154
IP Cím,Mac cím változtatás
-
erike #33 Sziasztok!
Bugyuta a kérdés, de légyszi válaszoljatok!
DHCP-vel kiosztott IP címem van(Wireless a net), ami ugye azt jelenti, hogy dinamikus.?A torrent oldalakhoz csat., hiába követek minden útmutatót, nem tudom aktívvá tenni magam.Tűzfalon port nyitás, stb, hiába minden.Van megoldás?
A másik kérdésem, hogy az mi, amikor az IP címem a szokásos xxx.xxx.x.xx formátumú, de torrent oldalak ilyen formátumban jelzik:xx.xx.xx.xxx.szóval, nem is ua. a számok.
Még egyszer, bocs a hülyeségemért, légyszíííí válaszoljatok!
Köszi előre is.
-
#32 Csak nem bemértek valami illegális tevékenység miatt?
Ha igen, akkor hiába változtatod + szerintem!!! De ha még meg is változtatod lehet még súlyosít is a büntetésen. Szerintem ez már Hackerkedésnek számít!!!! És ha ennyire hülye vagy, hogy itt kérdezd meg hát..... -
tomo #31 lol
ip spoof -
#30 belső hálót akar vele tesztelni biztos ^^ -
homeless #29 na pont az ilyen spoofer-eket illegális használni(tesztelésre nem). Mac-et nem tudom, de az ip spoof az tilos. -
#28 ilyet?
-
#27 "Mivel wireless nicnek akarja megváltoztatni a macjét, gondolom valami mac-szűrt aphez akar csatlakozni."
Aminél még lehet WEP/WPA/WPA-PSK/WPA2 védelem is.
No meg a sűrűn IP/MAC címet cserélgető kliensek szűrésére valószínűleg vannak ügyes módszerek.
"Ha dinamikus ip-d van akkor egyszerűen újracsatlakozol."
Ha a Lease Time kicsi...
A statikus IP-cím kiosztáshoz visszatérve: én a kliens oldali megoldást (azaz amit a felhasználó állíthat be) mondtam el. Hogy a szerveroldalon mennyire van ez engedélyezve (IP-tartomány, vagy adott IP-címek) az már más kérdés. ;) -
#26 Nem ,és te? -
homeless #25 Amit faustus írt azzal nincs semmi baj, ugyanis a dinamikus ip azt jelenti, hogy a gép osztja ki a címeket(DHCP). A statikus ip pedig azt jelenti, hogy kézzel írod be a címet. Tehát ha kézzel átírod a címet és az a cím nem foglalt, akkor meg fog változni az ip cím. De ez többnyire csak helyi hálón működik. Bocs a 3 hozzászólásért. -
homeless #24 ip: ha fix ip-d van akkor csak a szolgáltató tudja megváltoztatni. Vagy esetleg használhatsz proxyt. Meg van egy 3. de az illegális.
Ha dinamikus ip-d van akkor egyszerűen újracsatlakozol. -
homeless #23 mac: Hálókártyád beállításainál, a speciális fület választod. Ott van egy olyan, hogy Network Address. Itt az értéket átírod "-"-ok nélkül. Ha ez megvan, akkor ipconfig /all paranccsal leellenőrzöd. Ennél szájbarágósabban nem fogom leírni, ha ez alapján nem tudod megcsinálni balfasz vagy. -
#22 Figyelj, ez csak a netszolgáltatódtól függ.
Ha újracsatlakozásnál új IP-t ad, azaz dinamikus IP-d van, akkor adott a válasz a kérdésre.
Ha fix IP-d van, akkor már többféle megoldás elképzelhető, de a legtisztább, ha kérsz a szolgáltatótól egy új IP-t.
De ez a Hálózati kapcsolatokban való átírás butaság, hiszen ha nem a jó IP-t állítod be, nem fog muködni. -
#21 Mivel wireless nicnek akarja megváltoztatni a macjét, gondolom valami mac-szűrt aphez akar csatlakozni.
De ha annyi eszed nincs, hogy rákeress a témára, akkor ne várd, hogy itt bárki is leírja neked / utánanézzen helyetted :) -
Szeszmester #20 Miért akarod megváltoztatni? -
zserrbo #19 Amúgy könnyű megváltoztatni már én is csináltam. -
zserrbo #18 Vagyis legális, de mondjuk, ha fix IP címed van és megváltoztatod, sztem nem lesz neted.
De mondom inkább nem folyok bele a témába, amihez még nem értek és nem vagyok tájékozott. Esetleg később belemászok majd. -
Shadow_THH #17 nem legláis megváltoztatni a mac és ip cimet?...
remélem börtönbe zárják a sok szemét ADSL-es felhasználót meg azokat akik valaha hálókártyát cseréltek stb -
#16 Barátnőd a Google. Első találat remekül leírja.
Ip cím megváltoztatása: ha dinamikus IP-cím kiosztás van, esetleg újracsatlakozáskor kaphatsz új IP címet.
Ha statikus IP-cím kiosztás van, akkor Start menü/Beállítások/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/A vezetéknélküli eszközön jobb klikk, a helyi menüből Tulajdonságok/A kapcsolat a következő elemeket használja listából kiválasztod A TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/IP-cím mezőt átírod. -
#15 rem. ez nem egy vírusos oldal volt O_o mer megnyitottam -
#14 hackerkedni akarol? :O
egyépként mivel büntetik, ha már nem legális (bizonyos esetekben)? -
#13 http://z8.hu/temp/faq/index.htm -
Thanatos #12 milyen az a bizonyos eset amikor nem legális? mesélj hagy tanuljak -
Thanatos #11 elmebeteg-e vagyol?? -
zserrbo #10 Szerintem legális, legfejlebb bizonyos esetekben nem.
Most többet nem tudok a legálisságához hozzászólni, majd talán utána nézek még.
-
#9 ajjjjaajjjj - topikzárás, meg még büntipont is. ajjjjajjjj, bizony:) -
#8 mért ne lenne legális? :\ -
bence33 #7 AJJJJJJJ JAJJJJ -
#6 Nem legális témákat nem is szabad nyitni , nemigaz? -
bence33 #5 az most nem lényeg. akkor most segítenél? -
FLeK0 #4 akkor meg mit érdekel az téged...? -
bence33 #3 és...? -
FLeK0 #2 nem legális -
bence33 #1 Hy. hogyan tom megváltoztatni az IP címemet és a Wireless MAC címét???