogatja, 1 processzoros gépet sem igazán szereti, kékfogat is dobhatom ki, de amúgy tök jó. 😄DD Avast, Kerio nem megy alatta.

scorpeeon
"A cég szerint megéri váltani, ..."

Miért, szerintük ne érje meg váltani? 😊 Nekik biztos, hogy megéri, ha mi váltunk.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP