31
  • ronso
    #31
    mi az abrak hipóarcos?xD xD yoo féle :D
  • winnie
    #30
    ".A legnagyobb átbaszás az,hogy a film első részét nem Kazahsztán-ba"

    ööö, ebben mi az átb*szás? hülyék lesznek oda elmenni. csoda, hogy nem hollywoodi stúdióban csinálták. adalék: nem minden filmes megy abba az országba, ahol játszódik a film.
  • barnie1990
    #29
    Szerintem zsír film,csak van akinek bejön,van akinek nem.A legnagyobb átbaszás az,hogy a film első részét nem Kazahsztán-ban,hanem Romániában forgatták.
  • debut12
    #28
    Ez az év filmje? Az Ali G erőltetett? Úr Isten. Ekkora rakás szemetet még sosem láttam. Az első 5 perc után átváltottam egy csöpögős-nyálas feliratos tini vígjátékra, és asküszöm jobban szorakoztam mint ezen a túrisztikai filmen. Azért azt vágjátok, hogy Borat szerepel az Ali G-ben pár mp erejéig??
  • winnie
    #27
    történet? nincs semmi története tudtommal. elmennek amerikába és egyik partról a másikra akarnak jutni. egész jó, így leírva.
  • SB25king
    #26
    Szerintem maga a történet egész jó meg a film egy része jó de néha nagyon túlzásba visszik...pl.:Mikkor mesztelenűl verekednek az egyáltalán nem vicces!Én ott kijöttem de amúgy a film többi része jó volt.
  • Loverman
    #25
    ő nem annyit csinál h "a seggét mutogatja konzervatív embereknek akik persze h meghökkennek". ő bemutatja nekünk az amcsi értékrend buktatóit .az amcsik épp elég hímsoviniszták meg antiszemiták meg rasszisták meg homofóbok, a Borat figura erre csak rájátszik, és láss csodát 2 perc múlva azt látjuk hogy a kőbunkó tipikus amcsi ,akiből mellesleg van pár millió ott, ez adja a KKK magját is, egyetértően bólogat arról hogy milyen jó lenne a lövészklubokban elítélteken gyakorolni. Cohen ezt poénból mondja, az az amcsi ember viszont tényleg meg lesz erről győződve,és ez a szörnyű. a film végén az okosabbja el fog gondolkodni azon hogy pár amcsi szokás és beidegződés kívülről nézve tényleg eléggé fura és inkább tűnik kazahsztáninak. na de egy olyan országról beszélünk ami kitermelte a ku klux klánt és a legnagyobb fajgyűlölet hordozója volt évszázadokig? és a demokrácia fellegvárának nevezi magát? dorka te meg menj vissza babázni és köttesd el a petevezetéked kérlek:) mert ha a gyereked is olyan lesz mint te akkor inkább fejbelövöm magam még most
  • Loverman
    #24
    de ő nem a kazahokat figurázza ki igazából hanem az amcsikat meg az angolokat... de mind1. Elég a címet elolvasni. hol fikázza kazahsztánt? "Glorious Nation of Kazakhstan"
  • Atisz #23
    Nos szerintem joggal érzik sértőnek a kazah emberek hogy őket személyesíti meg Cohen. Talán elég lett volna egy kitalált nép által figurázta volna ki az általa kifigurázandónak tartot személyeket, vagy ha igazán "bevállalós" akart volna lenni, akkor izraeliként (vki nagyon okosan említi is hogy ő ugyebár zsidó, Cohen=Kohn, csak a tisztánlátás miatt...)
  • elpazo
    #22
    előbbi komment szerzőjének saját kommentjéhez való kiegészítése:

    "I would also like to add that Cohen is actually doing a good thing for ANTI-anti-semitism, anti-racism, and anti-homophobism.

    Cohen specifically targets racists, anti-semites, and homophobes to expose and ridicule them. In just about every skit I was left thinking "wow, that' guy is *beep* up", or "holy sh*t, what a moron".

    By reducing these racists/homophobes to nothing more than a joke, he reinforces or makes people realize how stupid racists and homophobes are.

