49
  • sanyiute
    #49
    k
  • Carmageddon
    #48
    köcööög
  • sanyiute
    #47
    fd
  • boleron
    #46
    Szia!

    Két kérdésem lenne.

    1. Honnan veszed, hogy 200.000 magyar halt meg a Donnál?
    2. Honnan tudod, hogy a budapesti zsidók megmentésének feltétele volt az, hogy a magyar hadtest a Donnál maradjon?

    Komolyan kérdem mindkettőt, ha tudnál tényekkel szolgálni, megköszönném.
  • sanyiute
    #45
    d
  • XLVII
    #44
    x
  • sanyiute
    #43
    gd
  • Klub
    #42
    a nagy forradalom jelképe
  • sanyiute
    #41
    zhfzh
  • Vass Gábor
    #40
    Az fogyatékossorvadásdacolvagigiforgatássoppingolás
  • sanyiute
    #39
    fsdgfs
  • Klub
    #38
    mivan?
  • sanyiute
    #37
    vdf
  • tommygear
    #36
    he
  • Vass Gábor
    #35
    der
  • sanyiute
    #34
    gdf
  • Vass Gábor
    #33
    Be sem jön az oldal, hibás.
  • havercsotány
    #32
    Botched.2007.DVDRip.XviD-aAF ez nagyon jó fílm www.youtube.com/watch?v=9KmNJZ64N4Q&eurl=http://themovietheater.blogspot.com/2007/10/botched-2007.html gfh
  • katarzis
    #31
    Meghálálták a háboru után.......
  • katarzis
    #30
    Meghálálták a háboru után.......
  • JimKirk
    #29
  • Praetor
    #28
    Minden nemzet a saját halottairól emlékezzen meg.

    A zsidó áldozatokról csak annyit (amennyiben a II.VH alattiról beszélsz), hogy Magyarország tehetetlen volt. A német megszállás alatt vitték el a szerencsétlen itthon maradt zsidóság nagy részét. Voltak magyar "segítők" is, de a koncetnrációs táborban is voltak zsidó kápók, akik kiszolgálták a nácikat. Számuk nem volt jelentős.

    Budapestről nem vitték el a zsidóságot. Hitler feltételként szabta Horthynak, hogy akkor nem viszik el a budapesti zsidóságot, ha a 2. magyar hadtest kint marad a fronton a Don kanyarnál.(A budapesti zsidóság között akkoriban már sok lengyelországi zsidó volt, mert mi voltunk az egyetlenek, akik befogadtuk őket. Svédország és sok más ország visszafordította őket, és ezzel haláltáborra ítélte azokat.)

    Az eredmény az lett, hogy több mint 200 ezer magyar férfi halt meg a Don kanyarban. Gyakorlatilag minden budapesti zsidó emberért meghalt egy magyar. Én nem hibáztatom Horthy-t ezért, de a zsidóságnak jobban meg kellene becsülnie a magyar népet, és nem folyton antiszemitázni.
  • katarzis
    #27
    "és nem emlékszem mikor vannak megemlékezések,
    a 200k zsidó áldozatról"-ehh,nemtudom te hol élsz ,de a médiábol egyfojtában ez ömléik rád,egyfojtába a büntudat belédplántálása,persze ez mind célzattal történik (sakkban tarthatnak vele több országot,és egyebek),mint ahogy az is céllal történik,hogy állandoan azt sujkolják hogy egy bünös nemzet tagja vagy akik akkor ezt meg azt véghez vitték a "kiválasztott" nép fiai ellen.és a 200k zsidó áldozat száma meg ne haragudj,de nevetséges bár ha te elhiszed a hollókoszt ipar által gyártott hazugságokat akkor...
  • Vorpal
    #26
    Ha már megemlékezésekről és emlékszájtokról szól a téma:

    nem emlékszem mikor vannak megemlékezések,
    a szovjet offenziva alatti áldozatokról,
    amit a magyarok vittek véghez -
    és nem emlékszem mikor vannak megemlékezések,
    a 200k zsidó áldozatról

    amit ugyanez az 56 os áldozatnemzet vitt véghez!!

    szóval melyik honlapon van az igazság??
  • raingun
    #25
    Értem az álláspontodat, sőt, részben eggyet is értek vele, mert olyan dolgokat is írtál, amiket én is így gondolok csak nem írtam le.

    "Ha élnének az '56-osok, akkor rohadtul nem érdekelné őket az "elégtétel"."

    Pont ez az hogy, sokan élnek még, és szar nekik hogy egy aktuálpolitikai esemény beárnyékolja az emlékezést. Lehet elötte, lehet utánna, de közbe NE!

    "hanem a magasabb és fontosabb cél megbukását, aminek a levét most is issza a nép"

    A forradalom nem veszett el, nagyon sok eredménye lett. Pl. a megtorlások után jött az enyhülés és nem kevés alapja volt a 89-es rendszerváltásnak is.

