275
-
assdf #73 "Akkor poitizáljunk. Tehát. A politika hazudik? Igen. Miért? Mert megteheti. Ennyi ez a lényeg. Te választod, mi választjuk. Hogy milyen a politia az országban azt nagyon jól mondta Széchenyi. Az amit csinálnak az minket a VÁLASZTÓKAT minősít. Ez választottuk. Mi akartuk."
Én csak erre reagálnék. Hogy választottad őket, miközben eltitkolták az ország helyzetét? Mert az hogyha elhiszed a hazugságaikat az tényleg minket minősit. De az hogy eltitkolták előled a tényleges helyzetet, hogy olyan törvényket hoztak amik az adócsökkentést irányoztak elő hogy úgy tettek mintha minden jól menne, majd pedig egy tollvonással mindezt visszavonták, nos erről te választó egyszerüen nem tehetsz/nem tudhattál róla. Téged becsaptak, átvertek és ez nem a választókat minősiti. Ez a politikusokat minősiti.
De hogy egyszerübben fogalmazzák. Ha egy politikus azt igéri hogy holnaptól lesz 50. havi nyugdij, te kiröhögheted hogy ezt ugysem fogja bevezetni és tudod hogy hazudik. De ha egy politikus TÖRVÉNYT hoz arról hogy hogy holnaptól ennyivel kevesebb lesz az adó, TÖRVÉNYT hoz arról hogy mennyivel kell emelkedni a reálbéreknek (mindezt úgy hogy tudta ennek semmi alapja) majd ezt visszavonja egy tollvonással, ez a választók tudatos átverése, nevezhetjük választási csalásnak is. Itt ez történt, a választókat úgy átverték ahogy csak lehett és erre bizonyiték is van. Ilyenre még nem volt példa magyarországon, hogy egy csalást törvényekkel támasztottak alá...
És az is mese hogy aki tisztában volt az ország közgadasági helyzetével az tudta hogy mindez kamu, mert egyrészről azt hiszem a magyar lakkosság nagy többsége nem rendelkezik közgazdaságtani végzettséggel, és nem járkál be az államhivatalokban ellenörizni a kiadás/bevétel oldalt, másrészről viszont a cégek joggal számithattak rá hogy a kormány követi a saját törvényük által előirt dolgokat. -
Korner83 #72 #59 wolruf
"A politikusok mindig fognak valakitől lopni. Mert így működnek."
NÁLUNK és 1-2 környező országban. De nézd meg pl. svédeket. Ott azért jobb a helyzet.
A baj sokszor az hogy úgy állunk hozzá, hogy úgysem lesz jobb. Valójában talán az lenne az egyetlen megoldás, ha az egész társadalom "átnevelődne". Megvetnénk azt aki lop/csal vagy hazudik. Azonban amíg sokan a saját családjukban is ezeket vagy ezek valamelyikét "tanulják" otthon vagy baráti körükben, addig nem számíthatunk lényeges változásra.
-
gplay #71 Na gratulálok. Sikerült egy érdekes kezdeményezésről szóló cikkből politikai vitát csinálni.
Én személy szerint szivesen kipróbálnám a tank vezetést.
Akkor poitizáljunk. Tehát. A politika hazudik? Igen. Miért? Mert megteheti. Ennyi ez a lényeg. Te választod, mi választjuk. Hogy milyen a politia az országban azt nagyon jól mondta Széchenyi. Az amit csinálnak az minket a VÁLASZTÓKAT minősít. Ez választottuk. Mi akartuk.
A tank lopás. Elmebeteg állat. Tömegbe hajtani egy tankal. GRATULÁLOK.
Behajtani a rendőrök közé? Az is ember és vállalta, hogy szaré-húgyé igyekszik a lehetőségeinek megfelelően megvédeni, hogy téged vagy a családod ne szurják le az utcán büntetlenül. Az, hogy néhányan olyanok amilyenek az meg...bárhol bármilyen munka helyen van legalább arányaiban ugyan annyi aki nem oda való, akit nem igazán a munka érdekel csak hát ott fűtenek rá. Miért lenne más a rendőrségi állomány. Mint mondtam ott is emberek vannak.
