54
-
#14 Na, ide Cifu kollega kene :)) -
mrzool #13 Srácok, történt valami, amióta elvégeztem a gimnáziumot? Igaz, hogy rég volt, és nem is követem a kémiai híreket, de mióta beszélünk 8. atomhéjról? Vagy csak a szokásos SG-nobel-díjasok és az el-nem-ismert-zsenik szövetsége tart fórumtalálkozót?:) -
#12 ezt én is hallottam, csak egy kicsit máshogy...
115 vagyis az ununpentium valamilyen nyomás, hömérséklet és (asszem forgó) mágnesesmező jelenlétében elötudták állitani hogy forditva hasson...
értsd: anti-gravtiáció
ugy tudom a b2-es (az a széles szárnyu) bombázonak az alján is van ilyen a fő nehézségi pontokon. ezér volt asszem még az előző usa elnöknél mikor azon gondolkozott hogy mire adja a pénzt: 1.a holdon életképes emberi koloniát létrehozzanak, ami ba*meg nem kis pénz, vagy csak egyszerüen 5 b2-es bombázot vegyenek... elején kicsit elakadt a lélegzetem hogy te jo isten mennyibe kerül egy ilyen... -
BiroAndras #11 "mikor lesz már hogy az ember visszahozva is felküldjön egy oylan müholdat vagy űrszondát ami másik naprendszerbe megy... ... lesz vagy ezer féle elem, nem csak 118"
A látható világegyetemben mindenhol ugyanazok az elemek vannak. Ezt a csillagok (és egyéb ojjektumok) fényének színképelemzéséből tudjuk. -
Shadow_THH #10 már az 5ik is szar volt nem tudom mit erőlködnek -
#9 mikor lesz már hogy az ember visszahozva is felküldjön egy oylan müholdat vagy űrszondát ami másik naprendszerbe megy... ... lesz vagy ezer féle elem, nem csak 118 :D -
Flashy #8 kitalálhatnának valamit a nevekkel mer száztizennyolcum meg száztizenhétum ezek olyan gagyik már, egyszer kétszer elmegy, de ne mindegyiknél már :) egy rendes nevet kitalálni kb az alatt az idő alatt lehetne is ami alatt elbomlanak ezek az elemek :) -
#7 A 0,9 milisec nem a felezési idő, mert az egész megszűnt ennyi idő alatt. -
#6 ér -
#5 ezeket az instabil megerőszakolással létrehozot pár ezred másodpercig létező elemek a francék teszik be -
roliika #4 Csak 1 érdekesség. A 115-ös elem állítólag elektonokkal bombázva gravitációs hullámokat tud kibocsájtani. :) -
bvalek2 #3 Azért 0,9 millimásodperces felezési idő elég szép. Ebben a tartományban ez nagyon hosszú időnek számít, rendkívül stabil ahhoz képest, hogy néhány könnyebb elem izotópjai mikromásodpercek alatt megszűnnek létezni. Tulajdonképpen erre vonatkozik a "stabilitás szigete". A tudósok nem valóban stabil (tehát nem sugárzó) elemekre számítanak, hanem relatíve hosszú felezési idejűekre. Elvileg 1-2 másodperc sincs kizárva, de az igazi szenzáció lenne, 5 Nobel-díjat érne -
#2 1000 óra alatt 3 atom, várhatsz még mire összegyüllik a 3 kg, de gyorsan kell vele dicsekedned, mert elég rövid a szavatossági ideje -.- -
Emmegki #1 ...ez jó, majd veszek belőle 3 kilót, hogy legyen ilyen is.
Nem értem miért nem lehet egyből a 120-as rendszám fölött kisérletezni, ahol stabil elemeket sejtenek.