    "Nem bántani akarlak, csak érzékeltetni, hogy '56 nem "kultúrális esemény" volt, és hogy ebben az ál-demokráciában a céljai még mindig aktuálisak."

    Nem veszem magamra, sőt, igazat is adok.

    És nem is a tüntetőkre értettem hogy "sok hülye" hanem azokra akik a megemlékezésekkor beüvöltöztek. Természetesen mindenfajta békés tüntetéssel eggyet értek.

    Forradalomnak azért nem nevezném mert magának a szónak más a jelentése.

    Azt is értem hogy egy cselekmény megítélése nagyban függ a kor környezetétől.
    56-nál is "csak a szépre emlékezünk" itatja át az ünnepet (értem ez alatt hogy akkor büncselekménynek minősítettt dolgokat most pozitívnak értékeljük)

    Ennek ellenére ha a tűntetés erőszakba fajul (mindkét részről) azt elitélem.
    Ahogy a gyujtogató, balhézó, tolvaj embereket sem nevezném forradalmároknak. Ezek egyszerűen élvezik az anarchiát, köztörvényes bűnözők.
    Semmilyen körülmény nem indokolhatja hogy felgyújtsanak egy autót. Nyilván nem kell magyaráznom egy embernek emnnyit kell dolgozni azért! És a felgyújtásával nem lesz megleckéztetve a kormány. Ez bűncselekmény!
    Persze 1000 emberből 1, de a TV ezt mutatja.

    El kell határolódni tőlük! Ez mindenkinek jó lenne!
  • Vorpal
    #24
    És te mindezt innen meg tudod mondani ?

    Honnan tudod, hogy a mostani eseményeket egyesek
    nem idológiai forradalomként élték meg ugyanúgy,
    És honnan tudod, hogy az akkori eseményeket nem
    rendbontásként élték meg ugyanúgy?

    A forradalom - rendbontás az alkotmányos törvény és kormány ellen,
    hisz a célja annak elmozditása, amely olyan jól bebetonozta magát,
    a villáiba.

    Félreértés ne essen, mert pártfüggetlen vagyok,
    de a csőcselék is a társadalom tagja, vagy talán egyesek
    azt gondolják, hogy dolgavégeztükkel tünnyenek haza
    és másnap mennyenek be megcsinálni azt a mocskos
    munkát, amit senki sem akar elvállalni.

    Ha már Buda felé szoritották őket tegnap,
    én felmentem volna a rózsadombra is,
    hátha ott van valami ami nem olyan mint náluk.
  • Praetor
    #23
    Az '56-osok az akkoriban hatályos törvények alapján ugyanolyan bűnözők voltak, mint a mostani tüntetők. Ráadásul a történelmi adatok alapján most több volt a tüntető (alias "forradalmár"), mint '56-ban!

    Ha a tüntetők szerinted a "balhét" nyomják, akkor 56-ban is a "balhésok" csinálták a fesztivált. Akkor is jópáran úgy gondolkodtak mint te most, de a történelem nem ezeket igazolta.

    Mellesleg a '89-es rendszerváltozáskor szinte semmi nem volt ehhez képest. Egyszerűen az akkori rendszer vezetői eldöntötték, hogy mérsékelt ellenzéki segítséggel nyugat-kompatibilissé konvertálják a cocializmust. Nem a nép döntése volt. Ezért van az, hogy most D-209-ek és kiszes miniszterelnökök váltják egymást.

    Az eredmény az, hogy a korábbi politikai elit "gyerekei" most addig nyomják a médiában a szöveget, amíg az egész birka nép be nem veszi, és nem úgy gondolkodik ahogyan ők szeretnék. így szép lassan elfogadtatják a hazudozó miniszterelnököt, és a nép nyomorgatását megvalósító "reformokat" is.
  • Praetor
    #22
    "Tényleg szívből sajnálom az 56-osokat, akiknek az egész életük ráment erre, most hogy kapnának egy kis elégtételt, megbecsülést, egy rakás hülye aktuálpolitikát csinál belőle."

    Látod, ez a bizonyítéka annak, hogy neked, és a többi hasonló gondolkodású embernek nem sok köze van az 1956-os forradalmárokhoz, de az 1848-asokhoz sem. Ha élnének az '56-osok, akkor rohadtul nem érdekelné őket az "elégtétel".

    Azok az emberek készek voltak az életüket feláldozni azért, hogy egy olyan világot hagyjanak a gyerekeikre, ahol nincs elnyomás, és a nemzet érdekeit szolgáló vezetés van. Nem az életüket féltették, nem az egzisztenciájukat, nem az állásukat, és nem az autójukat...stb. Ezért nem az áldozatok halálát kell sajnálni - ami önmagában is tragikus -, hanem a magasabb és fontosabb cél megbukását, aminek a levét most is issza a nép.

    A gond, hogy nagyon sok nemzeti identitással rendelkező ember naívan beveszi a médiában a hatalom számára megfelelően értékelt eseményekről alkotott "képet".

