26
  • cooldoc
    #26
    Felraktam az Enterprise-változatot (RTM), Demonoidról töltöttem le. Mivel VLK-s, még aktiválnom sem kellett. 6 hónapja használok Bétát, s nagyon tetszik, bár voltak stabilitás problémim, különösen a Technical Refresh előtt. A mostani RTM nagyon szépen, olajozottan működik.
    Tehát hangsúlyozom: nem kell aktiválni! Még annyi információ: az Office-eredetiségellenőrző plugin is ''Genuine Office'' verziónak minősítette.
    Szép Napot!
  • Gerygrey
    #25
    Nem fikáztam, csak egy hülye hsz-ra reagáltam.
    Nem mondtam hogy az office 2007 nem tud többet mint az előző verzió, csak azt hogy az SG cikkből ez jön le.
    Warez office-ot használok. Mindjárt hazamegyek és elásom magam a kertben a 8 éves írott office 97 cédémmel együtt.
  • strogg
    #24
    jójójó.
    De megint más kérdés az, hogy mit tud, és megint más az, hog neked mi kell.
    Aki anyázni akarja, az ne tegye, hanem használja az OOo-t.
    Ha meg már azt használja, akkor minek anyázik mást?
    Aki m$ office-t warezol, szégyelje magát.
  • Gerygrey
    #23
    Ok, ez egy komplett irodai programcsomag, és manapság már problémás ellenni HTML nélkül. Ez tény. Viszont akkor miért nincs az új Office-ban MP3 és DIVX lejátszó, CD író, meg képszerkesztő? Ezek nélkül is problémás ellenni manapság...
  • BiroAndras
    #22
    "Felesleges dolgokkal persze tele van, amit ugye az ember soha nem fog használni"

    Attól, hogy neked valami felesleges, másnak még lehet hasznos.
    A titkárnők sem olyan egyszerű fícsöröket használnak, ahogy azt ti elképzelitek.
    Én dolgoztam nagyobb cégnél rendszergazdaként, és láttam olyan titkárnőket, akik elég alaposan kihasználták az office képességeit.
    Az MS sem teljesen hülye, nem értelmetlen fícsöröket fejleszt sok millió dollárért, inkább olyanokat, amiket konkrétan kértek elég sokan.
  • nedudu
    #21
    Ez a LOL. A notepad-ban is van keres és cserél funkció, nehogy már egy html-hez rögtön egy egész erőművet meg a világ összes elosztott számítógépét vegyem igénybe
  • L3zl13
    #20
    Tényleg LOL, ha nem fogod fel, hogy egy komplett Irodai csomagról van szó, és jelenleg már elég problémás ellenni HTML támogatás nélkül.

    Nem profi weboldal szerkesztésről van szó, hanem arról, hogy ha van egy kész HTML doksi, akkor abban át tudjon egy Office-on nevelkedett ember egy szót. Ezt tudnia kell egy komplett irodai csomagnak.

    És akkor arról ugye ne beszéljünk, hogy pont ezen HTML támogatás hiánya miatt nem volt képes normálisan kezelni az Outlook97 a HTML formátumú leveleket...
  • wanek
    #19
    Ha egy dokumentumot kinyomtattak, akkor azt már meg nem mondja senki, hogy melyik office-szal készült. Akár word 2 is lehetett...
    Tapasztalatom szerint a titkárnőknek édesmindegy, hogy melyik office-t használja, a lényeg, hogy a szöveget be tudja gépelni, és lehetőleg minél egyszerűbben és gyorsabban tudja formázni, és kipofozni a külalakot. Ezt bizony akár egy word 2 is tudta.
    Én az office2k-ig követtem a különböző verziókat, de olyan dolgot, ami hasznos is, nem nagyon tudtak összehozni. Felesleges dolgokkal persze tele van, amit ugye az ember soha nem fog használni, legjobb esetben is csak kipróbálja egyszer, és megállapítja, hogy ezért felesleges volt görcsölniük annyit. Persze szükség van az új verziókra, de nem a felhasználóknak, hanem az ms-nek, mert ha nem tudnának egy idő után mit eladni, akkor felkopna az álluk.

