17
  • chase
    #17
    1226 Ft átlagár? Ha 1226 Ft-ért adnák az igényes audio cd-t, akkor meg is venném.
  • klastrom
    #16
    Ez a site jobb mint a TorrentLeech vagy a Revolution ?
    A zeneipar azért kapja ezt mer szemetet gyárt kurva drágán.
    Úgyhogy elmehetnek a 'icsába...
  • shusaku
    #15
    ahahahahaaaa LOL XD
  • Warton
    #14
    http://www.proart.hu/?menu=hirek&id=51

    Jókat röhögtem ezen a cikken is.

    A svéd hatóságok sikeresen léptek fel a világ egyik legnagyobb BitTorrent szolgáltatója, a The Pirate Bay ellen.


    Sikeresen? 1 nap kimaradás volt, utána ment tovább a bicikli.
  • AljasGetto
    #13
    Amúgy tényleg nem értem... Ki a fenét érdekel, hogy mennyi a kalóz másolat???

    Olyan összehasonlító adatokat mondjanak, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor még nem volt ennyire elterjedt a szélessávú internet, meg nem volt ennyire egyszerű megírni egy lemezt, naszóval azokhoz az időkhöz képest mennyivel kevesebb lemez fogy??? (na meg persze hozzáadva a legális online letöltéseket)
    És még ez sem lenne teljesen reális, hiszen szerintem azért ma már a zene mellett talán már egyre többféle érdekes, egyszerű szórakozási lehetőség van. 10-15 éve még sokan nézték az MTV-t, ma már nem hiszem, hogy túl sok embert ragasztana oda a TV elé.
  • LOTR|Atocha
    #12
    Na igen, én spec semmilyen "legális" CD-t sem veszek. Sőt már CD-t sem veszek. DVD rulez 50 Ft/db. Na kb ennyit is ér. Hol van ehhez az ő ajánlatuk? Bemész a boltba és egy DVD 190-500 Ft. csodálkoznak hogy virágzik a fekete gazdaság????? omolyan mondom, naivak, de valami iszonyat modon naivak!!!
  • Warton
    #11
    Ez a 33,6 millió adathordozó is egy jó nagy kamu. Ez csak a legális (értsd: matricás) adathordozókra igaz. No de mi van a matrica nélküli, külföldről, innen-onnan behozott adathordozókkal? Azt bele sem számolták?
    A NOX legújabb albuma 4000 forint, elmehetnek a 'csába!
  • JeD
    #10
    Ne ferdíts már! 5k-ért max. CD-t kapsz

    Szerintem DVD már inkább 10 felé van. Azt aztán várhatják, hogy bárki is erre dobja ki a nehezen összekuporgatott pénzét...
  • ZoliJ
    #9
    "Magyarországon 2005-ben körülbelül ötmillió legális hanghordozó kelt el, ezzel szemben 33,6 millió üres hordozó került forgalomba legálisan. A GfK felmérése szerint ez utóbbiakból 18,3 millióra zenét írtak, míg 9,5 millióra filmet - olvasható a ProArt honlapján. Az összes írt hordozó közel negyedét írták saját kezűleg (amely így magáncélú másolatnak minősül), háromnegyed részük tehát jogellenesen készült, azaz más készítette pénzért vagy szívességből a végfelhasználó számára"

    Tehát ha én kiírtam Pistikének a családi képeket, akkor az szerintük jogellenes
  • Besz
    #8
    Én nemcsak, hogy nem veszek eredeti zenei CD-t, hanem már nem is töltök le. Mind hulladék, 100 számból jó, ha 1 hallgatható. Már az időt is sajnálom rá, hogy ezzel foglalkozzak. Nekem néhány PC-s játékhoz adott zene is jobban tetszik, mint ami ennek a tömeggyártásnak az eredménye.
  • Dzson
    #7
    Zenét kéne árulni, nem pedig a Fosboyz meg Punagörlz 48. reinkarnációját nyomni...
  • LOTR|Atocha
    #6
    Igen, pontosan erre próbáltam rámutatni, csak mérgemben nem tudtam magam helyesen kifejezni! Köszi szépen! :)
  • KoS
    #5
    Teljesen egyetértek! Aki letölti a filmet/zenét az legtöbbször egyéb esetben _nem_ venné meg boltban, hanem egyszerűen nem nézné/hallgatná meg az adott művet. Ergo amikor a zeneipar a hatalmas összegekkel dobálózik, annak _nincs_ alapja!
    Uff, beszéltem.
  • LOTR|Atocha
    #4
    Mindeggyik nagyokost le kéne löni!! Ezt nektek:
  • LOTR|Atocha
    #3
    "Ez azt jelenti, hogy 13,5 millió illegális másolat készült házilag. Ehhez jön még a tavaly eladott közel egymillió "gyári" hamisítvány, összesen tehát 14,5 millió hamisítvány talált gazdára tavaly. Ez 1226 forintos átlagárral számolva 17,7 milliárd forint (64 millió euró) kárt okozott a magyarországi hanglemezkiadásnak."

    Ezek most komolyan azt hiszik, hogy ez a szám valóban így van???? Életemben nem vettem még zenei CD-t(!!), mert NINCS RÁ PÉNZEM!!!! Fogjátok zeneipar???? Ha nem tölteném le a netről akkor sem venném meg!!!! Ember 14 millió példány?? Az ország lakossága nincs annyi!!! Elmentek ti a jó édes bus +!%"/!+!"-ba!!!!
    Nevetséges az egész zeneipar, úgy ahogy van! FTP rulez!! DC++ rulez! Ha belegebedtek is lesz letöltés, mindaddig amig nem keresünk nyugatiabb szinten, vagy nem engeditek lejebb az árakat! Egy DVD film 5 ezer Ft! Ésnél vagytok?? Egy átlag kereset m.országon max 70-90 e Ft!! Ha egy átlagos letöltési hnapot nézek, akkor max megnézek 20 filmet egy honapban, amiből 19 sz*r!! Erre fizessek ki nektek havonta 20*5 ezer Ft-t! át normálisak vagytok???? Pfuu de ideges vagyok az anyám ideges uristenit! Megmondom én mi a megoldás vazze! Legalizáljátok a letöltéseket! csináljatok hivatalos FTp-ket, és havidijjas szolgáltatással tegyétek elérhetővé a tartalmakat! Zene, film,porno, játék stb. Számoljátok ki, hogy ha elöfizet rá 5 millió ember (bár annyi net sincs!) akkor 5 millió x 4000 ft (mondjuk 4 ezer havonta). Na ennyi lenne a tiszta bevételetek vazze!!! Ehelyett ezt a pénzt frankon inkább odaadom olyan FTP szervereknek, ahol 13-26 terrás anyagok vannak. Na alá szolgálja... (nevetséges banda)
  • Sionnach
    #2
    Nem, rosszul tudod, nem a hasukra ütnek, hanem a pénztárcájukra néznek, hogy mennyi pénz fér még bele, és azután mondanak ilyen adatokat.
  • maerlyn
    #1
    azért kíváncsi lennék, ezeket hogyan számolják. hasraütésgyanús