31
  • Indigo
    "A tört windowsnál szórakoznod kell ,mindenféle töréssel....Tényleg megéri... Nekem erre nincs időm."

Te elszoktad olvasni, hogy milyen hülyeségeket írsz? :)

Való igaz, borzalmasan sok időt vesz el a wga kijátszása... Sanyix is írta, kb 10 mp-ig tart ez a bonyolult művelet, és ezután ugyanúgy frissít az is, akinek tört verziója van... Más előnyt meg nem tudsz mondani...
  • Sanyix
    Te írsz hülyeségeket :) ugyanaz a legális meg az illegális, a hülye genuine advantage előtt aztán tényleg nem volt semmi különbség, most is csak a dll fájlt kell felülírni, és annyi :D könyvtár megkeresése, és másolás kb 10 sec, nagyon elfoglalt lehetsz ha neked nincs időd ilyesmire :D sőt elvileg van olyan is, hogy elindítasz egy exét is mindent megcsinál ahogy kell, még másolgatni sem kell, szóval erről ennyit.
  • Neurotoxin
    Te elszoktad olvasni, hogy milyen hülyeségeket írsz? Hogy ne lenne különbség?Állandó frissítéseket kapsz, ezzel elvileg stabilabb lesz a rendszer. A tört windowsnál szórakoznod kell ,mindenféle töréssel....Tényleg megéri... Nekem erre nincs időm. Mondok egy példát:az imént raktam fel az IE7-et ,hogy kipróbáljam, milyen. A telepítés második ablakában megjelent egy windows hitelességet ellenőrző tanusítvány, "validating" gombbal. Ergo, ha ezen nem jutok túl "szar winfosommal", akkor nem telepíti fel a frissítést a telepítő...
  • Indigo
    Ergo ha szarnak tartja valaki a win-t, akkor hiába veszi meg, az eredeti példány is ugyanolyan szar lesz neki. Nem?
  • Indigo

Semmilyen működésbeli különbség nincs egy legális és egy tört win között...
  • Neurotoxin
    Ezt a gondolatmenetet még azzal egészíteném ki, hogy tudomásom szerint a "fekete"példányt nem tudod aktiválni, csak mindenféle töréssel:)Javítsatok ki, ha nem így van. Én már kismilliószor telepítettem újra a legális XP profomat és mindig tudtam aktiválni(megjelent a kiskulcs a tálcán). 1ébként ezt a windowst az előbbi asztali PCmen használtam, azt eladtam, a windows nélkül(full format c:). Vettem egy notit. Mikor vettem, a kereskedőnél választhattam win nélküli példányt, ha számlával(vagy akár eredeti CDvel)tudtam bizonytani, hogy van legális windowsom.Azóta is azzal használom, semmi problémám, működnek az automatikus frissítések, nem értem mi lenne a gond?
  • fade2black
    Legalább ne reklámozd, hogy lopsz....
  • fade2black
    "[L]Aki tényleg halálba fikázza a windows, többségében még életében nem is dolgozott legális példánnyal.[/L]"

ez teccett.
  • abzu
    Szóba került hogy ne írjanak Linuxosok meg mac-esek. Miértne? én spec WIndows használok a progik miatt, de imádom a macet. És amit láttam újságokban a vistáról nem sokban külömbözik. TEhát sztem a windows sp3-a a Vista :D:D:D:D
  • SymbioC
    Nem kapkodok az új Vista után, az XP-m stabil. Időnként kipucolom és nincs vele gond. Megvárom, amíg a Vista is biztos lesz.
  • saitek
    Nem hivatalos "SP3"

AfterFixProject
  • pTk
    en most raktam ujra es nekem rogton letöltötte, szal nekem akkor napi

persze nem tudta egyszerre szal még két napig szerencsétlenkedett mire az összeset leszedte és közbe 12szer kellett ujrainditani...
  • dez
    Azt akarod mondani, hogy a legális WinXP-hez heti frissítés jár, a többihez meg a szokásos havi? :P
  • benczurzs
    Nem ! vagyis Igen !
    Szóval 2 féle aktiválós Windows XP létezik.
    Nem tudom, hogy és mint, mikor és melyiket adták ki.
    De én találkoztam mind2-vel.
    Az egyik, amelyiket nem kell aktiválni, se telefonon, se neten, sehogy, vagyis kell, de az aktiválást a Microsoft-ék rárakták a CD-re, így nem veszi észre az ember, ha aktiválja magát telepítés közben a saját CD-jéről.
    A másik viszont
    amit cégek boltban vettek, legális Windowst, azt viszont aktiválni kellett !
    Szóval, telepítés után, vagy telefonálni kellett volna a Microsoft Hungaryhez, vagy nethet csatlakoztatja az ember, és elindítja az ektiválást. Erre kb 30 nap állt rendelkezésre, utána tényleg gondok lettek volna.
    Nem tudom a Vistából milyet adnak ki.
    Biztos, mint a cikk is írja, adnak ki kőkemény aktiválós verziót is,
    de szerintem pl.: campus licence-be adnak ki "önaktiválós" verziót is.
    valszeg ez az önaktiválós fog terjedni "feketén".
    Ezért nem fog ez sok embernek gondot okozni.
  • kbupdate
    sg.hu feeling torzítás 4ever!
    a hivatalos kamu magazin
  • Sanyix
    És? Kinek kért?
  • EaSy
    No, nekem van pár legális xp-m itt a háztartásban, akárhányszor aktiválhatod, akárki akármit is mond, nemkérnek ezek semmit. Teéefonálnom sem kellett soha pedig legalább 10x reinstalltam már.

