49
ZZ Top-Billy Gibbons,Dusty Hill,Frank Beard
  • kidlacee
    Köszi!
    Ne haragudj rég jártam erre és csak most vettem észre hogy írtál.
    Tervezek még további fejlesztéseket bele.Majd ahogy időm engedi.Természetesen frissítem továbbra is a Híreket meg a Turnét.Idén is lesz Európa.De nem felénk.Nyugat észak és dél inkább.Olaszország van a legközelebb ha jól láttam.
  • genRob
    Patent az oldalad! Már régebben megnéztem, de most jutott eszembe, hogy reflektáljak is. Csak így tovább! :-)
  • kidlacee
    Kicsit lejjebb már írtam,de semmi baj itt van még egyszer

Afterburner
    A flash animáció az oldal tetején még nem végleges...
  • genRob
    ..és mi az oldalad címe?
  • kidlacee
    Igen nagyon király volt.Nekem vannak képeim,ha rámentek az oldalamra és ott a Hírekre akkor október 18-as dátummal ott a beszámolóm a koncertről.Ott vannak képek bátran töltsétek le ha kell.Ott leírtam mindent pozitív és negatív élményt egyaránt.A negatívak nem a bandáról szólnak hanem másról de ha elolvassátok megtudjátok...
    Ja és vannak még plusz képeim
  • genRob
    Nem jó hanem fantasztikus! Valakinek vannak jó képei a koncertről?
  • Bandee1987
    Jó volt :)

Ahhoz képest hogy Billy és Dusty már nem mai rókák, volt bennük energia :)
  • kidlacee
    Én is detto.Ja az oldal közben elköltözött,bár ez kinn van a régin de az új címe:
    ZZ Top rajongói oldal

Remélem jó sokan leszünk és megint akkora buli lesz mint a 2003-as pesti koncert.
  • Bandee1987
    Én 99,9%-os valószínüséggel megyek a koncertre, már megvan a jegy is :)
  • kidlacee
    2009 október 15 csütörtök Budapest Sportaréna

Itt igyekszem minden infót közzétenni ami a koncerttel kapcsolatos

ZZ Top magyar oldal
  • kidlacee
    Ez a kép milyen koncertnek a plakátja vagy a borítója?A pestié is ilyen volt...Vagy esetleg azé?Nincs senkinek arról valamije?kép mp3 esetleg videó?
  • nivan01

Billy F. Gibbons gitárművész és zeneszerző a gitár géniusza. A legjobb az univerzumban. Ő az aki megmutatta mi a zene. Olyan zenészeket utasít maga mögé, mint pl. Bach, Haydn, Chopin, Moczart, Bethowen és Jimmy Hendrix. A többieket említésre méltónak sem tartom. Teszi ezt nagyrészt 3 hangszerrel. A frenetikus gitárszólóktól, amelyek minden számnak lengedhetetlen részei, a hideg rázza az embert és bizsereg. Ő az egyedüli, aki beszélgetni is tud a gitárjával, feltéve ha akad partner. (Nem sok akadt eddíg, leginkább Dustyval. ill egyszer Willy Nelsonnal, a nagy country zenésszel sikerült neki.)
    Mások pengetik a húrokat és iszonyú igánybevételnek vannak kitéve az ujjaik, Ő pedig játszi könnyedséggel zenél, beszél a gitárjával!
    A számokat ujra és ujra meghallgatva, többszöri meghallgatás után vehetünk észre olyan hangokat, amik először elkerülték a figyelmünket. Minden hang 1-18000 Hz-ig, mert minden szólamot ismer, a helyén van.
    Gitáros csak 1 van Billy, a többi csak húrpengető!

Elsőre ennyi!
  • nivan01
    Nem értem minek ez az egy napos várakozási idő, de van itt valaki, aki csak zz toppot hallgat és tud segíteni mp3-ban? És van e, aki tudja honnan szerezhetnék zz kulcstartót?
  • nivan01
    a
  • Jeff24
    Jaja azok elég kötelező dalok:)
  • Bandee1987
    persze vannak kedvencek: Gimme all your lovin, Sharp dressed man, rough boy, tush, doubleback, la grange
  • Bandee1987
    Én most hallgatom a Best of albumukat, kegyetlen jó az összes szám!!!
  • kidlacee
    Én voltam 2003 július 23-án koncerten Pesten a Pecsa-ban.A szabadtéri színpadon volt és eszméletlen király volt.A 3ik sorból volt szerencsém végignézni a koncertet..Ott voltak tőlem kb 5 méterre...Nem tudom leírni olyan jó koncert volt...Leginkább ilyen Greatest Hits program volt 2 új dallal amik azon a lemezen jelentek meg amit akkor szeptemberben adtak ki Európában.Az a lemez a Mescalero és nagyon jól sikerült az is...Gyerekkori vágyam volt mindig hogy eljussak egy koncertjükre és ez most teljesült...Tudtam venni a koncerten ZZ Top kulcstartót.A klipekben is benne volt a 2 Z betű összekapcsolódva iylen fémszínűen ragyog...Nem érdekelt hogy 3000 ft volt meg kellett vennem...Én nagyon szeretnék még egyszer eljutni egy koncertjükre...
  • kidlacee
    Itt az oldalam róluk