A tüntetőktől pedig szeretnék kérdezni valamit. Hajnal kettőkor széledtek szét. Legalább is én így tudom. HAJNAL KETTŐ. Nos másnap kedd volt, munka nap. Én speciel reggel mentem dolgozni. ŐK NEM? Nos akkor miért is tüntetnek? Ha simán megengedheti magának, hogy hétköznap és előtte is napokon át tüntessen akkor nagyon jól áll, mert én speciel nem engedhetem meg magamnak, hogy napokig szórakozzam, mert nekem kell a fizetésem, kell a pénz. Ha több ezer ember ezt megtudja engedni magának akkor egy rossz szava nem lehet, szar az élet mert a Feri elszarta az előző X évet. Szeretnék én is ilyen gondtalanul élni, hogy ne kelljen a pénz miatt aggódni.
Na most lehet pofázni. Most mondjátok meg a nekem a frankót.
DE ÉN AKKOR IS ÍGY LÁTOM. -
wolruf #70 Dehát annak tényleg van -
assdf #69 Senkisem beszélt OV -ről. Ha látod is amit irtam és nem csak nézed akkor észreveheted, hogy azt irtam politikai elit. Ez a másik hibája a birkáknak, hogyha valaki azt mondja hogy "a" rossz akkor rögtön azt hiszi a birka hogy ez azt jelenti hogy "b" jó... (példaképp ha valaki nem szereti pl. a zsidókat, akkor a birkákr rögtön azt harsogják hogy az illető náci, miközben legtöbbször az illető nem szereti sem a zsidókat sem a nácikat)
#65:
Igenis köze van hozzá. Ugyanis itt demokrácia és jogrendszer van (elvileg), ami pontosan arra épül hogyha "a" hibázik akkor megbüntetik, és ha "b" 100x akkorát hibázik, akkor őt sokkal jobban megbüntetik mint "a"-t. Márpedig jelenleg ebben az országban ennek pont az ellenkezője történik. De ha jogilag nem is megyünk bele, józan paraszti észből kiindulva, hogy tud valaki úgy vezetni egy népet hogy beismerte ellopta annak vagyonát, csalt lopott hazudott, megszegte esküjét és ezek után elvárja a népétől hogy az majd becsületes lesz? Hogy az majd ad neki pénzt piros ferrárira? Hát nem igy müködik a világ. A vezetőknek mindig példát kéne mutatniuk, és amilyen példát mutatnak, olyat fog követni a nép. Ha a nép azt látja hogy felső szintem megy a susmus, akor ő is azt fogja csinálni. Ennyi.
-
juzosch #68 Ezzel az erővel a lekváros kenyérnek is. -
pauly #67 "Egy harckocsi kipróbálása, vezetése több év börtön helyett pár tízezer forintból megúszható, ráadásul ezért a pénzért nem csak néhány perc élvezet jut, miközben emberéletek sem kerülnek veszélybe."
"Normális ember olyat nem csinál, hogy a tömegbe hajt egy tankkal. Ha valaki kezéhez csak hozzáér a mozgásban lévő jármű lánctalpának széle, azonnal betekeri"
Szerintem azért van köze a politikához ha úgy vesszük :) -
juzosch #66 Egyáltalán mi köze van ennek a cikknek a politikához? És miért kell politizálni egy politikamentes oldalon, egy a politikától igen messze álló cikknél? -
juzosch #65 Mégis miért kifogás tank-lopónak, hogy xy hazudott? Mégis mi köze van hozzá?
Akkor engedjünk ki mindenkit a börtönből, szüntessük meg a rendőrséget és a bíróságot, mert kisebb bűnt követtek el, mint valaki akit még nem vontak felelőségre?
Majd akkor kirabolok minden fórumozót, amikor szembe jön velem az utcán, és még meg is verlek titeket, aztán majd a rendőrségen azt mondom, hogy "Dehát Gyurcsány nagyobb bűnt követett el, mégis szabad". És el is engednek, mert igazam van.
