28
-
"Transport Giant Deluxe" Na-na! Kb. Egy évig próbálkoztam, és nem egyedül. Még vasútmérnökökkel is konzultáltam. Sajnos azt a problémát, hogy a prg vegye figyelembe az állomáson dekkoló szerelvényt, mégsem sikerült megoldani. Gondolom Neked sem. Ugyanis a kimeneti jelző, amit automatikusan letesz az állomással együtt, addig működik, amig "egyvágányú" a vonal. Mihelyt két vágány van a két állomás között, nyugodt szívvel szembeáll a szerelvény az állomáson dekkoló másikkal, és ezzel satu. Más gondjaim is voltak a prg-vel. Ha érdekel és csacsognál erről, keress a [email protected]. -
Neton #27 OpenTTD trégóta udja hogy lecseréli a régi vonatokat újakra. :) Mellesleg nekem ebben a game-ban az nem jön be, hogy otrombák a városok és elnagyoltak ahhoz képest a vonatok. Ami mondjuk viszont érdekes, hogy ha belegondolsz, azért a Rákosrendező itthon is elég szép nagy, szóval ha az OpenTTD-ben egy 7x7-es állomás nagy, de a városban laknak soktizezren, akkor az még belefér. Különben meg játék, szóval nem kell fennakadni az ilyenen. :) -
Blgzsolt #26 Open TTD nem rossz, de én meguntam a korlátait. Ott is eléggé hülyék a vonatok ráadásul a szimuláció sem tul élethű. Egyhelyben megfordul a vonat, nagyobb az állomás, mint a város, feltorlódnak a vonatok...
Én a Pályámon kb 300 vonatot járatok a Bahnban, mégsincs katasztrófa :)
És még olyan rész is van, ahol a vonat a villanymozdonyt dízelre cseréli,
hogy tovább tudjon haladni!
Ezt csináljátok meg Open TTD-ben :) -
Zotya84 #25 Hát kipróbáltem én is, de ha ezt szánták a RT3 utódjának akkor azt mondom, hogy nem tetszik. Ha különálló gém lenne, akkor azt mondanám, hogy tetszik. Az előbbi véleményemet pont a sokak által szidott pályaépítési macera miatt formáltam. Az pályatervezés miatt az egyszerű, de mégis jó Transport Giant Deluxe mellett voksolnék, ugyanis ott van fő- és térközjelző is, amikre ugyan rá kell szokni, mert meg lehet szívni velük, de ha ráérzel igen jó hálózatot lehet csinálni... -
Petys #24 hát nemtom, ez úgynéz ki mint egy makettvonat, olyan gyerekes...
Inkább maradok az Open TTD-nél ha már vonatozni akarok, főleg ha pénzt is kereshetek vele, ráadásul tök kicsi a progi, és magyar nyelv is van benne
Ajánlom minden Tycoon fan-nak, egy csomó régi TTD-s hiba ki lett javítva benne (pl: lehet akár 20 vagonos vonatod, egymás mellett több állomás akár keresztben is stb.)
Open Transport Tycoon Deluxe
Jah és lehet neten is nyomni
-
"Meg kell tanulni kezelni és gondolkodni, amikor megcsinalod a halozatot és a járatokat. Az nem bug ha nem gondolkozva tervezel hálozatot és, amiatt beáll az egész." hát ez rohadtul nem igaz, igenis bugos szar a forgalomirányítása. Érdekes módon a valóságban és a TTD-ben is soktíz vonat elfér 2 db párhuzamos sínen, mindenféle elakadás nélkül, mert normális forgalomirányítás van, nem olyan mint ebben, hogy egy zsákutcás kitérőre amin már van egy vonat, lazán beenged a jelzőlámpa mégegyet, majd áll a két mozdony egymással szemben, és nézik egymást. Én csináltam a railroadsba eg szép kis működő hálózatot, de iszonyatos váltódzsungel lett, mert ha nem akkor összeakadnak, és helyenként 4 párhuzamos sínnel! 4 párhuzamos sín vagy több valóságban rendezőpályaudvarok környékén van, vagy olyan szakaszon, ahol teherszállító vonatok, és gyorsvonatok is mennek (2 tehervonat oda-vissza,2 gyorsvonat oda-vissza, hogy akadálytalanul haladhassanak), normális esetben rohadt sok vonat elfér 2 párhuzamos sínen, railroadsban nem. -
BYpsilon #22 Szerintem jó lett a game. Meg kell tanulni kezelni és gondolkodni, amikor megcsinalod a halozatot és a járatokat. Az nem bug ha nem gondolkozva tervezel hálozatot és, amiatt beáll az egész. Én is jártam így, mégse a játékot hibáztattam miatta.
