86
-
Epikurosz #86 +rövidebb. -
Epikurosz #85 Ezt nem értem, de biztos bennem van a hiba.
A holdi űrliftet azért gondolom simább ügynek, mert a gravitáció ott 1/6-a a földinek, így a kábel lehet könnyebb, vékonyabb. -
L3zl13 #84 1. A Hold egy fordulatot 28 nap alatt tesz meg. A Földi űrliftnél jóval hosszabb kábelre volna szükség a GEO pályához, ahol (amin túl) az ellensúlynak kéne lennie.
2. Az olvasztáshoz minek napelem? Sima tükör is elég... -
Anteris #83 "valaha készült legnagyobb felbontású felvétel a Hold felszínéről"
ebben azért nem vagyok olyan biztos -
Epikurosz #82 Akkor már sokkal praktikusabb, ha megolvasztod napelemekkel, és űrlifttel* leviszed a Holdra.
* Ami a Földön problémás, ott talán kivitelezhető lenne. -
#81 a magánembereknek nincs szükségük számítógépekre
nem lesz bázis a Holdon? ugyanmár
max nem 10 éven belül -
Epikurosz #80 Igazad van, kis, jelentéktelen ember vagyok. Már beletörődtem, és nem is érdekel ez különösebben. Ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy messziről felismerjem azokat az embereket, akik pozitív értékeket hordoznak. Kis kutyának is lehet jó szimata. :-) -
L3zl13 #79 Visszatérve ontopicra. El kell téríteni egy nagyobb mennyiségű vízjeget tartalmazó üstököst.
Mondjuk nem tudom hogy lehetne úgy lejuttatni a felszínre, hogy komolyabb mennyiség egyben is maradjon... Illetve, hogy mekkora mennyiségre volna szükség ahhoz, hogy becsapódás és az ez utáni szétszóródás után is kellő mennyiséghez hozzá lehessen férni. -
wanek #78 Őszinte legyek? A jelentéktelenségedet ezzel próbálod leplezni. Biztos találsz példát rá az ógörög mitológiában :) -
Epikurosz #77 " a dokumentumból kiderül: az Egyesült Államoknak jogában áll megakadályozni az antipatikus nemzetek galaktikus terjeszkedését."
Őszinte legyek?
Én is kijelenteném ezt, de nincs hozzá elrettentő erőm. Na, tessék! -
mrzool #76 Azért én nem venném készpénznek az indexes szenzációhajhász blikk-szintű cikket. Talán nézz utána eredetiben, és aztán hőbörögj.
Az a baj veletek, SG-s többséggel, hogy kész ténynek veszitek amit a magyar online bulvársajtó (az index-szel és az SG-vel az élen) leír. Ha kicsit a dolgok mögé néznétek, máris árnyaltabb lenne a kép... -
wanek #75 "Csomó dologt leírtál, amit semmivel nem lehet alátámasztani, csak humbug....." - te szerencsétlen! A desztilláció például humbug? Hú de nagy a sötétség itt... -
wanek #74 Te vagy dez "reinkarnációja"? Egyszerű vagy, mint a vonatfütty. -
Sundance #73 Így van, pontosan :DDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Sundance #72 Azt se kérte senki, hogy hozászólj marhaságokat a témához....
Érdemben te sem tudtál hozzászólni :)
Csomó dologt leírtál, amit semmivel nem lehet alátámasztani, csak humbug.....
-
SovereignX #71 Pontosabban a vezetőségnek. Mennyenek az ilyen kijelentéseikkel a ..................................................................................................... oda. -
SovereignX #70 A dokumentumban az USA kinyilvánítja, hogy a gravitáción túl lényegében bármihez joga van, egyetlen ország sem korlátozhatja a szuperhatalom terjeszkedését. Az alapelvet némileg árnyalja, hogy a dokumentumból kiderül: az Egyesült Államoknak jogában áll megakadályozni az antipatikus nemzetek galaktikus terjeszkedését.
Ebből az első mondatot emelném ki. Ez annyira felsőbbrendű kijelentés hogy...
