66
  • ProGabe #26
    remélem csak rosszul akarom értelmezni amit írtál és nem tartod normális,épeszű - és a legfontosabb szempont - a készítők részéről nem 5 perc alatt kitalált érvelésnek amit a rákos mondott 'Lipton hadnagynak' :),mert az bizony egy nagy baromság volt,millió sebből vérző teória/érvelés,de nem amiatt mert a csávó őrült,hiszen zseninek akarják beállítani,hanem mert a készítők írtak össze baromságokat

félre ne érts,nem saw-ellenes vagyok,épp ellenkezőleg:utálom a ma (tini)horror/thriller filmjeit hiszen mind egy kaptafára készül,ellenben a saw 1-et mesterműnek tartom A MAGA NEMÉBEN.apró költségvetés,egyszerű,mondhatni minimalista forgatókönyv,párbeszédek,stb.a kettőben nagyot akartak szakítani a fordulatokkal a végén,nálam nem jött be,de azért az is messze jobb volt a többi horrornál,a háromról csak a készítők nyilatkozatát hallottam,miszerint:"kösse fel a gatyáját mindenki mert durvább lesz mint a motel",nagyjából ezt mondták,és ez remélem nem így van,mert nálam bukott ha csak henteskednek a filmben
  • wanek
    A 3. részben van visszautalás az előzményekre is.
    Egyébként a 3. rész is nagyon jó. Akinek persze nem tetszett az első kettő, vagy csak úgy divatból fikáz, annak a 3. sem fog bevallottan tetszeni.
  • wanek
    Ellentétben az általad (is) említett filmekkel, meg amiket még itt páran példaként felhoztak (leszámítva az Alien-t), nem valami blőd, fizikailag képtelen marhaság a története, a Saw sorozatban semmilyen képtelenség (olyan, aminek ne lenne reális alapja) nincs. Ami ijesztő az egészben, az a látványon túl az, hogy ez akár meg is történhetne. Mert ugye azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy megnéz egy kazettát, és utána fix időn belül meghal, vagy pl. kijön valami a TV-ből, és beránt oda, feltámadnak a halottak, stb., mint a horrorok többségében.
  • Broafka
    de az elsőnek még mondhatnám azt is, hogy volt valami mondani valója, de ahogy mondod, a második az egyenesen szar volt!
    és a képekből ítélve, ez is olyan lesz mint a 2 attól tartok...
  • CSOCSO
    szvsz egyertelmu hogy a saw horror/thriller

mivel durvasagok/ver van a filmben. ettol fuggetlenul a saw elso resze meglepoen jo volt (utalom az ilyen filmeket se a grudge se a felelem.com se a tobbi faszsag nem hatott meg) de a saw elso resze tetszett a masodik uberfosadek volt. majd meglatjuk ez mit nyujt.
  • Broafka
    vártam mikor fogja ezt mondani valaki, igen, én is észre vettem, egy kicsit hülyén fogalmaztam na :P
    a lényeg hogy az 1-et láttam, de nem tetszett annyira, a 2-t is megnéztem de az meg aztán annyira sem tetszett mint az 1, ezért, azt hiszem nem valószínű hogy a 3-mat megfogom nézni... nah, így akartam!
  • wanek
    "pff, az 1 se tetszett, a 2 is gyönge volt, ezt sem fogom megnézni :-/" - ezt úgy kell érteni, hogy az 1-et SEM láttad, meg a 2-őt SEM, mert a 3-at SEM fogod megnézni? LOL!
  • wanek
    Kemény film a 3. rész is, kár, hogy egyelőre még csak gyenge minőségű verzió létezik belőle letölthető formában.
  • Athlon64
    Na de amit Karez leírt az alapján ő magát egy felsőbbrendű valakinek tartja.
  • Gabbbar
    Én eddig egyszer sem halottam, hogy mondta volna, hogy Istennek ratja magát. Amugy miért tartaná magát annak? Ő egyszerűen egy már nemnormális ember aki azthiszi, hogy jó ha ezt csinálja.
  • Athlon64
    Karez: a általad leírtak alapján már értem a Fűrész történetét és mondanivalóját! Ezekszerint az ember az Isten?! Mert ez a rákos f*sz annak tartja magát!
    Na ezért gáz egy kicsit ez a sorozat
  • Karez
    Én csak annyit akarok hozzászólni (mint nagy fűrész-fan) ("FÚÚÚJ TE MIT SZERETSZ EZEN A SZ*R ÉRTELMETLEN FILMEN" hozzászólásokból köszönöm nem kérek).