ZZ Top
  • Jeff24
    Stages+Lovething hmmm:P:D
    Esetleg valakinek van valami koncertélménye?:)
  • Noninnyó
    "Should have been a cool scene, like honey on a ripped queen, I thought it was a day-dream, but it must have been a lovething". ZZ Top rulz.
  • Noninnyó
    "Stages keep on changing, stages rearranging love" :DD
  • Jeff24
    Hehe teis ász vagy:)
    Kedvenc Nótáid?:)
  • Black Liquore
    óóó Ök a legjobbak!
  • Jeff24
    She's Just Killing Me:)
  • artschi
    Pincushion^^
  • Jeff24
    Ejj:D
    Hát Billy Meg Dusty szakállas a dobos meg Szakáll Feri:D
  • stp4trick
    azért vannak a képen is hárman :-))))
  • Jeff24
    De tudnak is játszani:)
  • hunbasser
    AS_D:?AS_DASDF
    és olyan érdekes gitárjaik vannak :o
  • Jeff24
    IgenIgen igazad van,de hát nem véletlen Texasi Szakáll Vokál:D
  • hunbasser
    hát,mindenkinek más a jó... :) tőlem ez a fajta stílus távol áll
    ismerem ezt a 2 muksó,csak annyit tudok rájuk mondani:LOL -.-
  • Jeff24
    Hát ja a Nők és a kocsik minden klipben főszerepet kapnak:)
  • Jeff24
    Az elsőt?:)
  • Apus
    többnyire csak a klippesített dalaikat ismerem, de nekem nagyon bejön a zenéjük ezek alapján. a klippek is ászosak, jólábú oldschool nőcik, dög zene, jó kis hangulat :)
  • Crem
    A ZZ Top egy új irányzattal írta be a nevét a rock történetébe, amelyet texas-rocknak neveztek el. A trió mindhárom tagja törzsgyökeres texasi, és a ZZ Top megalakulása előtt is zenéltek már, főleg bluest és countryt. A tagok közül Billy Gibbons (1949. december 16.) játszott említésre méltó helyen, a Moving Sidewalksban. Ez a banda arról volt nevezetes, hogy gitárosának, Gibbonsnak köszönhetően Jimi Hendrix előzenekaraként szerepelt. Hendrix figyelt fel ugyanis a gitáros érdekes játékára. Az ily módón híressé vált gitáros 1970-ben hozott létre egy együttest, amely eleinte a Mississippi-delta vidéki bluest és countryt játszotta, és amely a ZZ Top nevet kapta. A három zenész kiválóan ötvözte az amerikai hard rockot az otthonról hozott texasi elemekkel. a különleges új hangzásvilág miatt lett megbecsült zenekar a ZZ Top. Lemezeik címével éppúgy megemlékeztek őseikről, mint zenéjükkel. Az egész texas-rockot az öltözködésük is élethűvé, izgalmassá tette. A három fiatalember óriási, égbenyúló kalapban, sombreróban járkált és zenélt. A Rio Grande Mud (A nagy folyó iszapja), majd a Tres Hombres (Három fickó) című lemezeik végleg stabilizálták az addig kivívott élvonalbeli helyüket. Albumaik készítését nem siették el. Nyugodt tempóban dolgoztak és koncerteztek. Általában kétévente megjelenő albumaik mindig nyújtottak valami újat a három zenész tudásából. A hetvenes évek második felében készült korongok hamar arany, majd platinalemezek lettek. A siker a 80-as években is felfelé ívelt. A koncertjeikre egyre többen zarándokoltak el, hogy láthassák és halhassák a három houstoni zenészt, akik fellépéseik alkalmával jól nevelt hard zenészekhez illően olyan keményen játszottak ahogyan csak belefért. Az együttes imágója lemezről lemezre változott egy kicsit, de cseppet sem a divat hullámait követve. A dobos Beard egyre több dobbal vette körül magát, úgy hogy szinte csak felülről lehetett beültetni a bőrök közé. A két gitáros-énekes frontember pedig gitárjaik alakján változtattak. Csupán a jó öreg blues-country alapokra épülő zene nem változott. Bár a dobos neve Beard szakállt jelent, ilyen szőrzettel ő nem büszkélkedhetik, de alaposan pótolta őt ebben a másik két tag. Az 1985-ös Afterburner (utánégető a repülőgépeken) című album meghozta számukra az igazi gazdasági sikert, a legtöbb eladott példányt és legtöbb dollárt. Ezután úgy gondolták, elmehetnek egyet pihenni a világ egyik csendes részére. Végül is volt miből. Az együttes fennállásának huszadik évfordulóján hosszú szünet után ismét felbukkant a három név. Egy vidám film a Back Into The Future III. (Vissza a jövőbe III.) zenéjét komponálták, és rövid szerepet is kaptak a filmben, XIX. századi zenészeket alakítottak. A trió díjat nyert a harmadik Rockzenei Gálán az 1990-es tevékenységéért. Ebben az évben jelent meg a Recycler című korongjuk, mely egészen fülbemászó dallamokat tartalmaz, anélkül azonban, hogy az eredeti stílus háttérbe szorulna. A 9-es években a szokásos tempóban alkották lemezeiket, melyeken igen kimunkált eredeti texasi rock hallható. Utolsó albumuk az 1999-es XXX, az együttes harmincéves fennállásának tiszteletére készült, és ezen a korongon mélyen visszanyúltak a gyökerekhez, hiszen a számok többsége soul és blues elemekre épülő kemény zene. Az együttes jelenleg (2000) az Egyesült Államokban koncertezik .

copyright © László Zoltán 2000 - 2004
  • Crem

Erekje ként örzöm az első magyarországon kapható szallagos kazettát!!!!! N°1!
  • Jeff24
    Na Végre vannak akik tudják mi a jó
  • Csabesz6
    lowrider;)
  • whiskeyman
    ja, igen ...La Grange, az is kedvenc