    Ha szöveget írok, azt UltraEdit-ben teszem meg. Ha üzleti levélről van szó, akkor az UltraEdit-ben megírt szöveget beemelem OpenOffice-ba, formázom, rádobálom a fontokat, és viszon'hallás.

    PS: mikor fog tudni bármelyik ms szövegszerkesztő valaha is olyat, mint az UltraEdit, mint azt 4 éve megtettem: 32000 (nem elírás!) file-t nyitottam meg egyszerre, és cseréltem le egy IP címet egy másikra, és ez mentéssel együtt fél perc alatt megvolt egy 600 MHz-es P3-on...
  • DjDano
    #18
    A MS-os termékeket soha ne az SG-s cikkekből itéld meg, itt ugyanis eléggé utálják a MS-t, sokkal inkább próbáld ki is utána mondj róla bármilyen véleményt, de ne előbb!

  • Cat #17
    1. A hír a gyártás megkezdéséről és a magyar verzióról szol. Nyilván egy ötbekezdéses hírben lehetetlen lenne leirni az ujdonságokat. Akit komolyan érdekel, megnézi a microsoft.com on, nemde?
    2. 3. Az SMS hülyeség kicsit bonyolultabb szerintem mint ti gondoljátok: nem csak az emailről kaphatsz értesítést, hanem egyéb dolgokat is végre lehet hajtani mobillal (kérdés hogy mennyihez szükséges a mobilszolgáltató támogatása, azaz itthon mi lesz a helyzet).

  • Gerygrey
    #16
    Edit.com? Az a barátnőm weboldala... Csak hogy a napi semmitmondó gyatra nyelvi poén is meglegyen. Amúgy én nem dos-os szart hanem office97-et mondtam, és igen, hiába hogy nem én vagyok a ms office fejlesztő csapat feje, most is ugyanazt használod, csak csicsásabb a GUI és van benne 1-2 haszontalan új feature. Legalábbis, mint mondtam, az SG cikkei az Office 2007-ről ezt sugallják.
  • Penge4
    #15
    Az SMS-nek valóban semmi értelme. Alapvetően nem kéne rá mobilt kötni, mert MSN-nel is lehet SMS-t küldeni, CSAK:
    Nem ebbe a lezüllött országba, ahol már magukon kívül vannak a szolgáltatók, ha elesnek egy kis jövedelemtől a népszerűségük érdekében. Példa rá, hogy az utóbbi időben folyamatosan szüntetik meg az SMS küldős weboldalakat.
    Egy irodai szoftver akkor jó, ha stabil, gyors, biztonságos, testreszabható, kézreállnak benne a dolgok és nincs benne bug. Mivel utóbbi gyakorlatilag lehetetlen, már az is megteszi, ha esetleg csak évente 2-3 alkalommal "Követ el a program hibát, ezért leáll."
    A csilivili hülyeségek csak parasztvakító felesleges erőforrászabáló tényezők.
    Főleg egy Office-ban, amivel jobb helyen dolgozni szoktak.
  • Mynet
    #14
    Ez már tudta az Office 2003is, de talán már az office xp is, csakhát nem magyarul, hanem angolul! ;)
  • kbupdate
    #13
    még jó hogy nem te vagy MSnél az offic-fejlesztőcsapat feje, vagy bárhol, még akkor most is az edit.com-ot használnánk a DOS-ból.Vagy még azt se.
  • kbupdate
    #12
    Napi semmitmondó komment megvolt
  • Gerygrey
    #11
    LOL mi köze az Office-nak a HTML szerkesztéshez? Gizike, az egyszeri titkárnő biztos nem fog HTML-el baszkurálni, a legalább félprofi webmester pedig nem fog Worddel szenvedni. A szövegszerkesztővel lehessen szöveget szerkeszteni, weboldalkészítésre vannak speciálisan erre a célra készült stuffok. Én a photoshop+notepad kombóra esküszöm, valaki másra, de a word-os wysiwyg webdizányolás elég ciki. Láttam már Word 2003-al generált HTML forráskódot, na az az igazi cigánymunka.