    A tüntetéseken teljesen átlagos emberek voltak kint. Olyanok, mint te meg én, akik úgy gondolták hogy a nép nyomorgatását, és az ország külföldiek számára történő kiárusítását tovább nem lehet tűrni. A politikusok meg féltik a pozíciójukat és az életüket, ezért a békésen tüntető tömeget szétverették. Ennek lett az eredménye az, hogy a tömeg űzése során elég sok anyagi kár keletkezett. A végére meg erőssen elfajultak az események. Mondjuk ez a kár elenyésző a politikusok által okozott kárhoz képest.

    Nem bántani akarlak, csak érzékeltetni, hogy '56 nem "kultúrális esemény" volt, és hogy ebben az ál-demokráciában a céljai még mindig aktuálisak.
  • raingun
    #21
    Valóban, a TV-ben is későn kezdték el az 56-os megemlékezéseket.
    Ha már elötte 1 héttel elkezdik leadni az 56-os mártírok képeit, és életképeket 56-ból, talán nem kezdték volna el az emberek a megemlékezés kezdetekor üvőlteni hogy "elkúrtad". Talán, persze ettől még sok primitív ember van.
    Tényleg szívből sajnálom az 56-osokat, akiknek az egész életük ráment erre, most hogy kapnának egy kis elégtételt, megbecsülést, egy rakás hülye aktuálpolitikát csinál belőle.
    Az emberek fel sem fogják hogy ha nincs 56 mennyivel szarabb lenne az élet még most is.

    A mai eseményeket forradalmonak nevezni eleve buta dolog (ahogy az Árpás sávos zászlót is butaság fasiszta szimbólumnak tekinteni - megjegyzem, a magyar címerbe jelenleg is benne van ez a szimbólum...)

    Az oktatásról megy annyit hogy eddig is alacsony szinvonalú volt, miért várják, hogy ezt az eseményt korrektül feldolgozzák az emberek.
    Talán előadást kellene tartani 56-ról a tanároknak. Persze a sok kommunista történelem tanárnak ez nem jelentene semmit.
    Alapvetően hiányzik az oktatásból a hazaszeretet és lojalitás oktatása.
  • muerte2
    #20
    Nem is arról beszéltem hogy az egyetértésről szólt, volt egy közös ellenség ami egy időre összekovácsolta az egyébként eltérő gondolkodású mbereket, taláén róluk kellett volna megemlékezni. Én erről beszéltem. Akik kint nyomják a balhét az utcán azok meg maradjukn annyiban, hogy nem párhuzamba állíthatóak az akkor az utcán lévő emberekkel.
  • Béla bácsi
    #19
    Elég nevetséges dolog egy nőnapot guminővel ünnepelni.
  • KryssHUN
    #18
    Ötvenhatról szóló videók, eredeti felvételek:
    http://tdyweb.wbteam.com/Utolag.php

    Használjátok egészséggel!
  • aDannyBoy
    #17
    És egy másik link.
    Ez azért már megüti a mércét. A kronológia olyan, mint egy fasza II. VH-s játék pályák közti briefingje.

    Magyar nyelven is elérhető... a ciki hogy ez egy lengyel 56os oldal... nájsz

    1956.pl
  • Praetor
    #16
    El tetszett tájolódni valahol. 1956-ban a magyar forradalom nem az egyetértés és a szeretet miatt tört ki. Mint ahogy a mai tüntetők sem az egyetértés miatt tüntetnek...
  • aDannyBoy
    #15
    No ex iskola/csoporttársaim épp tegnapelőtt indítottak egy történelmi portált:

    AN-NO

    Remélem jól sikerül a kezdeményezés.
  • Szonár
    #14
    Hopp, rossz a link itt van helyesen : Link
  • gyuri12
    #13
    vazz most kitöröltétek a jókis hsz-em,vagy csak elfelejtettem beírni?
  • muerte2
    #12
    Szomorúnak tartom hogy ebből az ünnepből is politikát csinálnak szélsőséges emberek és erre a kis időre nem tudják félretenni az ellentéteiket. Ami nagyobb baj, hogy vannak akik még uszítják is az emberkéket. Ennek nem erről kellene szólnia! Az aktuálpolitikai helyzetet hagyjuk meg másik napokra!
    A cikkhez kapcsolódva annyit hogy korrekt lett, gratula.
  • LasDen #11
    Én azt tartom szánalmasnak, hogy vkinek még annyira kevés a tudása, hogy keveri Petőfi, Rákosi v Nagy Imre mikor élt...
    Én szeretem a törit így ezeket term. tudom, de ezt sztem egy átlag embernek is tudnia kéne.....
    '56-ról fiatal korom miatt nem tudok olyan sokat, de szoktam olvasgatni róla....
    A TIME magazinos kép jó, de a legrosszabb az egészben, hogy rá egy évre a TIME az év emberének egy bizonyos Hruscsovot választott.......
  • Szonár
    #10
    A cikkben említették, hogy nincsen semmilyen játék (vagy MOD) 56-ről.Itt vagy valami.