Elkészült a Windows Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
csakmert ha a masodik, akkor ugye 15 ev alatt gyujtott microsoftos-windowzos tapasztalot akarsz egy-ket kosza probalkozassal helyettesiteni?
mertugye azert a windowsos tapasztalat nem biztos, hogy mindig elony egy linux eseteben, mert egeszen mashonnan fejlodtek oda ahova es vannak dolgok amikrol egeszen maskepp gondolkodnak unix es windows vonalon.
(szerintem)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Ezekkel a tapasztalatokkal a hátam mögött 15 évvel (13 éves korom óta): Basic, Pascal, C, Delphi, PHP, MySQL, Java, 3DSMax, Html, grafikai progik (Photoshop, Corel, stb.), zenei progik (Cubase, Nuendo, Wavelab, stb.) és még sorolhatnám
Rengeteg gép szerelése, újratelepítése, összerakása: - ezt lehetetlen összeszámolni, de hetente legalább 1-2 gép, ami mostanra több százat jelent
Gondoltam egyet (visszatérve az elsõ mondatomhoz) és elmélyülök egy csöppet a Linuxban. Elsõ csodálkozásom, jól, stabilan, gyorsan, szépen mûködik. Indulnak rajta az eredetileg telepített programok, a netet is viszonylag könnyen belõttem, de....
(itt most elásom magam sokak szemében)... megpróbáltam a videókártyát (Radeon 9600) telepíteni, mondanom se kell órák múlva se sikerült, na de valami sikerélményt akartam, és programokat szerettem volna telepíteni (pl. OpenOffice) Hát fogalmam se volt, hogy hol induljak neki, és pár próbálgatás után, rengeteg fórum olvasgatás után feladtam.
Nem hittem el, hogy egy ilyen jónak mondott (és jónak tûnõ) op. rendszer ennyire ne legyen felhasználóbarát. Semmivel nem segített, hogy hogyan csináljam, nem volt az eddigi tapasztalataimra építve semmilyen logikus megoldás.
Amíg ilyen "buherációk" - bocs a kifejezésért - kellenek egy sima telepítésnél, addig nem igazán fog tudni lépést tartani a winnel, még ha elkezdenék kiadni az összes játékot linux alá, akkor sem.
Ui.: Elnézést, ha hosszú voltam, csak a fanatikus Linux rajongókkal szeretném megértetni, hogy hiába a linux rengeteg elõnye, ha rengeteg idõ kell a "kitanulásához", ami valljuk be, a mai világban egyre kevesebb van ilyen dolgokra.
Egyébként szerintem nem kéne a Linuxot idekeverni, ugye a Linux nem Windows, de ez fordítva is igaz...
/*WTF?!*/
Aki meg kicsit is érdeklõdik, és akarja ismerni a linuxot, az meg el tudja olvasni a leírást, vagy végszükség esetén nem törik le a keze kis google olvasában.
Mellesleg ez legyen a legkisebb gond.
Szvsz a linux a Desktop-on nem ezért nem terjed. Errõl jó nagyot vitáztam alig két napja az egyik disztró fejlesztõ csapattal. Ugyanis én úgy látom, hogy több olyan konvecionális dolog alakult ki a linuxban ami hátráltatja, de azért nem szakítanak vele, mert az úgy van és kész.
Abban viszont egyetértettünk, hogy nem 100%, hogy szeretnénk ha desktop-on is elterjedne...
Igen, az XP-tõl nagyobb az erõforrásigénye, mint ahogy minden új proginak nagyobb a régebbitõl.
Stabilabb is, mint az XP, ahogy a 98 is stabilabb volt, mint a 95. <#mf1>#mf1>
De azért csodákat ne várjon senki.
Na meg szokás szerint fikázzák a Linuxosok.
Azért azt se felejtsük el, hogy a Linux alapvetõen szerver oprendszer így bebaszna, ha nem lenne betonstabil. <#idiota>#idiota>
De sajnos nem a legalkalmasabb arra, amire a legtöbben használják, multimédia, játék, sõt még munkára se igazán, mert még mindig csak a gagyi Open Office van rá alternatív programként, ami...hogy is mondjam <#mf2>#mf2> nem éppen a legkompatibilisebb a M$ office-al és ugyebár mindenhol azt használják.
