16
  • uniu
    #16
    "mert 60 körül már kicsit nehezen veszi rá az ember magát akár arra is, hogy a drága idejét gépelés tanulására fordítsa" - Nyugdijj utan nagyon draga az ido:) Amugy meg a gepiro nem draga ?
  • Komolytalan
    #15
    Én kb 5 éve nem adtam pénzt telefonért, mert mikor lejárt a hűségszerződésem meghosszabbítottam, és mindig olyan új telcsit választottam, ami pont belefért a hűségpontokért vagy mi a tökért járó telefon vásárlási összegbe. Amit most használok az volt kb 4eFt vagy 3 éve :-) Szóval nem mindenki szaladgál 100eFt-s telefonokkal, van aki abszolúte nem is költ rá, így a mobiltelefon elterjedtségből nem kell levonni a nép gazdagságára vonatkozó következtetéseket. Egyébként is, használt P2-vel, meg úgy ált. használt, elavult géppel annyi a szívás, hogy egy kezdőnek nem igazán ajánlanám én se jó szívvel.
  • Komolytalan
    #14
    Egyébként apósjelölt se használ gépet, mai napig gépírónak diktál, mert 60 körül már kicsit nehezen veszi rá az ember magát akár arra is, hogy a drága idejét gépelés tanulására fordítsa. Emellett egész jól eltölti az idejét, valszínűleg a világ meg Magyarország több helyén járt már, amin én valaha is fogok, szóval nem nevezhető igénytelennek.
  • Komolytalan
    #13
    Ha túl drága és szégyenled bevallani akkor meg azt mondod hogy nem érdekel a téma Szóval ilyen szempontból 1:1. Mondjuk vidéken elég sokan inkább fát aprítanak az udvaron télire, mert szégyen az informatikai analfabetizmus, de megfagyni se jó dolog, gázfűtés meg mehet a levesbe idén téltől.
  • uniu
    #12
    Sztem az olaszliszkan elo "magyarokat" nem erdekli a szamitogep...
  • saco
    #11
    A mostani (de)genereráció számára, most gondolok <30 év, a net/gép természetesnek tűnik, de 30 felett, ha nem dolgozol az üzleti szférában, eléggé el vagy veszve, mert se energiád, se időd nincs rá, sokkal egyszerűbb behuppanni a tv elé és nézni a Mónikát :) 10 év múlva sokkal jobb lesz az arány, majd akkor újra előveszik a témát :P
  • gregor
    #10
    quentit: A TV is információ forrás,rengeteg ismeretterjesztő csatorna van már,pl.ul Spektrum,Discovery,National Geograpic,Travel stb...
    A google kersőbe beirtam a "traktor" szót,a magyar verzió 354 ezer találatott talált.:)))
  • quentit
    #9
    Tanulság: akit nem érdekel a net, azt más sem érdekli, ugyanis a net-en minden van :)

    Jó-jó azt elismerem, hogy a magyar net elég kicsi még, pl. a magyar wikipedia-ban nics is benne a traktor szó :) Az angolban meg részletes, képekkel illusztrált szócikk van.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tractor

  • quentit
    #8
    Tipikus: ha valami nem érdekel, akkor kifogásokat keresel. A túl drága egy ilyen kifogás az esetek nagy részében.

    Az összes többi igénytelenség, vagy másik kifogás. A lényeg hogy nem érdekli őket.

    És az is hülyeség hogy biztos más érdekli őket. A net alapvető dolog, nem olyan mint a TV hogy nem érdekel, mert információ forrás... Mi van ha pl. nem ismeri egy szó jelentését? Hogy lehet wikipedia nélkül élni???
  • aaaaa
    #7
    Ha még 1x azt olvasom ,hogy drága a számítógép, komolyan nem hiszem el.
    5-10 ezerért pentium II-es használt gépeket lehet venni kompletten, amiken tökéletesen lehet internetezni, szöveg szerkeszteni, írogatni, képeket nézegetni, vagy zenét hallgatni. PI-est meg talán ingyen is...
    100x jobban, és kényelmesebben lehet akár egy ilyen elavult gépen is internetezni, mint egy 100,000 Ft-os mobilon. Akkor mi a drága ???
    Az nem vesz, aki nem is akar venni... A pia meg a cigi, az a drága... Arra persze az utolsó koldusnak is mindig telik.
  • Penge4
    #6
    Celeronos gépet olcsón lehet kapni. Bár az még nem számítógép, de olyasmi.
  • gregor
    #5
    Klastrom és Fenjoy:Azért ez nem igy van teljesen.Aki nem netezik,az még nem alkoholista!Csak más érdekli!Nem mindenkit érdekelhet a net!Biztos van olyan ami titeket nem érdekel,másokat meg igen.Egyébként egy számitógép nem is olcsó.
  • Fenjoy
    #4
    NetCafe helyett, NetKocsmát kell nyitni...a "parasztoknak"

    LoL
  • klastrom
    #3
    1 millióan nem tudják mi a net ??!
    Röhej vazz
    De a kocsmába azér betalál a paraszt...
  • winnie
    #2
    hát, ez azért durva. azért kíváncsi lennék a környező országok (ny-eu, többi "balkán" orszég adataira)
  • vg
    #1
    Szép...