Tycoon-khoz hasonlitani fölösleges, a nevében sem szerepel. Már azért sem lehetett Railroadd Tycoon 4 egyszerűen, mert annak franchise-t anno eladták a PopTop Software-nek, ha jól emlékszem.
A játék leginkább arra hasonlít, amikor egy terepasztalt építget (nekem volt ilyen :) ). Ezt sugalja az introja is. A gazdasági és építgető rész ennek megfelelően elegendően részletes.
Összeségében nekem tetszik.
-
abzu #21 bocsika, de az ingyenes simutrans az azért jobb, mert ott már fejleszik a repülőket, villamsokat, megnese vonatok stb. -
Nekem nem igazán jött be ez a játék... Locomotion (és elődei) rlz! -
Nekem bejön a játék talán mert ez az első ilyen jellegű játék amit kiprbáltam, tudnátok ehhez hasonló vasútépítős gémeket mondani , amik kiforrottabak egy kicsit? és nem túl régiek. -
Olyan CivIV-es feelingem van.
A Gfx-hez képest elfogadhatatlan erőforrás igény, hihetetlen bugosság és egy átlagos szintet meghaladó játszhatóság.
Néhány hónapig próbálkoztam a CivIV-el is, ennek az idönek a felét az tette ki, hogy a játékos community megpróbálta játszható állapotba hozni.
Összességében a játszhatóságban viszont minimális fejlődés volt tapasztalható. A készítők inkább lecseréltek bizonyos dolgokat, mint fejlesztettek volna rajtuk. Egy csomó dolgot kihagytak, mert minnél előbb ki a karták adni.
Asszem ezt most kihagyom. -
Lord David #17
-
Hát nekem 9600pro-val elég jól ment azt leszámítva, hogy néha ok nélkül belassult, és pár másodpercig úgy is maradt. -
Bijesz #15 Hát aki még nem próbálta ki szerintem ne is tegye.
Megkíméli magát az idegeskedéstől, a bugok miatt ugynis idegesítő, és
élvezhetetlen.
Elképesztő, hogy 2006-ban még mindíg kijön ilyen bugos szar.
Az a szomorú, hogy aki megveszi, az csak utólag veszi észre.
Többek között az ilyenek miatt van létjogosultsága a wareznak. -
liberty2 #14 No, én is kipróbáltam a game-t, de enyhén szólva, nálam a 3 csillagot is csak a grafika miatt érte el. A játszhatósága tragikus a jó öreg TTD-hez képest. Én úgy gondolom, hogy az a játék egy és megismételhetetlen volt. Eddig inden " reménységgel " játszottam kicsit, de ennek a résznek kizárólagosan a grafika része az ami elismerést érdemel. Bár az nagyon nem tetszik, hogy egy régebbi ATI-val ( 9550-es Radeon ) már eléggé nehézkesen jeleníti meg a dolgokat, az árnyékokkal az élen. -
Itt magától rakja le a lámpákat, és max 1-2 lámpával előre "gondolkozik", szóval ha 2 lámpánál távolabb jön szembe egy másik vonat, simán szembeengedi vele. -
Ráment a grafikára.
Hogy is felyezzem ki magam - egy bugos szar.
Olyan félelmetes ideg kap el, amikor egy rosszul felhzott sinpálya
miatt tönkreegyaz egész bizniszed, hogy csak na.
És rosszul fogod felhuzni - és nem fogod tudni, ho a hiba.