Lehet ennek nem örülnétek. -
#64 Ez pont nem beszűkülés. -
wolruf #63 Nos, ebben tökéletesen igazad van. Ezért nem szeretek politizálni, mert bevallom, nem igazán érzek rá. Nem értek hozzá, és csak azt látom, ami körülöttem történik. Beszűkültem? Lehet. De zavar hogy minden politikai vita után ,,veszekedés'' lesz. -
#62 Igazad van, jó dolog a vita és én sem szeretem a veszekedést, meg az indulatokban kifejezett véleményt. De sajna épp ez folyik az országunkban. Szvsz ezen kéne elsősorban változtatni, az ország hozzáállásán, legyünk már normálisak! Ezegy stabilabb kiindulási pont lenne ahhoz, hogy normális politikánk legyen.
Csak az a baj, hogy ez nagy valószínűséggel megvalósíthatatlan, mert ha ma pl a legnagyobb lázadó hatalmi székbe kerülne, ugyanezt csinálná. Itt egyéni harcok folynak, saját érdekből. Az illetőnek nincs pénze egyes felesleges dolgokra (átlag magyarról beszélek, nem szegényekről), lázad, aztán ha politikai munkába lépne és dőlne hozzá a lé, le se szarná már a többieket. -
Lokids #61 Enne ka cikknek mi köze van a politikához, meg a tanklopáshoz?
Lehet elolvastam, de nem arról van szó, hogy kipengecc pár 10e Ft-t és vezetheted egy kicsit a gyakorlóterepen? Rohadtul nem vágom, hogy jönnek ide a zavargások... -
tucsilg #60 mindossze annyit tennek hozza a dologhoz hogy valoszinuleg egyforma kepeket lattunk mind a ketten a dologrol ugyanis nekem mar van annyi eszem (vagy gyavasagom :) ki minek nevezi) hogy ha nem muszaj ilyen helyre nem megyek ott ugyanis kicsuszik az ember kezebol az iranyittas es nem tudja befolyasolni a tortenteket. Szoval nekem az jott le a dologbol (es szerintem nagyon nagy %nak is aki nem voros szemuvegen keressztul figyelte a kepernyot) hogy a randalirozo vs. bekes jarokelo aranya a legroszabb esetben is 10-90% de szerintem inkabb 5-95% es ilyen aranynal nemhiszem hogy uthengerkent kellene letarolni mindenkit akicsak a kozelben van. Halistennek valoban nem nagyon szorulok a rendorok segitsegere de azt inkabb az eletvitelemnek koszonhetem :) Meg esetleg annyit hogy minek keressem meg az illetekeseket ???? nez csak utanna hogy direkt a rendorsegi torvennyt figyelmen kivul hagyva jelveny nelkul csukjaban voltak a szemetek, es nem egy kepen latszik hogy teljesen szabajtalan eszkozt (vipera) is hasznalnak amivel semmi mast nem lehet csak serulest okozni. Vegyetek mar eszre hogy ez megtervezett akcio volt a terorizalas jegyeben :(. A szerencsetlen kisrendorrel nekem sincs semmi bajom, de ugy latszik hogy ide a valogatott barombrigadot vezenyeltek :( -
wolruf #59 Nemnemnem, én sem azt mondom hogy mostantól a lopás a követendő, én azt írtam, hogy unom, hogy mindenki ezzel példálozik hogy mikor ki kitől mit lopott. A politikusok mindig fognak valakitől lopni. Mert így működnek. Hogy ez fair-e. Persze hogy nem. De ez soha nem is fog megszűnni. Sajna. Ezért volt az első beírásomba is, hogy utálom a politikát. Az az egy dolog, ami a barátokból ellenségeket tud csinálni :( Nomeg a nők :)
De azt nem értem, hogy ezt miért vezeted le a rendőrökre. Én azt írtam, hogy sohasem fogjuk tudni, hogy parancsra ki tette a túlkapást. Nem azt, hogy ők loptak-e bármikor. Igazad van, biztosan. -
Korner83 #58 "Menj politikusnak ha annyira tudnál rajta változtatni és oldd meg."
Ismét személyeskedés gratulálok.
