58
  • Sir Quno Jedi
    #58
    Őőő nem hinném, hogy ilyet vett 200eHUF-ért?! :D
  • DjDano
    #57
    3-4 év és a Blu-Ray-t is 20 rongyért utánunk dobják
  • vavalentin
    #56
    http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=19958
  • muerte2
    #55
    Valahogy úgy érzem, hogy bármennyir is szinpatikus a BR lenyomja a HDDVD. Most nagyon úgy néz ki.
  • Mardel
    #54
    20 év múlva talán el jut az otthonokba (Japánban legalábbis). Japánban már Blu Ray írót lehetett kapni 3 évvel ezelőtt (SG szerint).
  • Csatti
    #53
    A fenét, ha vki mondjuk héjját tart háziállatnak, annak szenvedjen a szegény madara, hogy pixeles neki a kép? :)
  • DjDano
    #52
    Az én tévém egy 1975-ös Videoton, fekete fehér és 15 percet kell várni bekapcsolás után hogy legyen rendes kép, hang
  • Sir Quno Jedi
    #51
    Ha nem láttál, akkor el volt mosva szépen. kiszámolhatod, hogy egy egy méternél szélesebb képen mekkora egy pixel a DVD-ből és könnyen előjöhet, hogy bizony közel két milliméteres képpontokat bámulsz, vagy még annál is nagyobbakat. Ez egy nagyságrenddel nagyobb, mint egy normális TFT monitor képpontjainak mérete. Ebből kiszámítható milyen távolságból lenne pixelmentesen élvezhető a képe elmosás és trükközés nélkül. Igaz ez emberenként változik.
  • Mardel
    #50
    Csak éppen az UHDV 10 méteres TVre kell.
  • Commandante
    #49
    Másfél éve a Némó nyomában DVD-vel teszteltünk egy 60 colos plazmát. Pixelnek én ot nyomát sem láttam, pedig külön figyeltem rá. Úgyhogy a "nagyobb TV" meg a "jobb minöség" hallatán én csak értelmetlenül bámulok. Vagy egyszerüen csak igénytelen vagyok.
  • Mardel
    #48
    Mert a jogot már megvettem arra hogy megnézhessem... (kérdés hogy mikor jutunk el oda hogy otthoni net előfizuval 40-50 gigás iso-kat szedegessünk le csak úgy)

    Én is így vagyok vele, csak még jogtidztáns em vetttem DVDt. :P

    Egyébként nem muszáj 40-50GBosan letölteni. Már most vannak oylan oldalak, legfőképpen külföldiek, ahol 720p (1080i-->720p) filmeket lehet letölteni DVD5[xvid, x264 (amúgy egy xvidnek, ha hozzáértő csinálja, szebb a képe, mint x264-el)] mérettel. Minden csak töörítés kérdése. Elkéne már felejteni a szutyk mpeg2t és lehetne HD tartalom akár DVD9en is 2 hanggal, és akár menüvel is. Extra max egy különlemez. De nem a tömörítésen változtatnak, hanem behoznak egy új lemezfajtát, mert nekik ez jobban megéri, hogy vegyél meg mindent újra...
  • MerlinW
    #47
    Jessz nagyobb adathordozók:) Több hely lesz a polcomon:)
  • Gerygrey
    #46
    Ha már megvan egy film DVD-n, akkor elméletileg legális ha letöltöm torrentről, nem? Mert a jogot már megvettem arra hogy megnézhessem... (kérdés hogy mikor jutunk el oda hogy otthoni net előfizuval 40-50 gigás iso-kat szedegessünk le csak úgy)

    "Nem vacak 100 centis tévére való az ultra HD" - én nem nevezném vacaknak a 100 centis tévét, szerintem ma az átlag magyar háztartásban az 55-72 centis CRT a leginkább jellemző. Persze, rohamosan terjed a 100 centi körüli teszkós LCD, de amilyen pusztulat felbontása azoknak van, arra a sima DVD is bőven elég.