Ja : 1024 no AA minimum már minden ugyanuy megy mint maxon minden : szarul
és ez core duon - szóval a teheneknek optimalták.
Mit meg nem adék, ha valaki ujra felhozná a TranspTycoont -
386 oson ezersze jobb volt és tökegyszerü - ugy nem mindenki akar pl-
80 sint csak bugmentes boldog játékot. -
Ebben a Railroadsban van hasonló lámparendszer, mint a ttd-ben? Lehet olyan komplex hálózatokat építeni vagy ez inkább ráment a grafikára? -
Blgzsolt #10 Az Openttd-t ismerem, de az abban lévő jelzőlámparendszer meg sem közelíti.
Itt a jelző tud időre kapcsolni, de olyan is lehet, hogy csak egy bizonyos fajta vonat kapcsolja.(Pl: Gyorsvonat vörösre állítja az állomáson a személyvonatok jelzőlámpáit, így meg tudja előzni, még akkor is ha késett, ha meg túl sokat késik, akkor a személyvonat elindul és majd csak a következő állomáson fog félreállni) -
Blgzsolt #9 Az Openttd-t ismerem, de az abban lévő jelzőlámparendszer meg sem közelíti.
Itt a jelző tud időre kapcsolni, de olyan is lehet, hogy csak egy bizonyos fajta vonat kapcsolja.(Pl: Gyorsvonat vörösre állítja az állomáson a személyvonatok jelzőlámpáit, így meg tudja előzni, még akkor is ha késett, ha meg túl sokat késik, akkor a személyvonat elindul és majd csak a következő állomáson fog félreállni) -
Kipróbálom, bár az openttd előjelzőit semmi sem pótolja. -
Blgzsolt #7 Nekem nem tetszik! Eldönthetnék a fejlesztők, milyen játékot is akarnak csinálni:
Csilivili grafikájú vonatszimulátort(Trains, Msts) vagy inkább kimondottan hálózatépítős, közlekedés szervezőst(TTD, Transport Giant).
Ha igazán hardcore hálózatot akartok, full realizmussal, bonyolult menetrenddel akkor próbáljátok ki a Bahnt! (www.jbss.de, magyarul: www.trains.kksite.com)
A grafika a 386-osok idejét idézi, de hát ez az ára a kis erőforrásigénynek és a könnyű kezelhetőségnek. De legalább lehetőségetek lesz 30 vágányos állomások építésére, 99 vagonos vonatokkal
És végre nem lesznek túl közel az állomások sem, a 256*256 km-es(az uj verzióban 512*512 km-es) térkép szerintem eléggé meggyőző!
Kitérők, elágazások? Nem probléma, egy egyszerű 2 állású váltót is 9 féleképpen állíthatsz be.
Keveslitek a járműveket? A Bahnban kb 3000 féle van!
Csak hardcore vonatosoknak
screenshot: www.trains.kksite.com/clipboard02.gif -
Egy letöltésnyi esélyt adok neki, nekem pont az építkezés része a lényeg. Azt hiszem, maradok az Open TTD-nél. -
Jééé... meseország kisvonattal!
-
Tényleg idegbeteggé tud tenni az a nagyon barom forgalomirányítás, ami zöldet ad egy vonatnak, amikor szembe jön vele egy másik...
Ráadásul amiatt, hogy nincsenek távolságok a városok között, egykét váltó után olyan durva jelzőlámpadzsungel tud kialakulni, hogy asse tudom mi merre van. Ráadásul hülyeségeket csinál néha a vonat. van 2 párhuzamos sín, egy váltó a jobboldaliból balra, és utána balról jobbra. Jobb oldalon jön a vonat, teljesen tiszta az útja, mégis átmegy balra, majd az utána lévő váltónál vissza, szóval tesz egy teljesen értelmetlen kitérést. -
Cat #3 sztm tulegyszerüsített, egyszerűen nem köt le. A Railroad Tycoon III jobb volt. -
Sztem a Grafika nincs 5 csillag! -
Jó a cikk, jó a játék!
Az építés tényleg nehézkes néha, de ha megérti az ember a logikáját, már könnyebben megy!