15
-
irkab1rka #15 PR cikk, szard már le. -
pemga #14 Bemész Auchan-ba, tucatszám láthatsz :).
Egyébként mi ebben a Mekka? Vietnámban 90% körül mozog az nem legális sw-k aránya a bsa szerint. Miért pont a bosnyákokat emelik ki? De van még bőven ország van, ahol magasabb. (Pl. Indonézia, Zimbabwe) -
Béla bácsi #13 Nekem már volt a kezemben olyan. Ha jól emlékszem céges volt. De asszem Németországban is láttam már olyat. -
vax #12 De legalább van áram és számítógép. Van ahol egyik sincsen. :( -
lazsi #11 "10 százalékos javulás ezen a téren súlyos dollármilliókat jelentene nemcsak az ágazat szereplőinek, hanem a kormányzatnak is, amely adó formájában jutna jelentős pluszbevételhez"
Istenem ez mekkora baromság. Ha az emberek szoftvereket vennének a pénzükből akkor mivel a szoftverek 99%a külföldi ezért az elköltött pénzüket egyszer megadóztatná az ország áfával, meg egyszer a forgalmazó céget és kész, a pénz 80%-a távozna külföldre. Míg ha nem vesznek szoftvert akkor a pénzüket kajára, illetve szolgáltatásokra költik aminek a nagyrészét a saját országuk termel, így a pénz nem jut ki külföldre, így az adott ország többször is beszedi ugyan arra a pénzre az adót, mert a saját országában forog. Arról nem is beszélve, hogy így a tőkeexport hiányát elköltheti valami hasznosabb dologra, pl orvosi eszközök, energia, stb vásárlásásra. -
#10 KI olyan hülye , hogy pénzt adjon azéert , amit ingyen letölthet ? -
virs lee #9 a jelenlegi 42 százalékot még mindig túlságosan magasnak tartják
Lehet olcsóbban is adni, akkor talán több fogyna. Feltéve hogy nem 0.00001 ft-tal viszik le az árát, hanem reális, 90% árengedménnyel. -
virs lee #8 alig néhány évvel a hosszú háborúskodás lezárása után az országnak nagyobb gondjai vannak, mintsem hogy a másolt szoftverek arányával foglalkozzon.
Pontosan, itt a lényeg! És ki nem szarja le a kiadómaffia nemlétező "kárát"? -
#7 Ismerek -
#6 Ismertek valakit , akinek jogtiszta Windowsa van? -
#5 Szerintem az amcsiknak repülőkről kéne röplapot szórni, mint a háborúban, hogy asszondja "Vegyél jogtiszta szoftvert, külöben lebombázzuk anyádat is! RIAA+NATO", meg hasonlókat. Igaz ez többe kerülhet, mint egy humanitárius jogtiszta szofvert a háborús övezetnek program, de látványosabb! -
fourgee #4 Pont ez az amerikai ár jutott eszembe... Még annak idején itt is elkezdték gyártani az X-Box-ot, aztán a Microsoft-nak túl drága volt a magyar munkaerő. Pedig így is a töredékét fizette annak, mint amennyit az Egyesült Államokban fizetett volna az ottani munkásoknak. Érdekes, hogy ettől a csökkentett fizetésű munkásoktól mégis elvárja, hogy teljes áron vásároljanak otthonra a programjaiból...
A Vista-val kapcsolatban beszélni fogok az ügyfélszolgálattal, mert szeretném részletre megvenni tőlük, persze kamatmentesen. Mert mégis csak jobb ha 1 év alatt folyik be nekik a szoftverük ára, mintha soha nem folyna be :)
Meg az itteni kereseteket figyelembevéve gondolhattak volna ilyenre. Persze Németországban vagy hol van az az akció, hogyha valaki megveszi előre a Vista-t akciós áron, akkor a megjelenésig XP-t használhat legálisan. Szegény németek qrva szarul keresnek, nekik szükségük van ilyen akcióra, mi bazi gazdagok vagyunk, ezért nincs rá szükségünk...
De visszatérve a cikkre, tényleg felháborító, hogy képesek illegális szoftvereket használni ezek a bosnyákok. Á, ott nem öltek meg ártatlanokat amerikai katonák, azzal nem is kell foglalkozni, de azzal igen, hogy minden jogtiszta legyen... Az emberélet már ugye nem számít... -
#3 Azé nem hihetetlen, hogy a véres háborúból éppcsak ébredező nyomorgóktól elvárják, hogy jogtiszta szoftvert vegyenek jóllakott dagadtAMCSI áron!!! Bexarás! Enni sincs mindig mit, infrastruktúra nuku, de ha a gyerök a kalasnyikovval átlőtt 386-osán passziánszozik, akkor BÖRTÖNBE VELE, SŐT HALÁLTÁBORBA MIND! Úgyis megszokhatták, hogy a szüleiket tömegsírba lövik, az amcsi RIAA terrortól már arcizmuk sem fog rezdülni. Viva lá globalization! -
Béla bácsi #2 Én idén nyáron voltam ott és én is láttam durva dolgokat, nem is keveset... -
#1 ez most nem is annyira a cikkhez tartozik de pár évvel ezelőtt jártam ott és iszonyat durva ott a helyzet :(((