    Én különben szívesen beruháznék egy HD szettre 3-4 év múlva, ha lenne rá elég tartalom, azaz olyan filmek, amik tényleg nagyobb élményt nyújtanak HD-ben. A mozi élményét úgysem fogja soha elérni egy otthoni cucc, arra meg hogy ottgon megnézzek egy-egy filmet, bőven jó az 5.1-es DVD és a 82-es 100hz síkképcsöves CRT.
  • Sir Quno Jedi
    #45
    Pontos típust kérünk ugyebár! Ugyanis enyhényszólva is kétséges, hogy natívban tudna 1920*1080-at akár interlészben, akár progresszívben ennyi pénzért. Az egy dolog, hogy a legtöbb cucc fogadja az 1080i-t, aztán szépen downsample-zi és lehet bámulni jócskán csökkentett felbontáson. Amit natívban nem tud, azt nem tudja megjelníteni teljes valójában, max. némi isteni csodával. :D
  • vax
    #44
    Milyen tipus, mennyiért, hol. Ha nem titkos. Köszi.
  • Sir Quno Jedi
    #43
    Pedig lehet kapni már több natív 1920x1080p-s típust is, csak kicsit még drágábbak a sima HD ready-knél.
  • Munch
    #42
    :DDDD
    Gratulálok. :D
  • Chriss745
    #41
    Amit vettem az egy 110cm-es HDTV 1080i, 1920x1080-as felbontást bír, és 4:3-as...
  • Lame
    #40
    Az egeszben az a legnagyobb szivas, hogyha veszel mondjuk plazma TV-t akkor vagy veheted meg az osszes filmed ami eddig meg volt ujbol csak most HD-ben, vagy megtartod a CRT-s TV-d, hogy ezeket is kockasodas nelkul tudd nezni.
    Esetleg alternativakent lehet kivetitot venni plazma helyett es akkor a CRT siman maradhat a helyen csak egy lehuzhato vaszon kell ele.
  • Inquisitor
    #39
    A 100 centis 16:9-es TV az kb. 72cm körüli normál gagyi 4:3-as-nak felel meg, szóval az még nem olyan nagy. Már lehet kapni 300K-ért itthon 37"-os TFT cumot, ami bírja a valódi 1920x1080-at is :)
    (Persze ÉN ennyit nem adnék ki tévére. De ha megtehetném, és mozimániás lennék, akkor megvenném.)
    1-2 év és 100K lesz egy ilyen. Annál nagyobb tényleg felesleges, ha csak nem akar valaki UHD filmeket (2500, 4000+ felbontásokkal) nézegetni rajta.
  • Molnibalage
    #38
    Mi a fasznak kell 100cm-es TV? Nekünk asszem 55cm-es van és azt is kb. 2-3 méterről kell nézni, hogy jó érzés legyen. Milyen messziről kell nézni a 100 centiset? Távolról meg kb. ugyanazt látod...
  • toyotakacsa01
    #37
    bibiiii
    Nekem 55 cm-es tv-m van, így nem kell drága marhaságokra költeni a pénzt.
    Jó nekem a divx.
    Jó lesz majd ilyen lemezre felírna 20-30 divx filmet.
  • BiroAndras
    #36
    "Ultra HD, mi a ráknak ekkora felbontás?"

    Mert az jobb. Nyílván nem egy vacak 100cm-es TV-hez kell, hanem egy jóval nagyobbhoz.
  • Molnibalage
    #35
    Hát ez az egész szerintem teljesen felesleges...
  • BiroAndras
    #34
    Sajnos a HD Ready TV nem azt jelenti, hogy az valódi HD felbontású, csak azt, hogy képes fogadni HD adatfolyamot. Jó esetben 1280x720-as, de nem több. Én magyarországon még nem láttam valódi HD TV-t (persze nem néztem meg mindenhol).
  • Gerygrey
    #33
    Ha veszek egy ilyen hádé izét akkó jobbak lesznek a filmek?

    Ultra HD, mi a ráknak ekkora felbontás? (nem, ez a kérdés nem olyan mint a 80-as években a "614 kbyte RAM-nál minek több", azért van egy szint ami fölé teljesen felesleges menni.

    Sokan azt se tudják, mi a különbség a CD meg a DVD között, a magunkfajta guruk pedig nem hinném hogy akkora nagy piac lennénk, hogy ezt megérje kifejleszteni... na de ők tudják.

    Az lesz majd a szép ha valamennyire elterjed a HD és a Blu-ray, és szerencsétlen nagymama döntse el, hogy a 3 forgalomban levő formátum közül melyiken vegye meg a kisunoka kedvenc mesefilmjét karácsonyra.

  • Chriss745
    #32
    Nekem van egy HD Ready 110cm-es TV-m. Az analóg júpici adás tényleg ratyin néz ki rajta, de vettem egy DIGITV-t, ami igaz nem a legjobb minőség, de 110-re kinagyítva is tökéletes minőséget ad 2700 forintért havonta. És a TV sem volt egy húde eget verő áron, 200.000-ért hozzám vágták 0%-os THM-el. És ne mondjátok, hogy hú ez mekkor összeg, mert havi 20.000-et fizettem törlesztő részletekre, és Magyarországon az emberek 70%-a kidob ennyit havonta az ablakon cigire vagy kisfröccsre. Szal szerintem igenis megfizethető a dolog itthon is.