A fűrész egy nagyon régi thiller/horror stílust hozott vissza amit régebben nem ismertek el.Beismerem a fűrész elég sok helyen lopkodot (kocka stb.) de legalább minőségileg csinálta ezt.NEM értelmetlen mészárálról szól az egédsz,NEM megijeszteni akar a film,hanem csak szembe állítani minket a következményekre....hogy értem ezt?
    Az alapötletet sokan nem érteték meg....pedig egyszerű....csak nézünk magunkba.Biztos van egy olyan sérelmünk életünkben amit elkövetve hazudtunk,csaltunk,saját vagy mások életét keserítetük meg.....és....nos....jigsaw pont ezt akarja kigyomláni belőlünk úgy hogy egy olyan pszihés csapdát állít nekünk ami szembeállítja őket régebbi teteiknek....inenntől már csak rajtunk múlik hogy teljesítjük vagy belehalunk saját csapdánkba (vegyük pl.nak troy esetét a 2.részben....drogdíller volt és legtöbbször olyan anyagokat adott el ami sok ember halálát követetlte...az ő csapdája egy nagy verembe lévő rodhadó állapotban lévő drogos inekciós tűk voltak...ami között van a kulcs a kijutáshoz.).
    Egyébként ha jól figyeltetek jigsaw nem saját örömére csinálja ezeket.Aki olvasta a róló szóló újászületés képregény...ott szépen levan írva hogy jonh is normális ember volt....mígnem eljött a rákja és ezzel dominó szerűen eset össze élete...elhagyta a felesége...munkáját elveszítette...az egészsége csak romlott...és még az orvosa is a halálát közölte vele...Jonh erre annyira idegileg összeeset hogy még öngyilkoságot is elkövetet....de mégis...valami csodafolytán túlélte a zuhanást.Ekkor jött rá Jonh hogy őt csak is a rák fogja megölni és hiába ütik,verik,lelövik mégis túléli....és emiat a csodás adomány miat úgy gondolta itt az idő bosszút álni mindenkin akit őt vagy másokat megbántot egy életre.Persze a személyes ismerősök kivégzése után (dr.gordon,jack,phil stb.) , úgy gondolta hogy mások is megérdemlik ezeket a büntetéseket....a többit már saját szemetekel látatok a 2. 3.részben (vagyis látni fogtok).
  • Petys
    Én ehhez a thriller-horror vitához szólnék inkább hozzá, én úgytudom h az a thriller amiben nem csak eszeveszett gyilkolászász, rémísztgetés folyik, hanem megpróbál elgondolkodtatni.
    egyébként még a wikipédiások is vitatkozhatnak rajta mert:
    Saw in the Wikipedia
    "Saw is a 2004 thriller / horror movie"
  • Broafka
    az úgy volt :P
    nem, egyszerűen nem tetszett az 1
    és találtam egy warez oldalt ami tele volt filmekkel, és volt még vissza belőle 1 napom, és nem tudtam már mit letölteni (már szinte letöltöttem az összes filmet :D) és akkor még ott volt a fűrész 2, és hát nem volt más, leszedtem, megnéztem, nem tetszett...

félre értés ne essen, nem fostam be tőle, vagy ilyesmi, szal nem azért nem tetszett, egyszerűen nem volt jó és kész.
    főleg a storyja, az 1-nek legalább egy normális kis storyja volt, de hogy az egyik kínzott csaj legyen az új szolga/cseléd/utód és hahaha, hogy tetszik neki a műfaj, és tovább fogja csinálni
    ez nonszensz!
  • AtomHeart
    Hat nemtom, szamomra az elso resz elfogadhato volt, a masodik mar gyengebb. Majd meglatom, mit hoz a harmadik...
  • adam first
    Az Alienes storyt el.Ugyanis nagybátyám anno még az 1980-as évek elején(igaz a film 1979-es de a magyar mozikba csak a 80-as évek elején mutatták be).A film alatt több ember rosszul lett,elhányta magát mert akkoriban ilyen durvaságot,ennyire élethűen még magyar ember nem látott.Szóval az Alinen-es story igaz.
  • winnie
    "ilyenkor most jön egy halom Fűrész fan és leordítja a fejemet valami ilyen típusú szöveggel: "Mert nem értetted meg a mondani valóját" vagy ilyenekkel, pff
    szar film és kész"

nincs abban semmi szégyellnivaló, ha nem jött be a film. sokaknak nem jött be, de mint látszik még többeknek bejött. a siker töretlen én meg azon csodálkozom, hogy a 2. részt is egyáltalán megnézted:)
  • adam first
    Thriller=Rémtörténet.Mondom én hogy messze áll a horror film fogalmától a fűrész.
  • szacsi
    aha, es ezt te elhiszed?
  • Gabbbar
    Aki még mindig azt hiszi hogy ez nem horror az sürgősen nézzen utána a horror, és a thriller közti különbségeknek.
    Segitségnek a wikipédiáról egy kis részlet:
    "A horror olyan irodalmi műfaj, amelynek középpontjában a félelem áll. Habár alapvetően irodalmi művekről van szó, megjelenhet más ágazatokban is, melyek közül a legtipikusabb a film. A latin eredetű angol szó jelentése iszonyat, rémület."
  • Broafka
    pff, az 1 se tetszett, a 2 is gyönge volt, ezt sem fogom megnézni :-/
    ilyenkor most jön egy halom Fűrész fan és leordítja a fejemet valami ilyen típusú szöveggel: "Mert nem értetted meg a mondani valóját" vagy ilyenekkel, pff
    szar film és kész

és hogy az előző 5 ember hsz-éhez is csatlakozzak, ez NEM HORROR ez egy rettentő gyenge THRILLER, vagyis thrillernek jó, de a film gyönge... szvsz
  • Viking szabi
    Kezdjük azzal,hogy a SAW nem is horror film,hanem thriller.Amugy nekem nem jönnek be az ilyen tipusu filmek.Inkább a Hills have Eyes,vagy pedig a Stay Alive.
  • Blasta
    Olyan műfaj viszont- így szó zerint ahogy leírtad- nincs, hogy HENTELŐS THRILLER...
  • adam first
    Ez nem horror ez hentelős thriller.A horror fogalmától a Fűrész nagyon nagyon messze ál.
  • NEXUS6
    Ilyet utoljára a Pokoli torony, meg a Nyócadik utas magyarországi bemutatójáról hallottam!;)))
  • Killgore
    Olvastam, hogy az angol premieren kórházbavittek vagy 5 embert, mert idegösszeroppanást kaptak a filmtől :)