Ilyenkor lenne kedvem feldugni az amcsiknak egy termonukleáris robbanó fejet!!! -
dez #69 Mondhatod akár ezt is, csak mondjuk a relativitás-elmélethez és a kvatumfizikához fűződő viszonyod némileg elvesz a kijelentés hitelességéből. -
dez #68 Megvilágítom neked. Félreértettél. A zárójeles mondat nem a vízre vonatkozott, hanem általánosságban mondtam, ti. wanek szerint a relativitás-elmélet és a kvantummechanika badarság. Tehát: nem kellene messzire mennie egy kis döbbenésért, csak fel kellene lapoznia egy mai fizikakönyvet. Ami a homeopátiát illeti (mivel erre utaltam a víz állapotaival kacsolatban), és sem tudok róla valami sokat, csak megosztottam egy gyakorlati tapasztalatot... -
dez #67 Összesen kb. 100g az eszköz, de ennek egy része egy bizonyos "specially developed halogen-based resin". Szerintem a kancsó szűrőjében pl. csak pár gramm van, és csak szén. Az egyenlethez szükséges még az átfolyó víz mennyisége is. Ez a szívószál egyszemélyes. -
wanek #66 LOL! Nem kértelek, hogy minősíts. Érdemben nem tudtál hozzászólni, csak fikázni. Ilyenek véleménye nulla. -
Sundance #65 Wanek.... kicsit egyszerűen látod a dolgokat.... Naívnak, és pár félinfóból nagy (és rossz) következtetéseket levonónak tűnsz :( -
Epikurosz #64 Nocsak. -
wanek #63 Az összes megállapításod téves. -
Epikurosz #62 Álmodik a ..naív. A globalizmusnak senki nem fog tudni ellenállni. Amúgy meg emögött nem zsidó tőke áll kizárólag, ha erre gondolsz. A szerintem legnagyobb globalista Bill Gates nem zsidó. (Érdekesség: nemrég felajánlotta vagyona felét, kb. 30 milliárd dollárt, jótékonysági célra. Tudósok szerint a teljes földi éhínség 23 milliárd dollárból megszűntethető. A tévében mondták ezt. Akkor mi a gond?)
Amúgy meg: mi akadályoz meg téged abban, hogy megváltoztasd a vagyonosok etnikai összetételét? Buta kérdés volt, de akkor is.
-
wanek #61 "Miért, Clinton jobb volt? Akkor már inkább Bush." - egyik se. A maga nemében mindegyik sz@r. Pedig Clinton elvileg demokrata, bokorgyuri pedig republikánus (konzervatív). A helyzet az, hogy bokorgyuri szerintem félkegyelmű is, tehát nem tekinthető mérvadónak, mint pl. R.R. (neki legalább voltak szimpatikus lépései).
Ami ott (is) a standard, függetlenül attól, hogy demokrata vagy republikánus vezetés van, a globalizmus. Ez a legfőképpen nem tetsző dolog. A globalizmus mögött meg ugye tudjuk, hogy milyen tőke áll. Ennek a mára már ijesztő méretű erőnek a megtörésére egyedül a kínaiak látszanak majd alkalmasnak. Nem a társadalmi berendezkedésük szimpatikus, hanem az, hogy a globalizmus útjába tudnak állni. -
Epikurosz #60 Miért, Clinton jobb volt? Akkor már inkább Bush.
Nem vele van a baj. Sokkal inkább azzal a liberális köntösbe bújt destruktív irányzattal, amely a neokonzervatív politikai elitsziget ellenére Amerikát és sok más európai országot uralja. És az, hogy uralhatja, a neokon balgaság hibája is, amely azon lovagol, hogy most akkor melyik a helyes: a darwini evolúció, vagy az intelligens dizájn, ahelyett, hogy pragmatikus, napi problémákat (kábszerfogyasztás, a 0 tolerancia ellenére még mindig fennálló bűnözés, az illegális bevándorlás, a holywoodi szennyáradat, a terrorista fenyegetés) megoldana. Amely problémákkal, kisebb skálán, mi is szembesülünk (szándékosan nem írtam azt, hogy küzdünk).
És hogy visszatérjünk a topik témájához: amíg ezeket a nagyonis földi problémákat nem tudod megoldani, akkor hogyan is remélsz sikereket az égiekben, mármint az űr meghódításában?
Még csak egy gondolat: amíg mi itt nyugaton azon sírunk, hogy személyiségi jogokat sért-e a videokamerás megfigyelés, addig pld. Kína ezeket a dolgokat egy KB határozattal rövid úton elintézi. Van-e esélyed ezzel a hatékonysággal szemben? Hosszú távon nincs. Még szerencse, hogy Kína nem egy muzulmán ország és pragmatikusan gondolkodnak, a kommunista ideológiát sem erőltetik különösen, hanem lényegében a párt társadalmat összetartó, központilag irányító erejét őrzik meg, az eredeti marxista-leninista-maos ideológia nélkül.
Abban sejtem, hogy egyetértünk, hogy csak egy rendpárti politikai kurzus tudna új lendületet adni nyugati társadalmainknak. Reményeim szerint a neokonzervatív pártok felemelkedése tudna segítene, de az ő kezeiket viszont köti a minden nyugati neokon párt ideológiai alapját képező keresztény gondolkodásmód, amely nem képes arra a rugalmasságra, hatékonyságra, mint vetélytársa, a kínai gyakorlatiasság, vagy ellensége, az iszlám fanatizmus. (Az indiai vagy a brazíl stb. káoszról most nem beszélek, azok teljesen más világok, klasszikus módon nem is lehet megérteni őket.)
Az űrkutatás terén, hogy megint visszatérjünk a témához, pedig az tapasztalható, - és én erre már évekkel ezelőtt felhívtam a figyelmet -, hogy az USA a nemzetközi űrbázis álmából nagyon gyorsan kijózanodott, és úgy döntött, hogy továbbra is t.képpen egyedül folytatja a harcot. Szerintem ez jó döntés volt, feltéve, hogy tudnak felmutatni sikereket (a Mars-program máris egy ilyen siker). Azért, hogy védjem őket: az űrkutatás terén, helyesen, nem akarták megismételni például az ENSZ tehetetlenségét, vízfejűségét. A további égi sikereik pedig, hogy szajkózzam magam, attól függnek, hogy sikerül-e a földön rendet teremteniük. (Mert a magánforrásokból építkező űrhajózás csak apró sikereket tud elérni, áttörést nem tud hozni, a nagy projektekhez mindenképp kell az állami támogatás, magyarán az adófizetők pénze.)