De hogy válaszoljak is rá:
Nem kell szakácsnak lennem ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hogy rossz a kaja, amit a pincér hozott. Véleményed attól még lehet hogy nem vagy politikus. Miért is ne kritizálhatnám. Elvégre rólam is "szól a dolog". Vagy Te pl. nem kritizálsz semilyen zenét meg filmet mert nem vagy énekes meg filmrendező? -
Korner83 #57 És éljen a veszekedés. Még jó hogy pont nem erről beszéltem... -
Korner83 #56 Ez jó! -
Korner83 #55 Hogy lehet e politizálni? A politika az egyetlen dolog, ami egy ország égészét, annak gazdaságát, társadalmának minden rétegét ilyan vagy olyan formában érinti! Miért ne lehetne róla vitázni? A vita hasznos és jó dolog. A baj akkor szokott kezdődni, ha valaki elkezd veszekedni a vitatkozás helyett. Ilyenkor jönnek a személyeskedések stb.. Na azt már nem szabad! -
#54 Itt meg a másik Széchenyinek! -
stremix #53 Akkor nézd meg OV-t hogyan mosolyog. Néha tényleg azt kívánom amit Farkasházy mondott, hogy "Mondja meg Orbán melyik felét akarja az országnak és én a másikba költözöm". Aztán legyen nála minden ingyenes, de kapjanak az emberek jó sok fizetést, aztán elnézegetném ahogy tönkremegy a gazdasága. -
#52 "Létminimumon fogsz ÉLNI"
De élni fogsz. -
Korner83 #51 Ottbiza! -
#50 Gyerekek, ott a pont!!!! -
Korner83 #49 Végül pedig egy idézet egy GYF-el egy lapon nem említhető embertől:
" Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha
valamilyen oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy
bölcs
és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány
fickókat minél
hamarabb a pokol fenekére küldi. De, ha egy hitvány kormány
huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben
van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."
( Széchenyi István ) -
#48 Köszönjük, nagyon tanulságos volt. -
Korner83 #47 Amúgy:
"Én, Gyurcsány Ferenc esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar
Köztársasághoz hu leszek. Az alkotmányt és az alkotmányos
jogszabályokat megtartom; az állam- és szolgálati titkot
megorzöm; miniszterelnöki megbizatásomhoz híven,
lelkiismeretesen, a nép érdekeinek megfeleloen járok el, és
minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság
fejlodését elomozdítsam."
"...elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen
böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.
Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az
utolsó másfél, két évet.."
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr, köszönjük. Viszontlátásra! -
Korner83 #46 PONTOSAN!
-
assdf #45 Akkor egy kicsit részletesebben:
1, teljesen egyértelmü hogy mindenki csal lop hazudik a politikában pártállásra való tekintet nélkül.
2, az hogy az előző kormány is lopott nem menti fel a jelenlegit a büncselekmény alól, mint ahogy az előzőt sem menti fel a jelenlegi lopása
3, Nincs olyan hogy az emberek elherdálták azt a pénzt amit a bokros csomag megtakaritott vagy bármelyik más csomag. A pénz nagy része autópályaépitésekre ment el (ha még csak erre ment volna, de tudjuk hogy fele ennyiből is simán kijönne egy km autópálya, ráaádasul még csak nem is tartós, és nem is igyenes a maradék meg ment zsebbe...). A pénz másik nagy része pedig segélyekre megy el, ami még nem is lenne baj, ha nem tudnánk hogy egy olyan kissebségre megy el a 80%a amelyik az életben nem dolgozott még és nem is szándékozik dolgozni menni, hisz kapja a segélyt, csak szivják a dolgozók vérét.
