112
  • wanek
    Ennél aztán bármi jobb. Írtam példákat a hibákra, és azok szarvashibák!

Annál azért van jobb megoldás is. Uninstall...

Például? Bejelölöd, hogy a link tartalmát új ablakban akarod, de ennek ellenére új _fülön_ hozza (amit egyébként utálok). Ilyet a régi nem csinál.
    Nagyitasz egy képet, a kép oldalra és lefele kilóg, de csúszka nem jelenik meg. Ilyet a régi nem csinál, mert ha kilógna a kép az oldalról, automatikusan megjelenik a csúszka.
    Van még pár apróság, de majd rájossz te is (ha ezekre eddig nem jöttél volna rá)
  • Dj Faustus #71
    "de azt is rosszul teszi!!!"
    Mivel nincs olyan helyesírás-ellenőrző, ami tökéletesen megkeresi a hibákat egy szövegben.

"El kéne azt onnan tüntetni."
    Ha zavar, mi sem egyszerűbb - Tools/Options menüpont/Advanced/General/Check my spelling as I type kijelölőnégyzet ne legyen beikszelve.

"Ami korábban jól működött, azt meg sikeresen elrontották."
    Például?
  • wanek
    "ez csak ellenőriz" - de azt is rosszul teszi!!!! Többet árt, mint használ. A jót hibásnak mutatja, a hibásat jónak. El kéne azt onnan tüntetni.
    "Vannak a Firefox 2.0-ban az 1.5.0.7-hez képest újdonságok, hibajavítások?" - ha vannak, azt jól eltitkolták. Ami korábban jól működött, azt meg sikeresen elrontották.
  • Phaemoor
    Ismerlek, nem tudsz felhúzni úgysem...pedig tudom hogy szereted :)
  • Dj Faustus #68
    1. Vannak a Firefox 2.0-ban az 1.5.0.7-hez képest újdonságok, hibajavítások? Vannak.
    2. A magyar helyesírás-ellenőrző szótár Mozilla-gyártmány? Nem, külön dolog Német László munkáján alapszik.
    Használható? Vannak benne hibák, de mint előttem is elmondták, ez csak ellenőriz; nem javít.
  • léry
    milyen szélsőséges hozzászólások vannak itt az sg-n
  • wanek
    Most, hogy kiválóan jellemezted magad, nyomj ki magadon pár gennyes csomót.
  • wanek
    Ezt a verziót már múlt éjjel próbáltam. És pont ez alapján írtam azokat, amiket.
    A letöltési résznél egy rettenetes hazugság látható: totally customizable to your online life.
  • archkoven
    Hú de beizgultak a kis pattanásosképű, monitorfejű tinédzserek!!!:D
    El ne élvezzetek srácok! Jobban izgultok rá mint a pinára!
    Bár igaz, olyat még nem láttatok.
    Persze nem is fogtok, amíg a tudálékos monitorfejeteken, undorító gennyes pattanások éktelenkednek!!:))))
    Valószínűleg később is csak a monitoron...
  • Dj Faustus #63
    "Ez nem lenne baj, ha jó lenne az RC3. De nem jó! Ennél még az 1.5.0.7 is jobb!!!"

1. Sil78 ma 18:27:
    "Minden RC a leendő végleges verzió számát írja ki, azért RC. (Ha nem találnak benne semmi lényegi hibát, akkor már nem változtatnak rajta semmit, abból lesz a végleges verzió.)"

2.
  • Godefroy
    Explorer 4ever!
  • wanek
    Az csak egyet jelenthet: felületesen használod. A részletekben vannak különbségek.
    Ez nem azt jelenti, hogy az ne tudna egy oldalt jól megjeleníteni, hanem egyebekben, de te ilyesmit biztosan nem használsz.
  • Phaemoor
    Nekem spec semmi bajom az RC3-mal...
  • wanek
    Összekomparálva a 2 file-t a két Firefox setup-ot leszámítva SEMMI különbség nincs.
    Ergo: Az RC3-at akarják véglegesnek elsütni. Ez nem lenne baj, ha jó lenne az RC3. De nem jó! Ennél még az 1.5.0.7 is jobb!!!
  • airwalker
    Nagy buli lesz az új verzó alkalmából:
    http://ekommersz.blogter.hu/?post_id=89767
  • Dj Faustus #57
    " A helyesírás ellenőrző egész jó de lehet hozzá keresni nagyobb méretű szótáráat is ill lehet csinálni a legfrissebből is: http://www.szofi.hu/gnu/magyarispell/"

