53
A maffia és a futball kapcsolata
  • limperatore
    #53
    :DAS_DAS:DAS

    amúgy drogos :P
  • hunbasser
    #52
    fúú,ez a legrosszabb...speed + kokain combo :SSSSSSS :DDDDDdd
  • LasCar16
    #51

    mátyás há ilyen feje van egy drokosnak?
  • limperatore
    #50
    baszki akkor ancelotti már 2 kg kokot elszívott ebben az évben :DD
  • 9csöves9
    #49
    szerintem Spalletti is punnyadásig szív minden meccs elött:D
  • LasCar16
    #48
    megértem Mancinit, szintetikus szerek nélkül nem lehet elviselni azt amit az Inter mostanában művelt:ASDAS
  • limperatore
    #47
    :DDDDDDD
    mancini lamaffia
  • hunbasser
    #46
    fúú,itt lenne most gabber,kapnál tőle olyat...:DDdddd

    de persze neki biztos semmi köze hozzájuk :] még csak azt sem tudja,hogy mi az a maffia...A_S:D?ASD?ASASDASDASD
  • Zenszkij
    #45
    zamparini, zamparini, zamparini
  • vmvr
    #44
    a maffia és a futball kapcsolata:D


    A bundabotránynál is nagyobb sárba keverheti magát az olasz Internazionale. A bajnoki címvédő vasárnap megvédhetné elsőségét, ám az eddigi óriási sport-nyomás mellé most a "polgári folyamatok" is bekapcsolódtak.
    A Daily Telegraph ugyanis szoros összefüggéseket tárt fel a klub, az edző Mancini és a másodedző Mihajlovic, illetve az olasz Crisafulli maffiacsalád között.
    Az egész ügy kulcspontja az Inter 55 éves szabója. Domenico Bresciát korábban elítélték gyilkosságért, a rendőrség gyanúja szerint ráadásul kokainnal is kereskedik.
    Több mint 200 telefonbeszélgetés leiratát őrzik a hatóságok a szabó és Mancini, Mihajlovic illetve Inter-játékosok között, és bár legtöbbjük teljesen mindennapi beszélgetés, akad köztük néhány igazán komoly is.
    Egy beszélgetés alkalmával Mancini Daniele Bizzozzeróval, egy Brescia-szabóhoz köthető maffiózóval beszélt, akit Monte Carlóban kerített kézre a rendőrség, miután Párizsban nyomát vesztették.
    - Mi történt vele? - kérdezte Mancini Bresciától. - Hogyhogy letartóztatták? Megmondtam neki, hogy maradjon Párizsban és várjon.
    Brescia erre azt válaszolta, hogy Bizzozzero "hülye" volt, mire Mancini reakciója ennyi volt:
    - Velem mindig rendesen viselkedett.
    Az, hogy Mancini egy maffiózó helyzetéről érdeklődött Bresciánál, és hogy azt sugallta, hogy jobb lett volna, ha Bizzozzero szökésben marad, óriási megdöbbenést keltett a Calcio világában.
    Más telefonbeszélgetések alkalmával Mancini azt követelte Bresciától, hogy szállítson le neki "két vállfát", egy Inter-alkalmazott meg "több csomag cuccról" beszélt, amelyek Brescia autójában voltak.
  • hunbasser
    #43
    ya,és gabber:nem Szicíliáról van szó,nem győzöm hangsúlyozni,nem is Zampariniről.én csak elmondtam,h nem kizárt(sőt,sztem tuti),h köze van a maffiához.szinte minden serie a-s klubelnöknek köze van a maffiához vmilyen szinten,még ha jól is leplezik.te sem tudhatod,h nincs köze a maffiához.mondjuk csak egy példát:Frank Sinatra.ő is keresztapa volt,de mivel énekelt,így sokak kedvence lett,és senkinek sem az jutott volna eszébe,h ő egy keresztapa,hanem az,h egy énekes,és sokan imádták.
  • hunbasser
    #42
    nem értem,miért nézed ki ezt belőlem.azt hiszem nem érdemeltem meg ezt,hidd el nekem,végigolvastam,értelmeztem,és válaszoltam.
    most itt nem a Palermoról van szó,nem Zampariniről,és nem az olasz labdarúgásról,hanem a maffia és a futball kapcsolatáról.

    vagy az nem merült fel benned,h nem én értettelek félre téged,hanem te engem?mert bizony ez is előfordulhat,de ez nem baj,a tévedés emberi dolog,ez tesz minket emberré.
  • gabber_saviola
    #41
    képtelen vagy egy kommentet végigolvasni és arra válaszolni, így esélytelen hogy társalogjunk
  • Kmarha
    #40
    Jól tudod, onnan van. :D És persze, nem azt akartam írni, hogy ők voltak a keresztes lovagok és mindenkit megsegítettek, de az átlag embernek, ezt a képet mutatták. Aztán persze volt olyan, ki közel kerülve a tüzhöz, meg is égett. :)