Mellesleg a sok microfost szívó embernek a nagy része azért leglális termékeikkel nem vagy csak igen keveset találkozott. Itt van az XP, ami elvben elhanyagolt, nekem mégis heti 1x frissül, legalább. Nincs is vele komolyabb bajom! Aki tényleg halálba fikázza a windows, többségében még életében nem is dolgozott legális példánnyal.

Hülyeség hogy minden alaplapcseénél újra meg kell venned, ezt te sem gondolod komolyan! Már csak azért is mert veszel egyet felrakod, az alapalap tönkremegy kicserélik és neked új WIN-t kell venned???:)
  • sudyke
    Nekem az XP-alatt barmikot lehetett barmit cserelni...
    Amikor alaplapot csereltem, nem is kellett ujrainstallalnom a vindozt, csak egy kicsit kesobb, de aktivalast nem kert...
  • NEXUS6
    Én meg azt a mondást ismerem, hogy aki hülye, "halljon" meg.
    ;)
  • cateran
    Hat igen,itt angliaban szarul keresnek az emberek:P Gondoltam mar ra,hogy visszamegyek hungaryba es halara dolgozom magam inkabb:D
  • archkoven
    Sajnálunk is rendesen, hogy nincs pénzed egy normális op-rendszerre.
    De hát ahogy mondani szokták: aki nem dolgozik, ne is egyék!
  • katz
    es mit csinalsz, ha jo windozos szokashoz hiven lerohad a rendszer, mert pl nem kepes megemeszteni egy hardware cseret, vagy egy virus gajravagja es ujra kellene instalalnod...
  • BCS CORPS
    azt a 30 megát minek még kieadni ráér az még :D
  • fourgee
    Az OEM verziót mindig csak 1 alaplaphoz lehet telepíteni (legálisan), mivel ahhoz veszi az ember és emiatt alacsonyabb is az ára. Ha meg a dobozos "teljes" verziót veszed, akkor azt 2x lehet aktiválni interneten keresztül. Ha minden igaz, minden további újabb aktiválás a telefonos ügyfélszolgálat segítségével történhet csak, hogy mert állítólag ezzel akarják korlátozni az illegális példányok terjedését (ezzel nem fogják megakadályozni :) ). Ha azt nézzük, hogy 5 év alatt nekem max 2-3 alaplapom lehet, akkor nem is olyan sok az, hogy 1x fel kell hívnom az ügyfélszolgálatot, utána meg már úgyis jön valami másik Windows.
  • vg
    Én a napokban gondoltam rá, hogy megeszem a Vista-t, de amikor olvastam, hogy monjduk minden alaplapcserénél újra meg kell venni(!!!), akkor lemondtam róla. Soha nem fogom megvenni! Ez egy kurvaszar politika a MS-től!
  • zidder
    nem értem mit kell pöcsölni az SP3-on... csak össze kéne csomagolni a meglévő frissítéseket és kiadni...
  • cateran
    A gepemen a SUSE mellett:P(kell a francnak a vista)
  • Evogordon
    Hol lessz már akkor az xp??
  • dcyrax
    felhördült a longhorn
  • szombi
    Valszeg XP nagyon jól fogja tartani magát, főleg, ha egy 7 éves szoftver 4 év után
    újabb javítócsomagot, azaz esélyt kap a túlélésre. Másrészt a mai középosztály gépei
    túlnyomórészt nem bírják majd el (normálisan) az új rendszert, ezért is marad rajtuk, ami volt.
    Még azt is megkockáztatom, hogy éppen a Vistára váltás elmaradozása miatt
    vagy mégsem adják ki az SP3-at, vagy pedig pénzes és regisztrációhoz kötött lesz.

Linuxosok, Macosok lécci ne ide írjatok, ez nekünk, winfossal szopókázó ,,lámáknak'' szól...
  • wanek
    "Az tehát biztosnak tűnik, hogy a Windows XP háza táján többnyire csend honol majd a következő évben." - hát persze. Csinálják a pista sp1-et :)