    And there are a lot of you who really do not understand the movie. Which is sad. Cause you have to be really dumb not get it. "



    ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a magyar irodalomban van egy kifejezés erre a hatásra, a neve: katarzis(Arisztotelész megfogalmazása szerint félelem és szánalom keltésével el lehet érni hogy az embereknek teljesen megváltozzon a megitélésük, gondolkodásmódjuk, értékrendjük, hozzááláásuk (stb). ezen film esetében utóbbi, szóval a szánalom keltése a fő eszköz)

    ui.: elnézést a helyesírási hibákért
  • elpazo
    #21
    én személy szerint nem kommentálnám a dolgot, hanem bemásolok imdb forumrol egy commentet(csak azér nem adok lniekt mivel oda még regisztráció is kell ám)
    ha már midnenki ilyen művelt és okos, feltételezem hogy rendelkezi kegy alapszintű angolnyelvtudással, és megérti az alábi szöveget:

    "I can't believe how dull some of you are.

    The movie is in no way anti-semetic or anti-kazakhstanic(heh). As noted by others, Cohen IS JEWISH. The genius behind his humour is how he exposes other people's anti-semitisms, racisms, homophobias, & ignorance towards other cultures/countries (ie Kazakhstan!) with his characters.

    Half of the comedy is the reactions he gets from the people. You laugh because (for example) the people being pranked by Cohen actually believe he's so ass-backwards that he doesn't know what a toilet is and they are in awe because he shat in a bag and brought it to the dinner table to ask where to put it. (Hilarious, btw!)

    But, If you're laughing because "haha, Kazakhstani people are SO DUMB, they all sh*t in bags cause they're so primitive" or think that's the reaction Cohen is trying to achieve, then you should stick to watching Pauly Shore movies, cause you're probably suffering from some form of mental retardation.

    With that being said, yes, there are poking-funs at Kazakhstan, but they are nothing more than that, especially when some of Borat's characteristics are based on truth. (IE Borat trying to marry Pamela the "Kazakhstan" way.) Bride-nappings still do occur in countries in that region, AND are hardly enforced by the governments or the country's law. Eitherway, if we can't laugh at eachother and ourselves, then this world would be a very boring place.

    And OBVIOUSLY, that doesn't mean ALL Kazakhstanis live in small villages and kidnap their wives, rape women, disco dance, and play table tennis. If anyone takes Borat as a literal representation of people from Kazakhstan, then they're a big effen retard.

    I'm half greek and didn't throw a hissy fit about My Big Fat Greek Wedding. No one did. It was funny for many people 'cause they could relate to it, eventhough it made Greek people seem dumb and primitive, as well. Does every greek use Windex as a universal cure for everything??

    Honestly, if you want to critique and criticize this movie, find out what it's actually about first. If you're too dull to grasp the simple underlying concept of it all, then stop you're whining and just don't watch his films.

    heh.

    p.s. my apologies to the down folk for my derogatory use of the word "retard" "
  • Dorka76
    #20
    zzebi!!! Teljesen igazgad van.
    Ha a trailerbe bevágtak volna egy-két képet a film 80%-át adó altesti tréfákból, valószínűleg nem néztem volna meg.

    Eléggé finnyás vagyok amúgy, de a humor nyaktól fölfelé hatékonyabb.

    Nyilvánvaló, hogy a moziban körülöttem ülő 15-16 éves kamaszok, akik a filmben szereplő P.Anderson-felvétel több változatát is birtokolják, nagyon élvezték a filmet.

    És ők a jövő nemzedék.

    Pár év múlva majd remélhetőleg szégyellik magukat valamiért. Bármiért. Ezért.
  • léry
    #19
    és nyílván egy magyar is segítségért kiabálva rohanna el, ha egy arab kinézetű pasas ráköszönne az utcán
  • winnie
    #18
    nem hiszem, hogy látta.

    "Es persze besz*pna Mo-n is majdnem mindenki."

