Ageia: több fizikai társprocesszort a PC-be!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvileg a grafikus kártyába is be lehetne építeni, lehet, hogy késõbb úgy is lesz, de inkább a CPU mellé kellene tenni egy direkt buszra, mert ennek oda-vissza kommunikálnia kell a CPU-val, míg a grafikus kártya elsõsorban csak adatfogadó.
Az ára egyenlõre magas, de ahogy egyre több játék tud vele sokkal többet nyújtani, úgy lesz benne alapból minden PC-ben.
Jó lenne, ha pl. a MS beletenné a következõ DirectX-be, mert úgy szabványos úton kezdene el fejlõdni.
Az ATI és az NVidia egyenlõre eltatnak, de szerintem már gõzerõvel dolgoznak a saját PhysX kártyáikon...
Regisztrálni kell -- ingyenes --, utána ha minden fain, leszedheted a legfrissebb publikus(!) SDK-t.
(Bár én még nem regisztráltam, mert nekem egy régebbi verzió van meg (2.3.1). Egyébként csatlakoznék Dodo55 véleményéhez, szerintem is egy gyors és könnyen használható API.)
\"There is no sweet kingdom of heaven, full of flowers and green landscapes. No god will welcome you with open arms, like a father who forgives all your sins. \"
Nem tudtam ertelmes dokumentaciot szerezni Ageia PhysX cucchoz, Ha valaki megdobna egy linkkel PPU utasitasairol, vagy az API -nak a doksijaval annak orulnek.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Blackmail the Universe
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Már rég feladtam a PC-m fejlesztését, eladtam az egykor erõs gépemet, összedobtam egy olcsó celeron konfigot, vettem egy nextgen konzolt és azt mondtam, hogy inkább 5-6évente új konzol, de közben minden úgy ut ahogy kell, nem fizetek baromi nagy villanyszámlákat, nins instal, stb. és munkára meg ott a PC ami elég nekem hosszú hosszú ideig.
Elõnyök:
Opcionálisan bõvíthetõ;
Kevesebb áramfelvétel (videó kari + társproci < videó kari + társ kártya)
És olcsóbb megoldás, mivel az Asustek és BFG (és további cégek) árrésével nem kellene számolni;
Tán még gyorsabb is lenne, mivel közvetlenül kapcsolatba kerülne a GPU-val, így a PCI sín áteresztõképessége már nem szabna határt.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
\"The voices are back... Excellent.\"
Úgy tudom, hogy elég nagy gond volt valós hajakat csinálni. Szerintem ezzel a cloth szimulációval megoldható lenne, csak rohadt sok erõforrást igényelne.
Amúgy Physixet én sem tartom életképesnek (különösen nem ilyen áron), inkább a HavocFX-ben (ha már külön kártya...😊), de leginkább a többmagos processzorok kihasználásában látok fantáziát.
/*WTF?!*/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
/*WTF?!*/
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.
Egyébként nem tud semmi extrát a kari, csak marketingfogás.
Gracie Barra
Eléggé kicsi az erõforrásigénye, nincsenek benne olyan bugok mint a HL2-ben(Havok).
A Dark Physics nevû Dark Basic Pro kiegészítõvel tudtam próbálgatni, létezik egy másik ismertebb fizikai motor DBPro alá, a Newton Game Dynamics, annál 100X gyorsabb a PhysX.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Érdekes, hogy az elszállt gyártók, és játék készítõk még nem ébredtek rá, hogy egy játék attól hogy fénykép szintû grafikával, és életszerû animációval, ai val van elkészítve még nem biztosítja a játék élményt. Ellenben ld. defcon és társai.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler