58
  • roliika
    Ezt a flémet...:D lol ka Bolka. :D De még mindíg nem értitek. Ez csak pár nyamvadt kép! Milyen ADATOKAT elemeznek? Hol vannak a videók? Na nehogy meghaljon a NASA szerverparkja 1 millió látogatótól! 1 nyamvadt rádióteleszkópjukban majdnem van annyi számítógép ami 1 komplett szerverpark. Van ott pénz meg technika is.
  • Ryuuzaki
    Vigyázzatok, hogy mit mondtok rolikáról, mert még a végén megfejti az álmaitokat is!
  • Macc
    rolika, az eletben ez ugy mukodik, hogy amire kivancsi vagy, annak utananezel. Ne vard el, hogy az SG.hu majd reszletes dokumentaciot tar eled a Mars kutatasrol...
  • uniu
    Rolika ez alatt az osszeskuves elmeletere gondolt, hogy a kis kepeken nem tudjuk kiszurni a sok ufot es marslakot, amig ki nem retusalja a NASA.
  • kow83
    Van pár site, ahonnan 700-1000 megás KÉPEKET lehet lehúzni a földről. Ha ilyeneket tennének fel a NASA szervereire a marsról is, szerintetek mennyi idő alatt fosná össze magát a szerver/park ha rászabadul 1millió látogató?
    //szintén rolikának
  • zenoka
    hja:) pacsi:)
    mie nem szurtad be a kepet;)
  • zenoka
    ja s ha Rolika megnezi a Cat altal adott linket egy kicsit jobban:
    http://marsprogram.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/20061016a/
    itt vannak 28-40 megas jpg-k csak gondolom nem akartak behivatkozni:):)
  • torjoz
    Itt egy kisfelbontású kép!!!: http://mars.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/20061016a/G-TRA_000845_2645_RED.jpg

(adatok: 26280x11720; 42,68 MB JPG/293,73 MB BMP)
  • Zedas
    "már bocs, de te bolond vagy"

Roliikával felesleges vitatkozni, arra viszont jó, hogy vigyorogva kezdd a napod. Elképesztő 'tudásról' szoktak árulkodni a hozzászólásai :)
  • mrzool
    "Én ezt ám nem értem teljesen. Dollár milliárdokat költenek az ilyen programokra, és az emberek szemét, ma az informatika korában ilyen kisfelbontású képekkel /megnéztem a marsprogram oldalát/ és gyenge rövid videókkal szúrják ki?"

Kis felbontású anyagok? Már bocs, de te bolond vagy, esetleg csak simán olyanról beszélsz, amihez nem értesz. Ez utóbbi esetben igazán utánanézhettél volna... Kb. 25cm/pixel felbontású képek készülnek, ha ez neked kicsi, akkor csinálj jobbat.
  • Thrawn
    A NASA MRO honlapján meg lehet nézni az Opportunityt ábrázoló felvételt. Még a kamerát tartó rúd is látszik a kamerával, mindez 300 km magasról. Ezt látva talán a fikázók is elcsitulnak.
  • Kis-Bob
    Ráadásul lehet, hogy a weblap gyors műköséde miatt ilyen a felbontás...
  • Kis-Bob
    Surferrel meg mégjobbat lehet. Egyébként nem kell fikázni. Ez a műhold több100 km magasban kering. Onnan nem is olyan rossz. Pláne, hogy nem csupán egyfajta műszer van azon a műholdon.
  • Indestructible
    lehet hogy a föld nem is gömbölyű, vagy mondjuk plusz egy földrész van rajta? biztos infod csak akkor lesz, ha anettkánál sőt akár a magyar microsoft gurunál tovább mész!
  • roliika
    Én ezt ám nem értem teljesen. Dollár milliárdokat költenek az ilyen programokra, és az emberek szemét, ma az informatika korában ilyen kisfelbontású képekkel /megnéztem a marsprogram oldalát/ és gyenge rövid videókkal szúrják ki?

Ennyi erővel David Copperfield médium is lehetne /de nem az/.

Mindíg minden hír arról szól, hogy rengeteg adatot kaptak és több évig lesz mit elemeznikük, de a nyilvánosság miért nme kaphatja meg ezen adatok legalább töredékét? Mert konkrétan én is kíváncsi lennék mit elemezgetnek, és gondolom még több 100 ezren vagy millióan.

Igaz ez kivételesen nem az én zsebemből valósult meg...de azért mégis...inputot kérek! :D
  • roliika
    Köszi :)
  • Cat #2
    itt van nagyban:

http://marsprogram.jpl.nasa.gov/mro/gallery/press/20061016a/D-Gully-highlight.jpg
  • roliika
    Photoshoppal jobbat csinálok. :( Nekem a kép elég fake-nek tűnik sajna. :(