Na, osztottam az észt eleget, megyek, főzök egy kávét. :-) -
wanek #59 Amíg bokorgyuri van hatalmon, addig még remény sincs a változásra.
Egyébként meg nem csupán az én véleményem, megnézhetsz bármilyen közvéleménykutatást, az usat mindenhol a világon utálják, egyedül izraelben nem. Vajon miért is?
Félreértés ne essék, én lesz@rom, hogy rajtam kívül mennyien utálják, ugyanis ez engem nem befolyásol. A csordaszellem idegen tőlem. -
Epikurosz #58 Nagy baj. A gyűlölet és utálat elvakít, nem tudsz realistán ítélni és a jó célokat, amelyek amúgy feltételezem, hogy nálad megvannak, nem tudod elérni. -
wanek #57 Nekem nem előitéletem van velük szemben, hanem egyszerűen nincs olyan cselekedetük már régóta, ami ne az utálatot és gyűlöletet eredményezné. -
Epikurosz #56 Kedves wanek!
Miért bűn az, ha az USA felkészül a legrosszabbra is?
Érdekességként jelzem, hogy komoly történészeik is vannak, akik tanulmányozták sok korábbi birodalom történetét. Miért baj az, ha ők nem akarnak azok sorsára jutni? Ezt pustán csak azért kérdezem, hogy megértsem a logikád.
Én is kritikusan szemlélem az USA-t, de nem vagyok hajlandó előítéletek alapján ítélni. -
wanek #55 Itt van nektek usaimádóknak egy kis olvasnivaló:
usa a MEGALOL -
wanek #54
Jól összefoglaltad. Dezzel az a helyzet, hogy bizonyos kérdésekben még gondolkodásra is képes, de egyébként meg dől a halandzsa... -
Dömper Ármánd #53 "Bár azt bármikor megteheted, hogy utánanézel a kvantummechanikai és relativitás-elméleti kísérleti bizonyítékoknak, eredményeknek."
Nem tudnál írni pár linket, mert képtelen vagyok elhinni ezt az áltudományos halandzsát. Már ezt a „kvantummechanikai jellemzőket” sem értem. Melyik kvantumjellemzőjét változtatja meg a víznek a desztillálás, vagy a gyógynövények információja? Egyáltalán hogy jön ide a relativitás-elmélet? Attól még nem lesz hihető egy történet, hogy találomra, tudományosan hangzó kifejezéseket szórsz el a mondandódban.
-
Epikurosz #52 Akkor kérdezek:
Ebben a kis szívószálban hány kiló/mázsa/tonna aktív szén van, hogy képes 1 évig (365 napig) szűrni a pocsoját? -
Nielx #51 Erről van szó! Látszólag sehová nem halad semmi, miközben a nagy pénzek elnyelődnek. De ha nem nyilvános kutatásban gondolkodun, ott már más a helyzet. Szvsz a holdon már réges-régen léteznek bázisok, miközben az emberek szemét kiszúrják ilyen semmitmondó hírekkel h sikeresen landolt itt és itt ilyen olyan nyomorék kis szonda. Nevetséges. -
dez #50 Ha valamit nem tudsz, inkább kérdezz...
Szóval, több ismert gyártó készít ilyeneket. Amivel nem számoltál, az a mennyiség, és a mellesleg sűrűség. Nem mindegy, hogy pár gramm szénről van szó, vagy 500-1000x annyiról (amin a vezetékes nyomás nyomja át a vizet, nem csak úgy átfolyik). Vannak még nagyobb, egész háztartást ellátó tisztitók is, gondolod, hogy ott majd 3 naponta cserélni kell. Nem, ott - a nagy vízmennyiségre tekintettel - 3-6 havonta kell cserélni. -
dez #49 Egyébként én is nagyot néztem, amikor egyszer megittam egy pohár tiszta vizet, amibe erős vízhajtó+méregtelenítő gyógynövények információját vitték át, és utána órákig vizelni járhattam. :D De benned egy világ omlana össze. (Bár azt bármikor megteheted, hogy utánanézel a kvantummechanikai és relativitás-elméleti kísérleti bizonyítékoknak, eredményeknek.) -
dez #48 Semmi, csak mondom, hogy hosszú távon önmagában nem jó.
Tudjuk, hogy hivatalosan a víznek nincs "kvantummechanikai szerkezete", de amíg számodra az egész kvantummechanika is bohózat, inkább ne szólj be... :D -
Epikurosz #47 ...tehát a sok vegyszer helyett még mindig a legegyszerűbb út az, hogy desztillálod a vizet, majd belepottyantasz a pohárba egy multivitamin pezsgőtablettát (olyant, amelyben ásványi sók is vannak).