    De manapság a lelkiismeretes, lelkészeket és szegényeket segítő, majd ingyen dolgozó csodadokikról is kiderül, hogy esténkén mérget fecskendeznek az infúzióba, és röhögve nézig végig a szerencsétlenek halálát. Aztán másnap meg elmegy a dijkiosztóra, ahol az emberiség jótevője dijat bezsebeli, hisz még van 3 éve hogy kiderüljön milyen geci alak is valójában :D (na de nem akarok ennyire sarkítani, durva példa, de igaz :D) Szóval csak csínyján azzal, hogy milyen jótevő és mennyire elképzelhetetlen hogy benne legyen a keze a piszkos dolgokba is. Optimista vagyok, és hiszem hogy semmi köze a maffiához, de ki tudja :D

    Az eddigi hozzászólásokból ítélve, akkor ez a futball-maffia téma még igazán sosem merült fel sehol, kivéve az ellentábor szurkolói között ugye?
  • hunbasser
    #39
    " De látom a topik csak arra ment ki, hogy Szicíliával azon belül Palermóval foglalkozzunk. Gratulálok tényleg."

    egyáltalán nem erre ment ki a topik.és mondani is akartam,h ne csak az olasz futballal foglalkozzunk,mert máshol is elég kemény szerepet vállal a maffia a futballban.azt hiszem,félreértettél,no de mind1.
    és ajánlom Kmarha hsz-ét,vmivel egyetértek,vmivel nem,de sok dolgot leírt,amit én is le akartam.
    100%-ig biztos vagyok benne,h láttad a bronxi mesét,nos,ott is sunnyt mindenki tiszteli,bár sokan nem szeretik,de sokaknak jót tesz,és az emberek nagy többsége ezt látja,és nem azt mondja majd,h büdös maffiózó(egyrészt azért nem mondja,mert ha kitudódna,h ezt mondta,akkor valószínű,h ő is az autópálya egy kicsiny része lesz,másrészt pedig mindenki csak a jót látja).

    a nevek írását illetően pedig:nem mindig szoktam a neveket nagy kezdőbetűvel írni,de csak is a te kedvedért Zamparini nevét nagy kezdőbetűvel fogom írni.remélem megnyugtattalak.
  • Cucmey
    #38
    Én nagyon tiszteltem azért mert a kokain meg a ribancok ellenére ilyen teljesítményt tudott elérni a pályán!
    Egyébként a hiedelemmel ellentétben a kokain egyáltalán nem teljesítmény növelő!
  • Taranov
    #37
    Ezért nem szeretem Maradonát többek közt.
    Egy sportoló szerintem legyen kiegyensúlyozottabb.
  • Cucmey
    #36
    "Tölünk elvárják az emberek hogy képmutatóak legyünk"
    Azt hiszem a Keresztapa 2böl egy idézet.
    Régen tényleg így volt ahogy írtad de mára ez teljesen megváltozott.
    Manapság az emberek szembe mernek szállni a maffiával nem úgy mint régen. Egyébként a jótékonykodások sem voltak soha ingyen. Igy szereztek a maffiózók maguknak "barátokat".
    Utak karbantartása, építése... Igen a maffia a 80as években rengeteg pénzt sikkasztott el abból amit az állam adott Szicíliának útépítésre.
    Szegények megsegítése... Valóban segítí a maffia a szegényeket kb annyira mint nálunk az uzsorások csak ott nem feltétlenül pénzben kell visszafizetni a segítséget.
    Egyébként a Cosa Nostrának(ez csak a Szicíliai maffia) 5000!!! milliárd dollár a becsült éves bevétele. Ehhez képest a foci üzlet abszolut jelentéktelen dolog.
    Csak Nápolyban meg Bariban foglalkozik a helyi maffia a focival. Mint pl mikor idejött Maradona és a Camorra megegyezett vele hogy a nevével fémjelzett cuccoknak a haszna teljes egészében a maffia zsebében maradhasson cserében ingyen kokaint és k**vákat bizotsítottak neki amennyit csak akart! Hát ez van. :DDD

  • Kmarha
    #35
    Naaa.. azért ne felejtsük, hogy a Maffia sosem az a szervezet volt, amiről mindenki úgy beszélt, mindenki úgy látta, hogy gyilkol, lop, csal hazudik. Nem ám.
    Főleg régen ők voltak a szegények megsegítői. A legnagyobb adományozók. Kar-kar öltve szerveztek polgárörségeket a rendörökkel a szemét, mocskos, és késöbb drogos tolvajok, gyilkosok ellen. Minden kultúrális rendezvényen a fő VIP vendég a Don lehetett, hisz annyi mindennel járult hozzá a cégek, városok fejlödésében. A köz szemében munkát biztosítottak mindenkinek, kinek szüksége volt. Fejlesztették a városokat, beszáltak az útak karbantartásába, építésébe. :D Ki tudja, hogy egy jótékony ember álcája mögött mi rejtözik ;)

