640
budapesti hidak, köztük a méltán híres és emblematikus Duna-hidak, közúti hidak, vasúti hidak, stb...

• gordon 24
    hát igen elég nehéz összehozni. Nekem a meló miatt szar mert tudod mindig vidéken vagyok és elég sokat kell menni. Ha meg Bp-n vok akkkor meg dolgozom igaz akkor el tudok jönni előbb meg akár még a meló közben is . De ez legközelebb csak jövőhéten lesz. Holnap Szeged aztán Nyiregyháza Pénteken bent leszek a cégnél de péntek meg nekik nem jó. Ugyhogy elég szar ügy.
  • B0B0
    Kérdés, hogy Takinak és Christonak jó-e? :)
  • gordon 24
    Nekem jó.. hogy gondoljátok!! Akkor legyen 10.
  • B0B0
    Mondjuk 10?
  • gordon 24
    Kb Mikor? Hány orára gondoltatok?
  • B0B0
    N ami legyen srácok?? Jó a vasárnap délelőtt??
  • B0B0
    Mai kép a dunaújvárosi hídról:

• B0B0
    Délelőtt nekem okés lenne! Gordon, Christo, nektek?
  • Takezó
    hm, esetleg vasárnap?
  • B0B0
    Kőröshelyi völgyhíd:

• B0B0
    Basszus. Akkor mi legyen. Péntek (Gordonnal) vagy szerda (Takezóval)????

ÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • Takezó
    részemről nem jó a csütörtök:S a héten a holnapon kívül csak a vasárnapS: vagy péntek kora délután (12-3), de az gondolom a normális munkát végzőknek nem:S
  • B0B0
    Na! Szuper! Akkor már 4-en vagyunk! Kérdés, hogy Takezónak jó-e a péntek.
  • Christo
    Hát akkor ha van pucolószeretek, csatlakoznék én is. Én egyébként ebből az undorító társadalomból azt is kinézném hogy megbüntetnének azért mert lemosnánk a grafót. Me hogy milyen jogon nyúlunk hozzá. De azért remélem nem lesz ennyire röhejes a helyzet. Csak mondom hogy én még ezen sem lepődnék meg
  • gordon 24
    Van egy emlékmű a Kossuth Hidnak Budapesten. És mivel sajnos ez a város is tele van sok suttyóval lefujta valami Grafitis birka. És ezt szeretnénk lepucolni!
  • Christo
    Mi készülődik egyébként? Topiktali?
  • B0B0
    Hát akkor már csak Takezóra várunk, jó-e neki a péntek
  • gordon 24
    Ha átakarjátok tenni inkább péntek!!! Csütörtökön Nyiregyházára mek.
    Sajnos elég sok vidéki utam van most..
  • B0B0
    Bár áttehetjük csütörtökre! Taki??
  • B0B0
    :(((
  • gordon 24
    Sajnos én nemtudok menni szerdán Szegeden leszek és minden bizonnyal nem fogok felérni. Sok sikert az akcióhoz. Jó hogy vannak még ilyen emberek!!!
  • B0B0
    Szerdát nem elfelejteni!!!
  • Christo
    A szóban forgó újítások Bp közlekedésében
  • B0B0
    Na igen
  • Christo
    Egyébként mondják ugye hogy az hogy mi a szép szubjektív. Én erre azt szoktam mondani hogy van viszont egy olyan része a szépségnek hogy pl van olyan amit azért a legtöbb ember szépnek vagy csúnyának tart. Szóval ilyen általánosítható része...
    szerintem a régi Erzsébet híd is ide tartozik. És szerintem ebben nagyon sok ember egyet is értene, kár hogy ma alig párezer ember tudja egyáltalán hogy hogy nézett ki.
  • Christo
    Na igen, bár nekem a Lánchíd kipugofógáz színe nagyon nem smakkol :D
    Nem mondom hogy a T-mobil undormány jobban nézne ki de azért valami szép árnyalatot (kék, zöld, sárga....) találhattak volna.
  • B0B0
    Olvasd el az 1. hsz-t és rájössz, hogy ilyenformán rokonlelkek vagyunk! :)
  • Christo
    Na igen. Kedvenc hidam, a régi Erzsébet híd. Én ezt olyannyira tartom gyönyörűnek és jellegzetesnek hogy a mait lerombolnám és visszaépíteném a régit, persze azzal a különbséggel hogy a járda a híd szélén legyen és akkor ugyanolyan széles lenne ez is mint a mostani fehér.
    Továbbá a mostanit nem is a villamosközlekedésre tervezték és ez baj. Arra felé nagyon érdemes volna villamosokat járatni, hiszen arra ma is rengetegen utaznak pl 7-es busszal.
    Így az új hidat úgy kéne megépíteni hogy ezzel se legyen gond, továbbá tenni rá egy szép díszkivilágítást.