    A DVD-ről meg annyit, hogy 110-re kihúzva SCART kábellel tökéletes minőséget ad, ha nyomok rá egy HD tartalmat, az égatta világon nem látok semmi különbséget, esetleg annyit, hogy nem SCART hanem COMPONENT jelet viszek át, így szebbek a színek...
  • silentb
    #31
    Teljesen igazad van.Nemhogy a telefon nem képesek bekötni de ahol van oda egy nyamvadt ADSL is alig ér el olyan dolgokra hivatkozva hogy nincs szabad hely és vannak települések ahol viszont már az ADSL 2-őt tesztelik.
    Szerintem a minőséghez előbb megfelelő szolgáltatás kellene megfizethető áron aztán jöhet a digitális adás.
  • exxile
    #30
    ja, hogy a témához is hozzászóljak, durva jól néz ki ez a Blue-Ray kütyü, de most más előnyét hirtelen nem tudok mondani, lehet veszek majd egyet 10 év múlva, haha. (Ha már DVD-vel is vártam egy tizest)
  • exxile
    #29
    Yeah, VHS rulez 4ever! :)
    Én is nincs egy éve, hogy lecseréltem a régi videót, akkor vettem egyébként dvd-játszót is, de a poén az, hogy a videómagnó majdnem 10K-val többe került, mint a dvd, ez a nem gyenge! :D
  • roliika
    #28
    Amúgymeg olcsó TFT-t a népnek! Legjobb megoldás! Olcsón előállítható, viszonylag környezetbarát, keveset eszik...1enlőre nem olcsó, de jön még kutyára úthenger. :) Nem mind1 hogy 150W helyett /vagy több/ eszik 20-at. Jobb kontraszt, szebb kép...na az IP TV-re kiváncsi leszek, tényleg elterjed-e 2-3 éven belül, a Toffline nagyon bizakodó, de van ahova a vezetékes telót sem képesek bekötni, az átmenű jel minőségee függ a kábel minőségétől..jaés 6Mbit/s kellám neki...szép álmok...
  • Munch
    #27
    1024-eset ne nagyon. :D
    De egy 1280x720-as HD projektor messze jobban megéri mint venni egy plazmát vagy lcd-t.
    Abban pedig ott a pont, hogy vinyórol sokkal jobb megnézni filmet.
  • Smuge
    #26
    Igy van ahogy mondod. Hasonlóan jártunk mi is tavaly, megrendeltük sima közönséges kábeltv-t (t-kábel) , és mikor felmérték a helyzetet közölték hogy nem tudják bekötni mert már annyian lógnak az oszlopon hogy nem lenne értelme. A Fejlesztés szót nem ismerik szerintem még a mai napig se...és igy akarunk digitális műsort meg anyámkinját.
  • roliika
    #25
    Aaaaa Endékásos skinbe már fellelhető némi kék színű világításos design változás!
  • okiteki
    #24
    Meg lehet nézni Győrben Élőben a samu BL playert egy samu 42 LCD moncsival HDMI
    csatin összekotve az Árkád SATURN üzletében hát enyhén szarul van beállitva a szinkronkapcsoló vagy nem tökéletes a Layer passz csak jobb volt a G5 mac ón a HDTV Trailer amit neztem HD cinema moncsit sokkal !
  • CSOCSO
    #23
    amcsiban az osszes megjeleno film kijon hd dvd-n.. hol a blurej? nem is erdejek szvsz fakszag ez a blurej. hd dvd rulez ha mar hajdefeneson oszt kesz.
  • Mardel
    #22
    Abban, jó lesz szerintem, hogy lenyomja a 70cm körüli 100Hzes TVk árát.
  • Cat #21
    egyetértek veletek: manapság nem éri meg jóminőségű LCD vagy plazmatévét venni, mert iszonyat szutyok minőségű a tévéadás. Igaz, DVDre, számítógépre tökéletes, de én speciel 90%ban hiradót, discoveryt, coolt meg ilyesmiket nézek, szóval erre pazarlás sokat költeni.
  • szombi
    #20
    Bárhogy is lesz a jövő, az tuti hogy inkább egy 1024-es projektort fogok venni VGA bemenettel, és azt egy PC-re kötöm.
    A filmek befogása, felvétele, lejátszása, törlése messze nem fog akkora gondot okozni egy jónagy vinyóval, mint az újraírható DVD-n!
    Addigra feltalálom az infralézeres egérkurzort is...
  • szombi
    #19
    és a falvakban szebb csajok vannak...