Szóval kár ezen vitatkozni.
http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu
negatív tapasztalat megvolt, nics kedvem többet szenvedni vele, maradok a szutyok, használhatatlan, buta, béna... windowsnál...
(mindkettõnek van hibája, nekem a win jobban tetszik, ennyi...)
Ezt olvasd el hozza
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
ati és nvidia-t.
Ez tény.
Fóbiás estét😊
Elnézést a Sorokért:)
Istenem hogy égetik itt magukat egyes emberek, úgye roliika <#lama>#lama>
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
de ugye elolvastad mit irt a teszt? Béta teszt, egy béta programhoz, béta driverek alapján, ráadásul a driverteszt nem kompatibilitást mutatja, hanem, hogy jelen pillanatban (béta állapotban) van-e hozzá driver...
HP-nek azóta teljes universal drivere van vista-nak, blue soil-nak, a procinak meg semmi baja, simán futtatja a vistát...
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
(ja hogy debiannal az internetkapcsolatot se tudtam beállítani, az egy más kérdés, pedig mindent leírtak szóról szóra, csak nem azt csinálta ami a leírásban volt...)
Huha, a vista egyik programozójával van dolgunk, elképesztõ... Máshonnan honnan is tudná, hogy milyen lett a végleges?
"pista nem támogatta a nyomtatót"
konkrétumokat... milyen nyomtatót? Milyen procit? Milyen kékfogat?
Viszont elkapott az agybaj, mikor a csillivilli pista nem támogatta a nyomtatót, a procival is akadtak gondjai, kékfogat nem szereti, a programok kompatibilitását meg ne is említsem. Hogy van ez kész? Sehogy! Az oprendszernek a rendelkezésre álló erõsorrások megbízható optimális kezelése a feladata. Aztán jön a többi...jön az, hogy minden automata legyen mert a júzer nem bír beírni 1 parancssort, de nyavajog ám win esetén hogy jajj vírusos lett a gép...persze hogy az lett ha nincs semmi védelem és mindent automatán rendszergazdi engedélyekkel futtat a kuka...ez felhasználó hiba...de hogy kiadnak 1 rendszert és a régi rendszer programjaivaql erõs problémái adódnak, hardwarek nagyrészét kiköpi, megzabálja az erõforrásokat, aztán kijelentik, hogy eljött Kánaán mert ez kész...na én is kész vagyok az ilyenektõl. Majd jön a foltozgatás / nagy emberi teljesítmény 1 ilyet összedobni... de kiadni vigyorogva azért...khmm.../
"mindketten tudjuk, hogy a linux erre már régóta képes...sõt a linuxban van rugó szerûen mozgó ablak is"
Nem érzel ebben egy kis ellentmondást?
Vagy ami linuxban hú de f@sza ugyanez windowsban már parasztvakitás?
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A jó bornak is kell a cégér. A jó OS-nek.
Ezt az m$ is tudja. Komolyan nem értem a disztribútorok, meg a linuxos fejelsztõk erre miért nem figyelnek? (pl. gnome nagyon egy tré külsõre)
Szerintem pórábljuk valahogy lekoppintani. Mit szólsz?
Fizetsz. Kapnál egy torrent szerû file-t, ami tartalmazza a tranzakció azonosítót, és már húzhatnád is 😊
De nem adok nekik ötleteket😊
Csak az adófizetõk pénzébõl megy. 😊 Többek között az enyémbõl is, aki frankón linuxos vagyok.
Szóval nem ingyen kapod. Csak állam bácsi (részben a te pénzedbõl) kifizette.
Magyarul ha tetszik, ha nem, megvetted egy idõre 😊))))))))))))
Ha ez a legfontosabb, akkor szerintem sokan lesznek akik szívesen besegítenek majd ingyen és minden ellenszolgáltatási kérelem nélkül!😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
utána is írhatnánk, hogy ezzel mindenki... 😊
és jönnek szép sorjában a tört verziók, szokás szerint
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
nem is tudom<#mf1>#mf1>
nincs, nem is lesz...