4, mi az hogy ki kell birni még pár szük évet hoy aztán jó legyen? Kinek lesz jó? az általgembernek? Másrészt meg miért nekünk kell szükebbre venni, mikor nem mi költöttük el a pénzt és nem mi ránk költötték el a pénzt? Vagy ezek kényes kérdések? Visszamehetnénk egészen a rendszerváltásig. Eladták az állami vagyont (ami a tiéd az enyém és mindenkié volt) mondván hogy igy kifizetik az államadósággot. Mi történt? Államvagyon eladva bagóért, adóság nem törlesztve, te sz@rabbul élsz ellenben egy bizonyos szük réteg ebből jól meggazdagott, majd mikor kellet volna fizetni az adóságot, közölték hogy ezt "sajnos" rajtad fogják behajtani...(bokros csomag) És mikor számonkérnéd hogy akkor hová is lett az állami vagyon, akkor közlik veled hogy ez már sajnos elévült, pedig az egész politikai elitet 50 évre börtönbe lehetne zárni ez miatt... (bezzeg ha te sikkasztanál tuti hogy 20 évig keresnének..)
5,Ezek az ügyek periódikusan ismétlek itthon, mivel sok a birka, akik naivak. Szomorúan látom hogy kb 8 évente az ismétlődik hogy a politika elit szétcsalja lopja hazudja sikkasztja magát, majd ezt az óriási hiányt az állampolgárok nyakába varják, és úgy tesznek mintha ez az állampolgárok hibája lenne. És ezek után van aki még hisz nekik, hát én nem is csodálkozik hogy meg merik tenni velünk.
6, a megélhetésre meg visszatérve, az a tankós fickó behajt a tömegbe, meghal 10 ember kampec. De ez a politika elit olyan adóságba ver téged, hogy még az unokád is fizetni fogja, megnyomorit egy egész generációt az embereket a szürkegazdaságba kényszeriti, és örök életedbe kénytelen leszel hitelekből meg kölcsönből élni. Létminimumon fogsz élni, a gyerekeid nem fognak tudni iskolába járni mert fizetős lesz és a te minimálbéredből nem futja erre, a gyereked szalagra kényszerül ahol majd egy multi éhbérért fogja dolgoztatni és éljen a szép jövő. Hát nem is tudom, szerintem az a tankos fickó kevesebb szenvedést okozott volna.
7, a sok birkának meg idézném édesapám egy kedvenc mondását, miszerint mosolyogva is ki lehet b@szni valakivel, nézd meg hogy mosolyog most a politikai elit... -
#44 Én ezt értem és tudom. Erre írtam a #23-t. -
wolruf #43 Sajnos mivel pontos infókat soha nem fogunk kapni arról hogy ki, mit, miért és hogy tett, ezért ezt már nem fogjuk tudni pontosan (ki, milyen parancsot kapott). Vagy van valami infóforrásod? Szerintem keresd meg a megfelelő fórumokon az illetékeseket, mert igenis, aki túlkapott, az valóban büntetést érdemel.
10% az aki ,,normális''? Lehet... Viszont amit láttam a TV-ben (szerencsére nem voltam kint tűzvonalban), amikor a tüntetők mentek a rendőröknek, hááát tudod, rendőr ide, rendőr oda, sajnáltam őket. De tudod én aznap mentem a vonattal érkező barátnőmért, és igenis reménykedtem hogy a rendőrök vissza tudják tartani azt a csürhét. Hidd el, ha ezek a sállal bugyolált zsenik fenyegetően jöttek volna felém, nem azon gondolkodtam volna hogy ó, szegények csak elégedetlenek.
