Fűrész 3 - jött, látott és győzött
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért nem csinálnak (ha már akkora mûvészetnek tartják) télleg nem cenzúrázott filmet, amiben minden látszik és bele lehet élni magad, nem pedig bosszankodsz a messzirõl mutatott gumitestrészeken.. Persze akkor moziban nem lehetne vetíteni, de hát úgy igazán kultusz lenne és nem kéne köré ilyen pokemon-marketing.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva.
A sikerhez vezető út - karbantartás miatt - zárva.
egyik sem volt különösebben nagy siker. fõleg a hair volt bukta. az más kérdés, hogy utána milyen státuszba kerültek a filmek.
"Az, hogy nem a Pride&Prejudice a mostani kasszasiker, az annak köszönhetõ,"
az annak köszönhtõ, hogy nem olyan film. nem érdekli az embert, meg nem is annyira jó. van rengeteg kivétel, amit nem lehet a tömegkultúrával magyarázni. sok film, ami ezen elmélet alapján siker lehetne és nem az, és viszont.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Amúgy pont nem a Saw-t emelném ki. Vannak sokkal szarabb, értelmetlenebb és 0 mondanivalóval megáldott filmek, amik szinte a kult-kategóriát ostromolják, és népes rajongótáboruk van.
Reflexbõl odavetném példának a Blade-et.
Amúgy a bevételi mutatók nem azt mutatják meg, hogy egy film mennyire jó. Ezt egyszer és mindenkorra le kéne szögezni.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Érdekes gondolat, sajnos manapság az embereiség nagyobbik része erre vevõ! Miért nem kasszasiker az elfújta a szél, a büszkeség és balítélet (meg az összes romantikus klasszikus), az újak közül pedig miért nem lett csúcstartó a Ház a tónál, vagy a gésa emlékiratai, stb.? Szerintetek?!?!? De ez nem tartozik ide... És Cat*****! Amúgy is utálom a macskákat <#mf1>#mf1>
hihetetlen hova fejlödik a világ.
Ha nemtetszett kerüld el, felejtsd el. Ez nekedis, és másoknakis hasznára válik...
És ami fotos, az embernek nincs joga másokon ítélkezni! (lásd szegény Szaddamot)
Ettõl függetlenül a filmsorozat egyedi a mûfajában, és ezért ilyen sikeres (10millió légy nemtévedhet 😛).
És jólenne ha nem a filmet "szaroznátok" le, hanem a saját stílusotokat mérlegelnétek, és azalapján néznétek filmeket.
Gigabyte GA-MA770T-UD3P|AMD Phenom II X3 BE 720|GeiL Value CL7-7-7 2x2 GB DDR3-1333|Asus ENGTX560 DCII/OC/2DI/1GD5
Alapvetõen kétfajta film van: jó film és rossz film. Teljesen mindegy, hogy milyen mûfajú egy film. Persze lehet árnyalni a dolgot, a skálát lehet bõvíteni is, de leegyszerûsítve akkor is csak ez a kétfajta kategória van.
Az persze más kérdés, hogy a megállapítást ki teszi. Ugyanis erõsen szubjektív a dolog. Teljesen más hatást vált ki egy pl. horror egy olyan emberbõl, aki akkor lát életében elõször ilyet, mint aki már sokat látott. Életkortól, világnézettõl, intelligenciától, iskolázottságtól, életkörülményektõl is sok függ, hogy ki milyen tetszési kategóriába sorol egy filmet. Olyan film talán nem is létezik, ami mindenkinek tetszene. Olyan ez, mint a nõk. Izlések és pofonok.
Talán egyetlen objektív értékmérõje van egy filmnek, ez pedig a nézettsége/bevétele. Persze nem lesz attól egy cseppet sem jobb egy film, ha sokan nézik meg, az ugyanis csupán annak a fokmérõje, hogy egyáltalán rentábilis-e, és ha igen, akkor mennyire. A Saw eddigi részei a pénzügyi részt tekintve mindenképpen sikeresnek mondhatók.
Ööööööööö...
Sleepaway Camp...?
Scream 1-2-3...?
A Last Summer sorozat...? (na jó, ebbõl csak az elsõ kettõ)
Segítek: A thriller inkább a paráztatásra megy, nagyon ritkán mutatnak véres jelenetet, a horror naturalistább, ha valakinek beverik a fejét, még a tv-bõl is kifolyik a vér, stb.
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Horror: minden áron ijesztgetni akar, sok benne a hulla és szinte mindig valóságtól elrugaszkodott dolgok történnek benne.
Thriller: úgy ijesztõ, hogy minden esetben reális dolgok történnek benne.