    nyilván egy magyar is kántálná, hogy majd s. lászló vagy gy. ferenc megissza az irakiak vagy zsidók várát.
  • léry
    #17
    te megnézted a filmet, vagy csak látatlanban okoskodsz?
    lazíts kicsit, felejtsd el, hogy te értelmiségi vagy, és nevess egy jót Boraton
  • Mihail
    #16
    Cohen színészi tehetsége szerintem abban rejlik, hogy mennyire át tud alakulni ezekké a figurákká akiket játszik. Meg az angol szleng amit használt Alig-Gként akkor ez a beteges akcentus amit Boratként használ vagy a buzis német szöveg amit Brunóként lenyom (bár ez a legutúbbi karakterje annyira nem jó). Szóval nem semmi hogy mennyire jól játssza ezeket a szerepeket sosem zökken ki a szerepből.
    Borat karakteréhez visszatérve, meg tényleg elég kegyetlen hogy a hülye amcsikat hogy megeteti, mivel csomószor beszél szláv nyelveket, meg héberül és ő a kvázi kazahsztáni gyerek :)
  • Ronny
    #15
    figyelj, az amiknál már csak azért is ilyen népszerű, mert ő egy Cohen, és ott a Cohenek felülreprezentálva vannak a médiaba kb. 30x-osan.
  • zzebi
    #14
    Hat az en meglatasom szerint mindossze azert nepszeru a karaketer, mert ennyire tiszteletlen, gatlastalan, (foleg) altesti humort mas eddig nem mert csinalni.
    Eszmeletlen baromsag csak az amerikaiakat kirohogni emiatt, hiszen ezt barhol barki besz*pna, mint ahogy teszi is a legtobb ember pl Angliaban.
    Es persze besz*pna Mo-n is majdnem mindenki. Lelki szemeime elott latom, ahogy Boross Peter felhaborodik, amikor Borat mintat akar venni a szemeremszorzetebol.

    Elvileg Borat minden poenjanak alapja, hogy egy bizonyos tarsadalmi normakhoz szokott "interjualanyt" szembesit egy teljesen mas ertekrendszerrel. Ez erdekes helyzeteket teremt, kar, hogy a film eseteben mas ertekrendszer kimerul az obszcenitasban, pedofiliaban, himsovinizmusban, antiszemitizmusban es homofobiaban.
    Emiatt osszessegeben nem kapunk mast, mint egy hatalmas paraszt bunkot jatszo komikust, aki abbol csinal poent, hogy konzervativ embereknek mutogatja a segget, azok meg persze kiakadnak ezen.

    Kb ezert nepszeru a Jackass is: olyan durva dolgokat csinalnak meg benne, amit eddig mas meg nem mert megtenni.

    Mas kerdes, hogy a forgatokonyvon tul mennyire tehetseges Cohen szineszileg. Az elmult hetekben az osszes amerikai teveshowt bejarta a filmet reklamozando es itt elegge elojott, hogy a Borat tema kimerul nehany (mar unalomig ismert) poenban. Gyakorlatilag ugyanazt nyujtotta az osszes showban, sokszor szo szerint ismetelgetve a poenokat. Ezen tul alkalmam volt latni, ahogy Pamela Anderson-rol "enekelt" ... ez talan a Conan O'Brian show idei melypontja volt. Komolyan visszaidezte a legrosszabb mikroszkopos dalokat.
  • archkoven
    #13
    Ali G és Borat tényleg eszméletlenül vicces karakter, de számomra Brüno egyáltalán nem érdekes, nehezen tudom elképzelni, hogy egy ekkora filmet kihozzon abból a karakterből.
  • winnie
    #12
    nem hát, de valljuk meg papírforma.
  • Jack Bauer ahős
    #11
    IMDB: 8.5

    Nem semmi...
  • gyuri12
    #10
    milyen magyar elemek voltak a filmben?:) amúgy tényleg annyira vicces? szerintetek megnézzem?:D
  • Lazarus
    #9
    A képek és AliG alapján asszem musthave
  • sweech
    #8
    a ":D" és a "D:" mást jelent lol -.-
  • Loverman
    #7
    "D: te melyik filmet nézed"
    az aki nem tud leírni normálisan egy ":D" jelet, egyáltalán mit akar? XD LOL
  • winnie
    #6
    hogyan máshogy? szerintem inkább anélkül, ha választani kell, mert tényleg übergáz a mozisub.
  • SzakYy
    #5
    nagyon jó film, ajánlom mindenkinek, de ezt inkább feliratosan
  • Shadow_THH
    #4
    D: te melyik filmet nézed
  • sweech
    #3
    görbét
  • Ronny
    #2
    miféle tükröt?
  • Loverman
    #1
    azért jó hogy az interjúk megmaradtak, még ha kisebb számban is:) ahogy görbe tükröt tart az amcsi társadalom elé az hatalmas.