Nem kell a rendőrök segítsége? Ámen. Kívánom hogy soha ne szorulj rá, mert ha a tapasztalataid ellenkezőt mutattak, akkor nagyon szerencsés vagy hogy komolyabb gondod sohasem volt. -
#42 Figy ez egy bonyolult dolog. A rendőrök kegyetlenül tudnak fosni ilyen szitukban. Emiatt egy-kettőnek eldurran az agya és rémületében összever mindenkit aki csak megszólítja. Az ilyenek nem tudom hogy mentek át a pszichológiai vizsgán. Az ilyen ne legyen rendőr. De ott vannak az "igazi" rendőrök is, akiknek a családja épp azt lesi a TV-ben, hogy apu él-e még. Itt egyszerűen nem lehet csoportosítani, hogy a rendőrök gonoszak a tüntetők meg a jóak. Mindkét helyen ott vannak az agyatlan barmok, akik csak okot keresnek, hogy kitombolhassák magukat, nekik már rég nem a politika a lényeg, az csak egy indok. Ők azok akik az első sorokban nyomatják a randalírt, ők azok akik beárnyékolják ezt az egészet és ráhúzzák a vizeslepedőt másokra és csak terjed káosz, mert mindig továbbviszi valaki a balhét, vagy a rendőrök vagy a tüntetők. Ez az igen régóta ismeretes "az erőszak erőszakot szül"-elmélet tökéletes példája. És akkor még nincs is háborúnk... -
stremix #41 Szegény tüntetők, akik téglával, kövekkel, botokkal meg láccal felszerelve érkezetek a "békés" tüntetésre, molotov-koktélokat dobáltak a rendőrökre (volt aki gázmaszkot is vitt magával) és azt várják, hogy legyenek velük nagyon megértők. Délután kettőtől hajnali kettőig tartott a balhé (a tüntetők megint csak többszáz-milliós kárt okoztak) és azt gondolod, hogy a rendőrök nem voltak türelmesek? Ennyi idő alatt bárki leléphetett volna ha akart volna. -
Inquisitor #40 Azt hittem a politikusokat azért fizeti a nép, az Istenadta nép, hogy szépeket hazudjon az arcába. Máskülönben a politikusoknak volt/van/lezs bármi haszna? -
Korner83 #39 Nem csak az aktuálisat lehet kritizálni. És ha elolvasod az elöbb mit írtam, akkor láthatod hogy a korábbit is kritizálom. "A többi is ugyanúgy lopott. Megbüntették? Nem. Soha, senkitsem." Ja jó. Mivel te ezt feltételezed, ezért azok után ha valakiről bebizonyosodik, akkor már nem is jár érte büntetés? Tegyük valóban legitimmé a hazudozást??
Ilyen alapon szerintem mindenki szokott lopni ezt-azt néha. Szóval ha rajta kapnak egy bankrablót (amint épp surran ki az éjszaka közepén a pénzel), akkor azt ne is kapjuk el, hiszen mindenki lop. A rendőrök is loptak biztosan. Ha más nem gyermekkorukban. Na hát ez vicc ... -
#38 Azért írtam, mert nagyon sok kisnyugdíjast meg főleg a kétkezi munkást nagyon meg fogja ez a csomag. És nem csak a kényelmi dolgok lesznek kevesebbek. Egyszerűne éhesek maradnak. -
#37 Erre nem tudok mit mondani. Nem éppen idevág. -
tucsilg #36 aki olyan parancsot tud teljesiteni hogy artatlan embereket + noket gyerekeket, simaszkban usson gumibottal, viperaval esetleg lojon 300gr-os konygaz patronnal meg gumilovedekkel az igenis dogoljon meg ott ahol van. Koszonom nem kerek a segitsegukbol sosem, mert az olyan is :( sajnos van veluk tapasztalaltom :(
Tisztelet a kivetelnek, mert van kozottuk rendes odavalo ember is bar szerintem kevesebb mint 10% :(, de valoszinuleg most ezeket is kirugjak parancsmegtagadas, vagy esetleg "nem kello kemenyseg" cimen :( -
Korner83 #35 Egyetértek, hogy a Bokros-csomagnak jelentős szerepe volt ebben, azonban a "nagy pénzek" elkültése nem 98-02 között történt, hanem a FIDESZ kormány utolsó 1 hónapja és a Medgyesy kormány alatt. Utána pedig tetézte a bajt, hogy GYF és kormánya nem csinált SEMMIT annak érdekében, hogy ez a helyzet változzon! (Ezt ő maga állította) Épp azért ugye, hogy 2066-ban is ők nyerjenek. Ez be is jött, viszont az ország gazdaságát még mélyebbre taposta ez a 2-2,5 év. (És közbe ugye hazudott és most meg vigyorog. Jah és lehet menni Szlovákiába ugye ha velemi nem tetszik. Ezt az értelmes kijelentést is ő tette. Ja meg Orbán hazudott mikor a vizitdíjról beszélt a választások elött. LOL) -
stremix #34 Az egész a tankos cikk miatt kezdődött. Mondjon le, aki írta!!! :-)