Számomra a horror egy halott mûfaj, már gyermekkoromban is untatott. A thriller viszont szerintem egy nagyon szórakoztató valami. Pl. a hetedik egy kurva jó thriller volt és a fûrész 1 is nagyon ott volt én a Kockát is a thrillerek közé sorolnám, bár az szerintem nagyon szar volt.
Nekem tetszett a második rész is tetszett egyébként, bár kétségtelenül meg sem közelítette az elsõt. Megnézem a harmadikat is, bármilyen gyenge is legyen, biztos, hogy jobban fogok szórakozni rajta mint a Kör-ön, Holtak hajnalán vagy az Erdõ szellemén.
Ha erre vágysz, menj el Irakba vagy Afganisztába harcolni, és akkor majd megbecsülöd az életed. Idióta.
azért nem hal meg rögtön rákban. a film a 2. rész végével kezdõdik😊
"ne csinálj rossz dolgokat vagy ez lesz a büntetésed..."
Vagy inkább az, hogy "bármit is csinálsz, valakinek nem fog tetszeni". Az egész film egy önbíráskodóról szól, aki "tanítani" akarja az áldozatokat, illetve a világot az áldozatokon keresztül.
Wanek írta, hogy az egészben az a félelmetes, hogy akár meg is történhetne - és pont ez a lényeg. Pszichopatákat, szociopatákat könnyebben találsz a mai világban, mint 7 nap alatt gyilkoló videokazettákat.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
a 2. is részben errõl szólt, de az nem volt jó...
Meg kell neznem.
megcsinálva.
Ez pedig az, hogy nem olyan értelmetlen marhaságokkal van tele, mint mondjuk a Texas-i láncfûrészes gyilkos meg a torzszülött erdõlakó rémisztõ emberféleségek.
A marhaságok helyett inkább arra próbálja ráébreszteni a "csapdába" került embert, hogy ha eddig nem becsülte meg az életét, akkor majd ezután (ha túléli a csapdát) másképp fog élni: másképp fogja megbecsülni az egész szaros életét!
Fikázzatok érte nyugodtan, de én pont ezért tartom remek figurának mind Jigsaw-t, mind peidg Amandát is. És már majdnem tisztelem is! Mert manapság az ember ebben a kurva kényelmes világban nem becsüli meg a legdrágább dolgot: az életét!
Ha ezt a minimumot kielégíti, akkor a számomra elfogadható lesz a film, ennek is örülni kell a mai felhozatalban.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyébként azt, hogy "szar film", kénytelen voltam a 3.-ra érteni, mert a másik kettõt más jelzõkkel illetted (#6).
bocsánat!
bocsánatot kérek! ÉN nem azt mondtam hogy szar film (talán a 2-re, de az is csak egyszer volt) én azt mondom, hogy nekem nem tetszik!
Aki most fikáz, nehogy megnézze, mert ellenkezõ esetben köpjön föl, és álljon alá, mert s.gget csinál a szájából.
gagyi
félre ne érts,nem saw-ellenes vagyok,épp ellenkezõleg:utálom a ma (tini)horror/thriller filmjeit hiszen mind egy kaptafára készül,ellenben a saw 1-et mestermûnek tartom A MAGA NEMÉBEN.apró költségvetés,egyszerû,mondhatni minimalista forgatókönyv,párbeszédek,stb.a kettõben nagyot akartak szakítani a fordulatokkal a végén,nálam nem jött be,de azért az is messze jobb volt a többi horrornál,a háromról csak a készítõk nyilatkozatát hallottam,miszerint:"kösse fel a gatyáját mindenki mert durvább lesz mint a motel",nagyjából ezt mondták,és ez remélem nem így van,mert nálam bukott ha csak henteskednek a filmben
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Egyébként a 3. rész is nagyon jó. Akinek persze nem tetszett az elsõ kettõ, vagy csak úgy divatból fikáz, annak a 3. sem fog bevallottan tetszeni.
és a képekbõl ítélve, ez is olyan lesz mint a 2 attól tartok...
mivel durvasagok/ver van a filmben. ettol fuggetlenul a saw elso resze meglepoen jo volt (utalom az ilyen filmeket se a grudge se a felelem.com se a tobbi faszsag nem hatott meg) de a saw elso resze tetszett a masodik uberfosadek volt. majd meglatjuk ez mit nyujt.
a lényeg hogy az 1-et láttam, de nem tetszett annyira, a 2-t is megnéztem de az meg aztán annyira sem tetszett mint az 1, ezért, azt hiszem nem valószínû hogy a 3-mat megfogom nézni... nah, így akartam!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV