113
  • risqci
    Sziasztok

Mivel nekem már a hetes béta is fent volt annak az ikonjára már a stabil jön be,
    de csak ott. Viszont ez az add-onsot bárhova kapcsolom a flases oldalakat sehogy nem tudom megnézni már felraktam a legujjabb flash playert javat stb is, de semmi
    Tudja vki hogy mit kell beállítani pontossan? és ez miért van alapból tiltva vagy csak nálam nem jó vmi? Köszi előre is a válaszokat!
  • pbanfa
    Ezt nem értem! Letöltöttem a SP2-höz tartozó verziót. Hiba jelzés nélkül felmászott a gépre, utána újra indította magát, de a progi nincs sehol, csa a régi 6os fut, a 7esnek nyoma sincs. Megpróbáltam mégegyszer, az eredmény ugyan az. Szerintetek?
  • NEXUS6
    Én a statisztikákból nem vonnék le túl sok mindent, illetve azt hogy az olyan esetekben amikor a júzernek kellett a böngésző után járni, akkor pont hogy az IE7 nem teljesít jól. Aki nagyon akarta az eddig is le tudta tölteni, és ezek az emberkék olyan 2%-nyian vannak is. Ez lehet kb a megrögzött IE fanok aránya.

És ezzel szemben ott van a FF-osok 20%-a, magáért beszél.

Van még az IE7-tel összemérhető néhány kisebb alteros böngésző, pl Opera, meg ilyenek.

IE6-ot viszont jelenleg az használ aki marhára leszarja hogy min netezik (ui van más jobb, de őt ez nem érdekli), vagy a munkahelyéről netezik és nincs engedélyezve hogy M$ terméken kívül mást rábarmolhass a gépére. Ők vannak olyan 60-70% közötti arányban.

Ezt a viszonylag reális statisztikát viszont a M$ mesterségesen meg fogja változtatni, amikor az automatikus frissítéssel felkúszik az IE7 mindenki gépére, és eldicsexik vele hogy lám hogy terjed az új böngészője! LOL

(Bár az meg abból a szemponrtból lesz jó, hogy kiderül, hányan használnak warez windózt, mer arra viszont vaészeg majd nem megy fől!;)))
  • Dj Faustus #110
    "a Microsoft Update oldalain kívül nem túl sok weboldal használja ki ezt a lehetőséget. :)"
    Vállalati Intranet site-ok szokták használni e lehetőségeket.

"Webes statisztikát nem tartanám hülységnek"
    Legalábbis abból a szempontból, hogy melyik böngészőre kell nagyobb figyelmet fordítani (amelett hogy törekedik az ember a lehetőleg valid, modern, táblázatmentes oldalszerkezetre, illetve az akadálymentes kialakításra) - különböző hackeket, feltételes megjegyzéseket alkalmazni.

23683899 látogatót vizsgáló statisztika.
    A w3schools statisztikája.
  • Indigo
    "Webes statisztikát nem tartanám hülységnek ugyanis ott fehéren feketén meg van hogy ki mivel néztem emg az adott oldalt.."

CSak még azt nem árultad el, hogy az általad kreált oldalakat hány %-ban látogatták az egyes böngészőkkel...

"Továbbá szignifikáns különbség tapasztalható a IE és minden más (alter) böngészők százalékos használatát illetően"

Ebből ne kerekíts vitát, ezt nem vitattam egy percig sem.

"A html tákolgatós szövegedre hagy ne írjak semmit pls mutasd a referenciád aztán küldöm az enyémet ha kell írásban alátámasztva."

Nem hogy nem dicsekedtem, de egy szóval sem említettem hogy fejlesztek web-lapokat. Ugyanis nem ez a munkám, a szabadidőmet pedig mással töltöm.
    De ezek után felcsigáztál, hadd lássuk azokat a referenciamunkákat! (Na jó, ismerd be hogy csak kamuzol.. )

"Itt nem arról van szó, hogy negatív kapányt folytatok az ff ellen csak modjuk hogy ha egy operát harangoztak volna be ugy mint anno az ff-ot hogy még a csapból a roka feje kandikált ki akkor lehet most épp az opera miatt vitakoznánk."

Tehát az a bajod a firefoxal, hogy még a csapból is az folyik? Erről sajnos nem tehet szegény böngésző... :)

"ha szakmaibb hozzászolást akarsz csak kérd de az rágós lesz.."

Kérem azokat a rágós "szakmaibb" hozzászólásokat!!! Kérlek! Kérlek! Kérlek! ( )
  • Skynet85
    Szia.Sajnálom ha nem fogalamzok megfelelő kifinomultsággal, és kellő helyesírással,nyelvtanból 2-es voltam.

Nah kedves öcsi. Webes statisztikát nem tartanám hülységnek ugyanis ott fehéren feketén meg van hogy ki mivel néztem emg az adott oldalt..

Továbbá szignifikáns különbség tapasztalható a IE és minden más (alter) böngészők százalékos használatát illetően, és nem vagyok IE fan bár ezek után nehéz lesz ezt elhinni.

A html tákolgatós szövegedre hagy ne írjak semmit pls mutasd a referenciád aztán küldöm az enyémet ha kell írásban alátámasztva.

Itt nem arról van szó, hogy negatív kapányt folytatok az ff ellen csak modjuk hogy ha egy operát harangoztak volna be ugy mint anno az ff-ot hogy még a csapból a roka feje kandikált ki akkor lehet most épp az opera miatt vitakoznánk.

Tisztelem az opensource progikat, és fejlesztőiket nem kevésbé mert nem a meggazdagodás vezeti őket, hanem hogy vmi jót csináljának, de megbocsáss nem csak az ff van a világon és legalább anyi hibája volt eddig mint az IE-nek ha szakmaibb hozzászolást akarsz csak kérd de az rágós lesz..

P.S: helyesírás ellenőrzése lusta voltam kövezz meg érte.

• Pestaa
    De jó itt nekünk, mennyi okos emberke van :)

Mindenki hadovál a szabványokkal, pedig a W3C nevét még egyszer sem láttam. Alant valaki azzal dicsérgette az IE-t, hogy támogatja az ActiveX-et; emelem kalapom, valóban így van; azonban ne felejtsük el, hogy a Microsoft Update oldalain kívül nem túl sok weboldal használja ki ezt a lehetőséget. :) (Vagy maximum károkozásra.)

Ha valaki olyat állít, hogy IE alatt tökéletesen, míg FF alatt szétcsúszva jelennek meg a táblázatok, annak melegen ajánlom szíves figyelmébe a www.w3c.org dokumentációit.
    Ja, hogy egyesek FrontPage-dzsel (adott esetben Worddel LOL) „fejlesztenek” html-fájlokat? Meg lehet nézni a forráskódját! Azon csak akkor tudok elmenni, ha leteszem a földre. :P

Továbbá, hogy ne csak üres szavak hangozzanak el, hanem legyen valami tudományos alapja (amit a drágalátos IE-fanok nemes egyszerűséggel bundának fognak nevezni =)):

Szabványok támogatottsága

Ajánlatos Firefoxszal megnézni az oldalt, mert még IE alatt elcsúsznak a táblázatok a saját javára billentve a mérleget... ;)
  • Indigo
    "Te mester hajrá gyözz meg miért jobb pl az ff mint bármelyik más böngésző"

Nem meggyőzni akartalak, csak vedd észre mekkora baromság egy statisztikából levonni efféle következtetést. Egyébként nekem sem jön be az FF, én Operát használok.

"szal a statisztika az semmi végülis csak pár ezer ember véleményét tükrözi joh mostantól az ilyenre nem adok de neked viszont öcsikém rögtön hinni fogok"

Köszönöm a megtiszteltetést, bátyókám.

"amugy web fejlesztéssel is foglalkozok"

Web-fejlesztés =/= html oldalak összetákolása...

"az általam kreált oldalakra se ff-el jön a legtöbb ember sőőőőőt sok más alter böngésző is megveri"

Sok más alter böngészőre kérnék példákat.

"azok az emberek mind hülyék köztük én is de én ezt bátran és büszkén felvállalom."

Egyedül te állítod, hogy hülye vagy. Senki nem mondott ilyet.

Egyébként is, tanulj meg helyesen írni és fogalmazni, mert a mondataidnak se füle se farka, nincs kedvem egy öt soros szöveget fél óráig emészteni...
  • NEXUS6
    Csakazértis leírom:

közben kigyütt az FF2.0RC3!
    (Valszeg nem véletlen az időzítés;)

Ja és MAGYARUL is megvan ugye!!!!!

Bocsesz...
    ;)))
  • NEXUS6
    Monnyuk a nagy IEfanboyokkal abban egyetértek, hogy szakember ilyen lámafórumokra nem jár. És a saját lámaságomat hajlandó is vagyok felvállalni, de azon csak röhögni tudok amikor egy láma engem is kioktat.

LOL
  • Skynet85
    Te mester hajrá gyözz meg miért jobb pl az ff mint bármelyik más böngésző jah van itthon toalett papír és nem szorulok efféle megoldásokra, a másik értem szal a statisztika az semmi végülis csak pár ezer ember véleményét tükrözi joh mostantól az ilyenre nem adok de neked viszont öcsikém rögtön hinni fogok amugy web fejlesztéssel is foglalkozok igaz én nem vagyok PRO szal csak csendesen megemlítem hogy az általam kreált oldalakra se ff-el jön a legtöbb ember sőőőőőt sok más alter böngésző is megveri nem feltétlen csak az IE tudom felesleges vitázni azok az emberek mind hülyék köztük én is de én ezt bátran és büszkén felvállalom.
  • Indigo
    Divatos divatfikázásból divatfikázni a divatdfikázókat...

Én a magadféléken szoktam röhögni, akik szerint egy szotver kritizálása divat kérdése...
  • Indigo
    "nézzen meg egy táblázatot hogy melyik a leginkább elterjedt böngésző."

Nyomtasd ki a táblázataidat és töröld ki velük a s3gg3d. Mert az ilyen statisztika csak arra jó... Nehogy már statisztikákból vond le hogy melyik a jobb böngésző (ami egyébként is elég szubjektív, hogy kinek mi a jobb, kézenfekvőbb stb...)
  • Dark Angel 666
    Még 1 IE fan
  • Babylon56
    Attól kapok hülyét amikor azt ff-t magasztalják mert így biztonságos meg úgy biztonságos és a IE programozói bénák. Csak azt nem veszik észre, akik ki akarják használni a böngészők réseit hibáit. Nem annak a böngésző hibáit fogják keresni, amit tegyük fel használnak 3-n (ff) hanem azét amit használnak 7-n (IE). Ha valamit meg akarok szerezni többet érek ha a több embertől próbálom beszerezni mint (3-tól).
  • Midas
    Sztem is az ff ilyen divat dolog. Azt hiszik onantol sebezhetetlen a gépük. Akkor szoktam röhögni mikor olvasom forumokon hogy nem tudnak regelni bizonyos helykre csak ie-vel meg letölteni mert az ff szétcsuszik.
  • Skynet85
    Ott a pont eskü a számból vetted ki a szót és még mindíg nevetek mert telibe trafáltad annyi itt a nagyon a hozzáértő ember:)

Nah témához épp ie7 alól forumozok wow már látom ahogy az ff userek dobják felém a követ:) anno ff megjelenésekor minden előítélet nélkül vártam a böngészőt sőt használtam is mármint az ff-t de nem nyerte el a tetszésem tom láma vagyok meg balek meg nem értek hozzá, de az a néhány VERY PRO user akiknek a nevét ki se lehet ejetni szidja az ie-t mert nem elég biztonságos meg bla,bla nézzen meg egy táblázatot hogy melyik a leginkább elterjedt böngésző. Jééé hát nem az ff az, tom sok láma és csak az a kevés PRO USER ért hozzá akik mind ff-t használ a többi böngésző meg csak egy rakat ... de nem is ezért akarok érvelni a statisztikával hanem mert mit érdemes ,,törni" és gorcső alá vetni és miden apró kis hibáját felkutatni, ha nem egy leginkább elterjedt progit, amivel később számos helyen visza lehet élni. Arról nem beszélve hogy manapság az ie fikázás divat példa,,Te pistike mit használsz? - ff-t - miért?- hát mert Józsi azt modta ez PRO böngésző - és az Ie? hát az szar! - miért? - Mert a Jószi azt is megmondta!
  • osxaddicted
    Aki annyira "profi" meg "szakértő" az egy műmájer balek, aki csak szeretne hozzá annyira érteni mint amennyire azt magáról állítja.
    Aki annyira profi az nem teszi közzé egy fórumon, hogy már megint és sokadszor is mekkora balek volt :)
    Azthiszem mindketten ugyanarról beszélünk, csak nálam a mezei user fogalom alá tartoznak a fentebb említett vérprofik :)
  • Yv@n
    Mondhatja, hogy szánalmas, ugyanis nem a mezei user-ről beszélt, aki megijed egy star menü-től, hanem az efféle fórumokon gyakran fellelhető, önmagát oly sokra tartó "szakértő"-ről.

Ők azok akik hihetetlen profik az MS oprendszereiben, ez pedig abban kristályosodik ki, hogy fejből tudják az összes termék kulcsot, annyiszor telepítették újra a maguk alatt szénné zúzott rendszert...
  • NEXUS6
    tabbal=alttal
  • NEXUS6
    Hát szerintem a kezelőfelületet alaposan elbaxták!!!!

1-2 nap használat után még mindíg idegenkedek tőle. Szép meg csilivili, de hogy olyan csinálta aki nem használta utána 1 percet sem az hótbiztos.

Navigációs gombok össsze vissza az addressbar 2 oldalán, meg az alatta levő sorban. Az hogy más az egész, még nem feltétlenül jobb is, még akkor sem ha ráfogjuk hogy esetleg szebb.

A menük ugrottak, helyette egyrészt kezdőlapon beállítható dolgok, másrészt jobbklikk, harmadrész ami szétrobbantva megmaradt. Ja meg asszem tabbal is előhívhatók.

Az egész olyan mintha először lett volna ez az illogikus böszmeség, aztán monnyuk egyszerűsösdött volna az IE eddigi kezelőfelületére, amihez képest ugye a FF további egyszerűsödés, letisztulás.

Amivel eddig általában az open-es tábor fejlesztőit izélgették, hogy mindegyik csak fakezűfafejű progizó, akik nem veszik figyelembe azt, hogy nem programozó emberke is használja az alkotásukat, az most valahogy itt igaz. Valaki szóljon már Biliéknek, hogy nem mindenben kéne a hekkerekeket követni!

Az az ovis feladat jut eszembe a kezelőfeleületről, amikor különböző hosszúságú kis oszlopokat kellett tetszőleges sorrenbe, de két egyforma sorba elrendeznem. Nos ezt a problémát a M$ dizájnerei tökéletesen megoldották. ;)))
  • Ajnasz
    Szerintem nem, bár tény, hogy ezzel foglalkoztam a legtöbbet. :)
  • god25
    Amíg az ie-t használtam, csak szidtam a lassúsága, az 1xűsége, a kezelhetetlensége, bővíthetetlensége miatt. Amióta "rátaláltam" az ff-re, jobbnál jobb dolgokat találok (kiterjesztések dömpingje). Bármilyen felmerülő probléma nélkül. Köszönet a fejlesztőknek! THX, THX. Az ie. fejlesztések híján csak fut a nyílt forráskódú böngészők után.... Sz'tem.
    A vírus és spyware nem böngészőfüggő. Előtte és utána is figyeltem/figyelek ezekre.
    Én arról beszélek, hogy számomra sokban megkönnyítette a web felhasználását.
  • osxaddicted
    Droland, az IE és az XP a mezei felhasználóknak készült, illetve úgy hogy bárki képes legyen használni (3 éves kisgyerektől kezdődően minden korosztály).
    Nem tartanám szánalmasnak azt aki a hozzá nem értéséből/nem megfelelő odafigyelésből fakadóan taccsrateszi a rendszerét, és újrainstallálgat rendszeresen. Azért nem mert, egy oprendszert úgy kéne felépíteni,hogy az teljesen "hülyebiztos" legyen. Hogy egy mezei user ne tudjon benne kárt tenni, ne tudja fejreállítani. Nézz meg néhány oprendszert, xpn kívül: javaslom az OSX-et, mert egy ideje én is azt használom. Ezt bárki tudja használni, szép, kényelmes, gyors, nem fagy, stb,stb. De aki nem tudja mi rejlik a grafikai felszín alatt, az biztosan nem tud benne kárt tenni.Legalábbis egy mezei szimpla user egész biztosan nem. Sokan kritizálják, hogy alig van benne beállítási paraméterezhetőségi lehetőség. Pedig van, csak ahoz már érteni is kell hozzá, illetve a Unixhoz, mivel arra épül az OSX.

Nem tudom látható e illetve érthető volt e a különbség, amit szerettem volna felvázolni. Leírva nem olyan szemléletes, mint akkor amikor valaki leül XP után egy OSX elé.
  • osxaddicted
    Nekem mezei otthoni PC-n amíg Xp futott, egyszer sem hányta össze magát a rendszer.
    Ja mondjuk nem is használtam internet explorert. Sőt, se tűzfal, se vírusírtó,se spyware elleni program sem volt a gépmen sosem. Mégsem nyaltam be se vírust, se spywaret.
    Az egész xp újratelepítési hercehurca userfüggő probléma.

Pár hónapja áttértem Hackintoshra, pontosabban OSX+mezei pc-m.
    Nekem ott sincs, és valószinűleg sosem lesz problémám se vírusokkal, se kémprogramokkal. Macc, valóban a Safari a legjobb browser jelenleg :)

• Macc
    Nem, sajnos nem mondhatod, hogy szanalmas. Azert mert Te, vagy En ezt megoldjuk mert ertunk hozza, azert a tobbseg megis csak felhasznaloja a gepeknek, es nem varhato el toluk, hogy ertsenek ahhoz amit be kellene konfiguralniuk...
  • droland
    Én sokszor érdekességképpen olvasok ilyen hozzászólásokat, hogy 1 havonta xp újratelepítés, illetve ie-vel összeszedett 1000 spyware, illetve millió vírus. Nem írok semmit arról, hogy nem min. 1 hónapos az xp-m de nem is min. 1 éves, nem írok arról sem semmit, hogy nod32+xp tűzfal+ie, de nem is írok lassan semmit. Legyen annyi elég, hogy sajnálni lehet azt a szakértő embert, aki megfelelő védelmi program mellett bármilyen kórokozót is összeszed, illetve tele van spy és hasonló dolgokkal, illetve 1 havonta telepít újra. Mondhatom, hogy szánalmas? Szerintem az ilyen típusú ember egyértelmű osztályzatot tesz magáról "szakértelmi" szempontból... mondhatom, hogy szánalmas?
  • god25
    Kemény parát vert rájuk az ff. csapat és még így sem érnek a nyomukba. :D
    Inkább próbáljanak egy épkézláb op-rendszert összedobni amit nem kell újrapakolni.
  • Macc
    Hat csak gratulalni tudok a MS-nak ezert a remek szoftverert. CSS kezelese meglehetosen gyatra. Most hirtelen megneztem a par oldalt, meg az index-en is vannak elcsuszasok, pedig az IE6 alatt tokeletes. Rengeteg tableless oldal szetesik, es ami a legerdekesebb, hogy az ablak atmeretezese kozben neha (kozel) jo, neha meg teljesen rossz. Az Acid testen is szepen elhasalt, igaz azon kicsit a FF is (en meg csak Safariban lattam az hibatlannak).

Az is teccig, hogy van egy celkozonsege az IE-nek (igen nagy), es ennek ellenere kepesek mindent megvaltoztatni a UI-en. Engem az is zavar kicsit, hogy minek teleszarni minden massal a Tab-ok sorat, dehat ugye azert nem lepodok meg.
  • Sanyix
    "Sokkal könnyebb ff-el debuggolni, mint bármely más böngészővel." Gondolom mert FF-en kívül csak IE-t próbáltad...
  • BiroAndras
    Az Adblock nagyon hiányzik belőle, egyébként nem rossz.
  • huuu
    erre ez a legjobb válasz
    szegény microsoft
    kicsit elmaradott
  • huuu
    Netcaptor!
    Ismeri valaki?
  • kbupdate
    Secunia biztonságtechnikai cég egy új közleményt jelentetett meg, mely szerint az Internet Explorer 6-os és vadonatúj 7-es verziója is sebezhető egy biztonsági hiányosság következtében. A Microsoft állítása szerint a hibát valójában az Outlook Express okozza.

Bár a Secunia Internet Explorer 6/7 hibaként ír a biztonsági résről, a Microsoft Security Response Center blogjában [http://blogs.technet.com/msrc/archive/2006/10/19/information-on-reports-of-ie-7-vulnerability.aspx] reagálva a hírekre közölte, hogy nem a böngésző sebezhetőségéről van szó. A Secunia jelentése [http://secunia.com/advisories/22477/] szerint a sebezhetőséget az "mshtml" protokol hibás URL-átirányítás funkciója okozza, így egy rosszindulatúan megszerkesztett weboldallal akár bizalmas információk is kiszivárogtathatók a rendszerből.

A Microsoft biztonsági részlegétől Christopher Budd válaszolt a hírre, elmondása szerint a problémát valójában az Outlook Express ezen funkciója okozza, melynek "megjelenítője" természetesen az Internet Explorer, ezért tűnik úgy, hogy maga a böngésző (ráadásul a legújabb verzió is) sebezhető. A hiba létezését a redmondi cég elismeri, de egyben közli, hogy azt kihasználó támadásról mindeddig nem érkezett jelentés.

A hiba természetesen az előzetes teszelések után azonnal javítva lesz, a folt valószínűleg a Microsoft következő havi összesített biztonsági frissítőcsomagjában jelenik majd meg. A Windows Vista-t és annak beépített levelezőkliensét, a Windows Mail-t a hiba nem érinti.
  • Achilles
    Sztem inkabb benezi az avast, rakerestem a neten es ugy talaltam h csinalt mar par ilyen benezest. bar erdekes h majd mindenhol csak a microsoft oldalan, lehet nem csipi az avast a microsoftot:)
  • Yv@n
    :D

Tudod. Ezt nevezik felhasználói igénynek :) Lehet 40-50 ablakban is böngészni, csak minek?
  • Yv@n
    "Arrol mar nem is beszelve, hogy muszaj is FF alatt tesztelni eleve, mert IE alatt ugy is tutira muxik..."

Heh? Te mi a francról beszélsz? Nálam épp az ellenkezője ál fenn.
  • Indigo
    Ez nekem volt válasz? Ha igen, akkor mire, és mit akartál mondani?
  • Achilles
    es azt h magyarazod h csak akkor jon fel ha a microsoft oldalara megyek? mas oldalnal nem.
    tovabba leirom mit ir a virus irto
    "Az avast leallitott egy malware programot mielott az belepett volna a szamitogepre. Amikor rákattint a "kapcsolat megszakitasa" gombra, a veszelyes fajl letoltese megszakitasra kerul."
    Nos ez nem ugy tunik mintha olyasvalami lenne ami a gepemen lenne...
    Ergo vagy virusos vagy benezi az avast, de az biztos h nincs a gepemen.
  • cye
    Egyet ertek veled abban, hogy csak ajanlani kene... viszont abban, hogy fejlesztoi volna??? Bahh...

Sajnos azt kell hogy mondjam, lehet h koveti a standardokat, de hogy JavaScript-ileg, AJAX-ilag keveset tud (nincs htc, nincs ActiveX, nincs .NET control, es meg sorolhatnam) az 7 szentseg. A dokumentacioja enyhen szolva hianyos ezeknek a dolgoknak, alapveto DOM funkciok hianyoznak belole. Csak egy fokkal jobb, mint az Opera, ami meg az XML namespace-eket sem kezeli, nem lehet normalisan XPath-olni. Az XSLT tamogatasrol jobb nem is szolni semmit. Megalltak az <xsl:param>-nal... Szal hogy fejlesztoi lenne? Sztem eleg messze van tole. Az IE azert ad esetlegesen tobb tamadasi feluletet, mert sokkalta tobbet tud programozhatosag teren, es meg raadasul jol dokumentalt is. Ennyi.

Az is teny, hogyha valami egyszerubbet kell programozni, multi platformra, akkor FF alatt egyszerubb debuggolni. Amig meg nem irod a sajat Trace funkciodat, amit semmilyen debug nem tud helyettesiteni. Arrol mar nem is beszelve, hogy muszaj is FF alatt tesztelni eleve, mert IE alatt ugy is tutira muxik... (es most nem a design ugyeskedesekre gondolok itt. Az nem fejlesztes...)

Az IE 7 meg csunya! Es sz*hatok megint, mert egy-ket dolgot megint letiltottak benne... (hogy "biztonsagosabb" legyen).