640
budapesti hidak, köztük a méltán híres és emblematikus Duna-hidak, közúti hidak, vasúti hidak, stb...
-
#520 Szép letisztult szerkezet. Nagyon ütős hatása van érdemes élőben megnézni. Dunaföldvárról is látszik az ív ahogy kimagasodik a tájból és fehéren virít.
Tetszik csak ide szerintem kicsit túlzás. -
Christo #519 Itt láthattok jó minőségű képeket a Dunaújvárosi hídról érdemes lementeni őket
Azért az ősi sztálinvárosiak kedvéért nem felejtették el pirosra festeni híd oszlopait :D -
#518 Ennél majdnem minden jobban festene. -
Christo #517 Szabadság hídba annak a részeit építették be pl, meg ha minden igaz akkor a Margit hídba is. Egyébként meg nem volt keskenyebb a régi Erzsébet híd. Annyi a különbség hogy annak a tartószerkezeten belül volt a gyalogos járdája, a jelenleginek pedig kívül van. A régit ugyanúgy meg tudták volna toldani ennyivel, de ha ma építenék újjá a régit akkor a technika miatt biztos nem lenne ilyennel gond.
Az már más kérdés hogy hogy festene egy régi Erzsébet híd megtoldott szélességgel. Talán jobban mint ez a fehér kábelrengeteg :P -
#516 És ez tetszik neked? :) -
#515 Nem Duna-híd, de hátha érdekel valakit...
-
#514 Érdemes lenne megtudni, hogy az 1960-ig álló pesti pilon maradványai hová kerültek. -
#513 Két okból lenne realitása a dolognak!
Ugye a régi híd sokkal keskenyebb volt a mainál, kb. Szabadság-híd kategória. Sokan emiatt mondják azt, hogy elbontották és a helyére egy széleset építettek, hogy a közben kiszélesített Kossuth Lajos utcát ki tudja szolgálni. Viszont pont a mai, a belvárosból a forgalmat kiszorítani számdékozó, pozitív hozzáállás lendíthetne a dolgon. Hiszen a rég keskeny híd rekonstrukciója után a Kossuth Lajos utcát vissza lehetne állítani a régi keskeny állapotába (sétálóutca) miután a híd úgysem tudná kiszolgálni a jelenlegi keresztmetszetet. Azonkívül mindkét rekonstrukció a belváros turisztikájának rendkívül használna.
De ugye a realítás azt mutatja, hogy ez csak akkor valósulhatna meg, ha a jelenlegi ocsmányság felrobbanna, elszakadna, vagy valami egyéb okból teljesen használhatatlanná válna, amire igen kicsi az esély. -
Christo #512 Ezzel akkor sem vehetné fel a versenyt :P
Kár hogy csak 42 évig létezett, remélem ha az Erzsébet hídon végeznek majd nagyfelújítást, visszaépül a régi. Ez persze álom amíg demszky félék vannak. -
#511 Jaja tudom! :D
A cikkből sok érdekes infót megtudtam. Megnéztem volna azokat a repesz nyomokat a hídon meg, hogy mely elemeket építették be a roncsokból. -
#510 Nálam fordítva van :) -
#509 Az összes híd közül szerintem a legszebb! Az Erzsébet híd a második. :) -
#508 Ez örömteli, de az lenne az igazi, ha az autósok is hasznot húznának belőle -
Christo #507 Északi Összekötő vasúti híd felújítása: 2008 nyarán kezdődik -
#506 A Szabadság-híd felújításáról részletesen
Ami számomra igazán jó hír, hogy helyreállítják a középső részen a gyalogoskorlátot az eredeti állapotára! :))) -
#505 Már hétfőtől átadják a világ legnagyobb korfüles acél-ívhídját! :) -
Állítólag hóvégén átadják -
#503 Ezek közül a Marig híd ami igazán borzalmas :( -
Christo #502 Budapest a ramaty hidak városa -
#501 Mindenhol csúszás, a Dunaújvárosi hídnak ugyan találtak már nevet (a kurva hangzatos 'Pentele híd'-at) de nem lesz kész időre. A kőrőshegyi viadukt elvileg Augusztus 8-án nyílik meg.
Index cikk -
Christo #500 dbridges.fw.hu-ra nyugodtan adhatjátok, ott fent lenne sok évig még biztosan ;)
bár valamikor valszeg csinálok én is -
#499 Hajaj tudtam, hogy ez lesz a következő. :)
Majd ha sikerül erőt vennem magamon akkor valahová felteszem. -
#498 Na és hol vannak a fotók??? :))
Én azért dobok egy mait:
-
#497 Múlt héten megnéztem a dunaújvárosi hídat. Sajnos csak messziről mert le van kerítve a környék és nem is egyedül voltam így annyira nem mertem akciózni. :) Messziről nagyon szép! Tényleg ha csak azt nézem, hogy mint híd nagyon csodálatos nekem tetszik az íve és a fehér élénk színe. Készítettem pár fotót róla és a dunaföldvári hídról is. -
#496 Hát ebből nem látunk semmit :( -
teniszuto #495
-
#494 Demszkyék megint ügyesek voltak. -
Christo #493 Elbuktuk a pénzt az aquincumi hídra -
#492 Hát igen, mindkettőre nagyon nagy szükség van -
Christo #491 Építettek volna inkább Aquincum hidat vagy legalább a Vácit... -
#490 Teljesen egyetértek!! Én pont ugyan ezt gondolom erről. Én is töbször láttam a hidat. A világon semmi értelme az elöbb leirtakon kívül. -
#489 Most erre mit mondjak? Csak sírni lehet. Mellesleg nézz utána, milyen utak futnak bele a Dunaújvárosban épülő világ legnagyobb kosáríves acélhídjába! Ugyanez a történet, azzal a különbséggel, hogy ott van mi fölött átmennie, csak éppen autópálya nincs hozzá! -
#488 Vélemény -
#487 Fúú, nekem a 2007. 01. 18.-i adagból nem tudnád a Budapest térképet nagyobb felbontásban elküldeni? -
Christo #486 Új képek az M0-ás hídról -
#485 cikk az átadásról -
#484 Állítólag 2-3 héten belül bringával már át lehet szaggatni rajta! :) -
#483 Ja . Én igaz havonta láttam fejlődését, de komoly lesz átmenni majd rajta.. -
#482 na lassan lehet menni megnézzni az M7-es a völgy hidat :) -
Christo #481 Nem tudok sajnos mostanában fotózni, egyébként meg szóljatok előre ha kell valamit fotózni mert akkor kérek kölcsön előre gépet.