Idézet az ezen az oldalon található kiterjesztés dokumentációjából:
    "# Ez a szótár azon a szólistán és ragozási szabálygyűjteményen alapul,
    # amelyet Németh László készített, és 2003. szeptemberben
    # Magyar Ispell 0.99.4 néven a Gnu GPL licenc mellett a
    #
    # oldalon (Magyar Ispell levelezési lista honlapja) közzétett."

Idézet az általad idézett oldalról:
    "Letöltés

Forrás: magyarispell-0.81.tar.gz (356k)"
    - ezen az oldalon ez a legújabb, hisz:
    "Szeged, 2002. november" dátum található ott.

Ja és:
    "Rossz dict file!!!

by Zoltán Petres , Oct 4, 2006

A Firefox/Thunderbird 1.x/2.x még csak MySpell kompatibilis, de nem HunSpell. Ezért csak a 0.99.4-es szótár használható, ami nem tökéletes, de nincs jobb. Az letölthető innen (sajnos nem Firefox 2.x kompatibilis):
    http://www.mozilla.com/thunderbird/dictionaries.html

A MySpell -> HunSpell csere folyamatban van, utána lesz szuper helyesírás-ellenőrzőnk."

Forrás:

És még egy dolog: A Firefox 2.0 és a Firefox 2.0RC3 változatának kicsomagoltam a telepítőjét, és mindegyik állománynak (a telepítőt is beleértve) elkészítettem az MD5-ös ellenörzőösszegét.
    Megtekinthető itt és itt.
    A telepítőkön kívül nincs (sok) különbség...
  • Phaemoor
    Jó, nem kell megdobálni, lejjebb olvastam...:D
  • Phaemoor
    És a firefox hivatalos honlapján miért nincs fent? Érdekes...:D
  • NEXUS6
    Jó gyorsan betöltődik!
  • tomsolo
    Nekem gond nélkül megy a hivatalos 2.0 verzió. A helyesírás ellenőrző egész jó de lehet hozzá keresni nagyobb méretű szótáráat is ill lehet csinálni a legfrissebből is: http://www.szofi.hu/gnu/magyarispell/
  • Emmegki
    "A továbbfejlesztett Tabbed Browsing funkció esetében lehetővé válhat, hogy egy véletlenül bezárt oldalt ismét előhívhassunk"

Hogy miket nem találnak ki manapság! Mekkora fícsör! Az Opera már régóta tudja...
  • Rage47
    nekem gyorsabb lett mint az elözö FF:)) legalábbis sg.hu tekintetében
  • Steamhawk
    Az sg.hu ról levadászott magyar verzió nekem nem kezelte a tabokat. Hiába nyitok meg újat, csak az első tabot frissíti. Hm.
    Ez fura mert az RC3 rendesen működött, igaz az saját magát frissítgette.
    Sztem is várja meg mindenki míg ápgrédeli magát. :)
  • wanek
    De pont az, ami rettenetesen szar! Minden igekötős igét aláhúz teljesen helytelenül. Ez többet árt, mint használ! Ráadásul rengeted HELYESEN leírt szót szintén aláhúz. Semmire sem jó.
    A beállításoknál hiába állítasz be dolgokat, figyelembe sem veszi. Szar. Az 1.5.0.7 viszont jól működik.
  • Sanyix
    Mintha eddig olyan feltűnően gyors lett volna :\ lehet hogy az ie-hez képest igen, bár ha visszaemléxem akkor mégsem úgy tűnik.
  • juzosch
    helyesírás ELLENŐRZŐ, nem javító. Végképp nem hülyeséggátló. De nekem most is épp működik, ha felteszed lehet neked is fog.
    Bár még nincs teljesen kész, jópár helyes szót aláhúz.
  • DjDano
    Ez a végleges Firefox 2.0, a Mozilla szerverén is kintvan pupákok:

http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/

Újdonságok felsorolása a teljesség igénye nélkül:

* Apró újítások a kezelőfelületen
    * Adathalász oldalak szűrése (az Internet Explorer 7-hez hasonlóan egy helyi vagy központi tiltólista alapján)
    * Keresőszó javaslatok - egyelőre a Google vagy Yahoo! keresőgépek használatakor a böngésző valós időben tesz javaslatot a keresődobozba begépelt kifejezések folytatására
    * Továbbfejlesztett füles böngészés - ezentúl minden fülhöz külön bezárás gomb tartozik, stb.
    * Munkamenet visszaállítás
    * Élő könyvjelzők előnézete és feliratkozás
    * Beépített helyesírás-ellenőrző szövegdobozoknál
    * Továbbfejlesztett kiegészítés-kezelő
    * JavaScript 1.7 támogatás

Ja és a helyesírás ellenőrzőhöz le kell tölteni ezt:

Magyar szótár
  • wanek
    Okostojás! Mivel tudod megmagyarázni a hozzászólásokban azt a rengeteg helyesírási hibát? Ha működne helyesírásellenőrző, akkor ez nem fordulna elő.
    Egyébként meg ha csak negyedannyi eszed (tudásod) lenne mint nekem, akkor a seggedet naponta fölhöz vernéd örömödben, fikanick.
  • qB0B0p
    Megszólalt az ész...
  • Rage47
    arról nem tehet h nem tudsz írni:p
  • powermen
    javitja a hibákat mi? let
  • powermen
    Én is arrol irok elég jo let
  • Rage47
    naggyon ott van!, még gyorsabb lett
  • Reyes
    "Én már arról írók..."

Íróóóóók, mi?

Látom nagyon működik:DDDDDDDDDDDDDDDDD
  • lazly
    Én már arról írók... :) Nagyon ott van... :D
  • Dj Faustus #35
    "Akkor olvasd a fejlesztői blogot: "
    1. 1. Hivatalosan ma kellett volna megjelennie...
    2. el is érhető a Mozilla FTP oldaláról
    Külön könyvtárban van a 2.0 és az 2.0RC3

Ergó elérhető, de hivatalosan nem jelent meg. Nem mondtam valótlant. Kérlek ne hazutolj meg.
  • Reyes
    Úgyis automatán frissíti magát, ha itt az ideje:)
  • hzsolt
    Akkor olvasd a fejlesztői blogot:

# No, we have. Not. Released. Firefox. 2. Yet.
    # When people link to bits directly on a random FTP mirror, they're doing a number of people harm including, quite possibly, themselves:

* Digg and Reddit posts linking to direct FTP mirrors could be costing the operators of those mirrors hundreds to thousands of dollars in bandwidth bills, or may cause them to crash by linking directly to them. This could cause them to "un-volunteer" their services as a mirror, making it even harder to obtain Firefox on release days.
    * People posting direct link to FTP mirrors don't know if that mirror is a member of the Mozilla FTP Mirror Farm, or some random, unverified mirror. We work hard to verify that the mirrors in our farm are serving the same bits we released, and we cannot make the same claim about other mirrors that aren't part of our farm. When using direct FTP links to random mirrors, users run the risk of downloading bits that have not been checked to ensure they do not contain a virus or trojan.
    * "That's ok," you say: "I link directly to ftp.mozilla.org!" That can be even worse! Killing the project's FTP server does not help anyone, least of all people trying to obtain Firefox builds. And it makes for a grumpy IT group. And nobody wants grumpy IT groups. Especially a day before a release.

http://weblogs.mozillazine.org/preed/2006/10/the_antirelease.html
  • Dj Faustus #32
    "Mondom, hogy RC3!!! Rakjátok fel, aztán súgó->verzió információ. És ezt dobja ki:
    http://en-us.www.mozilla.com/en-US/firefox/2.0/releasenotes/"

Azért mert még nem frissül a Mozilla honlapja.
  • Dj Faustus #31
    1. Hivatalosan ma kellett volna megjelennie (meg is jelent, csak nem a weboldalon). Ezt több oldal is leírja - köztük a The Register, a BBC News.
    2. A hivatalos 2.0-ás változat el is érhető a Mozilla FTP oldaláról. Én is onnan szedtem le (Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0).
    3. Van benne helyesírás-ellenőrző. Ha angol változatot szedtél le, innen szerezhetsz be hozzá szótárt.
    4. A weboldalon jelenleg még mindig az 1.5.0.7-es verziót hirdetik.