    SMS-t meg ne a gép küldjön, mert ha nem ülök előtte, feltehetően úton vagyok valahol, ergo nem tudom elolvasni a mailt. Küldjön SMS-t a szolgáltató hogy mailem jött és a telón letöltöm GPRS-el - nehogy már egy "fontos üzletembert" földhöz vágjon havi 3125 Ft mindezért... (arról nem is beszélve, hogyha a gép akar nekem SMS-t küldeni, az számomra azt feltételezi hogy egy mobil van rákötve adatkábellel/bt-al, ehhez persze külön simkártya és előfizetés/kártyatöltögetés szükséges)

    Különben semmi bajom ezzel az SMS funkcióval, de - és itt most vagy az SG hülye, vagy a MS - de se ebben, se a kapcsolódó cikkekben nem találtam más újdonságot kiemelve ezen kívül, csak ezért bátorkodtam azt mondani hogy nem tartom nagy előrelépésnek.
  • csorfab
    #10
    Napi semmitmondó M$ hír megvolt
  • L3zl13
    #9
    Az Office 97 pont nem jó példa szvsz. Légyszives szerkessz benne HTML formátumú doksit. Outlook 97-ben olvass HTML formátumú leveleket. Tudom mindkét dologra van (jobb) alternatíva, de az office csomag lényege pont az, hogy legalább alapszinten mindent tud.
    Van sok fölösleges dolog is, és emiatt nagyobb a hely- és gépigénye az újabb verzióknak, de azért én nem vágyom vissza az Office97-re.
  • mousee
    #8
    Bár nem szeretem az MS-t, és a cikket sem olvastam el idő hijján, de azt kell mondanom, hogy nagyon szépen néz ki...
  • TH448
    #7
    Nem értek veled egyet az sms feature-rel kapcsolatban. Nekem pl. jó lenne, ha az outlook küldene egy sms-t, ha e-mailem érkezett, és épp nem vagyok a gépem közelében.
    GPRS, meg hasonlókkal az a gond, hogy ott drága a forgalom, meg kell netes előfizu is. Ezt én nem engedhetem meg. Egyébként mondjuk tényleg nem egy létszükséglet a dolog, de én mindenképp használnám. :) Meg ha küldene sms-t, hogy a naptár szerint ezt kell csinálnom. Persze, szinkronizálom a telefont a géppel, de akkor is jól hangzik az sms-esdi. :D Egyébként sztem sincsenek benne átlag felhasználó számára létfontosságú újítások. Szebb, de így a titkárnő semmire nem megy az ecédéel vizsgával.
  • aDannyBoy
    #6
    Grey: próbáld ki, utána fikázz
    tényleg van benne sok feleslegesnek tűnő fícsör, de lehet valakinek mégis jó, nem véletlenül került bele, viszont mióta megkaptam a betat, eszembe sem jut hogy régen legördülő menük voltak az officeban. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb lett... zsírság tényleg. Még akkor is ha bugos volt néhol az excel.
  • Gerygrey
    #5
    Én ugyanezt el tudom mondani az Office '97-ről, valahogy nem érzem szükségét hogy felhasználóbarátabbul szerkesszek szöveget... Majd ha egy későbbi Office-verzió diktálás útján, magától írja a szöveget akkor frissítek, de amúgy tök fölöslegesnek tartom hogy kétévente upgradeljem az ofiszot. Ez az SMS-küldözgetős dolog jó nagy kreténségnek hangzik, ki akar több oldalas maileket meg word doksikat sms-ben küldözgetni, amikor már egy gagyi alsókategóriás mobilban is van gprs, mailkliens, bluetooth meg ami kellhet... Ez a jelentős újítás? Nem szokásom hogy divatból fikázzam a MS-t, de ez most nagyon pancser húzás volt.
  • dcyrax
    #4
  • tom235
    #3
    szerintem nekünk is a torrent oldalakon.
  • Newfronter
    #2
    A hírhez annyit tennék hozzá, hogy ma, de legkésőbb szerdán már letölthető lesz a Windows Vista RTM cégek számára.
  • DjDano
    #1
    Én már próbáltam az Office 2007-et és olyan szinten komfortos, felhasználóbarát, szép hogy lehetetlenség rosszat mondni róla, egyszerűen fenomenális