Apropó... remélem a Szabadság hídnál nem valami gagyi díszkivilágítás lesz :)
  • B0B0
    Az biztos
  • Christo
    Persze, személyesen is, bár nem én vagyok a legnagyobb ismerőse ;)
  • Christo
    Nem biztos hogy úgy oldanák meg mint a 4-es metrót. Az a lényeg hogy valamilyen módon elérnék hogy fedett legyen. És persze reményeink szerint nem valami idióta módon.
    Mindegy... szerintem az ezzel kacsolatos kérdések miatt túl sokat nem érdemes aggódni.
  • B0B0
    Látom te is ismered a jó öreg Hamster-t! :)
  • Christo
    Az Erzsébet hídi villamosokról itt találsz néhány képet és leírást, még a régi, szebb Erzsébet hídon is volt villamos (amit a téma fejlécében látsz).

De ha már a villamosoknál tartunk:
    Budapest legszebb villamosvonala (ma már nem létezik)
  • B0B0
    Hát nem gyönyörű? :)

• B0B0
    A Gellért-hegybe fúrni? Húhúúúú. Az csak egy média-fogás. A Gellér-hegybe szinte lehetetlen fúrni, mert nagyon diffúz a szerkezete. Ha arra fele jársz, látod, hogy rengeteg helyen repedezik és ott betonnal töltik föl.
  • Christo
    Hát akkor most a második két kérdésedre való válasz megválaszolja az elsőt is. Földalattinak tervezik a siklót, csak a két végállomás lenne a felszínen és egy nagyon kis szakasz a hegy lábánál.
    Szóval ez is amolyan bili, mint a legtöbb budapesti fejlesztés. Például amikor bejött a libegő akkor egy kötélpálya hálózatot is terveztek a budai hegyekben ilyen 2-3 km-es vonalakból.
    Ez a Gellérthegyi sikló meg csak úgy véletlenül bennemaradt a tervekben.
    Viszont van még esély a megvalósítására.
    Lehet hogy elvonná a Budaváritól a forgalmat, dehát csak emiatt biztos nem szabad a nem megépítése mellett dönteni.
    Az meg hogy milyen lesz a kinézete teljes mértékben a tervezőkön múlik, bár ebben igazad van... a 2-es metró felújítitt babaház állomásai után bizony kétségbe lehet vonni a magyar képzelőtehetséget etéren.
  • B0B0
    Fene tudja, hogy komoly-e, de bár szerintem azt kétszer is meg kéne gondolni:
    1. kell-e 2 sikló a városba, nem veszik-e el egymás elől a forgalmat?
    2. el kell-e csúfítani a ígellért hegy oldalát, mert gondolom nem egy iparművészeti remekművet raknának oda, hanem egy modern ocsmányságot
    3. a Gellért hegy oldala pont azért vonzó, mert hangulatos sétálóösvények vezetnek fel a csúcsra, biztos, hogy ezt ketté kéne vágni?
  • Saddalim #323
    ezt nem is tudtam, azt meg pláne, hogy az Erzsébet-hídon is járt villamos...
    ez a tervezett gellérthegyi sikló komoly?
  • B0B0
    Szerintem is
  • Christo
    Itt van egyébként egy térkép amin fel van tüntetve a 47-es és 49-es régi útvonala. Régen egyébként a Nyugatinál találkoztam a 14-essel és reményeink szerint most majd összekötik a vonalakat.
    A nyugatinál teljesen elbontják azt a felüljárót és a helyén fog menni a villamos.
    A belvárosi autóforgalmat pedig ölni kell, mert egy villamoson több ember utazik mint két autóban és mégis kb ugyanannyi helyet lefoglal.
    Remélhetőleg az elkövetkezendő években sok újítás lesz a tömegközlekedés terén.