    Szerk.: no de nem azt mondom hogy bármi köze lenne a maffiának a futballhoz, csak megemlítem hogy azért a látszat néha bizony csal ;P
  • báttyó02
    #34
    a maffia és a Gábor `-´
  • vmvr
    #33
    Hát, ha nézed a híradásokat, akkor láthatod mivan mostanság Nápolyban, a maffia lődöz mindenkit, leszámolások stb. Ha jól tudom kijárási tilalom is volt, most kéne oda Piedone:)
  • Taranov
    #32
    Jó, hát Róma nagyvárosként tele van bevándorlóval, és az ő ügyeikkel.
  • gabber_saviola
    #31
    hetenkén cserélnek Nápolyban webkamerát, mert mindig kilövi vmi maffiozó :ASDasdasdasd
  • gabber_saviola
    #30
    Silvio Berlusconira és bandájára gondolsz? :P

    Romában tuti van, ott még lövöldöznek is :P
  • Taranov
    #29
    Olaszország más részén van maffia?
  • gabber_saviola
    #28
    szögezzünk le valamit az elején, szal Palermóban már nincs maffia, így nem értem a kérdést :)
  • Taranov
    #27
    Az átlagemberek életében milyen kárt tesz a maffia? Miért kell ellene harcolni?
    Nem tudom, azért kérdezem.
  • gabber_saviola
    #26
    Talán illik nagy kezdőbetűvel írni a nevét, mert megérdemli szerintem. Miszter Zamparini Észak-Olasz Venezia szülöttje, aki 2002 óta él Szicíliába és jó pár nagy cége mellett sok rászoruló emberek felé adományozik, pl. a Cisztás fibrózisban szenvedő betegeken próbál mostanában segíteni. Lehet egy ilyen embernek köze a maffiához? , szerintem nem.

    A #16-os kommentben is láthatod, hogy a maffia ellen harcol, gondolom nem figyelted. De látom a topik csak arra ment ki, hogy Szicíliával azon belül Palermóval foglalkozzunk. Gratulálok tényleg.
  • Cucmey
    #25
    Biztos hogy nincs.
    A maffiózok nem szoktak clubelnökök lenni. :PP
  • McFrost
    #24
    és otthon csak úgy hívják őt: Don Zampa....:P
  • 9csöves9
    #23
    a 90-s évek beli Napoli volt egyenlő a maffiáfal Maradonástól mindenestül
  • hunbasser
    #22
    és honnan tudod,h zamparininek nincs köze a maffiához? :)
  • Cucmey
    #21
    Tavaszal lehet megyek egy hosszú hétvégére Szicíliába. :DDDDDDDD
  • gabber_saviola
    #20
    Avanti Zamparini :)
  • Cucmey
    #19
    Forza Palermo!!!!!!!!
    A Palermot nem a maffia pénzeli hanem Zamparini!!!! :DDDDD
    Tudja meg mindenki!!! :DDD
  • gabber_saviola
    #18
    Sempre Palermo :P
  • Cucmey
    #17
    Nekem megvan. Tényleg nagyon jó könyv viszont egy árva szó sem esik a szicíliai fociról benn. A szicíliai fociban nagyon sokáig nem volt pénz igy nem is érdekelte a maffiát.
    Nem szicíliában kell keresgélni ha a maffia és a foci kapcsolatát akarjuk boncolgatni. Sokkal inkább Nápoly környékén... Maradonát azt hiszem mindenki ismeri... Sok történet kering róla és a Camorra(nápolyi maffia) kapcsolatáról. Illetve megemlíteném még Bari városát is. Épp most ölték meg a Bari egyik ifistáját aki közismert maffiózó volt.
  • gabber_saviola
    #16
    Tavaly mikor megnyílt csapatunk előtt az út Európába, akkor az ismeretlen csapatunkat mindenhol a maffia csapatának nézték, így a fricc Gelsenkirchenben és a sörözős Prágában is kedvesen fogadták fiainkat.

    Aztán rá egy évre újra UEFA kupa és újra kedves fogadtatás. Mikor Londonban elkentük a nagyarcú veszthemet Tevezestől és Maszkeránóstól, akkor úgy vártak minket, hogy jaj jön a maffia, és ehhez még csapatunkat fikázó pólót is készítettek.

    Íme a póló:




    Aztán a visszavágó előtt 2006. szept. 26-án, tulajdonosunk Maurizio Zamparini felvilágosította a világot, hogy a Szicíliai foci az nem a maffia focija, és jó lenne, ha végre mindenkinek tiszta képe lenne Szicíliáról.

    Ezen a kezdeményezésen jó pár ezer pólót osztottak szét a hazai szurkolóknak a veszthem elleni meccs előtt, amúgy a mérkőzésen 3-0-ra elkentük otthon az angolkákat :P

    Íme Zamparini a pólója:


  • hunbasser
    #15
    thx,el fogom olvasni.érdekes könyv lehet
  • Grusi
    #14
    Pont a dél-olasz fociba ne keverjük a maffiát? Miért "pont" oda ne?